Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Verzija GTX460 sa 768MB je tu negde sa GTX275, dok je 1G verzija brža oko 25%.

Verzija GTX460 sa 768MB je tu negde sa GTX275, dok je 1G verzija brža oko 25%.

Razlika izmedju 768MB i 1GB verzije je oko 10-15% koliko je meni poznato....

A obe 460 su brze od GTX275 verovatno ona 768MB verzija mozda je ili tu negde ili malo brza, pogotovo kad su klokovane dobitak je ogroman, i nema tu GTX275 sta da trazi jer se ne klokuje nesto specijalno....

gtx275 vs gtx460 768M Cyclone

farcry2_1680_1050.gif

...bonus jos ~20% na OC
perf_oc.gif
temp.gif

...al stvarno su je ***** sa mini hdmi:mad:

Poslednja izmena:
Hm, da. Osetno je bolji GTX460. Pogotovo MSI Cyclone koji mi se sve vise svidja :)

Ja bih gledao MSI HAWK ili jos bolje onaj Talon Attack, te de karte stvarno vrede.... Nije losa ni ona Palit Sonic Platinum.

Trenutna razlika kod nas izmedju MSI Cyclone 1G i 768M je ~5k dinzi... nebuloza

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc.
Uzeo sam Gainward GTX460 768MB ram-a,standardnu verziju ne Golden sample..

Javi kakve su temperature u idle i loadu, kako se klokuje, koliko je bučna.
Najverovatnije uzmam isti model.
Naravno, čim središ problem. :)

Za pixell-a

Razlika između GTX 460 768MB i 1GB verzije jeste od 10 do 15%, kao što je Bear spomenuo.

Poslednja izmena:
Ja bih gledao MSI HAWK ili jos bolje onaj Talon Attack, te de karte stvarno vrede.... Nije losa ni ona Palit Sonic Platinum.

Hawk je valjda samo 1GB verzija, ja merkam "malu" 768 :)
To mi se cini trenutno najbolji bang for the buck.
Jos da sacekamo izlazak nove 6000 serije i to najavljeno novo snizenje GTX460 karata, pa da vidimo kako stoje stvari :)

@Alko: Racunaj da je GTX 460 malo brzi od GTX 285. A razlika izmedju GTX 285 i GTX 275 je ~10% :)

@Peja: To je verovatno ovaj talas 460-ki od 130 - 160 evra u Evropi, tako da bi ovo trebalo da bude normalna cena za Srbiju.

Javi kakve su temperature u idle i loadu, kako se klokuje, koliko je bučna.
Najverovatnije uzmam isti model.
Naravno, čim središ problem. :)

Za pixell-a

Razlika između GTX 460 768MB i 1GB verzije jeste od 10 do 15%, kao što je Bear spomenuo.

Temperature su idle oko 40C,a full load oko 65C-70C,zavisi od igre,testa...
Na 40% koliko je default 2D i 3D karta je tiha,stvarno se nista ne cuje,ali preko 50% postaje bucno,bar meni.

Temperature su idle oko 40C,a full load oko 65C-70C,zavisi od igre,testa...
Na 40% koliko je default 2D i 3D karta je tiha,stvarno se nista ne cuje,ali preko 50% postaje bucno,bar meni.

Ako ne ide preko 70c onda je super.
Kako se klokuje, koliko se razlikuju tempertaure kad je klokovana?
Koliko si sve u svemu zadovoljan karticom?
Hvala

Pa sto se tice performansi kartica je min 2x brza od 9600gt a negde i 3x.
Recimo meni nema neke bitne razlike kad je klokovana i kad nije po temperaturi,mozda par stepeni.
Klokovana dostice 72-73C i to je to.
Samo da resim problem restartovanja.. :( rasteretio sam granu na kojoj se napaja graf.karta i dalje ostaje isti problem.

Pa sto se tice performansi kartica je min 2x brza od 9600gt a negde i 3x.
Recimo meni nema neke bitne razlike kad je klokovana i kad nije po temperaturi,mozda par stepeni.
Klokovana dostice 72-73C i to je to.
Samo da resim problem restartovanja.. :( rasteretio sam granu na kojoj se napaja graf.karta i dalje ostaje isti problem.

Izbaci to napjanje dok nije izgorelo i povuklo nesto sa sobom!

i meni stigao gainward 460-ka sa 768mb(cena prava sitnica) i na defaultu po heaven-u 2.0 verziji max temperatura 76 stepeni dok je u idle-u 29 stepeni...posto mi je masina bas tiha cooler se cuje kad igras bilo koju igru ali je podnosljivo dok je u idle-u ok...za sada je nisam klokovao i nemam pojma koji je max domet

ps probao sam i da je oc-ujem i na default naponu(1,05v)radi na 850/1700/2000mhz,a max temeratura je 79 stepeni(u heaven-u 2.0)

Poslednja izmena:
pa napisi cenu ;)

eno u oglasima 460 direct cu 1 gb za 185e e to je smesna cena :p

ajd da te resim dileme..placena je 114e

To je cena iz madjarske pa kad se jos dobije povracaj PDV-a, predpostavljam... samo dokaz da u srbiji treba biti 114e + 8% PDV... a sad ce da dodje Chanski i da mi obrise poruku, udaro warn i kaze da nemam pojma jer je on jedino kompetentan :)

da od preko je graficka sa 3 godine garancije...msi 460-ka cyclone je 127e pa planiram da ovu prodam i uzmem tu

...

Nekakva prognoza \
Kakve perfomanse bi bile GF104 Core384 vs GF104 Core336 ?

Ove godine veoma je zivo sto se tice grafickih kartica .) ipak zeleo bih uzeti punokrvni GTX460, kada se ocekuje ?

Poslednja izmena:
Niko to ne zna, a i ne verujem da bi se to i zvalo GTX460 i kostalo ovako kao 460 sada....

Sacekaj barem dok se ne pojavi nova serija Atija pa onda vidi, bice dobro reme za kupovinu.

ajd da te resim dileme..placena je 114e

Mogao bi da prestanesh da dajesh te "fantastichne" cene iz Madjarske....ili daj link gde tachno a ne ovako ima....uostalom shta ,ti se teleportujesh u HU i niti jedesh niti pijesh kada si preko grane...ma daj...tako da te ta karta kosta bar 140e kada vratish porez....uh kakve nebuloze....cena 114e...ma daj...onda nabavi svima na forumu i neka sve radnje u Srbiji pozatvaraju a ti otvori radnju i eto svi cemo kupovati samo kod tebe.

Pa dobro chemu gnev? Meni je konkretno ponudio zotac i tu je ispao fer i korektan skroz. Mozhda je i tu pogreshio???

Ok mozhda ih je ishlo dvoje kolima i delili su benzin koji bi svakako potroshli i mozhda su napravili sendviche i kupili samo kokakolu na pumpi - a mozhda su u shumi....

Nema razloga za ovakav post sem ako te direktno ne ugrozhava tj tvoju prodaju...

@matrixxsu stvarno nema smisla...rasplako si ovog batu^^:D

Poslednja izmena:
Rasplakao je i mene kad sam procitao da je tamo Cyclone 127E :D

Mene nije rasplakao...i to zato jer koliko primecujem GTX460 je prodato kao i svih ostalih kartica srednje i vishe klase u Srbiji i u HU u "enormnoj" kolichini a vi ste vlasnici pomenute karte koliko i vecina onih koji imaju samo puna usta teorije a prakse ni za integrushu.
GTX 460 je karta koja daje taman koliko je i platite pa bila to suma xxx ili xyx u odnosu na kartu malo skuplju ili malo jeftiniju...sve u svemu ODLICHNA KARTICA!
GTS 450 i sledeci logican izbor GTX 460...nista izmedju i nista jeftinije se ne isplati uzimati u eri 1920x1080 monitora

Mogao bi da prestanesh da dajesh te "fantastichne" cene iz Madjarske....ili daj link gde tachno a ne ovako ima....uostalom shta ,ti se teleportujesh u HU i niti jedesh niti pijesh kada si preko grane...ma daj...tako da te ta karta kosta bar 140e kada vratish porez....uh kakve nebuloze....cena 114e...ma daj...onda nabavi svima na forumu i neka sve radnje u Srbiji pozatvaraju a ti otvori radnju i eto svi cemo kupovati samo kod tebe.

Cemu zavist? *** kako je mogao za tu cenu a ja platio toliko i toliko cccccc:wall:=SRBIJA !

Nazad
Vrh Dno