Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li može Samsung C530 da pušta full bly ray sa harda?

Ne, nijedan televizor ne cita .m2ts format. C530 pusta sledece:

Samsung_2009_TV_Media_2_Supported_Codecs.jpg

kupio sam samsung le40c530 pre 10 tak dana

prvo da pohvalim za pustanje mkv i divx fajlova,
pustio sam preko 20 mkv i samo jedan nije mogao da ucita, ne znam zasto i nije toliko bitno, slika je odlicna, sto se tice divx filmova zavisi kakava je kompresija, ako je dobra manje se vide pikseli i obrnuto,
ima opciju neprekidna reprodukcija sto znaci da pustite film "betmen", prekinete, ugasite tv , istekate usb, upalite sutra tv, ustekate usb, pustite neki drugi film , pa ga prekinete i opet pustite film betmen i iskoci poruka za neprekidnu reprodukciju i nastavite gde ste stali , STO NIJE TAKAV SLUCAJ I ZA LG. i takodje podrzava dts, za razliku od lg, jer moj drugar ima lg led i ne podrzava mu dts.
i podrzava cirilicu

sto se tice mana tu mi treba pomoc

imam sbb kablovsku analognu i slika je tu i tamo, ali posto imam i nov kvadro crt tv 54cm , slika je u odnosu na njega 10 puta losija, i ne mogu da se pomirim da je na kvadru tom kinezu toliko bolja slika, jasnija, zivlje boje itd.
na samsungu se desava da je slika bledja, mutnija, kad su vesti ili neka emisija ljudi i stvari kao da imaju "auru', kad puste neki filim dolazi do zaostale slike verovatno, tj. cini mi se kad se ljudi pomeraju da se slika razmazuje.
ovo se sve desava samo na sd kanalima.
pokusavao sam da malo popravim sliku raznim podesavanjima, pa to sam i uspeo malo sam je popravio, ali opet je slika jasnija na kvadru, bruka
da li neko zna podesavanja za ovaj samsung za nase sd kanale

ima i novi Firmware T-TDT5DEUC-1021.0 za njega na samsung sajtu ,
pa me zanima sta tacno taj Firmware poboljsava , jer ako ga flesujem novim da se ne zeznem

hvala na pomoci unapred

@markospolos

Nazalost ne mogu ti pomoci ali imam pitanje za tebe.

Poshto nameravam da uzmem C530 ali u 32'' varijanti. Da li je to isti model kao tvoji shto se tiche tehnologije samo manja dijagonala?
I kako je resheno gledanje 4:3 kanala. U kom ''modu'' ih gledash?

hvala unapred

probaj sa kalibracijom za 32c530 sa ovoga sajta, kazu da je "movie" mode najoptimalniji. doduse oni su imali samsungov panel, pa mozda bude nekih odstupanja.

Calibration settings:
Backlight – according to your room.
Contrast: 90
Brightness: 44
Colour: 43
Tint: G53/R47
Sharpness: 0 for HD

All other features/”enhancers” off. Colour Space: Auto.
Leave the Greyscale/White Balance settings at their defaults. We only made very minor adjustments for this individual panel.
za SD probaj pojacati sharpnes po ukusu.
mozda ti Gizmor bude imao jos sta dodati, ali prosurfaj jos malo po netu :)

Kako bi povecao kvalitet slike obavezno SD kanale gledaj u 4:3 aspekt modu, kako bi sveo skaliranje na dva puta, jer ukoliko postavis bilo koji aspek razlicit od normalnog povecaces skaliranje na 3X.

Takodje iskljuci sve noise nr filtere.

ovo su podesavanja za prologodisnji B530, pa probajte se poigrati i sa ovim

* Način rada: Film
* Pozadinsko osvijetljenje: 3
* Kontrast: 100
* Svjetlina: 50
* Oštrina: 20 (za SD signal)
* Boja: 50
* Nijansa (Z/C): Z50/C50

Napredne postavke

* Crni ton: Isključeno
* Dinamički kontrast: Isključeno
* Gama: +3
* Područje boje: Auto
* Podešenje prema boji kože: 0
* Podešenje rubov: Isključeno

Balans bijele boje

* Odst. crvene: 50
* Odst. zelene: 18
* Odst. plave: 25
* Jarkost crvene: 40
* Jarkost zelene: 15
* Jarkost plave 30

Mogućnosti slike

* Kontrola Boje: Topla2
* Veličina: 16:9
* Digitalni NR: Isključeno
* HDMI crna: Mala

sto se tice 32 inca , mislim da je isto sve , pogledaj na tehnomaniji, tu je detaljno opisano, moj ti je savet da kupis c550 jer ima 100 hz, ja sam malo tu pogresio oko izbora, sto se tice 4:3 kanala ja ih gledam u zum modu, jer zumira vertikalno, malo odsece od vrha i dna pa je slika normalna, ali imas opciju da podesavas sliku nagorre i nadole tako ako odsece malo titl ti pomeris na gore i citas normalno.

sto se tice surfovanja to sam uradio ali slabo sam sto nasao,
u upustvu pise da ne sme da se gleda u 4:3 modu jer se desava da linije sa strane ostanu, tj. da izgori ekran, pa se preporucuje da se to izbegava jer ne podleze garanciji, mada tako postavljen mod daje bolju sliku

ova ostala podesavanja koje ste napisali cu proveriti i napisati da li su resili problem,
a ako iskljucim sve noise filtere ima mnogo snega , javicu u svakom slucaju

Meni sve vise i vise izgleda da se ljudi plase da se igraju sa podesavanjima slike, a to je nesto najbitnije i drasticno utice na kvalitet slike vaseg televizora.

Mozete da imate najbolji televizor na svetu ako sliku drzite na Dynamic i Backlight 10 , sa sharpnessom 100 i ukljucenim svim mogucim Noise reduction filterima. Sa takvim podesavanjima naravno da cete dobiti sliku koja je mnogo gora od CRT televizora.

Ako prekopirate tudja podesavanja, slika vam naravno nece biti ista jer su ih oni ili podesavali u sobi koja je svetlija/tamnija i jednostavno vole da im slika bude takva i takva. Druga stvar je to da su vrednosti podesavanja slike u servisnom meniju malo drugacija za iste modele, a itekako drugacija za modele koji su proslogodisnji ili su skroz razliciti model od onoga sto podesavate. Ono sto je u servisnom meniju direktno utice na podesavanje slike koje radite u normalnom meniju. Primer servisnog menija:

Da li vidite Movie WB i White Balance vrednosti? Te vrednosti nisu kod svakog televizora iste sto znaci ako stavite podesavanja slike kao sto je diab10 postavio a oni imaju drugacije vrednosti u servisnom meniju, onda nista niste uradili jer vam slika nije kao sto su oni namestili.

- Mod slike: Gledajte da vam to bude Movie mod jer je on najbolji od ponudjenih.
- Backlight: U mracnijoj sobi treba da bude oko vrednosti 3. Moze da ide do 5, ali preko te vrednosti u mracnijoj sobi nemojte nikako da idete. Ni u svetlim sobama ne bi trebalo ici preko 5.
- Contrast: On treba da vam bude u granicama izmedju 90-100, nikako ispod jer on drasticno utice na kvalitet slike i dubinu crne boje. Na profesionalno kalibrisanom televizoru ta vrednost treba da bude maksimalno blizu broja 100, otprilike 98 je neki optimum. Ako vam je tolika vrednost prevelika, onda ostala detaljnija podesavanja slike vas sputavaju.
- Brightness: U granicama izmedju 45-55, nemojte ici vise ili nize.
- Shapness: Ovo moram da boldujem jer je opsta zabuna oko ove opcije. Vrednost Sharpness-a treba uvek biti 0 i samo 0. Povecavanjem sharpnessa ne poostravate sliku, pogorsavate je jer dodajete "Artificial contouring information". Sharpness 0. Ovo vazi samo za Samsung televizore, Sharpness na ostalima je nesto drugacije. Realno bi trebalo da izbace ovu opciju na samsungu jer samo zbunjuje ljude.
- Colour: Ako vam ova opcija nije grayed out treba da bude oko vrednosti 50 ili malo vise.
- Tint: Isto ako vam nije grayed out treba da bude G 50 R50, u prevodu ravno na pola da ne bude jedna boja izrazenija od druge.
- Black adjust ili Black tone: Vestacka opcija, treba je staviti na Low ili OFF.
- Shadow Detail: Vidim da je to nova opcija, ja je nemam na svom televizoru. Treba da bude na -2.
- Dynamic contrast: OFF . To je vestacki contrast koji ne doprinosi nicemu, cini cliku vestacki svetlijom. U najgorem slucaju ga mozete drzati na Low ali ne bih preporucio.
- Gamma: Jako zavisi od ostalih podesavanja. Moze da vam bude tamna slika pa da stavite na +1 ili svetla pa da bude na -1. Pogledajte sta vam odgovara.
- Colour space: Auto ili Native. Ne znam da li C530 ima detaljno podesavanje Colour space-a ali ako ima nemojte ga cackati jer je to za profesionalno podesavanje slike, i nista vam ne znaci bez opreme za kalibrisanje.
- Flesh Tone: 0
- Edge Enchacement: OFF

- Colour tone: Warm 1 ili Warm 2, sve zavisi od podesavanja.
- Size: 16:9 ili za nase programe 4:3 ako vam ne smetaju crne linije sa strane. Screen fit za PC podesavanje ako je omoguceno.

Svaki filter koji poboljsava sliku je vestacki i zapravo je pogorsava, sve to treba na OFF da stoji.

- Digital Noise Filter: OFF
- MPEG Noise Filter: OFF

- HDMI Black level: Ovo treba da stoji na Normal
- Film mode: Za ovo nemam pojma jer ga nemam na svom tv-u. Nasao sam na internetu sta radi: "Sets the TV to automaticaly sense and process film signals from all sources and adjust the picture for optimum quality". Zvuci mi kao da tv skapira da je pusten filmski materijal i da on sam bira optimalnu sliku. Ja bih ovu iskljucio jer tv nije pametniji od vas, vi hocete sliku kakvu ste je namestili :D

- White Balance: Ovo je takodje ostavljeno profesionalncima sa odgovarajucom opremom kao sto je colorimeter, vi samo mozete da nagadjate da li je dobro ili nije. Ja ne bih licno dirao od onoga kako jeste jer mozete da prenaglasite jednu boju i slicno.

To je valjda to. Kako sam ja podesio svoj televizor? Ovako: http://www.avforums.com/forums/9488822-post2.html. Zasto sam ga podesio tako iako sam vam pricao da ne moze slika da bude ista? Pa jednostavno, imam njegova podesavanja iz servisnog menija. Ono sto je covek dobio profesionalnom kalibracijom te vrednosti sam ja iskopirao i imam maksimalno mogucu tacnu sliku koliko je to moguce.

Ako pogledate malo blize u tom postu koji sam linkovao videcete da postoje drugacija podesavanja za SD i HD materijal. Ovo bi trebalo i vi da uradite i da sacuvate druge vrednosti naprimer za jedan izvor na kome gledate kablovsku ili slicno, a na drugom izvoru gde gledate HD materijal da stavite druge vrednosti.

Jeste malo poduzi post ali koga zanima kvalitet slike na samsung televizorima bi trebalo da procita.

Jos jedna stvar gde bi mogli da naucite nesto oko podesavanja slike je u temi za podesavanje slike A656 modela. Tema je dobila cak dva nastavka jer televizor u to vreme bio jedan od najpopularnijih. Jedina tema za koju znam da je neko profesionalno kalibrisao televizor i podelio sa ostalima. Ko zna engleski i ne mrzi ga da cita evo:

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/757072-le-a656-settings-thread.html
http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/883214-le-a656-settings-thread-part-2-a.html
http://www.avforums.com/forums/lcd-...656-settings-thread-part-3-a.html#post9488822

@markospolos

C550 nema 100hz, gde si to procitao? Razlika izmedju C530 i C550 je u DLNA mogucnostima C550 modela, preko Etherneta ili Wireless i to je sve. Kako da izgori ekran kod LCD-a? Nije to plasma. Slobodno gledajte u 4:3 nece vam nista biti sa televizorom. Proizvodjac to mora da stavi u uputsvo jer i kod LCD-a postoji Image Persistance za koji je sansa da se desi 0,01%, osim ako vam je tv ukljucen dve nedelje i ostao na crnim straftama sa strane.

Gizmor

hvala na informacijama, ali ja sam pokusaovao sa svim mogucim podesavanjima,
pa cak i ova sto su mi ovde preporucena, i sa kalibracijom 32c530, ali u stvari nista nisam dobio, sem bledih boja i zuckaste slike, samo kad sam iskljucio Digital Noise Filter slika je bolja zato sto nema razmazivanja i izgleda realnije.
iskljucio sam i MPEG Noise Filter, mada sa tim nista nisam primetio da se nesto desava, kad je ukljuceno ili ne. E da i kad sam ostrinu smanjio na 0 slika je bolja, hvala na toj informaciji, stvarno sam se iznenadio.

imam par pitanja za tebe, posto mi se cini da stvarno poznajes materiju :

1. da li znas sta novi Firmware T-TDT5DEUC-1021.0, za moj tv poboljsava

2. da li postoje neka podesavanja kad gledam mkv i divx filmove, posto sam i tamo iskljucio ostrinu na 0 i slika je malo bolja, ipak kod mkv su filmovi hd, mada za 1 do 4 giga razumem da nije najbolja kompresija, ipak su filmovi sa 30-70 giga stvarno full hd. ovo pitam jel kad gledam seriju od 1 giga, kad su desavanja u nekom mraku ili malo tamnije , vidi se nesto kao crni sneg, dok na svetloj podlozi uuf nemam reci.

unapred hvala

tarmi
sto se tice divx filmova zavisi kakava je kompresija, ako je dobra manje se vide pikseli i obrnuto,

a ko jos gleda filmove od 70 giga, pa onaj ko ima bly ray player, ili onaj ko skine
sa neta. zamisli da ipak postoje ljudi koji su kupili bly ray player pa cak i oni koji takav film skidaju sa neta :type:

markospolos
A kakvi su filmovi kad je avi od 700 i kusur mb (koji je standard)??? Ko jos gleda film od 70 giga ... idi bre :)
Pre svega, avi od 700MB su odavno prevazidjeni. Treba skidati iskljucivo mkv kojih ima od 300MB ( i ovi imaju bolju sliku od Avi-ja od 700MB) do 10+GB.

- Contrast: On treba da vam bude u granicama izmedju 90-100, nikako ispod jer on drasticno utice na kvalitet slike i dubinu crne boje. Na profesionalno kalibrisanom televizoru ta vrednost treba da bude maksimalno blizu broja 100, otprilike 98 je neki optimum. Ako vam je tolika vrednost prevelika, onda ostala detaljnija podesavanja slike vas sputavaju.
- Brightness: U granicama izmedju 45-55, nemojte ici vise ili nize.
Sve dosad sam bio ubedjen da kontrast regulise belu boju a osvetljenje crnu, stvarno se covek uci dok je ziv;)

[C530]

Podesio sam prema uputstvu (hvala Gizmor) , ali moji se zale da boje nisu dovoljno jarke (sta tu treba a podesim) ?

2. Podesio sam po def odnos 4:3 i TV sam prebacuje na 16:9 ukliko je kanal po prirodi wide :)

3. Kako da namestim sliku za reprodukciju HD materijala (sada je namesteno za SD kalovsku, znaci skoro sve na Off) i da li mogu da sacuvam podesavanja za oba?

Pozdrav svima na forumu,napokon sam postao vlasnik plazme Samsung ps42c450(tacnije kod mene je 2 dana) i prvi utisci su da je TV odlican,slika je fenomenalna,kao da je full hd!Za taj novac mislim da nema bolje (55800rsd)Kad samo pomislim da sam hteo lcd od 32" ... E sad,kvalitet analogne kablovske je takav da se covek zapita zasto je uposte naplacuju pa razmisljam da uzmem dig.kabl.Sto se tice zujanja mogu da potvrdim da je skoro neprimetno!U stvari malo zuji samo kada sedite direktno ispred tv-a,cim se pomerite malo u stranu buzz potpuno nestaje!USB prikljucak je jako koristan i jedva cekam da prodje 200 sati pa da sliku podesim po svom ukusu,jer to formiranje piksela zahteva menjanje nekih opcija (kontrast,osvetljenje...) i slika je tamnija.Svima preporucujem ovaj TV,kao i citanje ovog fenomenalnog foruma gde mogu da se detaljno informisu i edukuju svi koji za to imaju potrebu.Sada bih pitao da li moze da se nekako vrati fabricko podesavanje moda slike kada prodje tih famoznih 200 sati ili mora rucno i kako se proverava koliko sati je radila plazma? Jos jednom se zahvaljujem.Odusevljeni Kupac Plazme

Pozdrav svima,
imam praktično pitanje u vezi LCD TV Samsung C530.
Kada sa USB-a pustim film (u avi formatu) sve mi super radi i ima titl sa sve srpskim slovima, ali u nekom delu npr. posle 50-tak minuta gledanja filma mi nestane titl. Jednostavno dalje ide film a nema titl.
Da li je neko imao sličan problem i kako da ga rešim?
Unapred Vam hvala.

I opet problemi. :D Pisao sam pre nekih mesec dana, nasao neki Samsung LED tv od 22 inca za relativno malo para u Madjarskoj, ali je ta opcija otpala zato sto ce se tv uzimati na rate. E sad na tehnomaniji sam nasao dva TV-a koji se uklapaju u cenu, jedan je samsung, jedan je benq (prvi put vidim benq tv, ne znam kakvi su).
Benq ima prednost dijagonale, i to sto je full hd, samsung je manji, i nije full hd. Mada to na tim malim dijagonalama i nije toliko bitno.
Znaci tv ne moze da bude veci od 24 inca, nema mesta u sobi za veci, sluzice za gledanje obicne kablovske, i po koji hd film s vremena na vreme. Nista posebno.

Koji je bolji izbor?

BENQ LCD MK2443 ili
SAMSUNG LCD LE-22C330

Hvala unapred.

Srbin69

imam isto c530, pustio sam preko 50 filmova,serija, i samo na 1 mi se to desilo,
ja sam vratio malo u nazad, pritisnuo stop, pa pustio ponovo i pritisnuo plavo d za nastavak reprodukcije i to je bili to, vratio se titl, mislim da ti je ukljucen nastavak
reprodukcije, ako nije onda ukljuci pa probaj tako,

takodje sam nazvao njihov kol centar, i oni su mi rekli da ima novi Firmver, da ga skinem i instaliram na fles , koji ne sme biti manji od 2 giga, i naravno prazan, kad instaliram, ustekam usb i startujem nadogradnju softvera, i da ce to resiti problem.
http://www.samsung.com/rs/support/download/supportDownloadMain.do
ovo je link , pa upisi svoj model i onda klikni firmver, uporedi softver sa tvojim na tv,
mora biti isti, jer imaju mislim 2, pa ti skines odgovarajuci, i to je to.
moj ti je savet da nazoves njihov kol centar, ciji broj telefona je sajtu , malo potrazi,
i oni ce ti dati detaljno upustvo, da ne bi nesto zez pa nema garancije,
i da,to ce sve resetovati tv pa ce sva podesavabja biti vracena na fabricka , valjda

javi sta si uradio, pozdrav

Poslednja izmena:
Ja sam odradio update firmware-a jos prvog dana. Fles je sasvim slucajno od 2GB, a ne znam cemu to, kad je fajl ~50MB, kad se raspakuje nek bude i 10x veci, pa opet?!

stigao je i moj 32c530, pa da dam par početnih laičkih utisaka. samsung je panel (SQ03), i došao je fabrički sa najnovijim softverom. Prvo što sam primjetio je JAKO dobra crna boja i uniformisanost ekrana, da nema probijanja pozadinskog osvjetljenja. meni je simpatican i lagan za korištenje, sve full na srpskom jeziku. prvo sto sam uradio je bocnuo 320gb transcend i pustao neke full hd filmice...sve pusta bez problema (prepoznaje dual audio strimove, višejezičke integrisane titlove itd). malo se kod nekih 1080p filmova osjeti pad u frejmrejtu, ali to recimo ja (picajzla) primjetim, dok je drugima ok.
zaista pušta većinu formata, jedina mala zamjerka je što titlovi na setovanju "veliko" i dalje izgledaju relativno malo.
imam kablovsku, tako da digitalni kanali izgledaju jako dobro (zavisno od izvora), dok je i analogna sasvim ok. svidja mi se što se slika u "TV modu" može manuelno razvlačiti i pomjerati po izboru, ako hoćete recimo da malo razvučete neki 16:9 film koji ima dosta crnila sa gornje i donje strane, šteta što to nisu implementovali i za media player.
jedna manja zamjerka je zvuk, koji je inače čist i dovoljno glasan, ali su prenaglašeni visoki tonovi bez obzira na podešavanja. dosta ljudi će ioanko spajati na neke externe zvučne kutije, kućna kina tako da to i nije neki veliki propust.
nisam se za sada previše igrao sa podešavanjima slike, male korekcije kod predefinisanih profila izgledaju sasvim ok.
nisam se pokajao što sam dao više para naspram LG-a tako da svakome mogu toplo da preporučim ovaj tv :d

Poslednja izmena:
ironmanbg

veruj mi da ne znam sto treba da bude fles najmanje od 2 giga, tako su mi rekli
kad sam nazvao kol centar, moraces da pitas njih

ja jos nisam odradio update firmware, pa bih voleo da mi kazes sta tacno pobiljsava taj update, ako ti nije problem

diab10
posto imam 40c530, voleo bih da mi kazes kako se oseti pad u frejmrejtu, sta se tacno desava, i koja su ti podesavanja jer ja imam kablovsku sd koja nije digitalna i
slika je katastrofa,
sto se tice crnila gore-dole, u media player-u, kad pustis film pritisni tools na daljincu
i izaberi opciju velicina slike i prebaci na mod2, to je bez crnila, i vertikalnog, pa ako ima ponekad i horizontalnog, jer sam pustio par serija hd, i imale si vrlo malo crnog sa strane, cudno al je tako

@tarmi
posto radim u prodavnici racunara (gdje doduse TV-ovi se radi u malom broju), nagledao sam se svakakvih televizora, od benqa filipsa, lg-a itd...i kada usporedim sliku SD kanala na njima prezadovoljan sam sa Samsungom.
ljudi prvo moraju da shvate da LCD televizori nisu najpametniji izbor za ljude sa losim analognim signalom. Ako imas los signal a BAS neces CRT televizor, onda je HD ready plazma rjesenje (tipa Panasonic X20), a nikako Full HD LCD. Isto tako je glupost porediti kvalitet takvog signala na LCD naspram CRT televizora, koji su optimalni za takve signale. kada pustim neki HD kanal (da kod nas ima i to,)) tipa ZDF HD, ili testni Nacionalna geografija HD slika je kao mlijeko :)
ja sam iz Banjaluke i moj kablovski operater pusta i digitalnu i analognu kroz koaksijalni kabl :d. Digitalna slika je primjetno bolja, posebno na programima koji pustaju nativnu digitalnu sliku (hrvatski kanali tipa hrt, rtl) nacionalne georgrafije, discovery tv1000 i ostali. slika je ok na RTSovima, B92, Sport klub i Arena sportovi su malo losiji, variraju od utakmice do utakmice. Opet nisam siguran koliko su vam validne ove informacije jer dosta zavisi do vaseg kablovskog operater.

@markospolos
imas veci televizor i los signal sto je obrnuto proporcionalno dobrom rezultatu :)
kod mene je 32" i ta nesavrsenstva se manje vide nego na vecim televizorima.
sto se tice frejmrejta za mkv filmove...kako bi ti rekao..neke filmove koji imaju visi bitrate tipa Apocalipto full hd...kamera na pocetku ide kroz dzunglu ima dosta detalja i osjetim manjak frejmova, nema sjeckanja slike, vec kao da mi fali slicica :) ali moram napomenuti da taj film na slabijim racunarima se skoro ne moze gledati od sjeckanja.
znam za te modove slike, ali mod2 mi previse razvuce sliku, onaj fazon u "tv modu" gdje manuelno mogu podesavati mi se mnogo svidja. i obavezno updateuj firmware.

@tarmi
posto radim u prodavnici racunara (gdje doduse TV-ovi se radi u malom broju), nagledao sam se svakakvih televizora, od benqa filipsa, lg-a itd...i kada usporedim sliku SD kanala na njima prezadovoljan sam sa Samsungom.
ljudi prvo moraju da shvate da LCD televizori nisu najpametniji izbor za ljude sa losim analognim signalom. Ako imas los signal a BAS neces CRT televizor, onda je HD ready plazma rjesenje (tipa Panasonic X20), a nikako Full HD LCD. Isto tako je glupost porediti kvalitet takvog signala na LCD naspram CRT televizora, koji su optimalni za takve signale. kada pustim neki HD kanal (da kod nas ima i to,)) tipa ZDF HD, ili testni Nacionalna geografija HD slika je kao mlijeko :)
ja sam iz Banjaluke i moj kablovski operater pusta i digitalnu i analognu kroz koaksijalni kabl :d. Digitalna slika je primjetno bolja, posebno na programima koji pustaju nativnu digitalnu sliku (hrvatski kanali tipa hrt, rtl) nacionalne georgrafije, discovery tv1000 i ostali. slika je ok na RTSovima, B92, Sport klub i Arena sportovi su malo losiji, variraju od utakmice do utakmice. Opet nisam siguran koliko su vam validne ove informacije jer dosta zavisi do vaseg kablovskog operater.

A sto si ti kupio onda c530 kada imas analognu kablovsku? I normalno je da discovery, geografic itd "digitalni".. a ovi nasi analogni to je svuda tako....

Poslednja izmena:
Samsung nikada ne stavlja log sta je promenjeno u firmware-u.

Ispravljeni su manji bagovi sa titlom koji nestaje, i ne pustanjem nekih fajlova preko internog playera. Zasto ti je problem da updatujes na najnoviji firmware?

Jel bolje uzeti Lg 42LD450 ili Samsung 40C530 u tom cenovnom rangu? Privlaci me ovih ''2 kod Lg-a ... Ali ne znam koji se bolje pokazao ... Razlika izmedju c530 i c550?

hvala

gizmor

jedno pitanje
instalirao sam novi firmware na usb, u upustvu pise da na kraju pritisnem ok i da zatvorim prozor, to se nije desilo, samo je izvrsena instalacija
uradio sam update na tv, ugasio se i upalio, ali je zadrzao moja podesavanja,
posto treba da se resetuje i da se vrati na fabricka malo sam zbunjen da li sam odradio
sve kako treba, mada u meniju kad trazim koji je softver , pise da je novi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno