ali dobro, videcemo sve ovo na Win-u 7, u AHCI modu, na ICH10 kontroleru, boljoj/brzoj ploci i celokupnoj platformi... kao i sa RST drajverima, eventualno.
Aj jos vidi koliko sek ti traje boot. Koji je to Win ?
Citam dosta tema, zaboravio sam da si stavio da je "neki raspali" XP. :-D
E, upravo to!Inace kapiram sta pricas, znam kad neko dodje u neku od konzolnih tema, npr o kupovini igara preko, online, i pita nesto sto je receno 1000 puta (ne 15), a da pri tome nije ni pogledao prethodnih 100-150 strana teme.
Na istom linku sam bio i ja kada sam guglao za resenjemZa alignment:
http://support.microsoft.com/kb/929491
Ovaj link se odnosi na RAID diskove ali isto vazi u sustini za SSD. (izgleda da nema diskpart za XP, vec tek za Srv03 - XP nisam koristo duze pa zato ne znam... - mada ima diskpar za XP).
Gde bre da vracam, covece, kako... daleko je Amerika! :d:d:dElem, mislim da je alignment jedini problem. AHCI znaci za 4. kolonu (QD32/QD64 randoms), ali nece znaciti primetno za obican random write.
Ako ne dobijes barem ~20 MB/s random writes, vracaj to, sigurno je do primerka.
Jeste podrzan ali kroz download diskpar-a a ne kroz diskpart. (ima link za DL u tom clanku)Na istom linku sam bio i ja kada sam guglao za resenjem
I isto sam i ja pomislio - da nema podrske za XP or somethin'... ali vidis tamo, pominje se Win XP (i Home, i Pro) u spisku podrzanih OS-eva.
Onda align odmah!Gde bre da vracam, covece, kako... daleko je Amerika! :d:d:d
Iskreno - probao sam sa diskpar-om (bez "t"! :d), tj. hteo sam, imao sam volju, zeleo sam da vidim koja je razlika i ima li je uopste. Ali sam zaglibio, sto na intelovom sajtu, sto posle guglajuci, pa zavrsih i na OCZ-ovomJeste podrzan ali kroz download diskpar-a a ne kroz diskpart. (ima link za DL u tom clanku)
Prevideh nedostatak slova "T", my bad
Onda align odmah!Ako neces da skidas diskpar.exe onda lepo delete partition i install W7
![]()
'Bes trud, nema tu sta da se hvali - samo se nakanio vise da povezem sve to i pustim testove... hvali(te) rezultateE sad vec mozemo da hvalimo trud i rezultate. Jos ispade da je c300 dobra sprava![]()
Ju, nisam ni primetio da je tolikoBtw smanji to belilo u paintu pa inda pastuj fotke, ubi ovako![]()
A sto ne onda i celih 4x256... kad je bal, nek je sa maskamaSto ne bi uzeo 2 x 128 ili 4x64 onda?U sustini bi bili brzi nego jedan 256GB
![]()
Vrlo rado... samo - kako?Nego... jel' mozes da proveris kolika mu je temperatura? Trenutno su mi 4 komada u jako tesnom eSATA kucistu i ventilator MORA da radiSto sa X25-E/M nije bio slucaj nimalo. Smao nisam siguran sta se greje - diskovi ili enclosure.
Nakon svega ovoga.... taaaako mi je krivo sto nisam pazario 256GB verziju!![]()
Nema nista od toga, Nidzo, jer opcija dovlacenja iz USA nije aktuelna vise...
A voleo bih, nije da ne bih - taman da ja predjem na 256 giga, a i tebi da ucinim, i tako ti se revansiram za onaj eVGA 8800GTS 320MB svojevremeno:smoke:
:wave:
BTW, evo bas i rezultata ATTO Disk Benchmark testa... sada kada je alajnovan i pod AHCI-jem; bukvalno duplo bolji skorovi za male fajlove u odnosu na onu XP/no align/IDE kombinaciju... kako se ide ka vecim, write udara u "blokadu", al' read probija sve u 16, ode solidno preko deklaracije od 265MB/s:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari