Šta je novo?

Gde odoše ljudi sa limunda?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Sećam se da je u pitanju bio bojkot/hejt na njihov račun zbog uvođenja nekih dodatnih plaćanja za pokretanje aukcije.

Koji je sada sajt sa aukcijama aktivan? Gde su se oglašivači prebacili?

Meni se svidjaju izmene na Limundu, nema vise onog dosadnog lika koji je prodavao jedne te iste igre za ps3 po visokim cenama.
Lakse je sada pratiti.

Pa kad samo uvode neka nova pravila, ljudima ne odgovaraju i "beze". Ko zna zasto je to dobro...

Ali ti koji su ostali zaista zele da prodaju i traze realne iznose.
Bolje je ovako.

Ne mogu da se složim. Pre kada sam ukucao nekog muzičkog izvođača (kupovao sam CDove) imalo barem po 2 ili 3 CDa od samo jednog albuma. Sada, nema ni izvođača, a kamo li nešto drugo.

I trebalo je da to urade. Najgluplje što sam video je da lik prodaje "korišćene, ne mnogo izlizane, podmetače za čaše"... Nije ni cudo sto sada ima manje aukcija...

Ni to nije pomoglo i dalje 90% aukcija ima nerealnu pocetnu cenu.

Dosta njih se prebacilo na Kupindo, jer tamo mogu da postavljaju aukcije (iako to tamo zapravo nisu) po početnim cenama većim od 10 dinara.

E sad, postoji mali zayeb - na Kupindu je postavljanje aukcija besplatno samo do 31.12. - nakon toga će se i tamo naplaćivati ;)

i ja trazim sada alternativna mjesta za kupovinu. Sedmicama sam pratio hard diskove ne bih li upratio elektroniku, i sad vidim, vec ih ima manje. Mozda ce limundo ublaziti pravila ako proradi neki drugi sajt.

Limundo je bio prvi pravi aukcijski sajt. Ne verujem da će on nestati tj. da će ga konkurencija uništiti. Dan danas, svako ko pomisli na bilo kakvu web prodaju, aukcijskog tipa, prvo će se setiti Limunda.

Moj utisak je da je tu bilo previše pogrešnih poteza. Ta prodaja strancima pa nakon toga ovo dodavanje naplate na započetu aukciju. Očigledno je da nisu imali na umu srpski mentalitet i sklonost ka besplatnim ili što jeftinijim stvarima kojima se postiže isti cilj.

Mislim da je allegro vec konkurencija limundu, jer znam da svi koji su otisli sa limunda, prebacili su se na allegro. Keva moja to prati i bila je aktivan clan limunda do uvodjenja ovog naplacivanja, a onda je i ona sa vecinom presla na allegro i kaze da je generalno mnogo bolji sajt za za koriscenje

Nisam do sada znao za allegro. I njega cu pratiti od sada, prilicno je dobar. Ali je izgled jako zbunjujuc i nepregledan. Ali resice to oni vec. Limundo propada. Secam se pre kada nisam isao par dana, prikaze mi po 9000 novih aukcija. Sada... 900-1000. :S

Ja polako prelazim na Allegro i imam vec jednu prodaju. Pomalo je zbunjujuc sajt ali se vremenom naviknes. Tamo vec ima preko 42000 aukcija i postoje clanovi sa Limundo-a koji su u potpunosti prebacili aukcije na ovaj sajt. Danas su krenuli i u reklamnu kampanju po netu, koliko sam saznao prvo su krenuli na facebook-u i tweeter-u, a salju i reklame na mail. Verovatno ce preuzeti vodece mesto kod nas sto se ovakvog tipa sajta tice posebno posle nove godine kada se i na Kupindo-u uvede placanje za postavljanje aukcija. Sada je na Allegro.rs sve besplatno, nema provizije ni za postavljanje a ni za prodaju.

Sta na allegru znaci?
"Skup podataka Korisnika je prijavljen registraciji Narodnog Inspektora Ličnih Podataka i upisan je u registru ličnih podataka pod brojem 057223."

To je u stvari Poljska firma, koja ni ne postoji u Srbiji?

Poslednja izmena:
Koja je to nova pravila uveo limundo i zašto su "oterala" neke korisnike?

Uvedeno je pravilo da se za svaku aukciju cija je pocetna cena veca od 10 dinara placa provizija za postavljanje u visini od 10 dinara plus kad prodas predmet placas proviziju u visini od 2 - 4% sto zavisi od krajnje cene predmeta. Inace, postavljanje aukcije sa pocetnom cenom 10 dinara je besplatno. Eto, to je to.

kupindo

Poslednja izmena od urednika:
Sta na allegru znaci?
"Skup podataka Korisnika je prijavljen registraciji Narodnog Inspektora Ličnih Podataka i upisan je u registru ličnih podataka pod brojem 057223."

To je u stvari Poljska firma, koja ni ne postoji u Srbiji?

Kada sam gledao polovne HiFi komponente, za vecinu modela sam mogao da nadjem slike i orijentacionu cenu na allegro.pl Cenim da su oni bas jaki u Poljskoj, ne znam da li je ovo u Srbiji druga firma...

EDIT: Nije druga firma...

Poslednja izmena:
Iz licnog iskustva Alegro je totalni promasaj. Prodao sam par stvari ali mi se kupci nikada nisu ni javili. Nije to kao Limundo gde ipak imas neku sigurnost.

Naleteh i na ovaj sajt: rs.kaqoo.com

Poslednja izmena od urednika:
Sta je sa pik.rs? Cujem da ce uskoro biti moguce i online placanje...

Ne znam sta vidite a da nedostaje Alegru?
Ima sada bar 5 aukcijskih sajtova, inace. (2 koja ste pobrajali, limundo, alegro, ma jos ih ima...)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno