Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Dobih i ja Gainward GS, za sada zadovoljan, sve leti.
Temperature u idle minimum 30c, max ful load 72c, klokovana.
Imam samo par pitanja, ventilator mi je na auto stavljen i vrti na 40% u idle, da li to tako treba?
Takođe sam primetio da kada podignem memoriju na 2000MHz dobijam artifakte, crvene i zelene tačkice koje se s vremena na vreme pojavljuju, kada spustim na 1950 nema ih, klokovao sam na defolt naponu.
Jel to kvar ili jednostavno lošiji primerak?

Podigni napon kad clockujes

Dobih i ja Gainward GS, za sada zadovoljan, sve leti.
Temperature u idle minimum 30c, max ful load 72c, klokovana.
Imam samo par pitanja, ventilator mi je na auto stavljen i vrti na 40% u idle, da li to tako treba?
Probaj ovako da podesis fan profilm ,napon i klokove pa javi sta se desava. Koliko je bucna i koliko se greje.
Fan Profil.jpg
Takođe sam primetio da kada podignem memoriju na 2000MHz dobijam artifakte, crvene i zelene tačkice koje se s vremena na vreme pojavljuju, kada spustim na 1950 nema ih, klokovao sam na defolt naponu.
Jel to kvar ili jednostavno lošiji primerak?

Te tackice su znak da memorija nece raditi na tom kloku. Dizanje napona nema uticaja na klok memorije. Spusti kloko memorije na nivo gde nama tih tackica. Mali je uticaj na krajnje performanse 50mhz+/- kod memorije.

Poslednja izmena:
Probaj ovako da podesis fan profilm ,napon i klokove pa javi sta se desava. Koliko je bucna i koliko se greje.
Pogledajte prilog 66042

Fan profil mi je minimum na 40% i ne mogu manje da stavim, napon mi je zatamljen i ne mogu da ga pomeram. Obzirom da imam artifakte na 2000MHz memorije, ne bi trebao da stavljam klokove iz slike.
Za sada radi na 800/1600/1900, fan auto 40% (ne može niže) i defolt napon.
Neki predlog..

gde naci bios koji podrzava fan ispod 40% za gainwarda?

Fan profil mi je minimum na 40% i ne mogu manje da stavim, napon mi je zatamljen i ne mogu da ga pomeram. Obzirom da imam artifakte na 2000MHz memorije, ne bi trebao da stavljam klokove iz slike.
Za sada radi na 800/1600/1900, fan auto 40% (ne može niže) i defolt napon.
Neki predlog..

u settings stikliraj"unlock voltage control" i izadji i opet udji u msi afterburner i mora da radi..naravno verzija mora da bude od msi-ja 2.0.0

Podigao sam malo napon i kad stavim memoriju na 2000MHz nema artifakta, ipak joj treba malo više struje. Sigurno može još više da ide memorija, ali nisam bio raspoložen za eksperimetisanje.
Vratio sam na kraju napon na def. i klokove 800/1600/1930 za svaki dan (bez artifakta), gpu i shader mogu sigurno i više na difolt naponu, ali realno nema potrebe za većim klokovima.

fermi editor

da li neko zna gde ima da se skine ovaj alat

Prilozi

• unsdbenanntnc83.jpg
    unsdbenanntnc83.jpg
    180.2 KB · Pregleda: 69
Video sam taj alat na OCC forumu, ali autor ne daje, mozes samo da mu kazes sta hoces/kako hoces da ti podesi pa ti on posalje modovani bios :)

kad smo vec kod biosa ja bios od moje graficke nikako ne mogu da backup ili ti sacuvam
NiBiTor 5.8 ne moze da ga ocita zato ne smem da flesujem karticu
isto tako bilo bi dobro da neko od jacih korisnika napravi tutorijal za flesovanje grafickih kartica bas za ove nove kartice

Poslednja izmena:
kad smo vec kod biosa ja bios od moje graficke nikako ne mogu da backup ili ti sacuvam
NiBiTor 5.8 ne moze da ga ocita zato ne smem da flesujem karticu
isto tako bilo bi dobro da neko od jacih korisnika napravi tutorijal za flesovanje grafickih kartica bas za ove nove kartice

Koristi GPU-Z da uradis backup biosa ;)

@Bob Marli
Poznati su po tome. Njihovi testovi su po sistemu, plati pa se klati:D
Barem kada je Crysis u pitanju znam da ovo sto je prikazano nema veze sa mozgom:S:

Pogledajte samo ove lazi molim vas! Znaci ne verujem koliko su lagali za performanse GTX460 !
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6870_Turbo/11.html

Skoro svi testovi na netu prikazuju takve razlike u Krizi... a da je gtx460 na default.
Crysis.png
Crysis_01.png

Njihovi testovi su po sistemu, plati pa se klati
Barem kada je Crysis u pitanju znam da ovo sto je prikazano nema veze sa mozgom
Da li mozes ovo da potkrepis nekim dokazom? To bi znacilo da su sve testove na netu radili ljudi bez mozga.

Poslednja izmena:
Nego mi recite vi drugari, jel mozete vi da terate na toj 486 768MB F1 2010 na 2048x1152 sve na high? Da znam da li ima smisla da menjam svoj 280gtx za ovo jer po svim rezultati vidim da 460 768mb nije bolji od 280gtx ali relevantno je sta je u praksi.

Nego mi recite vi drugari, jel mozete vi da terate na toj 486 768MB F1 2010 na 2048x1152 sve na high? Da znam da li ima smisla da menjam svoj 280gtx za ovo jer po svim rezultati vidim da 460 768mb nije bolji od 280gtx ali relevantno je sta je u praksi.
...mislim da je malo 768M za tako velike rezolucije.

htedoh da napisem 460 gtx :bottle: i meni se cini da je malo zato i pitam da vidim da li ljudi koji je imaju mogu ista sa njom iznad 1600x

htedoh da napisem 460 gtx :bottle: i meni se cini da je malo zato i pitam da vidim da li ljudi koji je imaju mogu ista sa njom iznad 1600x

Koliko sam ja pratio testove, u igrama skoro da nema razlike na 1680*1050 bez AA. Na vecim rezolucijama i dizanjem AA razlika se povecava... ove sa 1GB imaju 256-bita , pa ih i to malo ubrzava...

Poslednja izmena:
Meni ta igra radi ok (~40fps-a pa navise ,u 1080p sa AA i AF), mada za tu igru postoji nekoliko "otvorenih pitanja"...kad je rec o GTX460:p Kod mene je zakucana na 35% iskoriscenosti GPU-a...mozda se performanse poboljsaju nekim sledecim drajverima, ili patchom ako je do codemastersa (a najavili su poboljsanje performansi na PC za nadolazeci patch).

Poslednja izmena:
Vi ne znate kako neko testira, koju scenu u igri koristi itd. tako da ne moze da se kaze tek tako neko lazira testove, Crysis jedan nivo moze da vam radi 40 u drugom nivou cete imati 30 i manje sve zavisi od okruzenja i akcije...

@Bob Marli
Poznati su po tome. Njihovi testovi su po sistemu, plati pa se klati:D
Barem kada je Crysis u pitanju znam da ovo sto je prikazano nema veze sa mozgom:S:

Pazi kontam da su dali rezlutate default GTX460, ali opet nisu realni rezultati.
Treba li vise spominjati da se OC na GTX460 dobijaju 30% bolje performanse u Crysisu ?:smash:

Ne kontam zasto nvidia nije postavila 460ke na 750MHz za default. Toliko bas svaka moze.

Pa da su postavili vece klokove ugrozili bi prodaju gtx470-tke. Pretpostavljam.

Svaka moze bez problema na 850Mhz.

@Uruk
Mislim na techpowerup, ovo je vec po ko zna koji put da ono sto prikazuju kao konacni rezultat testiranja bude totalno nerealno, i kao po obicaju to bude za neki aktuelan proizvod. @Bob Marli je linkovao njihov test, njemu sam odgovorio.

Svaka moze bez problema na 850Mhz.

Nije baš skroz tako... Video sam primerak kome je plafon stabilnosti (i to na celih 1.087V) bio oko 800MHz. I nije temperatura bila problem, jer u igricama nikad nije prelazila 65C... Sa druge strane, videh i primerke sa 920MHz potpuno stabilnih na samo 1.05V... dakle slično kao kod CPU-ova, ima ih i boljih i lošijih primeraka... Ali 775MHz izgleda da baš svaka da može, što je celih 100MHz više (malo li je?) od default-a by Nvidia.

pa na to dodajte kad bi bio full gf104. Ovakva malo jace kloknuta kartica bi bila izmedju 470 i 480, vrlo cesto blize 480-tki. Jos me to kopka, da li nisu mogli da proizvedu full gf104, ili su namerno iskljucili jedan klaster.

Poslednja izmena:
Kad pogledas celu sliku pre bi moglo biti ovo drugo. Ipak je 104 manji, redizajniran i optimizovan i sumnjam da je i on falican ili je mozda to ipak ceo 104 :trust:

kakva je palit 460 1gb? jel moze se dize napon/bolje OC. posto su stigle nove ture, cena 17k dinara, pa se nesto razmisljam :D

Bem ti zivot,takve dve staviti u sli za 34k din?Dal bi to bilo pametno?

Nazad
Vrh Dno