Šta je novo?

Heroes Of Might & Magic VI

Erwan Le Breton, Producer of Ubisoft, answers some questions on the game.

2. Please reassure me : did you keep the turn-based rythm? Will we still be able to play in Hot Seat?

[Erwan]Heroes VI is still a turn-based game, and hotseat remains the basic multiplayer mode.

3. Some players thought that Heroes V formula was too much closer from Heroes III. How Heroes VI will be different from previous opuses ?

[Erwan] Heroes VI has several surprises up its sleeve, most linked to the adventure map and the RPG dimension (the heroes’ creation and evolution). We hope the fans will be excited by our mix of familiarity (the core Heroes mechanics are unchanged) and innovation.

4. Heroes V has been developed by Nival. Why did you change the developer for Heroes VI ?

[Erwan] We explored the possibility of a Nival-made Heroes VI, but it was difficult to find a common vision on the project. Moreover, Nival was developing Allods Online, a huge project that took away most of the team who had worked on Heroes 5.

6. Heroes fan communities are very active and update detailled « wish lists » for Heroes VI. Did Ubisoft take these comments into account ? More generally, do you consider fans opinions ?

[Erwan] Almost since day 1 we have been in contact with the leaders and most active members of the massive Might & Magic fan community. At first it was a couple of informal emails and encounters, and it gradually evolved into a private forum, in which we discuss the game vision, its mechanics and its art direction. Already, their enlightened feedback has influenced some of our design ideas.

12. Will it be PC exclusive?

[Erwan] Heroes 6 will remain a PC-game only. However, we’re considering a Mac version.

Full Q&A: http://meodia.com/news/1438/might-magic-heroes-vi-q-a/

KAko bi bilo divno da ih vrate u 2d kao nove wormse samo sa novim/lepsim enginom!

A taman sam se pre jedno mesec dana zapitao kad ce novi heroji :)

Nema potrebe vracati u 2D, nije grafika ono sto cini srz heroja.

Ovo skrinovi obecavaju.

Iskreno mene je petica smorila sa svim onim rotiranjem kamere itd!

Slažem se sa Proday-om 2D i hand-drawn grafika je nešto najbolje. I dalje mi se igraju Heroes III. Igra treba da ostavi mesta za maštu igrača.

Mogli bi da naprave Heroes III za android platformu!

Ja sam se oduševio ovom vešću...zaista sam polagao nade u Heros V pošto su od same najave Fabrice i kompanija na CelestialHeavens forumu razgovarali sa fanovima šta bi želeli od igre...svi smo tada naravno tražili da se izvuku najbolje stvari iz HoMM III i HoMM IV i da se napravi jedna ultimativna igra, ali čini se da u tome nisu uspeli...

Nadam se da će ovog puta uraditi pravu stvar :D Vreme je da se ponovo aktiviram na CelestialHeavens

nije grafika ono sto cini srz heroja.

Tačno. Baš zbog toga bi 2D grafika bila najbolje rešenje. Ja jako volim 3D igre ali kada su potezne strategije u pitanju 3D grafika je suvišna. Dvodimenzionalna grafika bi doprinela brzini igranja kao i estetici same igre jer ne treba zaboraviti da je 2D grafika za poslednjih 10 godina poprilično napredovala (iako se po izlasku HoMIII pričalo da je 2D grafika dostigla maksimum). Takođe sprajtovi iz trojke iako zastareli opet izgledaju bolje od 3D jedinica iz četvorke i petice. Mada ne očekujem od ovih Rusa povratak na 2D. Jedna od njihovih prvih igara bio je 3D klon Heroja zvani Etherlords. Već tada je bilo jasno da je to njihova vizija kako taj tip igara treba da izgleda.

Ovo što sam rekao za Heroje važi i za Civilizaciju. Lepo izgleda 3D teren i jedinice ali koga briga za to ako postoji bilo kakva mogućnost da 2D endžin skrati učitavanje između poteza, pa makar to bilo minimalno.

Poslednja izmena:
Tačno. Baš zbog toga bi 2D grafika bila najbolje rešenje. Ja jako volim 3D igre ali kada su potezne strategije u pitanju 3D grafika je suvišna. Dvodimenzionalna grafika bi doprinela brzini igranja kao i estetici same igre jer ne treba zaboraviti da je 2D grafika za poslednjih 10 godina poprilično napredovala (iako se po izlasku HoMIII pričalo da je 2D grafika dostigla maksimum). Takođe sprajtovi iz trojke iako zastareli opet izgledaju bolje od 3D jedinica iz četvorke i petice. Mada ne očekujem od ovih Rusa povratak na 2D. Jedna od njihovih prvih igara bio je 3D klon Heroja zvani Etherlords. Već tada je bilo jasno da je to njihova vizija kako taj tip igara treba da izgleda.

Slazem se u potpunosti za 2D grafiku, ali treba uzeti u obzir da igru nece razvijati Nival, vec madjarski studio Black Hole Entertainment, tako da mozemo da drzimo palceve za povratak u dvodimenzionalni svet, mada, realno, sumnjam da ce se odluciti za takav potez...

Slazem se u potpunosti za 2D grafiku, ali treba uzeti u obzir da igru nece razvijati Nival, vec madjarski studio Black Hole Entertainment, tako da mozemo da drzimo palceve za povratak u dvodimenzionalni svet, mada, realno, sumnjam da ce se odluciti za takav potez...

Takodje i ja čisto sumnjam da će se vratiti u 2D, mada mi je HoMM IV bio poprilično zanimljiv sa tim veštačkim 3D okruženjem, petica me sa druge strane toliko smorila da nisam ni odigrao sve kampanje. Ali ako HoMM VI bude imao neke veze sa pričom petice moraću da se bacim na igranje :D

EDIT: Izgleda da će to biti ipak petica sa malo lepšom grafom LINK

Sad čitam na forumu i izgleda da će ******i napraviti da postoji samo 4 umesto dosadašnjih 7 resursa.
Zlato (ako njega uopšte možemo zvati resursom) ; Drvo i gvoždje kao česti resursi i samo jedan retki resursu (najverovatnije kristal)

Poslednja izmena:
Heroja nikad dosta.
King's bounty im je sad konkurencija pa mora se odradi nesto novo

EDIT: Izgleda da će to biti ipak petica sa malo lepšom grafom LINK

Sad čitam na forumu i izgleda da će ******i napraviti da postoji samo 4 umesto dosadašnjih 7 resursa.
Zlato (ako njega uopšte možemo zvati resursom) ; Drvo i gvoždje kao česti resursi i samo jedan retki resursu (najverovatnije kristal)

Hmmm, zadnji settlersi su, gledano sa aspekta grafike, delovali daleko impozantnije od ovih screenova.. Doduse, ko zna koji je ovo build, verovatno ce se dosta toga promeniti do izlaska igre, ali sam se, svejedno, potajno nadao 2D okruzenju smestenom u vrsni engine iz poslednjih doseljenika... :(

Hmmm, zadnji settlersi su, gledano sa aspekta grafike, delovali daleko impozantnije od ovih screenova.. Doduse, ko zna koji je ovo build, verovatno ce se dosta toga promeniti do izlaska igre, ali sam se, svejedno, potajno nadao 2D okruzenju smestenom u vrsni engine iz poslednjih doseljenika... :(

To svakako, nadam se da će još mnogo toga promeniti do final verzije, ali sam sada 100% siguran da će biti 3D.

Mada ne očekujem od ovih Rusa povratak na 2D. Jedna od njihovih prvih igara bio je 3D klon Heroja zvani Etherlords.

Moram malko da te ispravim, nemoj da se ljutis. Etherlords je bio mnogo vise klon Magic the Gathering nego heroja, mada naravno slicnost ne moze da se zanemari. I inace, Etherlords su radili momci iz Nival Interactiv-a, odgovorni za Heroje V.

Ovo što sam rekao za Heroje važi i za Civilizaciju. Lepo izgleda 3D teren i jedinice ali koga briga za to ako postoji bilo kakva mogućnost da 2D endžin skrati učitavanje između poteza, pa makar to bilo minimalno.

3D grafika ne mora da bude suvisna za turn-based strategije. Ovo sve sto si nabrojao kao prednosti 2D grafike (brzina igranja, brza ucitavanja) se bez problema prenosi na 3D. Pa Heroes V sam igrao na 6600GT i bartonu i radio je super. Jedini problem koji je bio zbog 3D grafike je ovaj sto je spomenuo Proday, rotiranje kamere da bi pokupio neki resurs, artefakt itd. To jeste suvisno, po meni rotiranje i zumiranje i ne treba da postoji u turn-based pa ni u real-time strategijama koje su radjene 3D engine-om.
Da se razumemo - ne bih imao nista protiv da grafika u herojima bude 2D, ali mislim da to zahteva mnogo veliki trud, jer nacrtati 2D sprajtove koji extra izgledaju a jos su animirani je mnogo veci posao nego modelovati ih 3D engine-om.
Ono sto mene najvise nervira je kako su ljudi koji su kao igrali heroje, reagovali kad su izasli heroji IV i V. Samo su pogledali i kao 'pa ovo je ruzno,necu ja to da igram'. Nebuloza!
I da, 2D grafika heroja 3 je odavno deplasirana i moralo bi to sad daleko bolje ako bi hteli opet u 2D ;)

Poslednja izmena:
2D grafika u igri? Da, ali samo jos u P&C avanturama gde to itekako ima smisla tj tzv 2,5 D -3D modeli pokretnih junaka sa 2D sprajtovima. Proizvodjaci grafickih kartica moraju od necega da zive - to ne treba smetnuti s uma. na stranu to sto bih i ja mozda zeleo da neke igre budu u starom 2D okruzenju. U 2D varijanti ce je mozda napraviti za mobline telefone (mada i oni mogu vise sada) ili rucne satove ;) Ako neko ima imalo sluha za zahteve igraca napravice Heroje 6 da lice sto je vise moguce na 3 koncepcijski a graficki na King's Bounty. Heroji V su hardverski zahtevnija igra od KB a ova druga izgleda mnogo lepse. Ako ostanu "na kvadratima" treba ih uvaljati u katran i perje :). Napad iz sest pravaca je mnogo bolja varijanta.

Poslednja izmena:
Update

Lik koji radi u Ubi-ju i koji je sudeći po svom priznanju "gej" :D šalim se naravno je rekao sledeće

Hey guys

Now that Heroes VI is finally announced, I guess it's about time for me to come out of the closet, so to speak. So here you have it: I'm a part of Ubi's team, having been hired roughly one year ago to work on the level design for the game (among other things).

I see there is a lot of confusion (and an unhealthy dose of craziness too ) going on about some of the facts revealed at Gamescom, especially because of those photos of the demo screen. Since I have just returned from Gamescom, I thought I'd drop by and try to clarify some stuff These are facts you will find in the various previews of the game, but I think it's nice to have them together in one place.

Of course I can't go beyond the facts that have been disclosed so far, but here what I can tell you :

- The Gamescom demo was pre-Alpha, so a lot of visuals, sounds and GUI elements were missing or placeholders. Just keep that in mind

- Town screen: there is still a town screen, or more accurately, a town window. Each town still have its own theme music and all. It is a 2D, animated town screen. The Haven town screen was part of the missing elements, that's why it was replaced by a mere screenshot for the demo.

- You can see more info about a city on its 3D model on the adventure map (not just its town hall and if it has fortifications). You can learn a lot about your adversary's strategy just by observing how he developed his towns.

- There are still mines on the adventure map. You still have to flag them in order to gain resources. The new stuff is now all mines are in the "area of control" of a city or fort. Once you own the fort/city of an area and flagged(?) the mines, the only way to take the mines from you is to capture the city/fort that controls the area.

- However, it is still possible to occupy an enemy mine with one of your heroes to steal his resources. But the mine automatically reverts back to the owner of the area of control as soon as you leave it.

- I know some of you think there are a lot of changes to the classic Heroes formula, and I understand changes can be scary. Truth be told, I reacted the same way at first I can only advise you to wait until you play it before passing a judgement I can assure you it still feels and plays like Heroes. It adds some new stuff to the mix, but doesn't try to be revolutionary or turn Heroes into something completely different. However, no, it is not Heroes III redux. And I think it's a good thing

So that's it. I hope it's more clear now

Ono što me je jako iznerviralo je ova najava za "Town window" ona će po svemu sudeći izgledati ovako
Click Here

Poslednja izmena:
update

Evo činjenica koje se do sada znaju:

Might and Magic Heroes 6 summary

Release info:
developer: Black Hole Entertainment
estimated release: March 2011
expansion packs: planned

Game info:

Factions
*Knights, Inferno, Necropolis and 2 more (za mene je ovo :wall:)

Hero
* Less random choices in hero development (skill offers not random)
* might and magic, male and female heroes for each faction. Visuals reflect gender and class

battle
* combat objectives and arena shape may vary.
* hero role in combat as in HoMM1-3, but can do physical attack like in HoMM5
* Initiative determines who goes first, but everyone acts once per turn. ATB bar is there to make it more clear.
* units have synergies (formations ?) which boost each other
* Ranged units cannot shoot behind every obstacle

Units
* 7 units (3 core tier, 3 elite tier and 1 champion tier) per town, each having a single upgrade
* some units have common pools (e.g. 10 core humans can be trained into 10 archers, 10 pikemen, 5 archers+5pikemen or any other combination what the player finds the best)
* Unit pools act the same way as resource pools. Meaning that adventure dwelling (and other town?) troops can be hired in any town or fort.

adventure map
* towns can be converted and so can adventure map structures
* map areas are controlled by central towns/forts (each governs an area)

Economy
* only 4 resources

Campaign
*Subtitle of the game is MMH6: Dynasties. Five siblings from the Griffin Dutchy have different views on the meaning of life...
* Story is from times long before the events of HoMM5 and campaign structure like in HoMM3 (to unlock last, all first campaigns have to be completed)

Editor/RMG info:
* Map editor supposed to be there by release time (maybe even before the game) and "developers are aware of the shortcomings of HoMM5 editor"
* no LUA scripting like in HoMM5
* no info about random map generator yet.

Knights, Inferno, Necropolis and 2 more (za mene je ovo :wall:)

Jedna je sigruno Rampart (eventualno sa nekim miksom jedinica drugog grada) a druga pretpostavljam Tower ili Stronghold (mogli su barem 7 da ubace).

off: Nego, zna li neko da li imaju negde da se skinu custom kampanje za trojku.

Jedna je sigruno Rampart (eventualno sa nekim miksom jedinica drugog grada) a druga pretpostavljam Tower ili Stronghold (mogli su barem 7 da ubace).

Ono što me nervira je to što iz nastavka u nastavak imaju sve manje rasa.
HoMM III - je u osnovi imao 8 rasa + konfluks u nastavku

HoMM IV je napravljen malo van okvira prethodnih HoMM igara što je mnoge odmah oteralo, ali je uneo i neke sjajne stvari koje ljudi odbijaju da prihvate (ali šta ćeš ukusi su razliciti).

HoMM 5 - je u osnovi imao 6 rasa + 2 u nastavcima

A sada se za šesticu najavljuje samo 5 rasa, ako ovako nastave u HoMM X ćemo imati samo jednu rasu...katastrofa

off: Nego, zna li neko da li imaju negde da se skinu custom kampanje za trojku.

http://www.celestialheavens.com/

Samo da od svega ne ispadne smeche kao Disciples 3 :trust:

Vrh Dno