Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
le40c550

http://pcdreamshop.shp.hu/hpc/ws_me...238397708&alcsoport=LE-40C550&title=LE-40C550

E tu sam uzeo samsunga pre 10-tak dana i prezadovoljan sam.Made in slovakia i nisam naisao na jos nesto sto nije pustio so neznaci naravno i da necu.Izasao me 530 evrica.Kad sam ga uzeo bio je 148800 HUF a sad vidim da je pojeftinio.Cifru delite sa 280 i dobijete evre.Moze se i u evrima platiti kod coveka pa nema cimanja oko menjaze i sl.Dobro placa evre i u radnji.Slucajno sam nabasao na sajt i pozvao ljude.Mislio sam da je neki fake ali nije.Otisao ,kupio, doneo i gledam tv za relativno male pare.Ima i drugih modela.

Poslednja izmena:
re

Pa nisam se zezao sa tim pravo da ti kazem.Inace pdv je 25 posto na lcd tv u Madjarskoj.Prosao sam carinu pa sto neplatis na mostu platis na cupriji.Sve ukupno me je izasao tv 530 evra i 190 km puta tamo i nazad.Inace te cene se azuriraju dnevno i sigurno ako tamo odes to jutro sta vidis to je.Za afu mu moras traziti afa racun,velicine je a4 formata,kada stignes na madjarsku granicu na Horgosu predas papire i sledeci put kada ulazis ti vrate sumu umanjenju za 2-3 posto carinskih usluga.Znaci od cena odbijes oko 21-22 posto i za tu afu madjarsku platis nasu carinu carinu.Inace nema ni jedan B model Samsunga u radnji.Samo nove.Izvadi ga iz kutije probas i nosis.Ja sam se odusevio s obzirom da sam hteo dati 75000 u jednoj radnji u Subotici za njega.Garancija je 3 godine.Inace sam ih nasao preko sajta argep.hu.Tamo imas sve po cenama od najmanje do najvece,tv,ves masine itd.Sve..Ludilo je da tv ide i do 240000 HUF u Budimpesti a ovo je 100 km blize.

Poslednja izmena:
Svaka cast, pametno si uradio... Pitam te sa AFA jer sam ja uzeo moj TV ali u Becu, povratio PDV ali sam platio i carinu. Malo kukao, molio, pa mi bas umanjili carinu tako da mi se isplatilo. Zavisi valjda na koga naletis...

Evo meni veceras stigao samsung40 c530.I prvi utisci su odlicni . Kvalitet slike je bolji nego sto sam i ocekivao/gledam total tv/. Za sada su utisci vise nego povoljni a ostale mogucnosti isprobacu narednih dana.

Pozdrav svima na forumu!Posto je vreme za zamenu tv-a,marljivo sam citao ovaj i slicne forume i kao sto je vec neko rekao,tek sad ne znam sta da radim!Gledao sam i po radnjama,ali na zalost nigde gde sam bio nisu mogli da prikace tv na kablovsku.Upravo za to mi treba tv,gledao bih ga sa oko 2,7m udaljenosti,a modeli izmedju kojih se dvoumim su Samsung lcd le32c530,LG plazma 42PJ550,Panasonic plazma TX-P37X20E i Samsung televizor plazma PS-42C450.Iako vec duze vreme ne mogu da se odlucim sve sam blizi kupovini ove Samsungove plazme.Ipak bih voleo da procitam jos necije misljenje o ovim modelima,a najvise mi smeta sto sam cuo da ta plazmica jako zuji.

Da,mislio sam na 42X20.Valjda cu se odluciti do 11. kada je snizenje u Tmaniji (ono penzionersko 10%)

Gde si našao ovu informaciju na njihovom sajtu, ubih se tražeći kada će "penzionerski dan za popust" da odvučem babu do Sarajevske ;)

Da,mislio sam na 42X20.Valjda cu se odluciti do 11. kada je snizenje u Tmaniji (ono penzionersko 10%)

ja sam skoro uzeo plazmu panasonica 42x20e pazite samo na sledece: u tehnomaniji nisu imali uzmi i nosi osim izlozenog modela koji radi mesecima, tehnomarket u delta sitiju takodje nije imao ni jedan komad osim izlozenog, jedini ko je imao neizlozen i ne koriscen tv bio je komtrade shop u tc usce. Ako uzimate tv iz navedena dva naglasite da hocete iz magacina ali pustite da provere na kompjuteru da li imaju u magacinu da ne bi pakovali taj i doneli vam ga sutra ko nov. Na plazmi je pozeljno "formiranje celija" od 300 sati sa umerenim kontrastom i osvetljenjem tako da je "razradjivanje u kucnim uslovima vise nego pozeljno.

Evo potrebna mi je pomoc posto se dvoumim izmedju dva modela pa ako moze neki odgovor ili savet sta uzeti.Naime sutra je u metrou na popustu Sony KDL-32BX400 za nekih 42-43 hiljade.Da li uzeti taj model ili dati 53-54 hiljade za samsung 32c530?
Sta je bolja kupovina i da li je ovaj model sony-a ok ili je neki dresh.Ako moze neki brzi odgovor posto bih sutra morao da kupim lcd.
Pozdrav.

Ne znam koji katalog gledas, na ovom su cene kao i svugde

Kod:
http://www.metro.rs/metro_mail/mcc-rs/catalog/1107733/NF.pdf

Za ovaj Sony sam takodje video ponudu (na papiru, na netu je ,cini mi se, nema) i po mom skromnom mišljenju, rekao bih da je ok. Ipak je to Sony, pa neka je i niža klasa (svakako nije najniža jer je fullhd), na sajtu tehnomanije ga vise nema u ponudi, ali je kostao oko 50 000.

Koji LCD bi mi preporucili da uzmem za oko 600€
preko njega bi se gledao iptv, i povremeno bi se koristio kao PC monitor
pozeljno je da ima 42˝ i media player da cita filmove sa flash-a ili eksternog HDD-a

Koji LCD bi mi preporucili da uzmem za oko 600€
preko njega bi se gledao iptv, i povremeno bi se koristio kao PC monitor
pozeljno je da ima 42˝ i media player da cita filmove sa flash-a ili eksternog HDD-a

LG 42D450, cini mi se da sam video u Neptunovom aktuelnom katalogu za ~64000din

Pozdrav, imam dva modela 32" LCD-ova u igri: LG LD420 i Samsung C530. Vecinom ce se gledati digitalna SD kablovska i pustati poneki film i hd serije MKV formata preko USB-a. Veci tv ne moze stati u regal.
Pitanje: Da li se isplati dati 100 evra vise za Samsunga i da li on ima toliko bolju sliku posebno za SD format nego LG.
USB kod LG-a se navodno moze otkljucati da reprodukuje mkv, ali bez DTS zvuka, dok je kod Samsunga navodno samo plug&play. C530 ovde svi hvale na forumu, dok sam za ovaj LG koji je relativno noviji model (u radnjama mjesec proizvodnje septembar 2010) slabo mogu naci neke utiske ili testove. Misljenja i iskustva? 100 evrica nije malo, ali ako je Samsung bas osjetno bolji onda bi nekako pregrmio.
Unaprijed hvala.

Samsung C530. Bolji je u svakom pogledu. Citiracu sebe za C530 vs LG LD550, ovde je situacija jos povoljnija za samsung:

Mogu naravno.

Samsungove prednosti:

- veci staticki kontrast.

Sta je staticki kontrast? To je nativni i pravi kontrast panela. Razlika izmedju prikazivanja najtamnije crne i najsvetlije bele boje na ekranu. Sto je veci staticki kontrast to je vise detalja prikazano na slici. Dinamicki kontrast je nesto sto se dobija vestacki pomocu procesora slike, i ne bi trebalo nikada da se ukljucuje po mom misljenju.

- veca dubina crne boje

Ovo ne treba previse da se objasnjava, znate i sami koliko znaci kada je crna boja zapravo crna, a ne sivkasta.

- bolji shadow detail

Sposobnost televizora da prikaze sto vise detalja u tamnim scenama.

- tacnije boje out of the box

Sta znaci tacnije boje? Sposobnost televizora da prikaze boje sto blize D65 tacki, tacnije 6500k (kelvina). Takodje znaci da ne odstupa previse, da jedna boja ne bude prenaglasena, kako bi neki rekli da vuce na zeleno, na plavo itd.. 6500k je granica onako kako vidimo boje u stvarnosti na suncevoj svetlosti.

Primer dobro kalibrisanog televizora:

2uep46c.jpg

Sta znaci out of the box? To znaci da su boje tacnije bez profesionalne kalibracije dodatnim kolorimetrom i bez previse stelovanja, odabirom jednom od preseta koji postoje na televizoru dobijate ono sto zelite bez previse znanja.

- odlicna pokretna rezolucija i bez 100hz opcije

Ovde cu uraditi jedan quote sa hdtvtest sajta koji je dosta uvazen od strane drugih, pa tako i mene, a evo o cemu se radi i koliko 100hz opcija znaci ili ne znaci:

"Motion blur inherent to LCD televisions is widely regarded as a negative attribute. In truth, the detrimental effect is exclusive to High-Motion Contents (48, 50 and 60i/p) as it obscures fine details during motion. Low-Motion contents (24, 25 and 30p) however benefit from the inherent blur as it helps to reduce frame-judder caused by prolonged latency between individual frames thus creating the illusion of continuous free-flowing motion, which appears easier on the eye. Some refer to it as soft motion as opposed to hard motion where continuous images appear as a series of stills due to the lack of blur. Since the majority of today’s contents are based on Low-Motion (including the majority of PS3 and Xbox 360 titles), a standard 60Hz LCD is more than sufficient. However, fans of fast-paced contents (e.g. sports) and 60p games probably should invest in a plasma TV instead."

- bolji prikaz Standard definition materijala (SD) i uopsteno bolji upscale/downscale

Samsung je proizvodjac LCD televizora koji je najvise ulozio para u razvijanje procesora slike, tacna cifra iznosi vise od milijardu dolara za razvijanje takvog chipa. To znaci da Samsung ima najbolji scaling chip danasnjice sto se tice LCD tehnologije. Takav chip se nalazi u svim modelima za 2009. i 2010. godinu.

- Odmah otkljucan USB, pustanje svih filmskih formata( najvise ljude interesuje mkv )

- DTS dekoder

Nema cimanja sa konvertovanjem DTS zvuka u AC3 kako bi televizor mogao da ga pusti.

Prednosti LG-a:

- Nesto bolji ugao vidljivosti

Posto LG stavlja S-IPS panele u svoje televizore, a oni generalno imaju bolji ugao gledanja od S-PVA panela koji se stavljaju u Samsung televizore. Zato se zrtvuju ostale stvari.

- 100hz opcija

Imaces nesto detaljniju sliku pri veoma brzim scenama.

To je to od prednosti LG-a, konkretno LD 550 modela koji te zanima. Samsung obicno jeste skuplji od LG-a ali to i opravdava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno