Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ma dobar je gainward :)

bez dizanja napona ide na 835 a napon je 0.97v a mem ide preko 4000

idle 29-30 stepeni load max 68 :wave:

Poslednja izmena:
I meni sutra stize ista grafulja,eto posle 7 godina Ati-ja (zadnja 5850) da oprobam zelene :D

...

e bas me interesuje misljenje atijevca koji je sa 5850 presao na gtx

obavezno javi

:wave:

Najverovatnije sutra naručujem istu karticu.
Kako si zadovoljan karticom u globalu i koje su temperature na tim klokovima, a koje na difoltnim?

Na default nisam ni testirao. Na gore navedenim klokovima je 54 idle i 79 full load max. u furmarku.
Nešto me zeza Win 7 i ne spušta karticu ispod 400/800/2000 a i X-Fi Titanium je u slotu do kartice pa je i protok vazduha na njoj smanjen.

Performanse su odlične.
Pre neki dan sam testirao u WiC u 1680x1050 sve na ultra sa 4xAA i 16 aniso daje oko 60 frejmova.

Evo stigla kartica,prvi utisak je veoma pozitivan :) Kartica je kraca od 5850 i super mi se uklapa prostorno.Za pocetak sam instalirao samo NFS Shift,danas cu skroz da reinstaliram sistem i da stavim 64bit pa da nabacim neke zahtevnije igre...

Andragon čudo si se prabacio s 5850 na 460icu, kad je sporija i više troši? Ja je razmatram za kuovinu samo ako ne dogram još jedan sapphire 6850. Zbog toga pitam kako se klokuje, jer ne bih je uzimao ako ne može barem na 900Mhz za 24/7.

Andragon čudo si se prabacio s 5850 na 460icu, kad je sporija i više troši? Ja je razmatram za kuovinu samo ako ne dogram još jedan sapphire 6850. Zbog toga pitam kako se klokuje, jer ne bih je uzimao ako ne može barem na 900Mhz za 24/7.

Pa Gigabyte 5850 sam kupio prosle godine i prodao je pre mesec dana za 1500 din manje nego sto sam je ja platio. A GTX mi je ispao da kazem "izuzetno povoljno" planirao sam da kupim 6850,medjutim osoba koja mi duguje svotu novca koja mi je falila za 6850,nema trenutno da mi da.Posto sam bioo ogranicen sa novcima,zahvaljujuci jednom forumasu,dosao sam do ove kartice za onoliko novaca koliko sam imao :S:

Jesam fan crvenih ali o ovoj kartici ne mogu nista lose da kazem,igram na 1680x1050,sve radi odlicno,napajanje zadovoljava njene potrebe.A ova rasprava oko 2-3-5 frejmova u 6850 temi mi nimalo nije jasna. I jedna i druga i treca kartica su dobra kupovina,normalno je da NVidia skuplja iz razloga veceg cipa,ali sad kad cena opadne,koju god da uzmete necete se prevariti. Raduckam malo u Premieru tako da mi odgovara i CUDA render,probacu veceras kad padne format

Uf, meni je si je uzeo ispred nosa :d Meni CUDA ne teba ni najmanje jer radim uglavnom virtuelizaciju zarad cisco certifikata. S druge strane, hoću da mogu da ponekad odigram neku igru na fullHD na skoro maksimalnim podešavanjima.

Sačekaću da vidim tvoje oc domene, jer mi se ona priča "900MHz za svaki dan" čini nerealnom.

Na default nisam ni testirao. Na gore navedenim klokovima je 54 idle i 79 full load max. u furmarku.
Nešto me zeza Win 7 i ne spušta karticu ispod 400/800/2000 a i X-Fi Titanium je u slotu do kartice pa je i protok vazduha na njoj smanjen.

Performanse su odlične.
Pre neki dan sam testirao u WiC u 1680x1050 sve na ultra sa 4xAA i 16 aniso daje oko 60 frejmova.

lele nes ti visoke te temp pogotovo idle ???? :smash:

Pretraži oglase malo ;) Hvala na komentaru :)

Ima li neko da je pržio grafiku? Interesuje me isključivo ovaj Gainward, kakva mu je naponska, da li je krš kao što se pisalo, kakve klokove postiže..itd?!

eto ja sam imao do pre 2 dana 460 gainward sa 768 i drzao sam je na 860mhz i 2000mhz za memoriju...idle temperatura je 26-28 dok maximalna ide od 76-78 stepeni...sto se tice naponkse ja sam to resio tako sto sam stavio jedan cooler da duva sa stane i resio bilo koju dilemu sto se tice pregrevanja...prava je steta sto gainward stavlja nalepnicu na sarafe(tj na saraf) od coolera jer su rupe iste kao i za seriju 88xx i ati-jevu seriju 48xx pa bi se mogao staviti super cooler

Pa Gigabyte 5850 sam kupio prosle godine i prodao je pre mesec dana za 1500 din manje nego sto sam je ja platio. A GTX mi je ispao da kazem "izuzetno povoljno" planirao sam da kupim 6850,medjutim osoba koja mi duguje svotu novca koja mi je falila za 6850,nema trenutno da mi da.Posto sam bioo ogranicen sa novcima,zahvaljujuci jednom forumasu,dosao sam do ove kartice za onoliko novaca koliko sam imao :S:

Jesam fan crvenih ali o ovoj kartici ne mogu nista lose da kazem,igram na 1680x1050,sve radi odlicno,napajanje zadovoljava njene potrebe.A ova rasprava oko 2-3-5 frejmova u 6850 temi mi nimalo nije jasna. I jedna i druga i treca kartica su dobra kupovina,normalno je da NVidia skuplja iz razloga veceg cipa,ali sad kad cena opadne,koju god da uzmete necete se prevariti. Raduckam malo u Premieru tako da mi odgovara i CUDA render,probacu veceras kad padne format

nisi ni svestan koliko malo je falilo da ta kartica zavrsi kod mene dan ranije ili odmah u 8h ujutru :) nego je meni stigao samsung f3(u 8h) i ja nisam hteo doticnog tako rano da cimam vec sam instalirao win 7 na novi hard sa programima i tek onda nazvao kad je vec bilo skoro sve zavrseno(oko 10h ili tu negde)...nek te srecno sluzi za neverovatno male pare za koje si je uzeo :)

Poslednja izmena:
Pa eno je u jednoj ovde omiljenoj firmi za 18.4 k, 2200 skuplja nego oglas.
Mada je ono bila dobra cena, bas

Jos jedan vrlo zadovoljan korisnik Gainwarda 1gb gs. Doduse, vec sam pisao na ovu temu, prvo mi je dosla karta koja je imala problem sa video memorijom. Ova druga radi savrseno za sada na def 700. Jos uvek nisam pokusavao da klokujem.

Medjutim, imam par dilema.
Sledece nedelje uzimam Phenom 955, pa me zanima da li ce u mojoj konfi sa novim CPU-om usko grlo da bude ddr2 mem ili eventualno MB? Uopste, da li ce ovakva konfiguracija moci da iskoristi potencijal karte i da li cu moci bar malo da OC) Odn., koliko mi se isplati da uzmem novu MB i 4gb DDR3?? Za sta ni u kojoj varijanti ne bih dao vise od 200 eur.

Poslednja izmena:
Sačekaću da vidim tvoje oc domene, jer mi se ona priča "900MHz za svaki dan" čini nerealnom.

Za tu karticu ili za svaki GTX 460?
Potencijal ne manjka ni jednoj,bitno je samo kako je resen sistem hladjenja..

Ja sam sve testove i to sa starim driverima radio rock stabile na Asus CU na 900 Mhz.Sa novim driverima margina se pomerila a i performanse u igrama..

Meni stiže sutra kartica.
Realno, da sam imao za isti novac uzeo bi 6850, ali sam dobio po povoljnoj ceni Ganiward GS GTX 460 1GB.
Već sam skinuo drajvere i nameštam kuler na stranici kućišta.:p
Javljam utiske.

Za nesa1999
Ne bi dobio neki veliki boost prelaskom na DDR3. DDR3 se isplati ako uzimaš ful novu konfiguraciju, upgrade se ne isplati.
Sačekaj novi AMD socket koji treba da se pojavi u 2011., onda menjaj matičnu i ram, ako baš hoćeš.
Na tvom mestu bi trenutno dodao samo još 1GB rama ili 2GB ako ti se više isplati, naravno i PII x4 955.

Poslednja izmena:
@vetar
Pa kako god okrenes imas brzu karticu od 6850.
Ono sto daje prednost 6850 je cena i zbog toga je dobro pozicionirana.
Ako si GTX 460 dobio povoljno nema sta da se sekiras,napravio si svakako dobar dil.
Ja ocekujem jos jedan talas pada cena GTX460 karti..

@vetar
Pa kako god okrenes imas brzu karticu od 6850.
Ono sto daje prednost 6850 je cena i zbog toga je dobro pozicionirana.
Ako si GTX 460 dobio povoljno nema sta da se sekiras,napravio si svakako dobar dil.
Ja ocekujem jos jedan talas pada cena GTX460 karti..
Znam da nisam pogrešio, nego mi je malo krivo što nisam imao više strpljenja da sačekam dalji razvoj situacije na tržištu.
Mada sumnajam da bi u bliskoj budućnosti dobio toliko povoljno odličnu karticu.

lele nes ti visoke te temp pogotovo idle ???? :smash:

Provalio sam zasto mi je idle temperatura bila onako visoka.
Sinoc ugasim iz drajvera LCD TV i ostavim komp da skida neke torente i jutros je idle temp 37 stepeni.
U dual monitor konfiguraciji nikako nije htela da se spusti u 2D mod vec je non stop bila u low 3D i eto visoke temperature.

Nakon pročitanih postova ne verujem da li bi se uopšte odlučio na to da menjam Gainward-a GTX460 1gb za ATI HD6870.

Pa nije poenta menjati GTX 460 za HD68xx, vec tema treba da pomogne onima koji se dvoume sta kupiti izmedju ove dve, tri, cetiri karte. :)

Pa nije poenta menjati GTX 460 za HD68xx, vec tema treba da pomogne onima koji se dvoume sta kupiti izmedju ove dve, tri, cetiri karte. :)

:) ja im pomažem da se odluče time što sam rekao da ja već imam GTX 460 i da ne razmišlaju previše u pravcu HD68xx koja možda jeste skuplja u odnosu na GTX ali u performansama nije ništa puno bolja ;)

Poslednja izmena:
U dual monitor konfiguraciji nikako nije htela da se spusti u 2D mod vec je non stop bila u low 3D i eto visoke temperature.

Pa to je bio "feature" GF100, o kome se dosta pricalo nakon predstavljanja, samo je tamo bilo mnogo ekstremnije (posebno po pitanju buke) jer se i same karte vise greju. Bas cudno da nisu ispravili.

Temperature za ovu karticu su OK u poređenju sa 8600GT i 9600GT koje sam imao pre ove. Sve je to tu negde, idle oko 40 i full load u furmark-u oko 80 stepeni. HD5850 neću posebno da komentarišem jer je kod mene bila oko mesec dana pa nisam ni imao vremena da je nešto posebno testiram, ali su joj temperature u full load bile blago više nego kod ovih NV kartica (oko 85 stepeni).

ima li neko link za "fermi bios editor lite" ?

Dobih i ja Gainward GS, za sada zadovoljan, sve leti.
Temperature u idle minimum 30c, max ful load 72c, klokovana.
Imam samo par pitanja, ventilator mi je na auto stavljen i vrti na 40% u idle, da li to tako treba?
Takođe sam primetio da kada podignem memoriju na 2000MHz dobijam artifakte, crvene i zelene tačkice koje se s vremena na vreme pojavljuju, kada spustim na 1950 nema ih, klokovao sam na defolt naponu.
Jel to kvar ili jednostavno lošiji primerak?

Vrh Dno