Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ja mogu samo da ti kazem da je Gigabyte malo kvalitetniji..Meni se iskreno Palit ne svidja ni najmanje i da je moj kesh u pitanju ja bih ga zaobisao jer je definitivno najjeftinije resenje u ponudi i samim tim nudi najmanje kvaliteta stim sto ovo nije zakljucak na osnovu cene vec generalno na nivou kvaliteta same kartice i komponenti koje se nalaze na njoj.Gainward je nesto bolji.Gigabyte je po pitanju non referentnih izdanja sasvim ok i tih i lepo hladi..Ja sam iskreno samo za MSI Cyclone ili za Asus CU..MSI Cyclone moze veoma povoljno da se nadje a hladna je karta uz jako dobre performanse ukomponovane sa zadovoljavajucim kvalitetom.
Zotac je interesantan ali ga kod nas nema u ponudi.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. U budzet mi se uklapa palit. Kolko je losije hladjenje u odnosu na gig i kolko je glasno?

Ako nije tajna za koliko si nasao Palit?
Sto se tice Gigabyte koliko se secam kod nas su se pojavile Gigabyte OC verzije :
za koje kazes da ih nema na trzistu..Ja nisam proveravao tako da cu ostati suzdrzan..
Imas ovde u ovoj temi (GTX 460) bas pomenut Gigabyte ,prelistaj,idi u rikverc,imaju ga odredjeni useri.
Palit je single fan resenje i ne hladi nista bolje od ostalih single fan resenja karti i ako sam GF104 uopste i nije vruc chip ali svakako Gigabyte ima prednost kako god da okrenes i po hladjenju i po nivou buke (tisi je a ucinkovitiji)..
P.S.Imas i komentare vlasnika sa linka koji sam okacio!

Poslednja izmena od urednika:
koliko sam gldaao po netu platinum varijata palita ima gusce rasporedjena rebarca za ladjenje tj ko da ih ima 2 puta vise u odnosu na gainward recimo kao moj :(

@neogeo
GTX 465 je losa investicija,totalni promasaj na trzistu..
Skartiran chip GF100 sa losim osobinama i sasvim drugacijom strukturom ne moze da parira GF104 nikako a pored svega je jos i sporiji od GTX460.To ni u ludilu ne treba porediti nikako!

OK.
Skontao sam.
Znači GTX 460 sa 192 ili 256bit!

Gledao sam testove u vezi Palit Gtx460 1gb Platinum i on otprilike pobedjuje ostale modele.
Ja cu ga uzeti u Italiji preko prijatelja tamo je 200 e. nego me interesuje da li je stvarno ovaj Palitov model najbolji ili ne???

naravno da nije najbolji
mozda je najbolji od palitovih modela ali od svih 460 nije
ako vec uzimas preko gledaj onda neku zverku :D

I kolko je losije u stepenima hladjenje na palitu u odnosu na gigabyte? Ajd pls neko da odg

ma ok je hladjenje rekoh ti da je bolje nego kod mene a i moje je ok
drzi grafu ispod 70 stepeni load a idle 30tak

Evo sta imam u ponudi:
TWINTECH GeForce GTX 460 - 1024 Mb GDDR5-200 e.
MSI GeForce GTX 460 HAWK - 1 GB GDDR5---240e
MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC - 1 Gb GDDR5--210 e.
PALIT GeForce GTX 460 Sonic - 2 Gb GDDR5 --195 e.
PALIT GeForce GTX 460 Platinum - 1 Gb GDDR5--210 e.
ASUS GeForce GTX 460 - 1 Gb GDDR5--205 e.
SPARKLE GeForce GTX 460 - 1024 Mb GDDR5---170 e.
PNY GeForce GTX 460 OC - 1 Gb GDDR5 --210 e.
LEADTEK GeForce GTX 460 OC - 1 GB GDDR5 ---220 e.

Zna li neko jos neki dobar sajt iz Italije?

a gde je na vasoj lestvici i kakvo je misljenje o gainward gtx 460 1gb kartici posto ja ima bas tu

^...to bi ti nama trebao da kazes;)...npr. meni se dopada zato sto ima normalan hdmi, a ne dopada to sto nisu stavili neki kuler na naponsku...
Ja sam imao gainward 8600gt glh... sad je kod drugara u masini i mogu reci sve najbolje o toj kartici...Ni jedan problem sa njom nisam imao... maltene "plug and play" kartica :D... dok je sa ovom MSI 4770 Cyclone bilo softwersko-hardwerske hirurgije :D

Poslednja izmena:
Evo sta imam u ponudi:

ovo kao da si postovao cene iz srbije :) lol

Uzeo bih ovu - PALIT GeForce GTX 460 Sonic - 2 Gb GDDR5 --195 e.

znam da 1gb viska maltene nista ne znaci u performansama, ali eto :d
nije ni skupa

Evo sta imam u ponudi:

pa uzmi hawk ako imas 240e
ako nemas toliko onda najajeftiniju
mada ja bih isao na ovu najjaeftiniju ne vredi hawk bas 70e vise to je 50% skuplje a nije toliko bolja
cak sta vise ako je sparkle sa nekim extra coolerom onda definitivno nju :D

a gde je na vasoj lestvici i kakvo je misljenje o gainward gtx 460 1gb kartici posto ja ima bas tu

dobar je nemoj da se sekiras ;)

Poslednja izmena:
@batat
Evo ti od prilike lista po kvalitetu karti :

ASUS GeForce GTX 460 - 1 Gb GDDR5--205 e

P.S.Gainward je negde odmah iznad Palita,za nijansu bolji..
Pretece me FXGT :)

@batat
Evo ti od prilike lista po kvalitetu karti :

ASUS GeForce GTX 460 - 1 Gb GDDR5--205 e

P.S.Gainward je negde odmah iznad Palita,za nijansu bolji..
Pretece me FXGT :)

Ja bih uzeo ovu boldovanu sa ovog spiska!
Inace Sparkle je nekoc bio jako, jako kvalitetan brend a i Ameri ga nesto extra gotive.

Za ovo kratko vreme koliko je koristim GTX 460 je vrlo frendli tj kao da je nema u računaru nepravi nikakave probleme jednostvano se ''ne čuje'' i bukvalno je kao što je rekao Uruk za 8600 ''plug and play'' razlika u kartama je u tome što GTX ima dva šesto pinska ulaza na koje treba dovesti napajnje a što se tiče instalacije drajvera ja sam pobrisao stare drajvere na već uobičajen način i sa guru 3d obrisao sve što je ostalo od nesrećne ati i na tako čistu mašinku ubacio nvidia drajvere i tek tad je sve došlo na svoje mesto čak mi je proradio i skrin sejver pošto ni to baš nešto nije htelo da radi kako treba (nije se uključivao od starta iako je bio podešen). Nisam do sad čuo za firmu Gainwrad ali sam pročešljao po netu i saznao da su jedan među boljim proizvodjačima nvidie, jedan zaista ozbiljan proizvodjač. Odmah sam isprobao grafiku u BC2 sve je podešeno na high igra teče bez ikakvih problema nema nekih zastajkivanja kao što sam imao sa ATI (a mislio da je do neta ili servera neki bag a ono se ispostavilo da je ipak do grafike) a od strijih igara još sam probao i BF2 tu nema razlike u grafici jili je ja nevidim s obzirom da je igra starija elem jedva čekam da isprobam ove naj naj novije i javljam vam prve utiske. Posebno mi se svidja to što kartica ima podršku za 3d ostje mi ''samo'' da nabavim naočare i mogu da gledam prikaz u 3d formatu, za sad što se tiče grafike sve moje tople preporuke za Gainward mada iskreno kod nas ova kartica ima visoku cenu ali .... treba videti šta ima da se uzme u toj klasi kod nas od drugih proizvodjača pa izvagati šta je bolji pazar. Ako dodje do korekcije cena kod ati sigurno će doći i kod nvidie tako da će cene uvek biti tu negde. Kod mene je bitna stabilnost i pouzdanost u radu a to jednostavno nema cenu :)

naravno da stabilnost imas i sa ati-jem isto kao i sa nvidia-om i pomalo smaraju te price da ati ne radi dok jedino nvidia radi uvek ok...eto ja sam imao pre ove 460-ke(gainward) imao 5770 pre toga 5750,a pre nje 5850 i nikada nikakvih problema nisam imao...sad sam samo izvadio ati graficku i nisam ni brisao drivere vec samo ubacio nvidia-u instalirao drivere i radi ok...ono sto ja primecujem je da je nvidia brza i to je jedina razlika koju primecujem

naravno da stabilnost imas i sa ati-jem isto kao i sa nvidia-om i pomalo smaraju te price da ati ne radi dok jedino nvidia radi uvek ok...eto ja sam imao pre ove 460-ke(gainward) imao 5770 pre toga 5750,a pre nje 5850 i nikada nikakvih problema nisam imao...sad sam samo izvadio ati graficku i nisam ni brisao drivere vec samo ubacio nvidia-u instalirao drivere i radi ok...ono sto ja primecujem je da je nvidia brza i to je jedina razlika koju primecujem

Generalno i NV i ATI ima problema sa odredjenim hardwerskom i softwerskom platformom ali bar do sad je tih problema kod NV manje...
To znaci da ce vecina korisnika imati nula problema sa ATI-em pogotovo oni sto se drze jednog drivera, dok ce mozda 10% onih sto probaju masu igrica iskusiti probleme pre svega sa driverom dom ce HW probleme imat 2-3% korisnika max, tako da je tesko precizirat i kod vecine si docekan sa nevericom kad kazes da je jedno nesto bolje od drugog jer vecina nema problema

Poslednja izmena:
pa zato me i smara ta price,a ja nisam "navijac" nijedne firme vec samo svog novcanika tj sto bolje za sto manje para...e sad mozda ja nemam problema sa ati-jem(i oni kojima sastavim i instaliram comp) zato sto ne stavljam sve moguce i nemoguce gluposti vec samo neophodne programe ili jednostavno imam godinama veliku srecu...isto tako nemam nikakvih problema ni sa nvidia karticama i iskreno ne pamtim kad sam kupio bolji hw za manje para od ove sadasnje 460-ke

pa zato me i smara ta price,a ja nisam "navijac" nijedne firme vec samo svog novcanika tj sto bolje za sto manje para...e sad mozda ja nemam problema sa ati-jem(i oni kojima sastavim i instaliram comp) zato sto ne stavljam sve moguce i nemoguce gluposti vec samo neophodne programe ili jednostavno imam godinama veliku srecu...isto tako nemam nikakvih problema ni sa nvidia karticama i iskreno ne pamtim kad sam kupio bolji hw za manje para od ove sadasnje 460-ke

Ni ja nisam navijač ATi -Nvidia, nema razloga ta budem ali jesam iznerviran zbog ATi grafike i pričam šta mi se dogodilo iz iskustva koja sam nedavno iskusio u vezi ATi mada moj generalni stav jeste da kupiš najbolje što u tom momentu imaš po korektnoj ceni nije bitan u tolikoj meri ko je proizvođač. Splet nesretnih okolnosti je bio da sam kupio kartu sa greškom i tragom po internetu sam došao do saznanja da ja nisam usamljen u problemu koji imam. Činjenica da ima jako puno ljudi sa tom greškom kao i ja meni govori nešto i o samom kvalitetu pomenute grafike verovatno bih ja kao i ti bio zadovoljan sa grafikom da me nije mučila 3-4 meseca i da je radila bez greške ali nije. sa tim problem bcc 117 kodom i opisom greške najviše je bilo upravo ljudi koji su imali ATi.

Uzeo bih ovu - PALIT GeForce GTX 460 Sonic - 2 Gb GDDR5 --195 e.

znam da 1gb viska maltene nista ne znaci u performansama, ali eto :d
nije ni skupa

Kod GTX460 nije razlika samo u memoriji, već i u količini shader jedinica i memorijskoj magistrali, tako da u ovom slučaju ima očigledne razlike u performansama izmedju 768mb i 1GB verzije...

Pa dobra je Iskrica i sad,neces pogresiti svakako..I dalje respekt prema tom brendu.

Sparkle nije iskrica, već sjaj ili blistanje... :-devil-:

Poslednja izmena:
Kod GTX460 nije razlika samo u memoriji, već i u količini shader jedinica i memorijskoj magistrali, tako da u ovom slučaju ima očigledne razlike u performansama izmedju 768mb i 1GB verzije...

Razlika nije u broju CUDA Cores, vec samo u memorijskoj magistrali i onome sto iz nje proistice... broj ROP-ova i kolicina memorije.

card_specs.jpg

vid ovo razlike ima i u keshu(cache) hm :p

Poslednja izmena:
@PCBeast
Kada mi nije palo na pamet za ovih osam godina na forumu, necu ni sada postavljati ;)

@FXGT
A to je nekim slucajem ponovo povezano sa memorijskom magistralom :)

hmmm ni ja nisam znao da ima razlika u L2 cesh velicini, mada mi se cini da to pre svega utice najvise na GPGPU performanse

Vrh Dno