Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@marko-dj
Znas sta, buduci da je u pitanju siguran posao na drzavnim jaslama, koji ne zahteva neke visoke skole, plata je skroz ok, mada imam informacije da je 27-30 hiljada. Ali boze moj, ako im nije dovoljno, nek promene posao, a ne da se istresaju na ljude.
Ma to je nekultura najobicnija, da imaju 100 000 platu, isto bi radili.

Samo bih se osvrnuo na ovo sto je jedan kolega forumas pomenuo, da se mrzi Beograd sirom Srbije i da se odatle "finansira" Telekom, Srbija, sta li. Znaci, nisi svestan svoje nesvesti 🙂
prvo, Beograd je sazidan i obnovljen posle rata prilivom novca iz Srbije. Novi Beograd-ceo. Postojala je poslovica = Srbija radi, Beograd se gradi.
Zatim, ne znam da li ti je poznato da su se do pre 10-tak godina budzeti svih opstina slivali u Beograd, odakle je ubiran kajmak, pa onda se vracao taj isti novac sa smanjenom kilazom nazad. Sav privredni rast koji je ostvaren u vreme komunizma ostvaren je zahvaljujuci teskoj industriji i proizvodnji, a koliko fabrika ima u Beogradu? Vrlo malo u odnosu na % stanovnistva. Ne znam kako si ti to povezao. I to da je "nikao" Telekom iz Beogradskog budzeta. Pa evo Djilas pre par meseci trazio finansijsku pomoc drzave za most preko Save, a vec ima mostova u Beogradu, koje, iz toga se zakljucuje, grad sam nije mogao da sagradi. A kamoli Telekom

Sorry za mali off

@Vuk

A kako ti zamisljas ekonomiju, jel si ti uopste svestan potencijala domace privrede i da li uopste znas ko upravlja tim istim firmama i sa cijim je parama dosao do toga???
Tebi izgleda vise odgovara Miskovic, i ostali nego na primer US steel....

Sto se tice da ljudi mrze BG u pravu si, imaju i prava (delimicno), idi na primer do Zrenjanina i pogledaj u kom je stanju taj grad, izbroj sve fabrike koje nerade a koje su bile giganti 80tih, ljude koji zive na socijali, prazne kafice petkom uvece... pa ce ti biti jasno ko je stvorio i izgradio BG i ostale gradove...

Ovom zemljom i dalje upravlja DB, Miskovici i glupi ljudi (oni vuku poteze u svim strankama bez pardona), ti isti mocnici stvaraju losu klimu gde "postena" strana kompanija nemoze opstati pa tako ulazi najveca bagra iz Rusije, Italije, i to sa dilom bas sa tim istim ljudima
imate primer prodaje NIS-a, goru sudbinu su dozivela 90% manjih preduzeca za koje niko nije cuo

Svaba definitivno nemoze biti ni blizu alav/pokvaren/zao ko neka Rusko/Italijanska mafijaska firma koja ima dil sa nasim mafijasima iz DB-a

Poslednja izmena:
@marko-dj
Znas sta, buduci da je u pitanju siguran posao na drzavnim jaslama, koji ne zahteva neke visoke skole, plata je skroz ok, mada imam informacije da je 27-30 hiljada. Ali boze moj, ako im nije dovoljno, nek promene posao, a ne da se istresaju na ljude.
Ma to je nekultura najobicnija, da imaju 100 000 platu, isto bi radili.

Samo bih se osvrnuo na ovo sto je jedan kolega forumas pomenuo, da se mrzi Beograd sirom Srbije i da se odatle "finansira" Telekom, Srbija, sta li. Znaci, nisi svestan svoje nesvesti 🙂
prvo, Beograd je sazidan i obnovljen posle rata prilivom novca iz Srbije. Novi Beograd-ceo. Postojala je poslovica = Srbija radi, Beograd se gradi.
Zatim, ne znam da li ti je poznato da su se do pre 10-tak godina budzeti svih opstina slivali u Beograd, odakle je ubiran kajmak, pa onda se vracao taj isti novac sa smanjenom kilazom nazad. Sav privredni rast koji je ostvaren u vreme komunizma ostvaren je zahvaljujuci teskoj industriji i proizvodnji, a koliko fabrika ima u Beogradu? Vrlo malo u odnosu na % stanovnistva. Ne znam kako si ti to povezao. I to da je "nikao" Telekom iz Beogradskog budzeta. Pa evo Djilas pre par meseci trazio finansijsku pomoc drzave za most preko Save, a vec ima mostova u Beogradu, koje, iz toga se zakljucuje, grad sam nije mogao da sagradi. A kamoli Telekom

Sorry za mali off

Nisam svestan svoje nesvesti🙂

Nisi ti svestan svoje nesvesti sta sam sve slusao u Kraljevu, Krushevcu, Nishu protiv Beograda, ono sto sam prisluskivao po kaficima, mrznja nije bila samo uperena na entitet Beograda vec i na Beogradsku populaciju, i to jeste bila mrznja u najstrasnijem obliku.
Eto to sto ti pricas je klasicna navlakusa na koju si naseo a koju plasiraju lokalni politicari kojima je to najlaksi put do obmane, to isto su radili Slovenci, Hrvati, Crnogorci a eto nastavilo se i sa unutrasnjom Srbijom .

Znaci po tvom shvatanju je ovako, ja dodjem i finasiram fabriku (mesto ima 3000 stanovnika), i dam ti je na upravljanje, i posle 30 godina ti dodjes i prebacis meni da si ti mene razvijao 30 godina od tvog novca i od te teske industrije to jest fabrike. Tih 3000 stanovnika sta vise iako je ucestvovalo mikroprocentom koji nije dovoljan ni za njihovo sopstveno odrzavanje sada dozivljava ekstazu da je ono stvorilo ne samo tu fabriku vec i Beograd.

To je ta analogija, i odatle potice ta mrznja.

Ovde imamo jedan opasan problem, dacu vam primer Velike Britanije.
Poznato je da je London sa njegovom regijom najbogatija regija sa blizu 67% od ukupne kolicine novca slicno kao i Beograd u komparaciji sa Srbijom, razlika u odnosu na njih i Beograd je to sto su oni mnogo inteligentniji i perfidniji, dok je Beograd ravan dobrom puterchicu.
Evo zasto.
Naime u Beogradu se slilo ljudi sa svih strana ne samo iz unutrasnje Srbije vec i iz svih regija i Republika bivsih naravno,
te je ekstremna srdacnost i dobrobit sa strane Beograda ka ostalima nezapamcena u analima Evrope, svedoceno je cak i po enciklopedijama sirom evrope, Beograd je cak imao i zvanicne naslove grad otvorenih ruku i slicno, uvek se kroz istoriju desavalo da su citava rukovodstva i citavi establishmenti bili upravo od ljudi koji nisu iz Beograda, te je bash iz tog razloga bilo nedozvoljeno da se papiroloski vode ulaganja da se ne bi stvorila zavist i osecanje nize vrednosti od strane regija koje su nerazvijene.
Na taj nacin ako je bogatija regija finasirala siromasniju regiju recimo Beograd je isfinasirao citavu Vojvodinu, vodovod, irigaciju, elektrodistributivan centar jer Vojvodina je pre drugog svetskog rata bila najsiromasnija regija u Evropi, u sustini to je bila jedina regija u Evropi gde je 2% stranog stanovnistva rukovodilo sa 94% povrsine.
Po zavrsetku 2 svetskog rata 2/3 novca Beograda i svog zlata i vrednosti nacionalizovanih u Beogradu i preuzetih od izdajnika i kolaboratora ulozeno je u izgradnju bratske Vojvodine.
Ne samo to vec su Beogradske Banke i Beogradska preduzeca uzimala straobalna sredstva koja su promntno ulazila u budzet na bratskoj osnovi.
Ulaganja su se nastavila kasnijih godina kroz Nis-naftagas i razna preduzeca, i kombinate i fabrike i proizvodne procese.

Beograd je licno i personalno izgradio Vojvodinu.

Vraticu se na ove tacke, postoji bitna poenta.

Vraticu se na Veliku Britaniju, za razliku od nas, Engleska kao najbogatija clanica te zajednice, papiroloski je vodila od pamtiveka, i od ujedinjenja sa Velsom, Skotskom i ostalim regijama svaki peni ulaganja u ostale regije ali ne samo i regije vec i u pod regije u samoj Engleskoj.

Na taj nacin nije problem da se neka regija odvoji u bilo kom trenutku, papiroloski se zna ko je vlasnik puteva, vodovoda, el.distributivne mreze i svega sto vam pada na pamet.
Pa molim lepo ono sto je ulozeno ne propada, sve sto su ulozili ostaje njima i ukoliko se regije odvoje kroz profit ili su te odcepljene zemlje duzne da nadoknade stetu.

Mozete misliti da li im se isplati odcepljivanje.

Srbija pogotovo Beograd, izgradili su celu Crnogorsku Rivijeru, Hrvatsku rivijeru, slovenacku industriju, Bosansku industriju, nasa dobrota i pitomost i naravno vlast koja je uvek bila ne-Beogradska nisu dozvoljavale da se ni pod kojim uslovom srestva prikazu kao Beogradska, vec se sve prikazivalo kao da je iz Republicke ili Savezne kase.
Zaboravljate jos jednu stvar mi smo bili Kraljevstvo, kraljeva imovina vodila se u Beogradu, nismo mi odlucili da eto mi smo najbogatija regija zato sto je to tako palo sa neba!
Vlasnik imovina odlucuje gde ce ostavljati svoj novac.

Mostovi o kojima ti govoris, pa mostovi se vode kao Republicka imovina iako kompletno sagradjeni od Beogradskih para,
taj Djilas koga spominjes, tiho iskazuje protest zasto se cak 1/3 Beogradskog budzeta poklanja Srbiji kada Beograd ima neophodne stvari za popravku i za dalji razvoj.

Ja licno mislim da sada nije trenutak za gradjenje mostova kada smo u ovakvoj situaciji, medjutim magistralni put iz Srbije pravi nenormalnu blokadu citavog grada, jer to je izlaz Srbije u Evropu, kako bi se odgusila ulica Kneza Milosa.
To sto je on rekao da trazi pomoc on je u stvari pokusao da apeluje da se nase pare vrate iz Republickog budzeta kako bi se finasirao taj most.
Medjutim zbog finoce se upravo desava problem, jer vidis niko iz unutrasnjosti nije fin sa Beogradom i to im prolazi, njegova greska je sto se karte ne otvore do kraja kako bi se situacija postavila na mesto.
Otvaranje karata dovelo bi do sukoba i to niko ne zeli, problem je sto unutrasnjost Srbije misli da otvara karte dok se Beograd povlaci jer ne-Beogradska vlast ne zeli da se konfrontira sa unutrasnjom Srbijom.

Opljackani smo od svih Republika koje su se odvojile, prezivecemo i situaciju unutrasnje Srbije koja dozivljava da je Beograd pljacka a upravo je suprotno.
Nema veze bice kako bude, a vi stavite ruku na srce pa recite sami pred sobom i pred svojim srcem da li je ta mrznja koju imate opravdana.

Jer napominjem to nije mala ili klasicna mrznja to je nesto straobalno.

Beograd vas i dalje ne mrzi to vam je kao kad majka ne moze da zamrzi svoje dete ma kakvo da je.

@Vuk Covece ti celu situaciju gledas iz svog ugla, kratkovido i usmereno, ti si isti kao i ti sto mrze beogradjane, isti takav jer vam je pogled isti samo u drugim pravcu...
Celu svoju pricu si usmerio ka jednom smeru, nimalo nisi objektivan... ni ne pokusavas da sagledas celu sliku

Dosta toga sto spominjes je tacno ali to je samo parce slike, u stvari jedno parcence dok je cela slika jako zamrsena, bas zato i zivimo u ovoj banana zemlji

PS: jos samo si zaboravio da napises da smo nebeski narod... zamisao koja nas je dovela u zlu u kojem smo sad i nas i nase bivse republike jer su i one slicne nama verovale da su takodje svemoguce i jedinstvene...

Poslednja izmena:
@Vuk

A kako ti zamisljas ekonomiju, jel si ti uopste svestan potencijala domace privrede i da li uopste znas ko upravlja tim istim firmama i sa cijim je parama dosao do toga???
Tebi izgleda vise odgovara Miskovic, i ostali nego na primer US steel....

Sto se tice da ljudi mrze BG u pravu si, imaju i prava (delimicno), idi na primer do Zrenjanina i pogledaj u kom je stanju taj grad, izbroj sve fabrike koje nerade a koje su bile giganti 80tih, ljude koji zive na socijali, prazne kafice petkom uvece... pa ce ti biti jasno ko je stvorio i izgradio BG i ostale gradove...

Ovom zemljom i dalje upravlja DB, Miskovici i glupi ljudi (oni vuku poteze u svim strankama bez pardona), ti isti mocnici stvaraju losu klimu gde "postena" strana kompanija nemoze opstati pa tako ulazi najveca bagra iz Rusije, Italije, i to sa dilom bas sa tim istim ljudima
imate primer prodaje NIS-a, goru sudbinu su dozivela 90% manjih preduzeca za koje niko nije cuo

Svaba definitivno nemoze biti ni blizu alav/pokvaren/zao ko neka Rusko/Italijanska mafijaska firma koja ima dil sa nasim mafijasima iz DB-a

Znam Beograd je stvorio sve te fabrike u Zrenjaninu i jeste u pravu si trebao je i dalje da ulaze, ali nema odakle vise, straobalna je situacija, i meni je jasno vi ste kao regija presiromasni i premali da se razvijete, doci ce bolja vremena i pomagacemo vam opet, cim se zajedno izborimo iz ove straobalne krize koja je gora nego kad je bila hiper inflacija.

Srbija nikada nije bila u goroj situaciji.

Slusaj ja sam uvek za domaceg vlasnika to sam valjda i objasnio gore, ali je potrebno definisati precizne zakone koji zabranjuju off-shore i ostale haven destinacije. Zakon koji zabranjuje da ulaganja imaju ulogu gubitka, sve sto ulazes treba da je isto kao i dobitak. Ne postoje poreske olaksice za pravna lica koja imaju preko 5 zaposlenih. Zabranjeno je da stranac bude vlasnik firme isto kao na Tajlandu i svim zemljama koje imaju ekstra nisku placenu radnu snagu.
Zabranjeno je da strana kompanija prodaje na ovom trzistu ukoliko njihova fabrika ne izvozi 80% od svoje ukupne proizvodnje.
Ovo su samo delici koji bi morali da se dodaju u zakon.

Naravno nasi zakoni kompletno svi moraju u kantu za djubre, svi zakoni do jednog su nestrucni i namerno su pisani i pravljeni tako da su namerno ostavljene rupe i nedorecenosti kako bi se manipulisalo sa istim.
Ista stvar je i sa prevedenim delovima iz Evropskog zakona, namerno su prevedeni nestrucno i sa rupama i nelogicnim delovima.

Takodje spomenuo bih da je Miskovic sada Beogradjanin ali on nije covek iz Beograda tako da tu postoji razlika, ne mozes nas kriviti zbog Miskovica, jeste firma mu je locirana u Beogradu, sta da se radi on je mislim iz Krusevca.
Beograd sve prima rasirenih ruku.

Opet vam ponavljam znam da nas mrzite, mi vas i dalje ne mrzimo i to vec pokazujemo vise od 100 godina.
Mi cemo vam pomagati i dalje ako budemo mogli, kad smo pomagali i one koji nam nisu braca, mislim na Slovence, Hrvate, Albance, itd da ne nabrajam.

Poslednja izmena:
Vuce, Vuce...

Oduvek sam cenio tvoje postove i informacije na ovom forumu. Ali ova kampanja koju sad provodis mi je prilicno providna i kvari tvoj dosadasnji kredibilitet.

Pokusavas ovde da nam predstavis kako cemo svi propasti ako se Telekom proda. Kojim argumentom? "Jaoo, odnece nam stranci sav profit koji bi ostao nama". I to stoji. Samo ja tu vidim par stvari zbog kojih ta teorija o propasti ne stoji:
- koliko para je iz ove zemlje dosada otislo na energente (pre svega naftu) i idu i dalje, svakog dana? Taj profit od TS je kusur u poredjenju sa ovim. Pa evo vec decenijama nismo propali pa necemo ni zbog tih par miliona profita.
- novom vlasniku i dalje ce trebati usluge domacih radnika. I dalje ce im davati plate i placati dadzbine. Samo sto ce ti radnici sad malo morati i da rade. Nece sigurno dovesti Hansa iz Baden-wirtemberga da se javlja na 988.
- ko je dosada video bilo kakve koristi od famoznog profita TS? Podobni iz raznoraznih partija i njihovi du.euvlakaci. Kao sto mi dosad TS nije popravio kvalitet zivota tako mi ga nece ni pokvariti njegova prodaja.
- iz tvojih ranijih postova i insajderskih informacija lako je zalkjuciti da si zaposlen tamo. Da li je uzrok cele ove buke i apokalipticnih teorija tvoja briga za lepo placeno radno mesto?

Samo da se razumemo, ovim gore ne zelim da opovrgnem da nam je nac.park Srbija u losoj situaciji. Ovakvim ponasanjem svakako nas ceka bankrot. Profit od poslovanja TS nas nece spasiti. Doduse, zaposleni tamo ce malo lakse podneti taj nas bankrot. Ali za veliki deo toga smo samo krivi. I oni sto su se kur.cili dole po Gazimestanu i ovi sto se dogovaraju sa MMF nisu sa Marsa pali. Sami smo ih tu doveli i sami im sve to precutno (ili apatijom) odobravamo.

Razumem da politika ne moze potpuno da se izbegne kad je rec o prodaji necega kao sto je Telekom. ALi vi ga preteraste ...

Nove informacije.

VLADA Srbije procenila je da je trenutak za prodaju ”Telekoma” dobar i ne odustajemo od privatizacije. Očekujemo više zainteresovanih kupaca, a što njihov broj bude veći, i cena će biti viša. Ali, ”Telekom” se neće prodavati po svaku cenu i bilo kome.
Ministarka telekomunikacija Jasna Matić, u intervjuu za ”Novosti”, naglašava da će Vlada u kratkom roku postaviti jasan okvir uslova ko i po kojoj ceni može da se ”takmiči” za vlasništvo nad 40 odsto akcija ove kompanije. Ona kaže da tržište može da izdrži prodaju ”Telekoma” bez ikakvih potresa.
* Od ”Dojče Telekoma” došlo se do manje poznate egipatske kompanije ”Oraskom”. Stiče se utisak da Vlada po svaku cenu i bilo kome pokušava da što pre proda ”Telekom”?
- To je pogrešan utisak. Dobrodošli su svi ozbiljni kupci. ”Oraskom” je veliki telekomunikacioni operater, koji uspešno posluje u Italiji i Grčkoj. On je legitimni ponuđač i dobrodošao takmičar na tenderu, a ko će pobediti zavisiće od najbolje ponude.
* Da li je ”Dojče Telekom” odustao od privatizacije, kakve signale dobijate?
- Trenutno ne dobijamo nikakve. ”Dojče Telekom” je javno poručio da je zainteresovan. Sve je još u u ranoj fazi da bi se govorilo o konkretnim ponudama. I proces angažovanja finansijskog savetnika se odužio...
* Zašto se Vlada, i pored priča o sukobu interesa, odlučila da počne direktne pregovore sa firmom ”Sitigrup”, jedinim ponuđačem za savetnika u prodaji dela državnih akcija u ”Telekomu”?
- Te optužbe za sukob interesa uopšte ne stoje. ”Sitigrup” je iz prve lige finansijskih savetnika i takvih firmi nema više od pet-šest u celom svetu. ”Sitigrup” je već sarađivao i sa ”Telekomom” i sa našom državom, pokazao se kao kredibilan partner i nema nikakvog razloga da zaziremo od njih.
* Za koliko ćemo imati procenu vrednosti ”Telekoma”?
- Najkasnije za nekoliko meseci.
* Ministarka finansija očekuje milijardu i po evra od privatizacije. Po vašem mišljenju, koja je to donja granica ispod koje ne bi trebalo ići u prodaju?
- To je teško reći. Najpre mora da se izvrši transfer vlasništva sa PTT na ”Telekom”, odnosno na državu, da se vidi kolika je tačno ta imovina, šta se zapravo prodaje.
* Postoje upozorenja da pad dinara rasteruje strane investitore. Kakvo uopšte interesovanje ulagača očekujete?
- Pomeranja kursa nisu tako dramatična da bi eventualno uticala na zainteresovane kupce. Pa, i mnogo stabilnije ekonomije doživele su, tokom krize, pad vrednosti svoje valute. Očekujemo više zainteresovanih kupaca,
a koliko će ih tačno biti znaćemo kad raspišemo tender.
* I kada će on biti raspisan - na leto ili na jesen?
- Jesen je mnogo realniji rok.
* Koliko će akcija ”Telekoma” biti podeljeno građanima, i kada?
- Mislim da će to biti posle privatizacije, kada će se znati i koliko akcija će građani dobiti i koliko će vredeti.
* Naše tržište telekomunikacija se otvara, ali cene, umesto da padaju, rastu. Zašto?
- RATEL je nedavno doneo odluku o povećanju cena u fiksnoj telefoniji zato što su one bile drastično niže od zemalja u okruženju. Ali, jačanjem konkurencije, očekujem ono što se trenutno dešava u mobilnoj telefoniji - da cene padaju i da se nudi veliki broj paketa različitih usluga.
* Da li Srbiji zaista preti tužba ”Telenora” od 100 miliona evra i kako će država reagovati?
- Vlada se izdavanjem licence ”Telenoru” obavezala da će stvoriti uslove da koriste infrastrukturu ”Telekoma”, oko čega sada ove dve kompanije ne mogu da postignu dogovor. Sada je na RATEL-u da to preseče i odredi uslove korišćenja infrastrukture. Problem je što je Upravnom odboru RATEL istekao mandat, ali, po zakonu, on normalno radi do izbora novih članova.
* Ko je kriv što su već tri godine u v. d. stanju?
- Vlada nikako da postigne konsenzus oko kandidata, koje onda treba da izglasa parlament. To je slabost koju je ova vlada pokazala i na nekim drugim kadrovskim rešenjima, gde taj proces veoma sporo teče i gde su mnogi bitni projekti ili usporeni ili potpuno zaustavljeni.
* Koje novine predviđa Zakon o elektronskim komunikacijama, koji je od prvog dana loše dočekan u javnosti?
- Predviđa da se nove licence za fiksnog operatera neće izdavati do 2011. pod uslovima povoljnijim od onih koje je imao ”Telekom”. Posle toga tržište se potpuno otvara i svako ko ispuni određene uslove moći će da se bavi telekomunikacijama.
* Da li je tačno da Zakon omogućava prisluškivanje bez prethodnog odobrenja suda i da je BIA učestvovala u njegovoj izradi?
- Ne želim da komentarišem optužbe u vezi sa Zakonom koje se poslednjih dana iznose u javnosti. Kao što sam rekla i u Skupštini, on je u potpunosti u skladu sa Ustavom. A, što se tiče zamerki da je BIA učestvovala u pisanju zakona, agencija je i sama saopštila da to nije tačno.
* ”Telenor” je objavio da otpušta 120 ljudi zbog ekonomske krize, ali i zbog poreza na mobilnu telefoniju od 10 odsto. Kada će on konačno biti ukinut?
- Ministarka finansija obećala je na jesen.

PRATIMO SITUACIJU NA KOSOVU
* ŠTA država preduzima kako bi građanima na Kosovu osigurala signal mobilnih operatera Srbije?
- Ministarstvo i Vlada pažljivo prate razvoj situacije. Ulažemo maksimalan napor da stanovništvu na KiM obezbedimo to što se danas smatra osnovnim ljudskim pravom, a to su telekomunikacije.

NA ŠALTER BEZ HRPE PAPIRA
* DA li ste zadovoljni kako se realizuje uvođenje elektronske državne uprave?
- Prošle nedelje usvojena je Uredba o elektronskom kancelarijskom poslovanju, a u pripremi su izmene Zakona o državnoj upravi po kojem će institucije biti obavezne da koriste sve registre u državnom vlasništvu. To znači da građanima, kada odu da izvade neki dokument, više neće biti tražena hrpa papira, jer država te podatke o njima već ima. Na godišnjicu uvođenja elektronskih sednica Vlade, 11. juna, zajedno sa premijerom predstavićemo novi portal koji će građanima i privredi pružiti pedesetak različitih usluga.

rekao sam da necu nista pisati ali dosta je i 3 meseca cutanja... 🙁

Tender za Telekom do kraja meseca

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da će tender za prodaju Telekoma biti raspisan do kraja ovog meseca, a da bi se kupac mogao znati do kraja godine.

On je rekao da je trenutno u toku proces prenosa vlasništva nad Telekomom sa PTT-a na državu i da će se verovatno okončati sledeće nedelje.

"Time se stvaraju uslovi da se raspiše tender do kraja ovog meseca", rekao je on.

Cvetković je naglasio da se sama uplata para, ukoliko tender bude uspešan, može očekivati u prvom kvartalu naredne godine, jer je nakon završetka tendera potrebno završiti radnje oko zatvaranja transakcije.

Vlada Srbije poseduje 80 odsto akcija u Telekomu Srbija, preko Javnog prezeća PTT-a Srbije. Preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj Dojče telekom ima 30 odsto kapitala.

Šef „Dojče telekoma" pod istragom zbog korupcije na Balkanu

...Prema informacijama dnevnika „Zidojče cajtung" istraga se usredsredila pre svega na problematične savetničke ugovore koje su sklapale telekomunikacione firme u Makedoniji i Crnoj Gori koje pripadaju mađarskom telekomu. Pri tome je novac, kako se navodi „jednocifrena milionska suma", isplaćivan, po svemu sudeći, i vladinim službenicima.

Ista informacija i na BBC-u

My 2 cents:
Cim Deda Mraz Cvetkovic kaze da ce pare leci u prvom kvartalu 2011 - znaci da vec znaju kupca. A uz ovakve informacije kako Deutsche Telekom "fantasticno" funkcionise sa drzavnim strukturama u svojim bivsim okupiranim teritorijama...

Takodje, (mrzi me da trazim) tu je i izvestaj Telekoma Srbije koji je u 2009-oj prihodovao oko 1.5 MILIJARDI €, a uz profit od 350 MILIONA €...

Zakljucak: Prodace Telekom Svabama za 1-1.5 milijardu € (te pare ce skucati u Koridore 10, 11 & 12 ... lovu ce pokupiti firme iz inostranstva - dok ce ceo posao odraditi nasi radnici kao pod-izvodjaci za trecinu love)! Svabe trebaju samo da sacekaju 3-5 godina i vratice im se investicija i onda samo ubiraju kesh.

Ko ocekuje evropske usluge uz evropske cene?!?

Ma sramota je da prodaju tako nešto. Mislim, non stop na TVu vidiš sponzor za ovo TS, sponzor za ono TS, vade pare iz njega kofama, i opet posluje pozitivno, i pored viška radnika i svega.

Misle da će švabe tako da nastave?

Ima da otpuste trećinu, da natovare državi (nama) na vrat, i SAV profit će da uzimaju. Baš će da ih boli patka da finansiraju i sponzorišu razne stvari i događaje po Srbiji .....

Lopovi, bre, bagra, šljam ..... Sramota jeviše šta sve ovaj narod guta .... ta firma je bre gradjena sa parama koje su naši dedovi i očevi davali, plaćali priključke po 2000 maraka ... doprinosi urci palci ..... E, Srbine, kako si glup .... sfućkaće i tu milijardu kao i telenorovu milijardu i po ...

450.000 zaposlenih je u javnom sektoru u Srbiji.
I jos toliko njih u privatnom sektoru zivi od tendera i tendercica koje organizuje taj javni sektor.

Nama nije potrebna vise nikava smena vlasti, vec prava antibirokratska revolucija.
Ovaj prostor koji danas zauzima Srbija se danas gusi u poreizma, taksama, akcizama i nametima kakve turci nisu ni sanjali u svoje vreme.
A posto je narod totlano letargican po tom pitanju, ostaju radikalna resenja na pojedincima, kao onaj napaceni covek sto je usao sa bombom u sud.

Poslednja izmena:
zato sto je vlasnik Telekoma u stvari PTT Srbija, jer se iz tih sredstava napravio Telekom.

Ako bi PTT kao vlasnik akcija prodao Telekom, onda bi pare legle u PTT i drzava ne bi mogla da ih skrka na Koridore i promociju za izbore...

Nece te pare ni otici u finansiranje izgradnje raznih Koridora (iako je samo priznat u Evropi Koridor 10, a Tadic&Co su smislili famozno ime Koridor 11), vec na finansiranje izborne kampanje.

Kazu da gradimo prosecno 20-tak kilometra autoputa godisnje (ni to nije pun profil, jer drug Mrka pokaze da je izgradjen autoput, kad ono - malo morgen - izgradili samo polu-profil. Hrvatska je za 10 godina izgradila 1100 km autoputeva, i to mnogo kvalitetnijih od ovih nasih (ovog jedinog).

U SAD je kilometar autoputa (ne moze se porediti kvalitet materijala koji oni ugradjuju) kosta orijentaciono 1,4 miliona dolara, a kod nas....ehehhe, video sam negde podatak da izlazi na oko 6 miliona evra - pa Vi sad vidite ko se i koliko tu ugradi. Ni pet Telekoma ne bi bilo dovoljno za ovu bagru politicku da namiri njihove prohteve.

Zlatnu koku ne treba dirati - pitam se samo ko li ce tako izdasno puniti republicki budzet nakon ove prodaje? Ovo mi izgleda ko kad brod tone, a neko pokusava da izbaci vodu naprstkom.

Poslednja izmena:
zato sto je vlasnik Telekoma u stvari PTT Srbija, jer se iz tih sredstava napravio Telekom.

Ako bi PTT kao vlasnik akcija prodao Telekom, onda bi pare legle u PTT i drzava ne bi mogla da ih skrka na Koridore i promociju za izbore...

Tako sam i mislio, nego, rekoh, 'ajde da pitam.

i? zasto se ovo gleda sa strane kao da se desava u nekoj drugoj zemlji?

Šta uraditi? Daj neki normalan predlog. Kalaše u ruke i pred Telekom? Da tražimo da se raspiše referendum da li je narod za to da se proda njegova imovina?

O cemi mi tu pricamao i sad je telekom leglo korupcije i muzla za administraciji u ljudi bliske mocnicima ove zmelje.... meni je sikreno bolje da se proda i bude bilo cije nego nasih mafijasa (db, bia,razni klanovi, miskovici, itd..) koji su nagori soj od svih kriminalaca na celoj planeti

O cemi mi tu pricamao i sad je telekom leglo korupcije i muzla za administraciji u ljudi bliske mocnicima ove zmelje.... meni je sikreno bolje da se proda i bude bilo cije nego nasih mafijasa (db, bia,razni klanovi, miskovici, itd..) koji su nagori soj od svih kriminalaca na celoj planeti

Haha, ti "naši mafijaši" će samo početi da prave neke nove dilove, kada budu došli Nemci.

Nemoj da si naivan.

Haha, ti "naši mafijaši" će samo početi da prave neke nove dilove, kada budu došli Nemci.

Nemoj da si naivan.

Nece moci doveka, nije DB toliko jak samo sto narod misli da tu bagru treba trpeti, sto je najgore neki ih podrzavaju jer i sami zele da se uvuku u tu strukturu i da zaradjuju na dilovima i lopovluku... zato i akzem te nase "biznismene" bez pokrica treba sve saseci, pa nek onda na necijoj tudjoj grbaci voze djip i zivotare po splavovima i kaficima

Kakvi bre DB-ovci, gde ti živiš?

To nekada bilo. Danas ti kulturno uzimaju pare, preko računa.

I još ti se smeju preko TV-a.

A narod kao narod - uglavnom pojma nema.

Verovatno se misli na bivse DB-ovce.

Makar ja znam da je trećina današnjih većih tajkuna službovalo u DB-u, ali neću sad o imenima.

Kakvi bre DB-ovci, gde ti živiš?

To nekada bilo. Danas ti kulturno uzimaju pare, preko računa.

I još ti se smeju preko TV-a.

A narod kao narod - uglavnom pojma nema.

Pa sta mislis ko si ti ljudi koji kulturno uzimaju kes??
To su sve garniture i naslednici iz posle ratnog perioda, i oni sto su im se usput prislihtali, sva desavanja u ovoj zemlji pokazuju da vlast protiv njih nesme ili ne zeli, zato se i koce EU integracije i blokiraju strane firme koje se "posteno" interesuju za nase trziste i ulaganje

Verovatno se misli na bivse DB-ovce.

Makar ja znam da je trećina današnjih većih tajkuna službovalo u DB-u, ali neću sad o imenima.

Tacno tako, i oni sto nisu sluzbovali priklonili su se toj najgoroj mafijaskoj bagri... ta bagra sedi i iza uprave telekoma kao i iza bilo koje institucije gde cirkulise "veci" kes i medjusobno su veoma dobro povezani

Tacno tako, i oni sto nisu sluzbovali priklonili su se toj najgoroj mafijaskoj bagri... ta bagra sedi i iza uprave telekoma kao i iza bilo koje institucije gde cirkulise "veci" kes i medjusobno su veoma dobro povezani

Donekle si u pravu. U pravu si da iza uprave Telekoma stoji bagra. Jer...

Iza uprave Telekoma stoji Vlada Srbije.

Sutra će u upravi Telekoma biti neko drugi (Miško, Pera, Žika, Laza). Što neće sprečiti nekoga iz Vlade da napravi novi dil.

A dilovi, kao što smo imali prilike da vidimo iz dosadašnje prakse, glase otprilike ovako:

Ne otpuštaj u narednih 5 godina - mi ti obezbedimo uslove za dobro poslovanje: razne subvencije, beneficije, neplaćanje poreza, investicije u infrastrukturu,..., ili monopol.

Oni ne prodaju Telekom i ono što pripada Telekomu (a i pitanje je šta kome pripada), oni samo prodaju monopol.

Poslednja izmena:
Vidi nije problem samo u vladi srbije, i da se ona promeni ti "mocnici" ce i dalje biti tu i potajno ce je kontrolisati (donosenje i primena zakone, carina, sudstvo, itd), mislim da sad treba da je svima jasno kad vidimo propuste na svakom koraku, pogotovo u sudstvu mora vec jednom svi grupno da zakljucimo da neko utice na sve bitne pore zivota u srbiji i da jednostavno ima previse "slucajnosti"

Naravno da je problem u Vladi.

Vlada je vlast. Te "moćnike" koje ti pominješ stvara (neka, ne nužno jedna te ista) vlast.

I, kao što smo videli u slučaju Karića, ta vlast je i jedina koja može da ih i zaustavi (ovde sada ide tvoja priča o tome kako u ovoj zemlji ne postoji jasna podela vlasti, jer da postoji, sudovi i razna druga regulatorna tela ne bi dozvolili da se takvi "moćnici" uopšte i pojave).

To što "moćnici" i dalje operišu znači samo da negde postoji računica da oni operišu.

Poslednja izmena:
Moze da ih zaustavi kada zaprete njihovu egzistenciju kao sto je karic uradio kada je dobio 15% na prvim izborima na kojima se pojavio..

I zbog toga što je situacija danas takva kakva je, treba da odsečemo tu granu budućim pokoljenjima...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno