Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Momci zagrijan sam za Samsung 32C530, ali cuo sam da C550 ima mrezni port. To znaci da bez problema mogu gledati HD filmove sa svoga kompa? Jel problematican sa svicevima/ruterima, XP/Win7, tj. jel ima neko iskustva sa pustanjem sadrzaja preko mreze? Jel moze ici na net, jel ima neki Youtube player, pretrazivac ili stajaznam?
Da li su paneli (samo Samsung?) i kvalitet slike (SD primarno) identicni kod C530 i C550, a LAN i drugaciji vizuelni izgled plastike jedina razlika?
Unaprijed hvala ;)

Poslednja izmena:
Provalio sam zasto nije isao zvuk i tilovi na moj LE40C530!!!
Posto imam flesku od 4GB trenutno, bluray rip film koji je vise od 4 GB, kidao sam pomocu mkvmerge programa na manje djelove ne sluteci da je to upravo prouzrokovalo problem pri reprodukciji na TV-u.
Video je isao glatko ali bez zvuka i titlova.
Nasao sam sample filma koji je puno manji i sve je proslo OK sa njegovom reprodukcijom.
Dakle sve je kako pise u specifikaciji.

Momci zagrijan sam za Samsung 32C530, ali cuo sam da C550 ima mrezni port. To znaci da bez problema mogu gledati HD filmove sa svoga kompa? Jel problematican sa svicevima/ruterima, XP/Win7, tj. jel ima neko iskustva sa pustanjem sadrzaja preko mreze? Jel moze ici na net, jel ima neki Youtube player, pretrazivac ili stajaznam?
Da li su paneli (samo Samsung?) i kvalitet slike (SD primarno) identicni kod C530 i C550, a LAN i drugaciji vizuelni izgled plastike jedina razlika?
Unaprijed hvala ;)
Kvalitet slike ce ti vjerovatno biti isti na C530 i C550.
Ako oces da gledas HD filmove to ces moci bez problema, ali ti treba veca fleska ili jos bolje eksterni HDD na USB.
Ja nisam htio 90eur vise da dam za C550, kad imam USB ne treba mi mreza, a nisam lud ni za drugim karakteristikama koje nudi C550 u odnosu na C530.

Poslednja izmena:
Unaprijed hvala ;)

Tek sad sam nasao vremena da ti odgovorim. C550 ima Ethernet (LAN) prikljucak iza za Wired DLNA, tako da mozes da ga umrezis sa racunarom pomocu LAN kabla i da streamujes filmove sa kompa direktno na televizor. Ne bi trebalo da bude problematican sa pomenutim.

Sa njim ne mozes ici na net iz razloga sto nema Internet@tv opciju, a samim tim i nema Youtube player, i sve ostale Widgete koje model C650 ima. Dakle Ethernet prikljucak sluzi samo za DLNA streaming.

Idu isti paneli u oba modela, i trebalo bi da juris S-PVA panel. Da, LAN i drugaciji dizajn su jedina razlika. Ono sto nisam pomenuo je da C550 podrzava Samsungov USB WiFi dongle, tako da mozes da imas i Wireless DLNA streaming, sto znaci da mozes bezicno da streamujes materijal na njega. Problem je sto taj dongle neces naci kod nas, vec ces morati da ga porucis na primer odavde:

http://www.amazon.co.uk/Samsung-WIS09ABGNX-XAA-WiFi-Stick/dp/B002669XKY

@mladen82

Drago mi je da si resio problem. Postedi sebe muka i kupi neki poveci eksterni hard disk :)

Potpisujem vecinu. Ne odobravam 100hz, 200hz kod bilo kog proizvodjaca osim Samsunga, jer je drugima tesko da dodaju manuelno podesavanje Judder i Blur opcije, tako da su tih 100hz, 200hz neupotrebljivi za filmski materijal, dobri su samo za sport. Kod samsungovih 100hz imas obe stvari koje rade odlicno.

Plasme 50 inca i 1024x768, mislim da bi mi krvarile oci kada bih to gledao. FullHD na toj dijagonali i nista vise.

moze li jedna ispravka ovde-(pitanje naravno za gizmora) jesi li porbao da gledas filmove sa ukljucenim true motion iliti motionflow?? moje misljenje-120 hz i vise iskljucivo samo za sport,a za filmove-sve to radi lepo-samo sto zbog toga izgleda kao da je film sniman nekom amaterskom kamerom :zgran: -nema blura itd-pre neki dan sam sa upaljenim 120 hz gledao neki akcioni film i smejao sam se malo-cudno je jako-cak je jedan drugar koji se slabo razume u te stvari rekao da mu je film nesto cudan-odnosno slika
sve u svemu 120 hz je dobra investicija-vredi para-i ja sam ciljao na to samo zbog sporta :Klanjanje
eventualno za crtane filmove je jos dobar-jer ne kvari uzivanje
za filmove-turn off :shock:

Jesam naravno. Upravo posedujem televizor koji ima staru opciju 100hz kod koje nema da se podesava odvojeno Blur i Judder, tako da filmovi dobijaju izgled amaterske kamere, ubrzani i nerealni pokreti, izgled kao spanske serije ( sapunice ). Godinama unazad se vec prica o tome po forumu. Naravno, kod mene je 100hz opcija uvek iskljucena za filmski materijal.

E sad, da si pazljivije citao video bi da pominjem da samsungovi modeli za 2009. i 2010. godinu imaju podesivu 100hz opciju, koja ispravlja taj problem kod filmskog materijala. Sta je samsung uradio, je to da je prvi implementirao tu podesivu 100hz opciju, u kojoj imas dva slajdera, Blur Reduction i Judder Reduction. Kada slajder Blur Reduction postavis na 10, a Judder reduction postavis na 0, dobijas 650 linija pokretne rezolucije (kod na primer B650 modela) i 800 linija ( na primer C650 ), time znatno smanjujuci zamucivanje u brzim scenama, a sve to bez dobijanja izgleda amaterske kamere. Ta opcija izgleda ovako i podesava se u Custom:

100hz-motion-plus.jpg
custom-motion.jpg

Ono sto sam skoro saznao je da je LG od ove godine takodje krenuo samsungovim stopama, pa je za svoje modele koji imaju 100hz opciju takodje ubacio da moze odvojeno da se podesava Blur i Judder, sto je po meni odlicno. Ostali proizvodjaci pored Samsunga i LG-a nisu jos ubacili podesivu 100hz opciju, sto je steta naravno, i nikako ne preporucujem kupovinu takvih modela kod kojih cete imati korist samo za sportski materijal.

Poslednja izmena:
1.Samsung 32c550
2.Samsung 32c650
3.Samsung 37c550

Da li je razlika izmedju 50Hz i 100 Hz primetna i da li se isplati doplatiti 100+ evra zbog toga??
Prvi pik mi je 32c550 prvenstveno zbog love, a i prostora

pa znaci razumemo se-na lg ld 550 modelu ima podesavanje posebno za judder i za blur-ali-opcija 100hz ili 120hz po meni vredi svake pare za sport-jer kad sam ja uzeo model koji nema-3 dana nisam mogao da spavam-od nerviranja gledajuci sport-a pritom lopta koja se brzo krece je toliko mutna da su me oci bolele gledajuci-i ne samo lopta-nego brzi pokreti igraca-sve je to izgledalo kao gledanje tv-a na nekom super jeftinom kineskom televizoru-i ja sam bio sav srecan sto sam dobio mogucnost da vratim tv i doplatim jos celih 130 evra da bi dobio truemotion i bio srecan-tako da se ne bih sloizio sa tobom oko toga da ne vredi davati vise para-po meni-da nisam zamenuo i doplatio dzigericu bih sebi pojeo (onda bi voleo da mi neko objasni zasto ne vredi davati 100 evta vise ili koliko-ako sam ja srecniji sto sam dao pare-i dobio truemotion opciju)-ovako-srecan sam ko mali majmun :,,:
i jos jedna ispravka
ne radi se ni samo o 100hz zbog sporta-nego se radi o davanju 600-700 i vise evra za televizor koji cete da stavite pored "vox-ovog crt televizora" i da uocite da je slika bolja na vox-u ( licno proverio) jer ce na vasem lcd-u od 600 evra bez truemotion odnosno 60 hz slika da secka kao kad igrate igricu bez graficke-na integrusi-ja sam razocarenje tako doziveo i odma zvao prodavnicu u kojoj sam kupio tv da probam da zamenim-i sva sreca nekako su pristali

Poslednja izmena:
Mislio sam da dam do 50000 za lcd 32 i vidim da hvalite samsung c530 (u zrenjaninu nema ispod 59 000) ali je malo skuplji e sad da li da kupim onda LCD 32LD350 koji je oko 46 000 ili da se ispruzim jos 10-tak hiljada...
Inace treba mi za analognu kablovsku i gledanje filmova sa kompa...

1.Samsung 32c550
2.Samsung 32c650
3.Samsung 37c550

Da li je razlika izmedju 50Hz i 100 Hz primetna i da li se isplati doplatiti 100+ evra zbog toga??
Prvi pik mi je 32c550 prvenstveno zbog love, a i prostora
Kondenzator ti je gore odgovorio na pitanje :)
Ako ces cesto gledati sport i ako ti smeta zamucenje lopte i brzih pokreta, onda se stisni jos malo i uzmi c650 :d

Mislio sam da dam do 50000 za lcd 32 i vidim da hvalite samsung c530 (u zrenjaninu nema ispod 59 000) ali je malo skuplji e sad da li da kupim onda LCD 32LD350 koji je oko 46 000 ili da se ispruzim jos 10-tak hiljada...
Inace treba mi za analognu kablovsku i gledanje filmova sa kompa...

pogledao sam u tehnomarketu-ja bih ti preporucio ovaj model-odnosno isti kao moj-samo je 32 inch-a a kosta 60.000 (sigurno ces biti zadovoljan) p.s bolje se strpi jos malo-pa kupi pravu stvar http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09075847 :party:

Poslednja izmena:
pogledao sam u tehnomarketu-ja bih ti preporucio ovaj model-odnosno isti kao moj-samo je 32 inch-a a kosta 60.000 (sigurno ces biti zadovoljan) p.s bolje se strpi jos malo-pa kupi pravu stvar http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09075847 :party:

a koji je bolji taj ld550 ili c530 i zasto (taj ld550 ima truemotion opciju sto je velika prednost)...nisam taj tvoj imao u vidu ali posto cu prvenstveno gledati sport od sad i on ulazi u obzir...?

interesantno poredjenje lg lcd televizora
http://www.lcd-compare.com/gamme-lg-lcd-2010-line-up-33.htm

Poslednja izmena:
C530 je bolji ali nema 100hz :d Svejedno, motion handling kod samsunga je odlican i bez 100hz opcije.

ok-ja nnisam rekao da je Lg bolji ili samsung da je bolji-miuslim da to ne mozemo tek tako da zakljucimo-ja govorim o karakteristikama i po svemu sudeci na LG se za te pare tj 2000 vise dobije 100hz i sigurno je u prednosti u odnosu na 60 hz a motion handling itd kod samsunga kod mene ne pije vodu :smash:

a koji je bolji taj ld550 ili c530 i zasto (taj ld550 ima truemotion opciju sto je velika prednost)...nisam taj tvoj imao u vidu ali posto cu prvenstveno gledati sport od sad i on ulazi u obzir...?

interesantno poredjenje lg lcd televizora
http://www.lcd-compare.com/gamme-lg-lcd-2010-line-up-33.htm

pa sad sam gledao karakteristike i mogao bih reci da je ld550 u prednosti sto se tice truemotion-a i to je veliki + a sve ostalo je skoro isto-msm ne moze nikad biti potpuno isto kad se radi o razlicitim markama televizora-ali rezolucija-konektori-itd
slicno je,da ja kupujem odlucio bi se za 100 hz i za LG u ovom slucaju LG 32 LD 550 (ljudi pitaju za savet-ja samo dajem savet-jer licno posedujem model 550 i sreo sam se sa dosta samsungovih ekrana od 60hz i nisam zadovoljan)
moj zakljucak-ko kupuje televizor neka ide na 100 hz tv-ako moze da priusti i nece pogresiti :wave:

Ne preteruj. 100hz je korisna opcija donekle, televizori bez nje se takodje sasvim fino nose sa sportskim materijalom, sto ce ti potvrditi i vecina ljudi odavde. Uostalom, ako vam je sport bitan treba da idete na plasmu, tu dobijate punih 1080 linija pokretne rezolucije, na tom LG-u dobijas nekih 600 linija najvise.

Sada sam u dilemi....mada su i jedan i drugi oko 60 hiljada sto je vise od "mojih" 50....ali mislim da vredi tih 10 tak... neko je gore rekao da lcd ce kao maksimum trajati 5 godina da li je to istina>?

Sada sam u dilemi....mada su i jedan i drugi oko 60 hiljada sto je vise od "mojih" 50....ali mislim da vredi tih 10 tak... neko je gore rekao da lcd ce kao maksimum trajati 5 godina da li je to istina>?

ko je to rekao-pa ja sam dao 84 .000 za lcd pre 20 dana i ne zalim se niti se kajem-a i zasto bi?? ja sam ti dao savet da ides na 100 hz tv jer sam licno probao sa i bez 100 hz

Posmatraj to ovako, lcd panel ima radni vek 60 000 - 80 000 sati. Da kazemo da ti je tv upaljen 12 sati na dan: 365 x 12 = 4380 sati godisnje, sto znaci da ce ti tv u najgorem slucaju trajati nesto manje od 14 godina.

Inace, za tih 5 godina sto pominjes, ko zna sta cemo imati tada, najverovatnije cemo imati LaserTv i OLED ekrane :)

Posmatraj to ovako, lcd panel ima radni vek 60 000 - 80 000 sati. Da kazemo da ti je tv upaljen 12 sati na dan: 365 x 12 = 4380 sati godisnje, sto znaci da ce ti tv u najgorem slucaju trajati nesto manje od 14 godina.

Inace, za tih 5 godina sto pominjes, ko zna sta cemo imati tada, najverovatnije cemo imati LaserTv i OLED ekrane :)

ok 60.000 - 80 .000 sati ali to je vek trajanja lampi-tj pozdinskog osvetljenja koje se ne drzi uvek na 100 % jer bi oslepeo gledajuci tako tv-a,tako da niko ne moze biti sasvim siguran koliko traje-a mislim da je pitanje trajanja tv-a vec suvisno-ili da obavestimo sve koji imaju lcd da ga prodaju ili bace zato sto navodno neko izracunao da traju 5 godina-mislim da taj podatak nije na mestu i da je suvisan
covek je pitao da li da uzme tv koji ima opciju 100 hz ili ne i ja sam mu lepo odgovorio nadam se da ce izabrati pravu stvar:party:
i jos nesto-neka mi neko pojasni trajanje crt televizora-tj njegov radni vek-ako mu svakih godinu dana crkne neki deo-koji kosta po 1.000din ili 2-3 hiljade i tako dalje u nedogled-svi smo imali i jos imamo po koji crt televizor i non stop neki problemi-a da je trebalo da bude napisano koliko ce da traje u garanciji tv-a mislim da ne bi bilo vise od 20.000 sati
skrenuli smo sa tteme i vratimo se na normalu da coveku pomognemo da kupi odgovarajuc LCD

Poslednja izmena:
Isti je ugao vidljivosti. To je i dalje LCD, samo je pozadinsko osvetljenje LED umesto CCFL.

Ne isplati se kupovati taj model, za te pare tj. 3k vise, imas duplo bolju stvar a to je panasonic 42" S20 plasma, ugao gledanja ti je odlican tu, da ne pominjem i ostale stvari kao 1080 linija pokretne rezolucije, tacnije boje itd itd...

pa zar je toliko bitno da li tv ima 175 stepeni ugau gledanosti ili 185 stepeni-zasto ljudi gledaju karakteristike one koje su totalno nebitne-ko jos gleda tv sa strane??? i 175 standard ugao je dovoljan da gledate odakle god hocete....fokusirajte se na konkretne i mnogo bitnije karakteristike tv-a

Zato sto slika na lcd-u ne izgleda isto kada sedis direktno na sredini ispred televizora i kada si pomeren malo sa strane. Ugao gledanja kod lcd-a je otprilike 30-40 stepeni, sve posle toga boje pocinju da gube na zivosti. Uzmi probaj i sam ako mi ne verujes, sedi direktno ispred televizora, pa se pomeraj polako u stranu, biraj koju hoces levo ili desno, i videces kako boje bivaju sve vise i vise ispranije kako se vise pomeras. Zadrzavace svoj izgled do tih pomenutih 30-40 stepeni, kako pravis sve veci ugao videces promenu. Zasto je ovo bitno, ortak koji sedi do tebe na kaucu ne vidi isti intenzitet boja kao ti koji sedis na sredini kauca. Treci ortak koji sedi pod jos vecim uglom, vidi jos ispranije boje od ovog drugog, itd... Videce svi oni sliku pa cak i da je gledaju iz skoro mrtvog ugla, ali nece videti ono sto gleda covek koji sedi direktno u sredini televizora, kapiras?

Kod plasma televizora je skroz drugacija tehnologija, ugao gledanja je maksimalan, ono sto vidis kad gledas iz sredine videces isto pomeren skroz u levo ili desno. Iz mrtvog ugla kod plasme ces videti duplu sliku, zbog zastitnog stakla koje poseduje, ali niko nikad ne gleda nesto iz mrtvog ugla, logicno je.

Kondenzator, dacu ti jedan iskren savet. Dosao si na forum prakticno "juce" a vec previse pametujes. Televizor si uzeo pre par dana, a o lcd i plasma tehnologijama ima da ucis jos puno. Takodje si se uhvatio 100hz price, a znas samo povrsne stvari o tome. Kada pricas o bitnim karakteristikama televizora, ocigledno se jos ne razumes u to sta je bitno, kada prioretizujes 100hz opciju.

ok-moje prisustvo na forumu od dva dana ne znaci da sam ja juce uusao u svet tehnike itd kojim se bavim duze vreme-a lcd ld 550 posedujem 2 nedelje-sto ne znaci da sam ja sve naucio za dve nedelje-molio bih te da cinjenicom da sam novi na forumu ne vezujes za moje znanje o tehnici i u ovom slucaju o lcd televizorima-mozda si ti stekao svoje znanje na forumu-posto ti meris znanje po prisustvu na forumu-dok sam ja stekao u praksi :type: ja sam na forumu da bih se druzio i razmenjivao znanja a ne prepucavao sa tobom ne zelim da imam problema sa moderatorima zbog takvih stvari-

Poslednja izmena:
Ok, to sto si imao televizor dve nedelje apsolutno nista ne znaci, takodje to sto si naucio imena opcija nema veze sa razumevanjem lcd tehnologije.

To gde sam ja stekao moje znanje tebe apsolotno ne bi trebalo da zanima, kao i to da pricas da ja nemam znanje u praksi, kako si to zakljucio? Mogu zagarantovano da kazem da se bavim ovim hobijem duze od tebe, a takvo bezobrazno ponasanje od strane drugih korisnika mi apsolutno ne treba.

Moja poenta je bila da si na forumu tek par dana, a vec ostavljas negativan utisak. Ako neces da naucis nesto o onome sto pisem, tvoj problem, samo nemoj da se mesas u stvari koje potpuno ne razumes. Cenim svacije misljenje, ali iznosenje netacnih stvari ne tolerisem, to moze svako odavde da ti potrvrdi. Problem sa tobom ne zelim i ova diskusija je zavrsena, ako imas nesto pametno da kazes na temu lcd televizora, samo izvoli.

Gledao sam kod nekog drugara fudbal na lcd samsung od 26 inca (ne znam tacno model )pre nekoliko i bas je uzas slika mutni igraci sve mutno, e sad da li je Gizmor-e :) na samsungu c530 to tako ili je to potpuno drugacije?

I da li je moguce da su kod nas televizori toliko skupi npr video sam malopre cenu od 370 poundsa za c530 sto je oko 45 000.... uzas...

I ako sam dobro razumeo mogu da stavim film na usb da ga uguram u tv i da pustam filmove??

Poslednja izmena:
Ne znam koji je model bio u pitanju ali mogu da ti kazem da na mom lcd-u iz 2008. slika nije mutna cak i bez 100hz opcije :)

Posto je C530 model za 2010. motion handling je jos bolji nego na mom televizoru, tako da nece biti problema sigurno.

Nazalost, cene kod nas su takve kakve su. Kod suseda Madjara je 32c530 370e, a 40c530 495e. Prosto ti dodje da sednes u auto i da ga dovuces preko granice. Platis carinu ali dobijas povracaj poreza, znaci vrate ti razliku koliko je bio televizor bez pdv-a kod njih, sto je odlicno.

Da, imas otkljucan player u startu koji podrzava gomilu filmskih formata ukljucujuci i mkv. Takodje imas DTS dekoder, ako HD materijal koji si skinuo ima DTS zvuk. Kod ostalih proizvodjaca tu mora da se konvertuje zvuk u AC3, sto i nije preveliko cimanje, otprilike 10-15 minuta za film prosecne duzine, ali je ipak cimanje.

Poslednja izmena:
*** u Zrenjaninu od tih vecih radnji ima samo tehnomarket gde npr c530 kosta 59000 a npr u merkuru u bg i ns ima za 55000 ... sta raditi ... bojim se ako mi nesto zafali da cu morati stalno u bg ili ns zbog garancije...

@Gizmor
Kada bi uporedio samo kvalitet slike (bez dodatnih dzidza kao sto je plug and play mkv player sa DTS-om) na LG LD420 i Samsung c530, i to posebno kvalitet slike na SD kanalima, da li bi rekao da ta razlika vrijedi 100 evra?

@tarmi
ne znam kako je kod vas u Srbiji, ja sam iz Banjaluke, mi ovdje imamo ovlastene Samsung servise, tako da nije bitno gdje si kupio, dok god imas ovjeren racun i garanciju moraju ti servisirati uredjaj. Tako da ako u Zrenjaninu imas ovlasteni Samsung servis, moraju ti servisirati uredjaj iako si ga kupio u Beogradu (tako bi barem trebalo biti :))

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno