Šta je novo?

APad IDEA ID071AP (Haipad M701) - kompletan test, 56k WARNING!

Jesi li razmišljao o onim sedmicama sa VIA procesorima? Video sam jedan, piše da je cena 55-75$. Ako nije apsolutni krš i ako dobro radi GPS na njemu mislim da se isplati, ako ništa drugo u kolima da stoji,

@IzNoGooD to je to... samo pogledaj link koji sam okacio: Chinese rebranding wonders all around the Android tablet scene pa idi na related i videces da se taj famozni Tegra tablet razvija vec 6 meseci, tj. da su i pre 6 meseci imali prototip... znaci ko zna kad ce se pojaviti u prodaji.

a evo i kako je nvidia predstavila tegru pre 2.5 godine:
[YOUTUBE]1dEa4j5PIhM[/YOUTUBE]

@G@W nemam pojma kakav je tablet sa sedmicom, ako neko ima iskustva neka prenese...

Poslednja izmena:
nismo se razumeli, mislio sam na funkcije koje tablet treba da ima da bi ga odmah kupio :D

Tegra me ne zanima, vec ovaj :) samo za jos manje pare...

ma taj je super ali kazem ti, taj prototip postoji vec pola godine:

http://www.androidpads.com/2010/05/...s-aigo-n700-and-aigo-7007-rebranding-a-go-go/

i ko zna kad ce i da li ce uopste stici u proizvodnju... i meni je taj tablet idealan, kad bi cena na komad bilo 280$ i to je super onda...

a tegru sam samo spomenuo jer sam listao thread od pre dve godine (link) o tegri... i evo, tek sad se pojavljuju neki tableti i to sa Androidom gde interface radi x puta losije od onog namesnkog nvidia UI demoa od pre 2.5 godina...

- kad hardware+software nije pod jednim krovom uvek dobijes proizvod losijeg kvaliteta...

Poslednja izmena:
Jesi li razmišljao o onim sedmicama sa VIA procesorima? Video sam jedan, piše da je cena 55-75$. Ako nije apsolutni krš i ako dobro radi GPS na njemu mislim da se isplati, ako ništa drugo u kolima da stoji,

@G@W nemam pojma kakav je tablet sa sedmicom, ako neko ima iskustva neka prenese...

heh... evo ga text na arstehnici: HP Slate video shows all that's wrong with Windows 7 on tablets link

evo necu ja nista da komentarisem, procitajte clanak; da me ne bi opet bacili na lomacu... :D

TabletPC je propao zbog full desktop OSa na tabletu - mada kapiram da ovo vec i vrapci znaju (svi osim Microsofta izgleda... :d)

Poslednja izmena:
Nisam mislio na Win7 nego na tablete sa ekranom od sedam inča ;)

Konkretno sam mislio na ovaj model ali nema GPS tako da nije dobra kupovina. Plus ima neki divlji Android. Ali je najjeftiniji koji sam video.

Kakva tablet mania! :D Svaka cast Kutija!

Mislim da treba sacekati Kineze koji ce provereno raditi sa Android 3.0...tamo negde na prolece leto. :)

It use the capacitive muti-touch screen,touch more faster,and feeling is so good

:d

Zašto ni na jednom modelu koji sam gledao ne piše da ima GPS. Jel se to podrazumeva (kao analog TV na kineskim telefonima) ili ne poseduju GPS?

Poslednja izmena:
Verovatno mora da se pita direktno prodavac za GPS. Pošto vidim da na nekim modelima ne piše uopšte GPS, a na fotkama se lepo vidi ikonica.

Prvi put da vidim nešto što podseća na brand. Pitam se koja je cena.

http://goo.gl/wdyb

da li neko ima ideju gde bi mogli da se nabave screen protectori za ove uređaje kod nas? ovaj buđavi skrol kod androida me nervira izgrebaću ekran olovkom, moram 50 puta da pređem preko ekrana da bi došao na dno neke internet stranice, umesto da lepo sa strane stave skrol bar kao na kompu. odgovarao bi mi recimo neki screen prot za laptopove, pa da ga isečem na 7"

Kupi za iPad pa iseci na potrebnu veličinu.

da li neko ima ideju gde bi mogli da se nabave screen protectori za ove uređaje kod nas? ovaj buđavi skrol kod androida me nervira izgrebaću ekran olovkom, moram 50 puta da pređem preko ekrana da bi došao na dno neke internet stranice, umesto da lepo sa strane stave skrol bar kao na kompu. odgovarao bi mi recimo neki screen prot za laptopove, pa da ga isečem na 7"

Nije kapacitivni ekran?

Verovatno mora da se pita direktno prodavac za GPS. Pošto vidim da na nekim modelima ne piše uopšte GPS, a na fotkama se lepo vidi ikonica.

ma kinezi mi posalju slike tableta na kojima nema HDMI...
i onda mi preko chata kazu: "ma da, ovaj model koji BAS sada imamo nalageru ima i HDMI..."

luda kuca. najkvalitetniji link u vezi kineskih tableta je onaj koji sam vec dva puta okacio ;) a evo ga i treci put link

pitajte kineze na alibaba.com, ako nadjete nesto pameteno, recite mi pa cu poruciti (ako je stvarno pametno :D)

moram 50 puta da pređem preko ekrana da bi došao na dno neke internet stranice
ok je rezistivni ali kapacitivni je must have.

Poslednja izmena:
sad sam dobio cene za ovaj moj haipad tablet direktno iz fabrike:

za 20 ili 50 komada (svejedno je) - 800RMB ili 120$ ili 90EUR (bez trskova slanja i naravno carine). i kazu da sad uz tablet dolazi i daljinski :D

isto tako kazu da rade na Android tabletu, 10", sa kapacitivnim ekranom ali da ce krenuti u prodaju tek krajem oktobra i jos ne znaju cenu (ne znam nista vise od podataka...)

za 20 ili 50 komada (svejedno je) - 800RMB ili 120$ ili 90EUR (bez trskova slanja i naravno carine). i kazu da sad uz tablet dolazi i daljinski :D

isto tako kazu da rade na Android tabletu, 10", sa kapacitivnim ekranom ali da ce krenuti u prodaju tek krajem oktobra i jos ne znaju cenu (ne znam nista vise od podataka...)
To je dobra cena, mada bi što neko reče, bilo dobro sčekati koji mesec, ko zna kakvo će ludilo do tad da izbace, ako ćete naručivati na tone :D, i ja bih jednu sedmicu.

Što se zaštita za ekran tiče, ja sam uzela one za Ipad sa Ebaya, dva komada su izašla nešto manje od četiri dolara i totalni su krš. Prvo što su jako nekvalitetni i šanse nema da se oslobodiš balončića, a drugo što ne smeju da se peru iako piše da smeju. Jedan sam oprala pa je posle dva sata počeo da pušta lepak i sad je zalepljen za ekran selotejpom :d, a drugi stoji, njega neću da perem. Inače je veći nego sam Ipad, pošto mi je ostalo dosta za bacanje posle lepljenja na dva ekrana od 10.x". Ali bolje i to nego ništa, navikneš na balone vremenom :d

Jedan savet svima koji misle od alibabe da kupuju, najbolje je malo se pomuciti i doci direktno do prozivodjaca i sa njima se dogovorite, moze i cena da se spusti, da se naruce uzorci, svasta. Ja i cale smo tako pre par godina uvezli neke mobilne.

Inace sto se tice x86, gledao sam na google NDK nesto, i najvili su x86 podrsku, tako da ce verovatno google uskoro zvanicno podrzati x86 platformu.

Poslednja izmena:
jel zna mozda neko koja je najmanja usb tastatura na nasem trzistu i gde ima da se kupi. sa takvom tastaturom tablet se pretvara u netbuk dok si reko keks

jel zna mozda neko koja je najmanja usb tastatura na nasem trzistu i gde ima da se kupi. sa takvom tastaturom tablet se pretvara u netbuk dok si reko keks

Ja sam video prestigio u winwin-u i genious( kopija apple-a) onako minimalna, nisu skupe oko 1000-1500 din, da li su najmanje, ne znam, ali su bas male. Jel ovi android tableti podrzavaju usb-host?

Ja sam video prestigio u winwin-u i genious( kopija apple-a) onako minimalna, nisu skupe oko 1000-1500 din, da li su najmanje, ne znam, ali su bas male. Jel ovi android tableti podrzavaju usb-host?

Podrzava, evo ja sam sad bas povezao eksternu tastaturu i misa, bezicno. Imam jedan pravi usb port na tabletu, ali kako su mi i tastatura i mis na jednom risiveru sve radi ok

Kolika je ta tastatura sto si preporucio tacno? Meni treba neka bas minijaturna, da nije veca od tableta, da bi mogao da je vucem sa sobom u rancu. Nasao sam jednu ludacku tastaturu na netu, koja je velika kao dlan, bas je xtra, ali je nema kod nas.

Nisu ove toliko male, ono dodje ti kao klasicna tastatura bez numerickog dela desno. oko 1500dinara je bila ne secam se. Ali opet to nije minijaturno, a mozda bi ti odgovarala ona gumena, koja moze da se urola. One isto nisu skupe.

znam kakve su te bez numerickog dela, imam jedn a4 tech, kostala je 800 kinti. razmisljao sam o toj gumenoj. ovakav jedan tablet se sa tastaturom i misem lagano pretvara u netbuk. ako si malopre kad si pitao za usb host mislio da li podrzava fles memoriju, podrzava i to. za stampac ne znam, mada sumnjam :p

Stampac ne verujem da ima driver, mada opet mogao bi se ubaciti linux driver u kernel, ali opet aplikacije ne podrzavaju stampanje. Mada ne sumnjam da ce biti i ovoga.

Vrh Dno