Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

Ovo cu napisati samo posto verujem da jos niste culi da je i to moguce pa da se makar nasmejete :)
Bio sam danas u poslovnici na trgu nikole pasica, i da, sve je tacno, kao stari korisnik kome je istekao ugovor mogu da predjem na ovu ponudu bilo da menjam staru opremu za novu ili je zadrzavam. Kul, krenuse mi u proceduru, proveren broj sve kad odjednom posle nekog konsultovanja sa kolegama ljubazna devojka mi saopsti da moja centrala ne podrzava iptv! Na moje pitanje da li svejedno mogu da sklopim taj dvogodisnji ugovor pa da koristim samo net posto mi iptv ionako nije nikada bio prioritet dobio sam odgovor da je to na zalost administrativno nemoguce.

nebuloza 1: prvi put cujem da je centrala ogranicenje za ovo jer sta bi bilo da sam hteo da predjem na najveci paket adsl-a koji nude, zar to opet nije brzina neta koja je ekvivalent tv-u i netu koje bih dobio u zbiru

nebuloza 2: i pored toga sto bih pristao da ne koristim uslugu tv-a koja je sastavni deo ponude ja ne mogu da koristim samo tih 4 megabita neta. kao da im ja jos ne cinim uslugu time.
mislim, lmao

Pa baš im i ne činiš pošto bi te u drugoj godini izmuzli malo za iptv a ovako ne mogu :D

Ja sam iz Pančeva i takođe čekam već nedelju dana ali me još nisu zvali, pre toga sam uzeo samo IPTV sa kojim sam bio u probnom periodu. Kada je krenula ova akcija morao sam da vratim opremu nazad i sada čekam da me pozovu da potpišem novi ugovor i pokupim ponovo opremu. Problem će biti ako se ovo i dalje oduži jer ja moram u četvrtak 30.09. vratiti D3 i opremu za internet koji mi od Oktobra prestaje kod SBB-a. U svakom slučaju definitivno je da nema pravila i da je svako od nas različito prošao, neko je imao više sreće a neko manje...

P.S. Ako ima nekog iz Pančeva zamolio bih da se javi i kaže kako je prošao sa ovom akcijom?

koristim IKOM internet i kablovsku, imao sam prilike da koristim i digitalnu kablovsku koju dobijam uz jaci internet paket.

sad me zanima sta je bolje open adsl + iptv ili digitalna kablovska od ikom-a. i sta je konkretno bolje i zasto.
neko ko je koristio oda bi ogao da mi pojasni.

nisu fer.. prijavio sam se u ponedeljak,naravno odmah dobio brzi net,i IPTV cekam. Danas drugar ode da se prijavi,i odmah dobije IPTV opremu.. Po kom sistemu oni to dele,ja stvarno ne znam.

nisu fer.. prijavio sam se u ponedeljak,naravno odmah dobio brzi net,i IPTV cekam. Danas drugar ode da se prijavi,i odmah dobije IPTV opremu.. Po kom sistemu oni to dele,ja stvarno ne znam.

Ja sam se prijavio prosli ponedeljak,nisam dobio ni brzi net,naravno i iptv jos uvek cekam....

pa ja sam se jos prosle nedelje prijavio samo za promociju iptv-a i stoka nesposobna ne moze da javi jel moze ili ne moze da se na moju centralu pusti iptv. inace zivim u centru novog sada, sada po kom to principu funkcijonise i kako odredjuju ko ima mogucnost a ko ne stvarno mi nije jasno?

jos sto me je iznerviralo kada sam ih zvao da pitam u cemu je fora, kaze mi doticna teta da ako imam mogucnosti da ce me neko zvati a ako nemam da me nece niko zvati, znaci ja sada treba da razmisljam imam ili nemam mogucnosti?

totalno bezobrazno i neorganizovano od njih.

pa ja sam se jos prosle nedelje prijavio samo za promociju iptv-a i stoka nesposobna ne moze da javi jel moze ili ne moze da se na moju centralu pusti iptv. inace zivim u centru novog sada, sada po kom to principu funkcijonise i kako odredjuju ko ima mogucnost a ko ne stvarno mi nije jasno?

jos sto me je iznerviralo kada sam ih zvao da pitam u cemu je fora, kaze mi doticna teta da ako imam mogucnosti da ce me neko zvati a ako nemam da me nece niko zvati, znaci ja sada treba da razmisljam imam ili nemam mogucnosti?

Meni su to proverili u posti kada sam se prijavljivao,nisam najbolje razumeo ali bilo je nesto tipa ako zivim dalje od 2 km od centrale onda ne moze...

I kod mene slična situacija.

Za Telekom ADSL sam se prijavio pre 3 godine i naravno nije bilo uslova :-devil-:

Nedavno me zovnu da dođem po opremu? Naravno da nisam otišao :)

No ne lezi vraže , sada stupa na scenu Marfi , prijavim se za aktuelnu promociju IPTV + ADSl (kako god) , zahtev ne prolazi - neznaju dali je zbog starog zahteva ili nepostojanja teh.uslova. Kažu javiće.
Ne javljaju ništa 5 dana , ja ne budem lenj pa ponovo u poslovnicu , ponovo će kao proveriti i javiti.
Juče javljaju da nema tehničkih mogućnosti :zgran: za IPTV+ADSL .

Izgleda da ni oni neznaju šta može a šta ne !

ja sam se prijavio za iptv pre dve nedelje ( poslovnica telekoma na novom beogradu-ul.goce delčeva ), rekli do 15 dana, prošlo, juče zvao, kažu da se još razmatra... ***e, šta razmatraju, ko da oni tebi plaćaju a ne ti njima... njih stvarno zabole da li nešto radi ili ne, da li neko koristi njihove usluge ili ne... ma za sve ih zabole... tako je to kad imaš monopol, radio ne radio svira ti radio...

ja sam se prijavio za iptv pre dve nedelje ( poslovnica telekoma na novom beogradu-ul.goce delčeva ), rekli do 15 dana, prošlo, juče zvao, kažu da se još razmatra... ***e, šta razmatraju, ko da oni tebi plaćaju a ne ti njima... njih stvarno zabole da li nešto radi ili ne, da li neko koristi njihove usluge ili ne... ma za sve ih zabole... tako je to kad imaš monopol, radio ne radio svira ti radio...

Ja sam se prijavio 21. septembra, odmah istog dana sam primetio promenu u parametrima modema (MT882) koji detektuje sledece:

Bandwidth Down/Up(kbps) 9996/510
SNR Margin Down/Up(dB) 15.5/18.0
Attenuation Down/Up(dB) 22.0/11.0

Znam da ti trebao Bandwith down biti oko 16384 , verovatno MT882 ne moze da pokazi svih 16Mb/s. Jos uvek me nisu pozveli da pokupim novi ruter i stb. U svakom sluceju preko ove adrese mozete na osnovu slabljenja(attenuation) da dobijete daljinu od centrale:

http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php

Sutra cu morati ponovo do poslovnice da vidim sta se dogadja

koristim IKOM internet i kablovsku, imao sam prilike da koristim i digitalnu kablovsku koju dobijam uz jaci internet paket.

sad me zanima sta je bolje open adsl + iptv ili digitalna kablovska od ikom-a. i sta je konkretno bolje i zasto.

Kod IKOM-a dobijas:

1) 3 mbit internet
2) digitalnu tv
Cena 2200 dinara

Kod Telekoma dobijas:
1) 4 mbit internet
2) digitalnu televiziju
Cena prvih godinu dana je 1400 dinara, posle toga 2200 dinara

Telekom prednosti:

-prvih godinu dana ces ustediti 9600 dinara
-imaces malo brzi internet u startu

Telekom mane:

-potpisaces ugovor na 2 godine
-Telekom ne misli na vec postojece korisnike, tako da su ubrzanja interneta jako retka i tu uvek kaskaju za kablovskim provajderima
-tv ces moci da gledas samo na jednom tv prijemniku, a za svaki sledeci ces morati da platis jos 300 dinara (ili 400 nisam siguran).

IKOM prednosti:

-digitalnu televiziju ces imati na jednom tv prijemniku, a analognu tv mozes da gledas na vise drugih tv prijemnika bez dodatnih troskova
-posto si vec njihov korisnik onda ne moras da se vezujes nikakvim novim ugovorima
-kablovski provajderi dosta cesce povecavaju brzine interneta u odnosu na Telekom

IKOM mane:

-prvih godinu dana su skuplji od telekoma

Ja sam upravo presao sa IKOM-a na Telekom. :) Nothingman ti je sve lepo objasnio a ja bih dodao jos par stvari.

Sto se tice toga koji je bolji i zasto...dobro je i jedno i drugo, pitanje je sta zelis. Mene je kod Telekoma privukla prva godina gde cu za 1425 dinara dobijati 4Mb/s i Arena paket. U drugoj godini cu placati 2250 dinara to isto samo bez Arene i tada to nece biti neka bog zna kakva ponuda ali boze moj. :) IKOM sam napustio pre svega zbog njihove totalne neprofesionalnosti. Dva meseca nisu bili sposobni da mi donesu risiver za digitalnu televiziju i samo sam cekao povoljnu priliku da im dam crveni karton. :) Da je sve to bilo kako treba verovatno ne bih uzimao ADSL+IPTV, mada...prva godina za 1425 bi me mamila. ;) Za sada je ovo super ponuda, i net nije nesto brzi vec bogami ceo megabit, i to u praksi, ne po vrednostima. :) Opet ne sumnjam ni da ce IKOM za koji mesec dodati jos koji megabit na FLAT 3 a treba izgurati dve godine ugovorne obaveze. Ne znam, ako ti fino sljaka IKOM, mislim da ne bi trebao da zuris sa prelaskom na Telekom. :)

Zaboravio si da prve godine dobijas i HBO i Cinemax, a ne samo Arenu uz osnovni paket.

Jedno pitanje za vas koji ste vec dobili . Da li je moguce dokupovati ,ostale pakete ili samo ove koji su na akciji.

A sta se desava sa ovom promocijom samo za IPTV, 4 paketa po ceni 1, da li se i tu potpisuje ugovor i na koliko?

Ne znam šta da radim ... podneo zahtev 22.09. sa prijateljem, iz istog smo mesta, njemu odobrili pre par dana i uzeo stb, a moj zahtev još na čekanju. Zvao, ne znaju kada će biti rešen. Mislio sam ranije, i ako mi odbiju zahtev, da uzmem ovu đačku varijantu na 12 meseci, sa 6 meseci gratis pošto mi je ćerka odličan učenik.Uzmem 4mb, drugih 6 meseci plaćam skuplje ( i ako u međuvremenu ne promene pakete pa 4 bude po ceni sadašnjeg 1 za sve) ali i tako bi ispalo da sam 12 meseci prosečno plaćao 1450 din a imao klik 4. Ali, problem je što se ta kampanja završava danas, pa se pitam da li po podne da odem do poslovnice i uzmem ovaj paket za đake, što je sigurno-sigurno, ili ostanem na čekanju za ovaj prvi i recimo u utorak mi jave da zbog toga što sam preko 2 km od centrale nemam teh. mogućnosti za Iptv, pa izvisim na oba mesta ....
Inače, imam Total tv i već razmišljao da uzmem total tv kuća paket, deci za sobu, kad je izašla ova kampanja, pa sam Iptv hteo da namestim kod njih i naravno ogrebem o neki prenos utakmice na Areni ...a i ovaj prijatelj ima total tv kuća pa hoće da vrati, jer mu ona provera preko tel. veze non-stop zeza i prekida net kada je total tv uključen, ugradio spliter i na taj kabal, reklamiro 100 puta kod ovih iz SBB i ništa, pa sam i tu bio u nedoumici...

Ma procitao sam ja sve pre nego sto sam postavio pitanje, sad si me naterao jos jednom :smackbum: i nema reci o tome. ;) Dakle vec imam ADSL studentski paket, hocu samo IPTV cetiri paketa po ceni osnovnog, da li se i tu potpisuje ugovor i na koliko i da li ce ta promocija vaziti sve dok traje ugovor ili ce mi npr od nove godine naplacivati arenu?

Jos jedno pitanje, :) da li moze nekako da se poveze preko antenskog kabla u Tv ili mora preko skarta? Pitam jer hocu da gledam isto to na drugi Tv, a vec mi je sve povezano antenskim kablovima.

Dobio sam danas hg520c i stb box sve to radi za sada kako treba. Aktiviran mi je bio samo osnovni paket, pozvao 9813 i meni potvrdili da za 1din u prvih godinu dana Dolaze i Arena, Hbo i Cinemax. Nego da li ste citali ugovor u clanu 5 stoji:

Naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa iznosi 5000din bez Pdv ??????

Poslednja izmena:
Pedja 85 ,ja mislim da ti nemas prava na ovu akcuju, tj ako hoces iptv, imas samo mesec dana gratis.

Ja sam isto nameravao Open IPTV to j esuper stvarcica. Samo sada nema nista od toga jer od seobe ADSL nema nista. Tj oni pricaju da nema portova a ja ne zelim da cekam vise. 2 mesecato traje. Na istoj centrali sam gde mi je i pre bio prikljucak. Moracu TOTAL TV jer mi KDS isto kaze da moram da cekam mesec dana dok povezu kablovsku.
Sa Open IPTV na Total TV, Sa ADSL Telekoma na WiMAX VeratNET sa MTS-a na Telenor pa kako mi bude.
A to bi sve bili ugovori jos na 24 meseca i sto bi ja njih jurio za to da mi presele i ostalo.

posto sam dobio novi ruter,imam ove vrednosti

Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 19376 / 520
Bandwidth Down/Up(kbps) 10000 / 511
SNR Margin Down/Up(dB) 14.6 / 23.5
Attenuation Down/Up(dB) 19.0 / 11.1
Power Down/Up(dBm) 19.3 / 0.3

Da li je ovo dovljno dobro za adsl i iptv?

Naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa iznosi 5000din bez Pdv ??????

Ako smo ovo prevideli onda kuku-lele! Nadam se da je to samo mrtvo slovo na papiru jer se do sada nije plaćalo...

Slawisha imaš oko sokolovo!

@sNIpERo
Dovoljno je, i kod mene je slično tako!

Poslednja izmena:
Ako svakom od vas naplate po 6.000 dinara zasnivanje pretplatničkog odnosa onda oni i ne moraju prodavati Telekom. :D .
Nego za koji dan će računi za septembar pa javite da li vam stigao i ovaj pretplatnički.

Ja sam upravo presao sa IKOM-a na Telekom. :) Nothingman ti je sve lepo objasnio a ja bih dodao jos par stvari.

Sto se tice toga koji je bolji i zasto...dobro je i jedno i drugo, pitanje je sta zelis. Mene je kod Telekoma privukla prva godina gde cu za 1425 dinara dobijati 4Mb/s i Arena paket. U drugoj godini cu placati 2250 dinara to isto samo bez Arene i tada to nece biti neka bog zna kakva ponuda ali boze moj. :) IKOM sam napustio pre svega zbog njihove totalne neprofesionalnosti. Dva meseca nisu bili sposobni da mi donesu risiver za digitalnu televiziju i samo sam cekao povoljnu priliku da im dam crveni karton. :) Da je sve to bilo kako treba verovatno ne bih uzimao ADSL+IPTV, mada...prva godina za 1425 bi me mamila. ;) Za sada je ovo super ponuda, i net nije nesto brzi vec bogami ceo megabit, i to u praksi, ne po vrednostima. :) Opet ne sumnjam ni da ce IKOM za koji mesec dodati jos koji megabit na FLAT 3 a treba izgurati dve godine ugovorne obaveze. Ne znam, ako ti fino sljaka IKOM, mislim da ne bi trebao da zuris sa prelaskom na Telekom. :)

sa IKOMom sam zadovoljan, nisam imao nikakvih problema sa njima. kad sam poslao mail za povecanje paketa zvali da provere kad sam kuci cak su i dosli 5 dana ranije da mi nameste risiver. mada sam ja naznacio u mailu da necu digitalnu tv, decko koji je dosao da je instalira insistirao je da namesti i da vidim kako izgleda. pre sam imao i dekoder za skremblovane kanale pa sam mislio da je to isto. kad ono slika cista na svim kanalima plus interaktivni meni, jedino sto je sat kasnio po 5 dana:d.

ovde sad placam 1600 din a tamo bi placao 1450 + za drugi tv, ne mogu caleta da ostavim bez sudjenja seselju i karadzicu:d. za 2200 bi imao veci paket ali opet losiji od telekoma.
koliko je taj meni vodic i uredj bolji od ikomovog Koan-a. sta dobijam od opreme neko spominje bezicni ruter?

vredi li preci na telekom, placao bi malo vise nego sad 200 din vise a imao bi bolju uslugo. opet je to usteda od 6 - 7000 u odnosu na ikom flat3.

i kod mene pise naknada za zasnivanje 1 din,ali s tim da su mi ''uturili'' papir na kome pise kao da sam platio 3500 za dobijanje tehnicke mogucnosti. Pitao sam zenu sta je ovo? Ona kaze to se samo potpise i ne placas nista(NADAM SE DA JE TAKO). Inace IPTV mi radi ok,imam osnovni+HBO+ARENA+CINEMAX paket kanala. Dobio sam novi ruter(H520c),i morao sam da vratim stari. Sve u svemu relativno brzo realizovano,bez puno mucenja,samo me iznervirase sa onim papirom od 3500.

Vrh Dno