Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@mladen82

Drago mi je da si resio problem. Postedi sebe muka i kupi neki poveci eksterni hard disk :)
Da znas da ocu.
Htio sam jos da napomenem u vezi firmware-a, na sajtu postoje dvije verzije firmware-a http://www.samsung.com/rs/consumer/...XXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
Samo jedan od njih moze da ide na jedan TV, mene je isao T-MSX5DEUC-2005.4
Caka je u tome da ovaj model TV LE40C530 izgleda se pravi u vise razlicitih verzija, pored LCD panela koji moze biti Samsung ili AUO, idu i razlicite verzije glavne ploce odnosno video dekodera.

Mogu naravno.

Samsungove prednosti:

- veci staticki kontrast.

Sta je staticki kontrast? To je nativni i pravi kontrast panela. Razlika izmedju prikazivanja najtamnije crne i najsvetlije bele boje na ekranu. Sto je veci staticki kontrast to je vise detalja prikazano na slici. Dinamicki kontrast je nesto sto se dobija vestacki pomocu procesora slike, i ne bi trebalo nikada da se ukljucuje po mom misljenju.

- veca dubina crne boje

Ovo ne treba previse da se objasnjava, znate i sami koliko znaci kada je crna boja zapravo crna, a ne sivkasta.

- bolji shadow detail

Sposobnost televizora da prikaze sto vise detalja u tamnim scenama.

- tacnije boje out of the box

Sta znaci tacnije boje? Sposobnost televizora da prikaze boje sto blize D65 tacki, tacnije 6500k (kelvina). Takodje znaci da ne odstupa previse, da jedna boja ne bude prenaglasena, kako bi neki rekli da vuce na zeleno, na plavo itd.. 6500k je granica onako kako vidimo boje u stvarnosti na suncevoj svetlosti.

Primer dobro kalibrisanog televizora:

2uep46c.jpg

Sta znaci out of the box? To znaci da su boje tacnije bez profesionalne kalibracije dodatnim kolorimetrom i bez previse stelovanja, odabirom jednom od preseta koji postoje na televizoru dobijate ono sto zelite bez previse znanja.

- odlicna pokretna rezolucija i bez 100hz opcije

Ovde cu uraditi jedan quote sa hdtvtest sajta koji je dosta uvazen od strane drugih, pa tako i mene, a evo o cemu se radi i koliko 100hz opcija znaci ili ne znaci:

"Motion blur inherent to LCD televisions is widely regarded as a negative attribute. In truth, the detrimental effect is exclusive to High-Motion Contents (48, 50 and 60i/p) as it obscures fine details during motion. Low-Motion contents (24, 25 and 30p) however benefit from the inherent blur as it helps to reduce frame-judder caused by prolonged latency between individual frames thus creating the illusion of continuous free-flowing motion, which appears easier on the eye. Some refer to it as soft motion as opposed to hard motion where continuous images appear as a series of stills due to the lack of blur. Since the majority of today’s contents are based on Low-Motion (including the majority of PS3 and Xbox 360 titles), a standard 60Hz LCD is more than sufficient. However, fans of fast-paced contents (e.g. sports) and 60p games probably should invest in a plasma TV instead."

- bolji prikaz Standard definition materijala (SD) i uopsteno bolji upscale/downscale

Samsung je proizvodjac LCD televizora koji je najvise ulozio para u razvijanje procesora slike, tacna cifra iznosi vise od milijardu dolara za razvijanje takvog chipa. To znaci da Samsung ima najbolji scaling chip danasnjice sto se tice LCD tehnologije. Takav chip se nalazi u svim modelima za 2009. i 2010. godinu.

- Odmah otkljucan USB, pustanje svih filmskih formata( najvise ljude interesuje mkv )

- DTS dekoder

Nema cimanja sa konvertovanjem DTS zvuka u AC3 kako bi televizor mogao da ga pusti.

Prednosti LG-a:

- Nesto bolji ugao vidljivosti

Posto LG stavlja S-IPS panele u svoje televizore, a oni generalno imaju bolji ugao gledanja od S-PVA panela koji se stavljaju u Samsung televizore. Zato se zrtvuju ostale stvari.

- 100hz opcija

Imaces nesto detaljniju sliku pri veoma brzim scenama.

To je to od prednosti LG-a, konkretno LD 550 modela koji te zanima. Samsung obicno jeste skuplji od LG-a ali to i opravdava.

Kupio sam Samsung 32C530 i na kutiji nije nista pisalo osim
LE32C530F1WXXH. Da li na osnovu toga moze da se zna koji je panel, ili nekako iz menija da vidim. Inace je made in Hungary.
I ako moze neki savet za kalibraciju, kontrast, osvetljenje...

Poslednja izmena:
Pa, na prvu loptu, nece da mi pusta MKV , kaze nije podrzan format. Sutra cu malo vise da se "igram".

Kupio sam ga u
Neptunu
za 50 000 u kesu, to je najpovoljije sto sam nasao. Na znam kako je po drugim marketima, ipak mislim da su za nase trziste uvezli sve iste (panele i ostalo)

Poslednja izmena:
Za ovih 10ak min koliko sam ga gledao, nisam cuo nikakvo zujanje. Ipak, malo sam u bedaku, kupio sam tv u Neptunu i na kutiji nije bilo nikakvih oznaka osim LE32C530F1WXXH, malo sam virio kroz rupice na kucistu i cini mi se da nije Samsungov panel, vec ovaj drugi i sigurno pise made in china!
Trazio sam noviji firmware i na samsung.com uopste nema LE modela!, na .rs ima za model od 40", znaci 40C530 i na uk ima za 32C530 i imaju iste oznake, s tim da ih ima 2 i pojma nemam koji je ogovarajuci ( oba sam skinuo) i necu da fleshujem jer mi je pustio jedan avi video i jedan mkv. Jedino sto sam na jednom mestu naiao da mi je video deactivated i da treba da posetim divx.com/vod, ne znam sta bi to znacilo?

Poslednja izmena:
Koliko znam L znaci lcd a E evropa tako da to sigurno neces naci na njihovom samsung.com....cekaj gizmora on ce ti reci to za panel tj pitanje njemu kako onda da vidimo koji je panel ako je isti kao tvoj slucaj...

Poslednja izmena:
Za ovaj film kaze "nepodrzan kodek"
Kod:
G:\FILMOVI&SERIJE\Filmovi\1080\Terminator.2.DirCut.1991.1080p.HDDVD.DTS.x264-ESiR.mkv
   General
      Complete name : G:\FILMOVI&SERIJE\Filmovi\1080\Terminator.2.DirCut.1991.1080p.HDDVD.DTS.x264-ESiR.mkv
      Format : Matroska
      File size : 12.3 GiB
      Duration : 2h 33mn
      Overall bit rate : 11.5 Mbps
      Encoded date : UTC 2007-06-01 23:01:35
      Writing application : mkvmerge v2.0.0 ('After The Rain Has Fallen') built on Jan 13 2007 19:58:56
      Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.0
   Video #1
      ID : 1
      Format : AVC
      Format/Info : Advanced Video Codec
      Format profile : [email protected]
      Format settings, CABAC : Yes
      Format settings, ReFrames : 8 frames
      Muxing mode : Container [email protected]
      Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
      Bit rate : 9 755 Kbps
      Nominal bit rate : 9 980 Kbps
      Width : 1 920 pixels
      Height : 816 pixels
      Display aspect ratio : 2.35:1
      Frame rate : 23.976 fps
      Resolution : 24 bits
      Colorimetry : 4:2:0
      Scan type : Progressive
      Bits/(Pixel*Frame) : 0.260
      Stream size : 10.4 GiB (85%)
      Title : x264 @ 9980 kbps
      Writing library : x264 core 54 svn-654M
      Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=9980 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30
      Language : English
   Audio #2
      ID : 2
      Format : DTS
      Format/Info : Digital Theater Systems
      Codec ID : A_DTS
      Bit rate mode : Constant
      Bit rate : 1 510 Kbps
      Channel(s) : 6 channels
      Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
      Sampling rate : 48.0 KHz
      Resolution : 16 bits
      Stream size : 1.62 GiB (13%)
      Title : DTS 5.1 @ 1536 kbps
   Text #3
      ID : 3
      Format : UTF-8
      Codec ID : S_TEXT/UTF8
      Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
   Text #4
      ID : 4
      Format : UTF-8
      Codec ID : S_TEXT/UTF8
      Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
      Language : Swedish

A ovaj recimo pusta
Kod:
G:\FILMOVI&SERIJE\Filmovi\The.Pianist.2002.720p.bluray.mkv
   General
      Complete name : G:\FILMOVI&SERIJE\Filmovi\The.Pianist.2002.720p.bluray.mkv
      Format : Matroska
      File size : 2.79 GiB
      Duration : 2h 28mn
      Overall bit rate : 2 687 Kbps
      Encoded date : UTC 2009-05-23 19:44:18
      Writing application : mkvmerge v2.7.0 ('Do It Again') built on Apr 15 2009 00:27:10
      Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
   Video #1
      ID : 1
      Format : AVC
      Format/Info : Advanced Video Codec
      Format profile : [email protected]
      Format settings, CABAC : Yes
      Format settings, ReFrames : 4 frames
      Muxing mode : Container [email protected]
      Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
      Bit rate : 2 249 Kbps
      Nominal bit rate : 2 300 Kbps
      Width : 1 280 pixels
      Height : 688 pixels
      Display aspect ratio : 1.860
      Frame rate : 23.976 fps
      Resolution : 24 bits
      Colorimetry : 4:2:0
      Scan type : Progressive
      Bits/(Pixel*Frame) : 0.107
      Stream size : 2.33 GiB (84%)
      Writing library : x264 core 67 r1153M 7b6ce6a
      Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:-4:-4 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=2300 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
   Audio #2
      ID : 2
      Format : AC-3
      Format/Info : Audio Coding 3
      Codec ID : A_AC3
      Bit rate mode : Constant
      Bit rate : 384 Kbps
      Channel(s) : 6 channels
      Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
      Sampling rate : 48.0 KHz
      Stream size : 408 MiB (14%)
   Text #3
      ID : 3
      Format : ASS
      Codec ID : S_TEXT/ASS
      Codec ID/Info : Advanced Sub Station Alpha
   Text #4
      ID : 4
      Language : Finnish
   Text #5
      ID : 5
      Language : Romanian
   Text #6
      ID : 6
      Language : Czech
   Text #7
      ID : 7
      Language : Danish
   Text #8
      ID : 8
      Language : Dutch
   Text #9
      ID : 9
      Language : Norwegian
   Text #10
      ID : 10
      Language : Slovenian
   Text #11
      ID : 11
      Language : Spanish

I jos neke avi koje sam probao.

Dobro jutro drustvo. Ne mozete bez mene nikako a? Salim se :)

Ajmo prvo pitanje panela da resimo.

Kod:
Type : LE32C550

Et avec la manip "Info"+"Menu"+"Mute" puis allumage de la TV :
Type : 32A6AF0C
Ce qui voudrait dire Dalle SAMSUNG

32 - pouces, la diagonale
A - Fabricant de la dalle (A - Samsung, D - CMO, L -AUO, I - CPT)
6 - Fréquence (6 -50/60Hz ; 1 - 100/120Hz ; 2 - 200/240Hz)
A - Panel (A - AntiGlare ; T - TN ; U - Ultra Clear)
F - Resolution (F - FHD, H - HD, U - UD)
0 - Panel 1st/2nd (1st:0, 2nd:1...)
C - BLU (BackLight Unit) C - CCFL, L - LED, E - Edge LED

Francuski valjda dovoljno znate da desifrujete sta je sta :D
Gore konkretno pise 32C550 ali ova lista pojmova je univerzalna za sve modele televizora.

Znaci, udje se u servisni meni sekvencom INFO>MENU>MUTE>POWER na daljinskom, gde ce pisati ovakva oznaka televizora na primer "32A6AF0C".
"A" je Samsungov S-PVA panel, "D" je CMO panel.. mislim vidite i sami gore.

Korisnik Waylander je skoro kupovao C550 pa je bio u dilemi kako da nadje koji je panel S-PVA a koji nije. Stavicu link ka mom postu posto nema smisla da ga kopiram ovde jer je predugacak: http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2260588&postcount=4

Evo kako je prosao:

Waylander je napisao(la):
"@Gizmor

Vratila se nalepnica. Juce sam uzeo 40C550 u zamenu za pokvareni B550 i naravno prvo sto sam gledao je ta nalepnica na kojoj pod Version pise tip panela. Izlozeni model je imao SQ01 a ovaj koji sam ja uzeo SQ03. Kod izlozenog nisam gledao u nalepnicu na samom panelu (vidi se kroz resetke od zadnje maske) a ovaj moj ima panel:
BN07-00800A, LTF400HM01 verzija 1016 Made in Slovakia.

Po testu http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100728791.htm koji si mi na drugoj temi ostavio Slovakian made Samsung paneli su najbolja varijanta.

btw. vec koliko sutra ako stignem postavljam rezultate input laga na temu u Samsung pdf-u. "

Idemo na pitanje ne pustanja nekih mkv fajlova. Treba upgradovati firmware na televizoru.

Ovde imate delice kako sta treba da uradite, vec vidim da si pronasao temu ironmanbg, ali mozda i ostalima zatreba tako da cu staviti link ka njoj:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=241680

Ironmanbg, kada otkrijes koji ti je firmware, slobodno me konsultuj ako imas neko pitanje oko upgrade-a televizora, tu sam na raspolaganju.

Firmware je T-TDT5DEUC-1014.0
U srvisnom meniu pise svasta nesto, nigde nema "samsung" ili s -pva, nasao sam nesto 32L6AF0C

Skinuo sam odgovarajuci exe file (u stvari skinuo sam obe verzije, ali sam zadrzao ovu koju ima moj tv), pokrenuo na kompu, napravio je fasciklu, ali kad god ubacim flash, kaze nema softvera za nadogradnju, cak sam i prekopirao sve fajlove u root direktorijum i opet ih ne vidi.

I da, jos jedno pitanje, da li ste proveravali mrtve/zaglavljene pixele i kako?

EDIT

Izgleda da je ovaj AUO, pa kakvi su to paneli, PVA ili koji?

Poslednja izmena:
zakacis na komp i pustis nokia monitor test , koji menja komplet crvenu zelenu i plavu sliku nemoz da omasis :)

Firmware je T-TDT5DEUC-1014.0
U srvisnom meniu pise svasta nesto, nigde nema "samsung" ili s -pva, nasao sam nesto 32L6AF0C

Skinuo sam odgovarajuci exe file (u stvari skinuo sam obe verzije, ali sam zadrzao ovu koju ima moj tv), pokrenuo na kompu, napravio je fasciklu, ali kad god ubacim flash, kaze nema softvera za nadogradnju, cak sam i prekopirao sve fajlove u root direktorijum i opet ih ne vidi.

I da, jos jedno pitanje, da li ste proveravali mrtve/zaglavljene pixele i kako?

EDIT

Izgleda da je ovaj AUO, pa kakvi su to paneli, PVA ili koji?

32L6AF0C

32 - dijagonala
L- AUO panel
6- 50hz/60hz
A - Antiglare panel
F- FullHD (FHD) rezolucija
0 - prvi panel ( nemam pojma sta se podrazumeva pod tim )
C - pozadinsko osvetljenje CCFL

Nije PVA panel, A-MVA je.

Idi ovde:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c580-le32c580-20100728791.htm

Stisni ctrl+F. Ukucaj A-MVA. Kada nadjes frazu A-MVA u tekstu procitaj pasus u kome je smestena za vise detalja. Primer:

"After reading the above, I’m sure many will try and hunt for the 1012 (or above) version of Samsung LE40C580 in hopes of obtaining slightly better blacks, but in my honest opinion it’s best not to unless the panel purchased suffers from poor blacks, dead pixels or poor uniformity. If an individual (outside the UK) already has an 1009 panel, it is better to retain it, since the replacement model may contain the MVA panel from CMO, which could be much worse. However, if an individual notices persistent “grey ghosting”, then it may be worth attempting to obtain an A-MVA panel by AUO as they are known have better pixel response (in comparison to the latest S-PVA panel)."

A-MVA je odmah tik iza S-PVA panela, skoro su jednako dobri ( neko ih cak i vise preferira nego S-PVA ).

CMO paneli su najgori. Sve informacije o tipovima panela ko zeli vise da sazna http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm

Ironmanbg, u vezi firmware-a:

Skinuo si T-TDT5DEUC-1021.0 jel tako? Flash formatiran u FAT32?

Kakav je model panasonic tx-p37x20 plazma, naslednik x10. On se jedini sa 37inca uklapa zbog optimalne udaljenosti i prostora.

Inace optimalne razdaljine koje nadjoh na netu:

26" (1m - 1.67m)
32" (1.21m - 2.02m)
37" (1.41m - 2.35m)

40" (1.52m - 2.53m)

Boldovano su otprilike moje razdaljine, tj. (1.30m - 2.40m).

Doticni model nije full hd :(

Samsung televizor LCD LE-32C550
Samsung televizor LCD LE-32C550
Dijagonala ekrana: 32" (80cm)
Rezolucija: 1920 x 1080
Picture Engine: HyperReal Engine
Wide Color Enhancer
Audio: Dolby Digital Plus , Dolby Pulse
SRS: Ne
dts 2.0+Digital Out
Izlazna snaga (RMS): 10W x 2
Tip zvučnika: Down Firing
AllShare
USB2.0 (USB 2.0 Movie)
Channel List USB-Clone
Wireless LAN Adaptor Support
Teletext (TTX): Mega
OSD jezici: 25 jezika
Picture-In-Picture: 1 Tuner PIP
Anynet+ (HDMI-CEC)
Auto Channel Search
Auto Power Off
Auto Volume Leveler
Subtitle
Clock & On/Off Timer
EPG
Game Mode
Sleep Timer
Digital Noise Filter
Sistem: DTV Reception (DVB-T/T2/C/S2) DVB-T/C, MPEG4
DTV Tuner ugrađen
CI+
Ulazi i izlazi:
HDMI 4 (sa strane : 1 , nazad : 3)
USB 2 (sa strane : 1 , nazad : 1)
Komponentni ulaz (Y/Pb/Pr) 1
Kompozitni ulaz (AV) 1 (sa strane)
Digitalni audio izlaz (optički) 1
PC In (D-sub) 1
CI Slot 1 (sa strane)
SCART 1
RF In 1
Slušalice 1
PC Audio In (Mini Jack) 1
DVI Audio In (Mini Jack) 1
Dimenzije:
(ŠxVxD) sa stalkom: 793.7 x 557.5 x 239mm
(ŠxVxD) bez stalka: 793.7 x 494.3 x 78 mm
Težina:
težina sa stalkom: 12.1 kg
težina bez stalka: 9.4 kg
Garancija: 2 godine
dobro vece uzeo bih ovaj tv interesuje me jer moze da cita automatski usb 2.0 ili mora hama daljinski i jel se moze podesiti da imam na njega bezicno internet kablovski hvala

Dobro vece. Ne treba ti hama daljinski, player ti je otkljucan po defaultu.

Kablovski internet bezicno? Ne. I da moze, iz kog razloga? C550 nema internet@tv, C650 ima. Ako hoces bezicno da streamujes materijal sa kompa treba ti samsungov WiFi USB dongle koji nemas u Srbiji ( moras da ga porucis ) i dodatna oprema kako bi kablovski internet preneo bezicno.

Evo za par dana kupujem svoj prvi lcd/prvo sam bio zagrejan za plazmu ,ali klinci ce igrati igrice ,pa rekoh sigurnije je ovako/.Posle dugog traganja ostala su samo dva modela u igri samsung le-40b530 i samsung 32- c530.Prvo sam hteo ovog manjeg/u tehnomarketu kod mene 54000/,ali danas vidoh neku akciju za 40-b530 ,/ kosta 60000/,pa bi zamolio nekog da mi razresi dilemu /gizmor ili neko ko vec ima ove modele/,jer razlika od 6 hiljada i nije neka za 8 inci.Pozdrav i hvala unapred.

Sta znam, B530 proslogodisnji model sa ok slikom vs C530 ovogodisnji model sa boljom slikom ali manja dijagonala.

Dilemu bi ti resio 40C530 , 71k :D

Ja kada sam kupovao moj 32C530 pored njega je bio i 40" model i kada su tako jedan pored drugog 32" zaista izgleda "majusno", ali kada sam ga doneo kuci, izgleda toliko velik, da stvarno ne znam kako bi se ovaj od 40" uklopio!

evo nasao sam nesto u vezi c530 pa mozda nekom koristi

Ideal picture settings

Brightness 47/100
Contrast 92/100
Colour 43/100
Picture profile Standard
Sharpness 60/100
Backlight 8/20
Other settings Tint: 0/G50-R50 Black tone: Off Dynamic contrast: Off Shadow detail: 0/±2 Gamma: 0/±3 Colour space: Native White balance (R, G, B offset/gain): All 25/50 Flesh tone: 0/±15 Edge enhancement: On Colour tone: Normal Digital noise filter: Auto MPEG noise filter: Auto Film mode: Off Eco sensor: Off Energy saving: Off
Games mode Yes

Izgleda da cu ja jos neko vreme tragati za tv-om.Gizmore znam da je proslogodisnji model ,ali ima ok karakteristike i ok sliku ,i da li imas ti neku preporuku za 37 ili 40 inci, oko 600 eura,/+,-dvadesetak/.Mozda neki lg ili toshibu ili...Ili da se vratim prvobitnom,32-c530.Pozdrav.

upravu si netreba mi internet bezicno na tom tv znaci moze da se gleda usb super sta mislis jel solidan ovaj lcd hvala

Ja sam ga uzeo pre par nedelja, fenomenalan TV. :wave:
Kao sto je Gizmore naveo moze net ali sa Samsungovim USB-om, mada nisam probao sa obicnim USB wifi kljucem,:) moguce je da bi radilo. Ajd' probam pa javljam.
Edit: Probao sa Rosewill USB-om i nece.

Poslednja izmena:
Zdravo svima,moze li i meni jedan savet.Kupio bi lcd e sad koji imam trilemu dali uzeti LG LCD 42LD750 koji ima 200Hz (zbog buducnosti i 3D) ili neki od ova 2 modela Samsung LCD LE-40C530, Samsung LCD LE-40C550????Ovaj drugi Samsung kosta 10k dinara vise pa me interesuje vredi li toliko, ima i (100/200Hz Motion Plus: TBD) moze li pojasnjenje imali 100 ili 200Hz ili ima 50Hz???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno