Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

Pročitao sam ovde na nekoj strani da kada se uzme ovaj paket IPTV opterećuje internet protok - dezinformacija ili ne?

Totalna dezinformacija, iptv nije povezan sa adsl-om tako da nema dodirnih tacaka da bi ga gusio.

Ovako, citam temu i vidim da postoje ljudi koji su bili u situaciji kao ja (istekao im ugovor sa telekomom ali su i dajle koristili adsl) a uspeli su da ulete u ovu promociju. Posto to da li ce starim korisnicima odobriti potpisivanje ovog ugovora ocigledno zavisi od dobre volje sluzbenika ili sta vec, molio bih nekog kome je to poslo za rukom u Beogradu da mi kaze (ovde ili pirvatnom porukom) u kom telekom centru je to uspeo da uradi.

Ako ti je ugovor istekao i nisi nikako vezan za telekom od poslovnice u koju ces otici zavisi samo da li ces sve zavrsiti po prvom odlasku ili ces morati da raskines ugovor pa da se dva dana kasnije vratis po novi ugovor i novu opremu. Ti u svakom slucaju mozes da ucestvujes u ovome i samo spakuj opremu i u ponedeljak pravac u poslovnicu ne mogu te odbiti..

Totalna dezinformacija, iptv nije povezan sa adsl-om tako da nema dodirnih tacaka da bi ga gusio.

To bi trebalo da bude tako,ali ja imam drugacije zapazanje!! Meni npr brzina downloada opadne kad upalim iptv...nemam nikakvo objasnjenje zasto se to desava. Ustvari imam: TELEKOM

Tebi nesto nije u redu onda, tako da bi problem trebao da prijavis telekomu.

Pa znas kako, s obzirom da imam studentski paket klik4 od pre par meseci, i da mi od skoro download ide brzinom od 1.04 Mb/s,a kad ukljucim iptv onda je brzina 667kb/s, nemam razloga da se zalim :D

Moze li IPTV da se gleda preko kompa, odnosno preko tv karte kao kablovska?

kako, na koji fazon ??? objasni sta si povezao i na koji nacin

I ja gledam na monitoru sa Asus TV/FM tjunerom iz 2003. :) Sto se povezivanja tice, ja sam samo israfio antenski kabl koji mi je bio povezan na spliter od kablovske TV, ubacio ga u antenski OUT dzek na IPTV risiveru i to je to. :) Mada slika je katastrofalna, kao bioskopski DIVX, tako da ipak gledam na CRT TV-u. :)

A sto ti je slika katastrofa? Zbog takvog nacina povezivanja ili?
Jer ja isto razmisljam da tako povezem, nemam u stanu ni tv a ni kablovsku.

Ne, nije do povezivanja vec do toga da je domaca kablovska/IPTV mnogo cistija i ostrija kada se gleda preko CRT-a nego LCD-a/Plazme. :) Full HD monitor i matori CRT mi stoje jedan do drugog i kada uporedim sliku - neuporedivo je bolja na CRT-u. :) I preterao sam ja malo, nije slika na LCD-u katastrofa, samo sto sam ja ocekivao da cu ostru sliku sa CRT-a dobiti i na LCD-u ali to nije bio slucaj. :)

Dakle izvodljivo je to sto zelis...samo nabavi koji metar antenskog kabla i to je to. :) Slika ce ti biti kao i svakom korisniku koji kablovsku gleda na LCD-u ili Plazmi, losa, ali kako je tako je. :)

^^ Monitor ti baš i nije merilo kvaliteta slike jer i nije predviđen za gledanje tv-a.
Ja samo kad uporedim moj desktop kako izgleda na samsung monitoru i na NEO lcdtv-u vidim da je slika mnogooo bolja na lcdtv-u (iako je š klasa na tv-ima se koristi druga matrica pa su mnogo bolji uglovi gledanja i boje su mnogo življe), a da ne pričamo za novije i kvalitetnije lcd-ove a pogotovu plazme.

Tu se javlja drugi problem a to je mnogo veća dijagonala (ali ne može i jare i pare).
Dakle slika sa IPTV-a na plazmi je i više nego korektna (nije baš kao HDali može da prođe).

Ne, nije do povezivanja vec do toga da je domaca kablovska/IPTV mnogo cistija i ostrija kada se gleda preko CRT-a nego LCD-a/Plazme. :) Full HD monitor i matori CRT mi stoje jedan do drugog i kada uporedim sliku - neuporedivo je bolja na CRT-u. :) I preterao sam ja malo, nije slika na LCD-u katastrofa, samo sto sam ja ocekivao da cu ostru sliku sa CRT-a dobiti i na LCD-u ali to nije bio slucaj. :)

Dakle izvodljivo je to sto zelis...samo nabavi koji metar antenskog kabla i to je to. :) Slika ce ti biti kao i svakom korisniku koji kablovsku gleda na LCD-u ili Plazmi, losa, ali kako je tako je. :)

Hvala na informacijama :)

Jel ima nekog da koristi telekom na Karaburmi?

Trebao bih da se preselim, ulica je neka mala kod Mirijevskog bulevara pa mi reci jel znas u tom kraju kako je za adsl da li su centrale novije?
Zeznuta mi je situacija jer pre 3 meseca sam potpisao ugovor a na godinu dana je.
Malo spamujem topic ali valjda nece se ljuti niko. :)

Posto vidim da je aktuelna diskusija na temu gledanja iptv-a preko kompa moram da uletim sa jednim pitanjem.
Dakle, ako ima neka dobra dusa da objasni meni neukom da li bi to kod mene radilo i kako bi se povezalo na tv kartu koju sam dobio uz asusovu plocu a kacim i sliku same karte gde sam napisao sta je koji ulaz.
Hvala lepo onome ko izgubi vreme da mi pojasni ovo jer ce mi skratiti agoniju informisanja kod neukih devojcica iz call centra.

Prilozi

• 1603-avbits.jpg
    1603-avbits.jpg
    83.3 KB · Pregleda: 113
Filipfg Pa stanje je redovno :) pa ako pitas centrale su odavno digitalizovane na celoj karaburmi i neces da imas ikakvih problema (ti koda se selis u neko selo Karaburma je najblizi kraj centru grada ako nisi znao) p.s. drugar moj zivi u Mijevskom i fura adsl 4mb bez problema ;)

marko81 pa na iptv-je s-video izlaz (kabal koji dobijes je s-video na scart)a tebi ce trebati s-video na tri cinca u prevodu naj obicniji kabal evo ga i na slici i ubodes u te kablove sto idu u av/in http://images.bidorbuy.co.za/user_images/266/486266_091230220753_4pinS-VIDEO.jpg

Poslednja izmena:
Posto vidim da je aktuelna diskusija na temu gledanja iptv-a preko kompa moram da uletim sa jednim pitanjem.
Dakle, ako ima neka dobra dusa da objasni meni neukom da li bi to kod mene radilo i kako bi se povezalo na tv kartu koju sam dobio uz asusovu plocu a kacim i sliku same karte gde sam napisao sta je koji ulaz.
Hvala lepo onome ko izgubi vreme da mi pojasni ovo jer ce mi skratiti agoniju informisanja kod neukih devojcica iz call centra.

Ja mislim da je dovoljno da AV izlalz iz STB-a povežeš sa AV ulazom TV karte. Jedino ćeš morati da kupiš kabl, pošto je na onom koji stiže uz STB s jedne strane AV,a sa druge scart, atebi treva AV sa obe strane.

Filipfg Pa stanje je redovno :) pa ako pitas centrale su odavno digitalizovane na celoj karaburmi i neces da imas ikakvih problema (ti koda se selis u neko selo Karaburma je najblizi kraj centru grada ako nisi znao) p.s. drugar moj zivi u Mijevskom i fura adsl 4mb bez problema ;)

Hvala covek. :wave:

Hvala B-ziger, hvala gnu!
Bitno mi je da uopste postoji varijanta posto nisam ni bio siguran da li je izvodljivo jer ljudi uglavnom prate preko tv-a. Videcu kad dobijem cudo koje cu od ta dva resenja primeniti. Nego, kako u tom slucaju kada gledam preko tv karte koristim daljinski uopste, ili ga ne koristim vec idem preko nekog programa koristeci daljinac od tv karte? Mozda taj neki asusov program koji sam dobio na disku ili nesto odredjeno?

@marko81

Daklem, ubacis koaksijalni kabl u TV ulaz TV kartice a drugi deo ubacis u IPTV risiver, imas TV out izlaz, ili kako se vec zove. I to je to. :) Sto se daljinskog tice...uzmes ovaj koji dobijes uz IPTV pa menjas kanale. :)

@marko81

Daklem, ubacis koaksijalni kabl u TV ulaz TV kartice a drugi deo ubacis u IPTV risiver, imas TV out izlaz, ili kako se vec zove. I to je to. :) Sto se daljinskog tice...uzmes ovaj koji dobijes uz IPTV pa menjas kanale. :)

Ne nego spoji IPTV risiver sa AV ulazom (a ne TV ulazom). Znaci kao kada spajate DVD player na TV. Koliko znam IPTV risiveri nemaju RF modulator a i ako ga imaju slika je preko njega losija. Znaci spaja tri kabela na karticu preko adaptera koji je postavio na slici uz karticu. Nemoj da gura u TV ulaz moze da napravi picvajz. Uostalom objasnio @B-ZiGER kako se spaja a mislim da ne moze plasticnije.
Sto se tice kvaliteta slike na monitoru to koliko zavisi od monitora jos vise zavisi od TV-kartice. I slika na CRT televizorima je bolja posto je to ipak analogni signal koji ide preko AV ulaza i naravno da je to daleko od HDTV-a.
Znaci IPTV uredjaj je nesto kao satelitski risiver na njemu se menjaju programi a moze se i pojacavati i utisavati ton tako da ti ne treba daljinski od kartice.

Zanima me da li je neko odradio posao na SPENS-u od starih korisnika i da li je bilo problema. Meni ugovor istice za mesec dana valjda ce se do tada uhodati.

Koliko se dugo ceka na modem HG520 i stb box?

Prijavio sam se akciju click4 + IPTV pre nedelju dana, ali jos uvek nisam pozvan da preuzmem opremu. Vec tri ipo godine sam na telekom adsl-u. Pogledao sam setovanja na MT882 tamo stoji Bandwidth Down/Up(kbps) 9996/510, ali mi je i dalje realna brzina 1Mb/s cak i manje od kad sam se prijavio za ovu akciju.

Mene su pozvali drugog dana od podnosenja prijave. :)

Vrh Dno