Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zeljko kolje vola za po' kile mesa... najbitnije mu da bitange koje radu u njemu gube posao...

to sto tebi ne moze gore, znaci da meni mora? i mojoj deci? i tvojoj deci?
sve mogu da razumem, ali srpsko "da komsijna krava bude ko chivava" nikad necu...

zeljko kolje vola za po' kile mesa... najbitnije mu da bitange koje radu u njemu gube posao...

to sto tebi ne moze gore, znaci da meni mora? i mojoj deci? i tvojoj deci?
sve mogu da razumem, ali srpsko "da komsijna krava bude ko chivava" nikad necu...

Necemo o politici ne vredi... samo cu kazat da mi sami sebe najbolje unistavamo, nasi biznismeni su najgoreg soja cak i ruski su posteniji... Ja stavrno ne vidim kako narod ne vidi da su nas javna/komunisticka predozuce za 30-40 godina pljacke skoro unistaila i narod opet veruje "srpskoj eliti" bivsim DB-ovcima i raznim novim mocnicima koji su olicenje zla

Telekom nije firma koja zaradjuje vec je nas DRPALA za informacije i dve zicice kroz zemlju DEBELO, sav kes se slio neposredno u djepove tajkuna i mocnika

Sad će DT biti vlasnik te dve žičice pa će ti biti mnogo bolje. I da, Nemci će prema tebi biti sigurno mnogo obazriviji nego DB-ovci.

Inače, imaj na umu da su na čelu Telekoma i DB-a upravo ljudi iz stranke koja je na vlasti i koju ti očigledno obožavaš.

Znaš šta rade narkomani kad upadnu u krizu? Uzmu stvar iz kuće, vrednu 200€ i prodaju je za 20€, samo da dobiju fiks... Liči li ti to na nešto što se dešava u ovoj državi?

Ne znam da li imaš decu i da li želiš/planiraš da ih imaš nekada, ali zapitaj se šta će ona raditi, od čega će žveti, kada mi rasprodamo ovu zemlju, i nagomilamo dugove koje će trebati vratiti... Zar je normalno bedu prebaciti na buduće genracije? Zar normalni ljudi ne žele da upravo oni istrpe bedu, samo da njihova deca ne bi morala?

A sad ce biti bolje? Hahahhah...

Mozete vi samo da se nadate... Pa, za koga ste glasali do sada, ne cudi me.... Hahahaha...

I ovde NE MOZE a da se NE DISKUTUJE o politici, jer je cela prodaja paravan za pranje i otimanje novca...

@Speeder - Pare ce da uzmu, a narodu mozda samo u onom fazonu :

Sta si uzeo zeni za 8. mart?
- 500e.

😉

@Speeder to je cena postojanja Srbije koja ne zasluzuje da postoji u ekonomskom smislu vec 90tih smo trebali da priznamo sami sebi da smo za ekonomiju DUDUCI i LUDACI 🙂
Nije vazna stranka problem je mnooooooogo dublji sto je najgore, manipulisemo se na nacionalnoj osnovi ko deca od 2 godine a i kad nam uteraju mi nismo svesni ni ko ni gde pa ti isti opet kazu svet je zao, drzte se DB-a i srece 🙂

Ja mislim da ce sve da poskupi...😉

Već se zna čiji je Telekom...

http://www.pcvesti.com/deutsche-tel...civanja-politicara-u-crnoj-gori-i-makedoniji/

Deutsche Telekom pod istragom zbog podmićivanja političara u Crnoj Gori i Makedoniji

OSAM MENADŽERA KOMPANIJE DEUTSCHE Telekom osumnjičeni su da su sa sedam miliona evra podmićivali političare i uticajne vladine službenike u Crnoj Gori i Makedoniji, prenosi nemački Süddeutsche Zeitung. Tužbe protiv menadžera podiglo je nemačko tužilaštvo, a na inicijativu američke Komisije za hartije od vrednosti i berze i Ministarstva pravde SAD.

U aferi špijuniranja grupe koja će se, prema pisanju nemačkog lista, ovih dana naći pred Okružnim sudom u Bonu, bilo je indicija o tajnim nadgledanjima kompanija u jugoistočnoj Evropi.

”Na primer, u zemljama kao što su Mađarska, Hrvatska, Makedonija i Slovenija, privatni život kandidata je ispitan uz pomoć nadgledanja osoblja”, piše list i dodaje da je u jednom izveštaju Grupe za bezbednost o službenici hrvatske kompanije za telekomunikacije navedeno koje je ljubavnike imala i kakav joj je pristup starijim muškarcima.

U saopštenju Deutsche Telekoma navodi se da je u izveštajima nemačkog i mađarskog Telekoma već objavljeno da je revizija finansijskih izveštaja mađarske kompanije za 2005. godinu “identifikovala ugovore za koje nije bilo moguće utvrditi stvarnu namenu”.

Deutsche Telekom je saopštio da je u svetlu tih događaja Magyar Telekom obavestio odgovarajuće organe, uključujući američku Komisiju za hartije od vrednosti i Ministarstvo pravde SAD, o situaciji u kompaniji i internoj istrazi.

Inače, prema saopštenju koje je objavila analitička kompanija International Communications Partners ICP pre nekoliko meseci, Deutsche Telekom je zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije i u ovom trenutku je spreman da ponudi manje od 800 miliona evra za 40% akcija Telekoma Srbije. (A.S.)

Poslednja izmena:
Kamo srece 🙁
Nazalost njihove otpremnine cemo mi platiti a ne ko god kupi Lelekonja... kroz ove ili one poreske olaksice kao sto je do sada bilo.

Ja se radujem prodaji telekoma jer zelim da vidim kako bitange koje radu u njemu gube posao...... ja od njih nista valjano nisam imao tako da gore biti nemoze

Mnogo manja šteta bi bila da se i dalje u Telekomu ne radi efikasno ali da infrastruktura ostane u vlasništvu države. Ovakav način prodaje Telekoma je štetan za društvo i predstavlja klasičan primer kratkovide politike kakva uostalom odlikuje Srbiju od 5. oktobra na ovamo. Trebalo je izvršiti deregulaciju i prodati operatera fiksne, mobilne i interneta kao zasebne firme u celini a kanalizaciju i kablove (optičke i bakarne) ostaviti u vlasništvu države da ih iznajmljuje svim zainteresovanim operaterima pod jednakim uslovima. Ti operateri mogu da budu 100% u privatnom stranom vlasništvu. Sličan model Telekom primenjuje kada je reč o dialup i ADSL uslugama.

Poslednja izmena:
A kad se u srbiji radilo pametno?????? jednom recju NIKAD
Ja bih inace vise voleo da telekom prodaju rusima pa da zaposlenima malo prze dupe kao bagri u NIS-u samo da znate kako neradnici sad stenju i kukaju, mada mislim da su posvlasceni jos zasticeni... 🙂

Evo jednog zanimljivog predloga. Ako Vlada Republike Srbije krene da prodaje Telekom, lepo, da isključimo naše fiksne telefone. 😀

Iste one telefone za koje smo plaćali (barem moji roditelji) 5.000 Deutsche Mark, sa sve pretplatama posle toga.
Najveći deo profita dolazi od mobilne telefonije, ali kada im skratiš XX% od prodajne cene. Možda se i predomisle. Jedina bojazan je što EU nema alternativu (i bukvalno) tako da... Možda nam kao obaveznu stvar uvedu fixnu telefonsku liniju preko nekog zakona ili odluke.

Milioni i milijarde dinara ili € (toliko se gađaju ciframa, da se više ne snalazim) koje Telekom "zarađuje" ne znače mnogo, jer nisu dobijene izvozom, već se okreću u zemlji. A isti taj PDV koji ide u buđet, ići će i kod DT ili ko već kupi, naravno i profit vlasniku, koji je dosada išao ko zna gde.
Ako je reč o "kupujmo domaće" priči, ne vidim razliku između DT-a, VIP-a i Telenora. Jedino je problem što će pare od prodaje da pokradu kao i mnogo puta do sada!

Ovakav način prodaje Telekoma je štetan za društvo i predstavlja klasičan primer kratkovide politike

Covece, zar ti mislis da je ovo iole kratkovido? 🙂 Svakakve termine bih pomenuo ali kratkovido nikako. Stetan za narod kao i sve do sada, da.

anyway, oni koji su citali ovu temu od pocetka mogli su da primete da postoje dve grupe ljudi koji imaju sledecu reakciju na prodaju Telekoma:
1. prodaje se strateska vrednost koja pripada narodu, a ne drzavi tj. trenutnoj vladi bez ikakvih dugorocnih ekonomskih razloga

i

2. neka ih prodaju, tu svi ne rade nista, jedva cekam da svi dobiju otkaze. ima ovi stranci da mi daju besplatne telefone, impulse i internet za dz.

sve u svemu, dve strane koje uopste ne posmatraju problem iz istog ugla. btw, nasa takozvana opozicija svojim cutanjem "odobrava" prodaju Telekoma - jer ce joj to biti veliki argument na sledecim izborima.

inace, ako niste znali - Sitigrup je procenila da Telekom vredi samo 2.43 milijarde € i zato su nase vodje odlucile da prodaju 51% kako bi dobili zacrtanih 1.5 milijardi € za Koridore...

Ministri i dalje ostaju pri tom stavu i negiraju da postoje bilo kakva razmimoilaženja u Vladi. U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja tao kažu da novac od prodaje Telekoma treba iskoristiti isključivo za izgradnju infrastrukture.

Na sednici Vlade doneta je odluka i o prenosu besplatnih akcija Telekoma na građane Srbije i bivše i sadašnje zaposlene u toj telekomunikacionoj kompaniji. Zaposleni i bivši zaposleni Telekoma moći će da dobiju akcija u maksimalnom iznosu do 6,52 odsto procenjene vrednosti kompanije. Na sednici je usvojen i predlog prenosa bez naknade akcija na građane od 15 odsto. Vlada Srbije trenutno poseduje 80 odsto akcija Telekoma, a preostalih 20 odsto akcija poseduje grčki OTE, u kojem Dojče telekom ima 30 odsto udela.

"Ukoliko hoćemo da u svakoj opštini imamo jednu novu fabriku, one moraju da budu povezane mrežom regionalnih puteva. To je ono što privlači ili odbija ulagače", navode u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, kaže da je, prema razgovorima koji su vođeni u Vladi, dogovoreno da novac od prodaje Telekoma bude uložen u putnu infrastrukturu. "Razgovarali smo da od ukupnog novca koji bude dobijen od sume za privatizaciju, od 850 do 900 miliona evra bude uloženo za infrastrukturu", kaže on.

Ministar Mrkonjić objašnjava da bi "novac otišao na tri projekta - na autoput Beograd - Čačak, zatim na autoput Pojate - Kruševac - Požega - Čačak i na brzu saobraćajnicu Ruma - Šabac - Loznica. U tome smo svi u Vladi jedinstveni. Imam još i predlog da deo novca bude iskorišćen i za železničku infrastrukturu, ali o tome još nema dogovora. Konačna odluka će uslediti nakon privatizacije".

znaci vec imaju plan gde ce pare da odu... al' zato nema plana da li se prodaje infrastruktura, usluge, zemlja, stoka i sl.

Koliko god smatram da je prodaja pogubna, još veći će biti problem ako novac se ode stranim izvođačima i pod-izvođačima radova. Sa druge strane, ako daju našima, svi znamo kakav kvalitet za te pare dobijamo
Kako okreneš ne može da valja. 😀

ma svidja mi se i srpska matematika:
u Budzet ulazi 1.4 milijarde €, a na puteve se potrosi 900 miliona € - za ostalo me ne pitaj 😀

Nisu mi jasni svi koji misle da ce kad se proda telekom strancu biti nesto bolje po krajnje korisnike.
Cinjenica je da drzava ne prodaje Telekom, nego prodaje de facto monopol i time cemo samo dobiti za monopolistu stranca i nista vise.

Da je drzava (vlast) htela da nama bude bolje mogla je da za ovih 10 godina napravi otvoreno trziste, ali njima nikad obican gradjanin nije bio bitan osim kad je trebalo da ih dovede na vlast.

Mogla je da napravi i pravnu drzavu, al' kako bi onda radili ovo sta rade.
Evo zalazim mnogo u politiku, ali meni licno, vise je nepodnosljiva demagogija kojom nas zasipaju.

Drzava bezi iz posla sa telekomunikacijama da bi te pare dala na puteve gde ce da zaradi nekoliko miliona evra godisnje i to kad zavrsi putnu mrezu?
Ko pri zdravoj pameti moze u tome da vidi logiku?
Pa godisnji prihod Telekoma bi mogao da im finansira kredit za izgradnju kosmodroma, a ne autoputa.
Kad ce vise jednom da rasprodaju sve sto moze, da se sklone paraziti i da krenemo od nule?
Ne vidim da nam ima druge.

Kad ce vise jednom da rasprodaju sve sto moze, da se sklone paraziti i da krenemo od nule?
Ne vidim da nam ima druge.

kad se proda sve što se može i kad se namire paraziti, krenut ćete iz debelog minusa, a ne nule 😉. Žalosno, ali tako je.
Osim što se prodaje monopol, DT će dobiti i svu infrastrukturu (vodove) što je još gore po potencijalnu konkurenciju. Kod nas (u Hrvatskoj) je to išlo tako daleko da su npr. u Zadru T-comovci sjekli u šahtovima optički vod konkurentskog operatera. Sve došlo na sud, i naravno T-com izgubio jer je šaht i zemljište kojim ide vod vlasništvo grada. Nakon toga ih prcaju lagano sve općine i gradovi tako da sada plaćaju koncesije.

Poslednja izmena:
kad se proda sve što se može i kad se namire paraziti, krenut ćete iz debelog minusa, a ne nule . Žalosno, ali tako je.

Nula-minus svejedno je, dok god ima sta da se grabi nece nas pustiti na miru.

Osim što se prodaje monopol, DT će dobiti i svu infrastrukturu (vodove) što je još gore po potencijalnu konkurenciju

Kod nas Telekom formalno nije monopolista, ali de facto jeste jer niko osim njega nema zicanu infrastrukturu.

Kod nas (u Hrvatskoj) je to išlo tako daleko da su npr. u Zadru T-comovci sjekli u šahtovima optički vod konkurentskog operatera. Sve došlo na sud, i naravno T-com izgubio jer je šaht i zemljište kojim ide vod vlasništvo grada. Nakon toga ih prcaju lagano sve općine i gradovi tako da sada plaćaju koncesije.

Ne verujem da ce nasa vlast uraditi bilo sta u korist gradjana, a na stetu pretpostavljam DT-a. :whip:

ima tu samo jedna dobra stvar, sve se može nacionalizovati opet :d

Imamo venecuelanski primer kako to odraditi :d

1. prodaje se strateska vrednost koja pripada narodu, a ne drzavi tj. trenutnoj vladi bez ikakvih dugorocnih ekonomskih razloga

Ja ove prve razumem ali za njih je najbolje da sebi lupe jedan šamar i da se probude. Komunizma u Srbiji više nema, narodu ne pripada ništa a srpskog Čaveza koji će sve "oteto" da nacionalizuje neće biti.

Ne slažem se sa politikom koja se vodi ali ta priča da narodu nešto pripada nema veze sa životom.

ok, ne narodu u smislu da ja sada udjem u Telekom i iznesem odatle neki racunar ili fotelju na konto mog 1/7,498,001 dela vlasnistva 😀 - vec u smislu da trenutno izabrana vlada tek tako ne moze da raspolaze necim tako bitnim na konto 127/250 mandata... za tako bitnu odluku bi ipak moralo da odlucuje 2/3 vecina ili referendum.

pitam se posle svega, da li ih onda nesto sprecava da pred sam kraj mandata prepisu vlasnistvo svega pokretnog i nepokretnog u Srbiji na tih 250 poslanika tj. tih 15 politickih partija? moral nece biti problem... 😡

Telekom predstavlja vrednost koju su generacije nasih predaka vise od pola veka sticale i gradile, ucestvujuci u kupovini osnovnih sredstava te firme.
Ne slažem se sa politikom koja se vodi ali ta priča da narodu nešto pripada nema veze sa životom.

Pa vlast cine izabrani predstavnici tog naroda. Ciji je onda Telekom po tvom misljenju?

Ne verujem da ce prodaja Telekoma nesto bitno izmeniti. Vlast u startu radi suprotno interesu svojih gradjana i prodaje monopol.
Zasto drzava nije pre prodaje sprecila monopol tako sto bi izdvojila prenos signala zicom u posebno drzavno preduzece koje bi pod istim uslovima iznajmljivala infrastrukturu svima (ukljucujuci i Telekom)?
Svi znamo zasto. Pare. Trebalo im je skoro 5 godina dok su se smilovali da puste ADSL. Sve su mogli u roku od godinu dve da zavrse, i da uvedu sirokopojasni internet i da deregulisu trziste, ali nisu to do kraja uradili ni posle 10 godina? Zasto? Da bi mogli sto vise i duze da nas gule.

Sa te tacke gledista nije mi zao sto ce ga prodati (pokloniti).
Sa druge strane muka mi je vise da gledam kako lopovi razvukose celu drzavu, a nama serviraju pricice koje ne bi ni pas s maslom pojeo.
Dokle bre vise da nas je*u u zdrav mozak?:smackbum:

Ja ove prve razumem ali za njih je najbolje da sebi lupe jedan šamar i da se probude. Komunizma u Srbiji više nema, narodu ne pripada ništa a srpskog Čaveza koji će sve "oteto" da nacionalizuje neće biti.

Очигледно да твоји родитељи, нису радили у фабрикама, и током 70-80-90-тих улагали свој новац, делове зараде, у развој производње.
Онда дође "студенти" ММФ Влаховић, Питић, Динкић и преко ноћи све то лепо сравне са црницом, и веома перспективне производње, производе које сада махом увозимо, а требали да извозимо.
Оно што нису могли да униште продали су за шерпу рибе, хрватима и сумљивим инвестиционим фондовима.

Народу припада право на нормалан живот од свог рада, а тога овде нема, захваљујући банди никоговића.
Можеш да радиш и 12 сати дневно са дипломом инжењера (ако имаш посао) сваки дан, уз катастрофална малтретирања и претње (многи тако раде, без викенда) и не можеш да се покријеш ни за основно, а камоли да размишљаш о путовању, новом аутомобилу, кући....ако је то то што припада народу, био он школован или не, онда ок.

У илузији је неко ако помисли да ће услуга Телекома бити боља и јефтинија, уместо да купују пакете акција других провајдера широм света и тако зарађују за државу, продају њиву за печен хлеб и то раде већ 10 година.

Austrijanci su najbliži „Telekomu"

Pare za penzionere

Zanimljivo je da je, kako smo saznali, „Telekom Srbija" obezbedio novac za isplatu bonusa penzinerima, koja je počela danas.

- „Telekom" je na zahtev vlade isplatio dividende od kojih je onda obezbeđena isplata bonusa srpskim penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara. Što samo pokazuje koliko „Telekom" znači ovoj državi. Ne znam kako ćemo rešavati slične situacije kada ga budemo prodali - kaže naš izvor iz Vlade Srbije.

straight from the horses mouth!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno