Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

Kod mene u ugovoru piše: "Naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa iznosi 1 dinara bez Pdv-a"

Postoje dva ugovora jedan za Adsl drugi za Iptv . Cena zasnivanja za Adsl stoji 5000din +pdv, a za Iptv stoji 1din.

Ja sam izgubio ugovor za Adsl iz 2007 pa ne mogu da pogledam, ali cini mi se da je i tada pisalo 5000din a nisu naplatili. Nadam se da je i sada tako. Uostalom videcemo na racunu.

Meni je 5k dinara :zgran: ! Ma valjda će to ignorisati! U kakvom su haosu dobro je i da rade! Eventualno mi sleduje momentalna reklamacija i njištanje u Lelekonjovoj poslovnici u stilu Damjanovog Zelenka.

vec sam hteo da predjem na telekom zbog ove ponude, al me zajbo beotel sa njihovom *****skim rokom za preuzimanje MIK-a do 25. u mesecu, pa moram da cekam jos mesec dana ako necu da mi propadne 1200 kinti... ako nista drugo, bar cu sacekam da vidim ima li sta od te 5k price o zasnivanju pretplatnickog odnosa kad vam stignu racuni :)
i jos ako mi se pokaze IPTV kao dobra usluga, ukinem i kablovski i milina, manji racuni, bar prvih godinu dana :)

U kojoj ste poslovnici najbrze dobijali net i iptv u bg-u :D Ja vec imam najnoviji ruter hg520c zato sto sam uzimao proletos iptv na probu, pa su mi zamenili MT882. Ugovorna obaveza mi je istekla 2007. godine, tako da mogu da predjem na ovu promociju. Interesuje me de bi mogli to najbrze da mi zavrse, da li u nekoj u centru ( Terazije, Trg Nikole Pasica) ili moze i na banovom brdu, ima li razlike ? Mislim sve 'mogucnosti' imam :D i najnoviji ruter, nzm stvarno sta treba da cekam :) Ajde nek proveri jos neko u novom ugovoru za ADSL sta mu pise za taj pretplatnicki ugovor i ako mozete da mi kazete koji clan i koja strana, da ih ja pre potpisivanja upitam to ?

EDIT: u starom mi pise da je naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa 1 din bez PDV-a

Poslednja izmena:
vec sam hteo da predjem na telekom zbog ove ponude, al me zajbo beotel sa njihovom *****skim rokom za preuzimanje MIK-a do 25. u mesecu, pa moram da cekam jos mesec dana ako necu da mi propadne 1200 kinti... ako nista drugo, bar cu sacekam da vidim ima li sta od te 5k price o zasnivanju pretplatnickog odnosa kad vam stignu racuni :)
i jos ako mi se pokaze IPTV kao dobra usluga, ukinem i kablovski i milina, manji racuni, bar prvih godinu dana :)

dajte bre ljudi svatite jednom jednu stvar, ne moze niko da vas ucenjuje kada ce da vam da mik ili nece ako vi hocete da ga uzmete prvog u mesecu ima da ga dobijete jer ako pocnu da se izvlace samo trazite ugovor gde to pise ili pravilnik o izdavanju mik-a a tu kada ih uhvatite u makaze e onda nema dalje samo izdavanje mik-a.

znaci vidi kako ti se tarifira placanje meseca dali je od prvog do prvog ili je od 15 do 15 u mesecu ako ti je nekako van meseca onda jos uvek mozes da uzmes mik a ako si vec uplatio za sledeci mesec net onda sacekaj pa uzmi pri kraju ovog meseca ako ti je vec zao para a ako nisi platio samo trazi da ti izdaju mik jer im je to obaveza i moraju da ucine!

a garantujem da o tome kada mogu da izdaju mik im nepise nigde nego su to njihove izmisljotine samo da ako nista drugo uzmu pare za bar jos jedan mesec.

Poslednja izmena:
Bio sam malopre u poslovnici ovde kod mene da se prijavim za ovo. Prihvatili su zahtev i rekli da će zvati za par dana da dođem po opremu.

Kad sam došao sad kući, video sam da se ruter restartovao u međuvremenu.

untitled.jpg

Da li su ovo ok brzine? Imam neki stari crni Sagem ruter, iz 2007. godine, verovatno ni ne može da se sinhronizuje na veću brzinu, nadam se da će sa novim ruterom biti sve ok...

Da li je ovo ok (iz statusa Sagema)?

untitled2.jpg

Evo nekih informacija koje sam dobio od prsate službenice :)

- prijava na ovu kampanju je besplatna, ne plaća se ništa
- prijava na ovo ide bez raskidanja ugovora, samo sam rekao da sam zainteresovan i to je to

Poslednja izmena:
Ja imam jedno pitanje.
Koristim Telekom ADSL vec par godina. Prijavio sam se preko interneta za ovu uslugu. Odmah sutradan mi je pustena brzina za klik 8. tj 8mbps download i 512kb upload. Predpostavljam kada me budu zvali da uzmem opremu da ce tih 4mb biti rezervisano za prenost tv siganala a ostalih 4 za internet. Sada me znaima kakva je oprema koja se dobija od njih, tj. da li cu moci jos uvek da koristim ovaj linksys weg200g koji sada koristim ili cu morati njihvo ruter?

Ja imam jedno pitanje.
Koristim Telekom ADSL vec par godina. Prijavio sam se preko interneta za ovu uslugu. Odmah sutradan mi je pustena brzina za klik 8. tj 8mbps download i 512kb upload.

Meni nista nije jasno, ja sam takodje stari korisnik, prijavio sam se za promociju, danas zovem, i kazu mi da nemam tehnickih uslova :mad: Inace, koristim Telekomov ADSL vec 2 godine, koristio 3 meseca probno IPTV :D
Zovem ja Eunet, posto takodje imaju neku promotivnu akciju, i ljudi mi provere u Telekomu, i jave da ima tehnickih uslova, i da kad pozelim, mogu da se prijavim kod njih za ADSL i IPTV.

Ja imam jedno pitanje.
Koristim Telekom ADSL vec par godina. Prijavio sam se preko interneta za ovu uslugu. Odmah sutradan mi je pustena brzina za klik 8. tj 8mbps download i 512kb upload. Predpostavljam kada me budu zvali da uzmem opremu da ce tih 4mb biti rezervisano za prenost tv siganala a ostalih 4 za internet. Sada me znaima kakva je oprema koja se dobija od njih, tj. da li cu moci jos uvek da koristim ovaj linksys weg200g koji sada koristim ili cu morati njihvo ruter?

Ako uspes da konfigurises LAN port na Linksys ruteru za IPTV, onda ces moci da ga koristis bez problema. A ako ne, onda ces morati njihov HG520c. Nemoj da racunas na njihovu pomoc oko konfigurisanja. Meni nisu hteli (nisu znali) ni osnovne podatke da daju za konfigurisanje rutera (samo ADSL, bez IPTV-a). Morao sam da ih izvlacim iz njihovog budjavog rutera.

U kojoj ste poslovnici najbrze dobijali net i iptv u bg-u :D Ja vec imam najnoviji ruter hg520c zato sto sam uzimao proletos iptv na probu, pa su mi zamenili MT882. Ugovorna obaveza mi je istekla 2007. godine, tako da mogu da predjem na ovu promociju. Interesuje me de bi mogli to najbrze da mi zavrse, da li u nekoj u centru ( Terazije, Trg Nikole Pasica) ili moze i na banovom brdu, ima li razlike ? Mislim sve 'mogucnosti' imam :D i najnoviji ruter, nzm stvarno sta treba da cekam :) Ajde nek proveri jos neko u novom ugovoru za ADSL sta mu pise za taj pretplatnicki ugovor i ako mozete da mi kazete koji clan i koja strana, da ih ja pre potpisivanja upitam to ?

EDIT: u starom mi pise da je naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa 1 din bez PDV-a
ako se prijavis u poslovnici u bulevaru umetnosti, dobijas opremu sutradan.
u tvom slucaju ides samo po STB, jer vec imas HG520c.

Poslednja izmena:
dajte bre ljudi svatite jednom jednu stvar, ne moze niko da vas ucenjuje kada ce da vam da mik ili nece ako vi hocete da ga uzmete prvog u mesecu ima da ga dobijete jer ako pocnu da se izvlace samo trazite ugovor gde to pise ili pravilnik o izdavanju mik-a a tu kada ih uhvatite u makaze e onda nema dalje samo izdavanje mik-a.

znaci vidi kako ti se tarifira placanje meseca dali je od prvog do prvog ili je od 15 do 15 u mesecu ako ti je nekako van meseca onda jos uvek mozes da uzmes mik a ako si vec uplatio za sledeci mesec net onda sacekaj pa uzmi pri kraju ovog meseca ako ti je vec zao para a ako nisi platio samo trazi da ti izdaju mik jer im je to obaveza i moraju da ucine!

a garantujem da o tome kada mogu da izdaju mik im nepise nigde nego su to njihove izmisljotine samo da ako nista drugo uzmu pare za bar jos jedan mesec.
da sam bar dan, 2 ranije zvao za MIK i da nemam tonu obaveza iso bi tamo da im JM... inace, sam pozvao telekom da pitam povodom vadjenja MIK-a sta i kako i kad sam im objasnio svoju situaciju, oni kao pa nemamo mi uticaj na poslovanje drugih provajdera....
kako god, kad odem sa beotela vise me ne vide...

Posto vidim da je aktuelna diskusija na temu gledanja iptv-a preko kompa moram da uletim sa jednim pitanjem.
Dakle, ako ima neka dobra dusa da objasni meni neukom da li bi to kod mene radilo i kako bi se povezalo na tv kartu koju sam dobio uz asusovu plocu a kacim i sliku same karte gde sam napisao sta je koji ulaz.
Hvala lepo onome ko izgubi vreme da mi pojasni ovo jer ce mi skratiti agoniju informisanja kod neukih devojcica iz call centra.
ja sam uzeo ovakav SCART->3RCA adapter, moze da se koristi u tvom slucaju, a moze i za one koji nemaju SCART na tv-u vec samo cinceve (kompozitni ulaz).

Prilozi

• Fotografija-0049.jpg
    Fotografija-0049.jpg
    343.1 KB · Pregleda: 99
Ako uspes da konfigurises LAN port na Linksys ruteru za IPTV, onda ces moci da ga koristis bez problema. A ako ne, onda ces morati njihov HG520c. Nemoj da racunas na njihovu pomoc oko konfigurisanja. Meni nisu hteli (nisu znali) ni osnovne podatke da daju za konfigurisanje rutera (samo ADSL, bez IPTV-a). Morao sam da ih izvlacim iz njihovog budjavog rutera.

Da li ti koristis IPTV, koji ti ruter imas i kako se konfigurise LANport za iptv da mozda to uradim pre nego dobijem opremu za IPTV. Ja sam slucajno naleteo na ovaj link na netu http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WAG200G/MY-IPTV_Anywhere.htm ne znam da li je to to?

jel moze neko da mi kaze sta se sve od opreme konkretno dobija, trebalo bi mi za dva tv-a i kako bi spojio sa drugim tv-om. jel treba opet da razvlacim kilometre kablova po stanu?

Jedno pitanje.. Kada sam dobio IPTV,naravno sve sljaka ok,i imam one pakete (Osnovni+HBO+CINEMAX+ARENA SPORT). E sad,dal ja to moram da placam naknadno,ili su oni free isto? Nista nisam sam ukljucivao,bilo je tako samo kada sam podesio sve.

@Shifter: Imam TP-Link w8901, ali ne koristim IPTV. Mislim da sam video ovde na forumu podešavanja u IPTV temi.

@faca: dobijaš stb, ruter hg520c, spliter i potrebne kablove. Ako misliš i na drugom TV-u da imaš IPTV, moraćeš da uzmeš još jedan stb (250din+PDV mesečno).

@sNiIpERo: prvu godinu imaš sve pakete besplatno. Od druge, moraš da koristiš Osnovni paket, a ostale uzimaš po želji.

Moja situacija je sledeca,koristim ADSL od 1mbita na koji mi je ugovor davno istekao a prijavio sam se na iptv koji cekam vec 2 meseca,imam li ja neke sanse da se ukljucim u ovu akciju jer mi je zaista teski ******izam da cu placati i jedno i drugo dok ce neko sve to dobijati plus 4 puta brzi internet za cenu pretplate koju ja sad placam??

Naravno da može. Ako nisi potpisao ugovor za IPTV, a verovatno nisi jer ga nisi dobio, možeš slobodno da promeniš odluku. Odi do najbližeg centra i budi uporan.

Moja situacija je sledeca,koristim ADSL od 1mbita na koji mi je ugovor davno istekao a prijavio sam se na iptv koji cekam vec 2 meseca,imam li ja neke sanse da se ukljucim u ovu akciju jer mi je zaista teski ******izam da cu placati i jedno i drugo dok ce neko sve to dobijati plus 4 puta brzi internet za cenu pretplate koju ja sad placam??

svaka tebi cast sto si uopste cekao dva meseca, ja cu vec koliko sutra da ih oteram u rodni kraj (PM), mislim bruka i sramota da ne mogu da ti kazu posle par dana dali imas mogucnosti ili nemas, pa netrazim nemoguce nego sam trazio iptv.

malo mi je *****na tanjihova odluka i jos su *****niji oni koji tamo rade, da neki ljudi koji su otisli pre par dana da su vec dobili sve to a dok drugi ne mogu da se upristoje ni da jave u cemu je problem i koliko mzoe da se ocekuje resavanje situacije.

mnogo neorganizovano i mnogo bezobrazno!!! :wall::wall::wall:

jos sam konto kada mi istekne ovaj ugovor u decembru da podpisem ovaj novi na 2 godine sa tv-om ali sace da dobiju patku a ne novog korisnika!

Ja sam potpisao ugovor za IPTV par dana pre nego što je počela ova promocija (čekao sam godinu i po za teh. mogućnosti). ADSL imam već 2 g. Pošto nemam nikakve obaveze prema njima, zovem ja da pitam da li mogu da se prijavim za ovu promociju i kažem da odnedavno imam IPTV. Službenica nešto proveri i kaže, "vama je istekao probni period za IPTV, već ste pod ugovorom. Ne možete da iskoristite ovu promociju. Možete samo onu od 6 meseci besplatnog ADSL-a za novi ugovor na 2 g. ili tri meseca besplatno za ugovor na 1 g. Sta reci, Srbija je to. Nisam se ni bunio. Dobro da uopste imam i ovo u kakvoj zemlji zivim.

Zvao sam njihove informacija na 9813 i pazite sta su mi rekli!!

Jos nemaju informacija o tome,ali verovatno ako se uzme bilo koji dodatni paket,morate da platite punu cenu SVIH paketa. Nisam mogao da verujem pa sam je pitao opet,naravno lepo mi je ponovila. Kao,najbolje da se pozove sledece nedelje.

Sorry za mali off topic i ponovljeno pitanje
Dobio sam pre neki dan Amino 110 za iptv. Interesuje me, molim vas, posto imam manjak mesta u kuci koja je najbolja solucija za prikljucivanje na komp da ne bi morao ponovo montirati TV. Dosad sam iskljucivo gledao satTv preko Skystar-a. Da li da kupujem neku Tv kartu za komp i koju? Video sam da Amino ima sa zadnje strane USB. da li je moguce prikaciti na komp direktno preko USB kabla na USB port i da ga komp prepozna kao TV-tuner i uz odgovarajuci softvare da radi? ili jer to samo iluzija...
Sorry za NooB questions @@

Dakle, aktivirano je ono što je za dinar, ostalo možemo aktivirati, ali ćemo morati da platimo.

GNU,dobro je sto se nisam zaleteo i aktivirao kao sto su neki predlozili. Na nekoliko mesta ovde sam video da je kao sve besplatno prvih god dana. Puka sreca,cak sam i bio u meniju da kupim paket,ali sam s suzdrzao.

Vrh Dno