Kad kazes da se upoznam sa stvarnim svetom na sta konkretno mislis? To za symbian da se prodaje bolje to stoji samo iz jednog razloga, a to je neobavestenost i zatucanost ljudi koji su navikli na nokiu sve ove godine ne spremni i bojazljivi za promenom. Dragi moj prijatelju ako je iko imao sve Nokia top modele to sam onda ja. Poslednja tri koja sam imao su n95 cim se pojavila ja je platio 700eur, pa n96 i na kraju n97. I sad kad ti meni kazes da ja nemam veze sa zivotom sta pricam, a ja do skoro furo sve ove nokia-e, sem n900. Eto sad sam presao na Android i posto si toliko pametan i upucen u ovu tematiku reci mi koje si ti modele nokia-e i androida imao pa da mozes da postavljas takve konstatacije. Da si iole probao taj iPad kako valja ne bi lupetao takve gluposti.
A da li ce Meego biti najbolja stvar to trenutno niko ne zna, a po najmanje ti.
Idi kupi neku nokiu sa dobrom kamerom da uslikas kako moj android piski po symbianu
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Kakav fanboyizam na delu

Posto vidim govoris da je HTC sa Androidom presisao Nokia-u cak i na ovim nasim prostorima, moracu malo da te razocaram sa ovom bench anketom
http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=226179
Dakle Symbian skoro pa duplo vise zastupljen, a jos vecu tezinu ima to sto nemaju samo HTC uredjaji Android (citaj-Samsung) :smoke:
I to kod korisnika Bench foruma koji ne spadaju bas u obicnu kategoriju, a ti se eto ubi da nam pokazes da Symbian i Nokia kod neobavestenih casual usera imaju najvecu prodju, sto naravno uopste nije tacno i vidi se i iz prilozenog

Mogu jos i da ti kazem da sam se po Beogradu nagledao fensi riba koje koriste Tattoo pa cak i Blackberry - mora da su i one odlicno obavesene o prednostima Androida i RIM-a nad konkurencijom

BTW kako Nokia-i opada popularnost moze se videti i kroz skoriji podatak sa jednog popularnog mobilnog glasila da se na Ovi store registruje oko 200000 korisnika dnevno, prava sitnica
E sada malo o Nokia N8
Telefon ima procesor na 680mhz jer mu bolji nije ni neophodan :smoke:
Nije Symbian Android pa da mu treba Snapdragon na 1 giga koji jos zna da stuca na cak i na Desire kada se stavi animated wallpaper i jos ponesto
Symbian je hardverski dosta laganiji i moze da funkcionise odlicno na prilicno skromnom hardveru - dobar primer ti je krs modela iz 2nd i 3rd series
Sam Symbian 3 izgleda sasvim korektno, jednostavno i elegantno, uopste ne vidim po cemu je to Android i to sa Sense UI pride toliko bolji sto se estetike tice
Symbian 3 je open source sada, a uskoro ce za izgled GUI-a biti zaduzen QT koji ce dobiti i potpuno novi oblik u verziji 4 - i to je buducnost sto se tice Nokia-e
Maemo niko nije ubio vec je taj MeeGo koga pominjete nastao tako sto su se spojili Mobilin i Maemo projekti, cisto da se zna
Inace, cisto sumnjam da ce furati MeeGo na telefonima, kao sto rekoh izgleda da buducnost lezi u open source modelu Symbiana i Qt-a, a MeeGo mu vise dodje neko Nokia-ino experimentisanje sa tablet uredjajima i prenosnim gadgetima koji su takodje postali trendy (ko je rekao Ipad? :d)
Drugo N8 ima hdmi prikljucak sto konkurencija nema, ono izvadis mobilni iz dzepa ustekas na TV i gledas film, naravno u HD
Takodje i odlicnu kameru, a verovao ti ili ne ja licno znam par ljudi koji mobilne telefone uzimaju samo zbog kamere
Kada tome dodas novi otvoreni Symbian koji je prilagodjeniji hardveru na kome radi vise nego Android i slobodan SDK, pa i tu treba ocekivati i novi talas besplatnih aplikacija na Ovi store koji ce, imam utisak, dobro uzdrmati Android Market eto zasto ce se izgleda Nokia vrlo brzo vratiti u trku, narocito sto ce znatan deo Symbian korisnika biti zainteresovan da proba i novu platformu
Sve u svemu N8 ima da se prodaje kao alva, kako stvari stoje :smoke:
Malo poduzi post, ali kolicina gluposti i neobavestenosti koju vidim prosipaju Android fanboyevi na zadnjih par strana je prosto neverovatna :eyebrows: