Šta je novo?

Mafia II

I koliko vidim uopste ne napredujes. Evo chapter 9, i dalje sam isti balavac sa 200$ u dzepu.

Pa mozes ti i da zaradjujes pare tako sto ces maznjavati po prodavnicama ili voziti automobile na otpad ali to nema nikakvog smisla. Prvo, nemas na sta da trosis pare a drugo, u toku igre ti par puta uzmu sve pare.

Nema nikakvih "side missions"ili tako nesto. Recimo u GTA 4 si mogao da muvas ribe, da izlazis sa njima na sastanke, da blejis sa ortacima itd...

E vala takvih klinackih *****nih misija ne nedostaje :eyebrows:.

Sta to moze biti zanimljivo da se odvezes do grada pa da to radis ?
Idi igraj Simse, il izadji u pravi grad :d.

A sta uopste ima zanimljivo u Mafiji II ?! Imas 15 glavnih misija od kojih je trecina barem smor zestoki i nista vise, grad u kome nema sta da se radi i ne izgleda uopste zivo zato verovatno i nisu ubacili free roam, nego onaj Fail DLC Jimmys Vendetta sa mutavim likom i tri vrste misija, prebi nekog, ukradi auto ili prati nekog a uz to tu nema nikakvih ni cutscena ni price.....

A i to za pare stvarno nisu potrebne, a igra je toliko kratka i jos ti plus uzmu pare sve koje iams par puta..... Meni je jos bila i ok, ali kad sam je presao sam shvatio koliko je to losa igra i tek kad su poceli one smesne DLC-e da izbacuju tipa dobijes novi auto wow !

Poslednja izmena:
Upravo downloadovao Jimmy's Vendeta add on, skinuo prvi update, dodao odgovarajuci lekic i dalje pijem ovo posle prve misije:

Solucije na p.m, pls. :)

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    447.1 KB · Pregleda: 84

takvim misijama dobijas nesto u GTA 4. Dobijas saveznike, ili smuvas ribu koja ce kasnije da ti pomogne recimo da se oslobodis policije ili tako nesto... o tim stvarima pricam.

A sta uopste ima zanimljivo u Mafiji II ?! Imas 15 glavnih misija od kojih je trecina barem smor zestoki i nista vise, grad u kome nema sta da se radi i ne izgleda uopste zivo zato verovatno i nisu ubacili free roam, nego onaj Fail DLC Jimmys Vendetta sa mutavim likom i tri vrste misija, prebi nekog, ukradi auto ili prati nekog a uz to tu nema nikakvih ni cutscena ni price.....

A i to za pare stvarno nisu potrebne, a igra je toliko kratka i jos ti plus uzmu pare sve koje iams par puta..... Meni je jos bila i ok, ali kad sam je presao sam shvatio koliko je to losa igra i tek kad su poceli one smesne DLC-e da izbacuju tipa dobijes novi auto wow !

+1:guitar:

Ma deca, šta ćeš...

Igra nije smor,S obzirom koliko je ekipa 2k imala vremena ocekivanja su bila DALEKO VECA, pa samim tim i ja sam ocekivao bolje odradjenu igru, Ocito im je bilo zao da puste savrsenu igru u prodaju i osakatili su istu PO PRILICNO vadaci se recima kako nisu zeleli da igra ima previse misija koje su visak... sto je smesno namerno je osakacena i to ne sa namerom da suzbiju pirateriju vec da zarade vise izdavanjem DLC ova koji ce im doneti profit... Smesno je to sto su uradili i posrao bi se onom glavnom direktoru u usta koliko hvali ceo projekat i na kaju osakati isti... no igra je odlicna i ovako osakacena,ali deluje kao da je navrat nanos nabacana. Grad je perverzno dobar daleko bolji od onog u GTA IV uradjeni su izlozi stakla se mogu razbiti itd ALI... Greota sto su osakatili SAVRSENU igru...

Igra nije smor,S obzirom koliko je ekipa 2k imala vremena ocekivanja su bila DALEKO VECA, pa samim tim i ja sam ocekivao bolje odradjenu igru, Ocito im je bilo zao da puste savrsenu igru u prodaju i osakatili su istu PO PRILICNO vadaci se recima kako nisu zeleli da igra ima previse misija koje su visak... sto je smesno namerno je osakacena i to ne sa namerom da suzbiju pirateriju vec da zarade vise izdavanjem DLC ova koji ce im doneti profit... Smesno je to sto su uradili i posrao bi se onom glavnom direktoru u usta koliko hvali ceo projekat i na kaju osakati isti... no igra je odlicna i ovako osakacena,ali deluje kao da je navrat nanos nabacana. Grad je perverzno dobar daleko bolji od onog u GTA IV uradjeni su izlozi stakla se mogu razbiti itd ALI... Greota sto su osakatili SAVRSENU igru...

Sta je tu je, main campanja je uzasno kratka i prelaka, one DLC-ove sa odelima i po kojim autom ne racunam jer su bezveze, dok ovaj Jimmy koji je 'kao' trebao biti nesto ozbiljnije je ispao najsmesniji od svega, nimalo kreativno, misije na isti kalup, sto je neko rekao gluplje su misije od najgljuplje u GTA4. Jimmy DLC je garant napravljen u intervalu izmedju 28avg. i 7sep. kad su pale kritike na kratkocu igre pa su na brzinu zbudzili da produze igru. Sta je bilo bilo je, Mafiu 2 sam presao i nema te sile da ce ponovo stici na moj hard disk, vec sam i zaboravio da sam je igrao:)

ja tek sad, kad sam skinuo i pustio Jimmy's Vendetta, videh da u osn. paketu skidrow-a ima dlc cnt mad man :)
jel to bilo u toku same igre ili mora da se pusti posebno ?

p.s. a to sto ja sve redom redosledem koji meni odgovara, tj. obnrutim, npr. tek po prelasku igre sam prosao kroz opcije, ono likovi i prica td.nemoj da mi neko kaze da sam glup! (to i sam znam) :wall:

ja tek sad, kad sam skinuo i pustio Jimmy's Vendetta, videh da u osn. paketu skidrow-a ima dlc cnt mad man :)
jel to bilo u toku same igre ili mora da se pusti posebno ?

p.s. a to sto ja sve redom redosledem koji meni odgovara, tj. obnrutim, npr. tek po prelasku igre sam prosao kroz opcije, ono likovi i prica td.nemoj da mi neko kaze da sam glup! (to i sam znam) :wall:

imas 6 DLC ova od budzenih kola dodatnih kola itd :-DDD

@rAMA - zasto toliko branis ovu igru? Koliko te placa 2K?

Pa nisi isao obrnutim redosledom vec je 2K isao obrnutim redosledom. Tek kada predjes igru onda se otvaraju likovi i prica. Meni totalno nebulozno posto ti to na kraju ama bas nista ne znaci.
Cinjenica je da ce ove novotarije tipa DLC i ACHIEVEMENTS potpuno sahraniti uzivanje u igranju. Igras samo da bi nesto otkljucao, otvorio a igra izresetana da bi izdavaci mogli da cede kupce na slamcicu. Jedno vreme su umesto dodataka bile popularne igre koje se cepkaju na epizode. Koliko vidim to je danas zamrlo kod vecine igara.

Poslednja izmena:
@rAMA - zasto toliko branis ovu igru? Koliko te placa 2K?

A koliko tebe placaju da je napadas :eyebrows:.
Igra je veoma dobra.
Gameplay, napucavanje, prica, grafika, voznja, gluma,... sve je na visokom nivou.

Nije totalna open world sandbox igra, vec je strogo linearna, shvati to vec jednom.

DA, ja kao veliki fan Mafia 1 igre, ocekivao sam znatno vise, al mozda je bilo i suludo ocekivati da igra nadmasi original.

Pa nisi isao obrnutim redosledom vec je 2K isao obrnutim redosledom. Tek kada predjes igru onda se otvaraju likovi i prica. Meni totalno nebulozno posto ti to na kraju ama bas nista ne znaci.
Cinjenica je da ce ove novotarije tipa DLC i ACHIEVEMENTS potpuno sahraniti uzivanje u igranju. Igras samo da bi nesto otkljucao, otvorio a igra izresetana da bi izdavaci mogli da cede kupce na slamcicu. Jedno vreme su umesto dodataka bile popularne igre koje se cepkaju na epizode. Koliko vidim to je danas zamrlo kod vecine igara.

A ko tebe tera da igras DLC-ove ?

Poslednja izmena:
A koliko tebe placaju da je napadas :eyebrows:.
Igra je veoma dobra.
Gameplay, napucavanje, prica, grafika, voznja, gluma,... sve je na visokom nivou.

Nije totalna open world sandbox igra, vec je strogo linearna, shvati to vec jednom.

DA, ja kao veliki fan Mafia 1 igre, ocekivao sam znatno vise, al mozda je bilo i suludo ocekivati da igra nadmasi original.

A ko tebe tera da igras DLC-ove ?

Jel tebi nije dobro ili mozda uopste nisi procitao moj odgovor?
Ne znam kome se svidjaju ovi dodaci osim onih koji su se igrali oblacenja Barbika kada su bili mali.
DLC su OK ako su bonus u igri ali ako ti unapred obogaljis igru da bi je krpio dodacima onda je tu vec problem.

Poslednja izmena:
Odlicno, hvala na pitanju :).

Jesi presao igru, jesi.
Smetaju ti DLC-ovi koji donose kola i odela, i ove dodatne misije, u redu.
Preskoci, jel toliko tesko ?

Ne vidim u cemu je problem da neko kome se nesto ne svidja to i kaze. Idu mi malo na onu stvar ti komentari u ako-ti-se-ne-svidja-pali fazonu. Kad promene ime teme u "Mafia II Fan Club" takav stav ce da mi bude potpuno jasan. Do tad...

Presao sam igru... sta znam. Igra generalno nije losa. Najveca zamerka je sto je kratka, i nema bas nesto mesta za improvizaciju. Iskljucivo od tacke A do tacke B. Grafika i prica su solidne, same misije isto nisu lose, jedino sto je, kao sto rekoh, kratka igra. Kao 1/4 GTA 4.

Sto se tice samog kraja...
Iskreno nisam odusevljen. Ostavili su nedovrsenu pricu. Kapiram da su kao "ostavili ljudima masti na volju", ali meni je to samo izgovor za nedostatak kreativnosti, mozda i za lenjost. Kao "ma dobro je i ovako". Jos mi je delovalo kao da ce Leo da mu objasni sad neke stvari, sta i kako funkcionise, medjutim sve je ostalo nerazjasnjeno. Razocaran sam bio na kraju.

Jel tebi nije dobro ili mozda uopste nisi procitao moj odgovor?
Ne znam kome se svidjaju ovi dodaci osim onih koji su se igrali oblacenja Barbika kada su bili mali.
DLC su OK ako su bonus u igri ali ako ti unapred obogaljis igru da bi je krpio dodacima onda je tu vec problem.

Trla baba lan... :).
"Kupis" igru, ili stvarno kupis igru, instaliras DLC-ove i krenes da igras igru.
I kako tebi DLC koji je doneo 2 odela i 2 automobila moze da smeta.

Ko je presao igru, pa tek onda instalirao Made Man i ovog celavca, ok, i meni je komentar bio, trebali su to da stave odmah sve zajedno, ali kakve veze ima (ne)kvalitet DLC-a sa samom igrom. Ne mogu da smetaju pobogu.

Ne vidim u cemu je problem da neko kome se nesto ne svidja to i kaze. Idu mi malo na onu stvar ti komentari u ako-ti-se-ne-svidja-pali fazonu. Kad promene ime teme u "Mafia II Fan Club" takav stav ce da mi bude potpuno jasan. Do tad...

Nema problema. Al onaj korisnik2007 je dosadio, ne izlazi iz teme i spamuje sve vreme.

Ne, izneti svoje mišljenje nije problem. Problem je što pojedinci uportno ponavljaju kako je igra shit, ok je jednom izneti mišljenje, primljeno je k znanju, ali koja je poenta vrtenja iste priče.

rAMA druze nabijanje postova i samo to.

Mafia 2 igra kao igra je veoma dobra, jedina mana je sto je prekratka. Neko rece losa grafika, ja mislim odlicna optimizacija. Da su uradili kako sto verovatno mogu mozda samo 5-10% nas bi igralo u full detaljima, ovako su skoro svi odusevljeni. presao sam igru za dva dana laganog igranja na HARD. Ili je igra laka ili je vecina nas previse omatorila, pa nam deluje da je lako. A mozda igranje CS i CS je kumovalo tome :d

Grafika generalno ne da nije losa, nego je odlicna.
Gomila odlicnih efekata.

Mafia 2 je igra koja ima najbolje odradjenu vodu :), najbolji primer je kada trebate kroz kanalizaciju da udjete u onu mesaru. E bas kod onog kanalizacionog otvora imate potok/reku, i to sve u DX9 kod mene.
Bolje od toga nema nigde, recimo Crysis je koplje iza toga.

Ono sto smeta su na pojedinim mestima lose teksture zgrada, pogovoto oblasti kojima ne mozemo prici, vec samo iz daleka gledati. Trebali su na tome koji dan vise porade.
Al ***, kada bi sve teksture bile fantasticne, igra bi bila igriva na veoma malom broju racunara...
Ipak je to sandbox igra.

ramo ramo druze moj, ramo ramo brate moj :d...

Poslednja izmena:
Vidim da je 95% kritika je na racun toga sto nema vise slobode , kao npr. u GTA igrama ( i genijalne primedbe tipa " pesma iz 50-tih se pustaju tokom 1946 , ne mozes da izlazis u grad sa devojkama ( :d ) )

... Razumeo bih te primedbe donekle da su iz 2K najavljivali open world igru tipa GTA4 , ali nekih 10 puta su spomenuli da ce igra biti fokusirana na ozbiljnu pricu , a ne na pravljenje rusvaja po gradu .

Vidim da je 95% kritika je na racun toga sto nema vise slobode , kao npr. u GTA igrama ( i genijalne primedbe tipa " pesma iz 50-tih se pustaju tokom 1946 , ne mozes da izlazis u grad sa devojkama ( :d ) )

... Razumeo bih te primedbe donekle da su iz 2K najavljivali open world igru tipa GTA4 , ali nekih 10 puta su spomenuli da ce igra biti fokusirana na ozbiljnu pricu , a ne na pravljenje rusvaja po gradu .

Ma da, i na kraju smo dobili genijalnu pricu.:bottle:

Problem je što mnogo više od polovine vremena provedenog u misijama protekne u vožnji i animiranim scenama. Plus, toliki grad, a ne obidješ ga ni 30% tokom glavne priče. Replay vrednost = nula, sem eventualno poslednjeg i u hotelu napucavanja, a i to možda 3-4 puta. Ko kupi igru, mora da doplati za DLC da bi imao freeride i sandbox (ne pričam o modovima). Klot igra ne vredi taj keš. Očito izvlačenje love na staru slavu.

To je i mene nerviralo. Ok na pocetku,ali kako se igra primice kraju pocelo je ozbiljno da me smara ona voznja sa kraja na kraj grada. Tacno se stice utisak,kao sto je vec neko rekao,da su hteli da vestacki produze igranje za pola sata...

Ne, izneti svoje mišljenje nije problem. Problem je što pojedinci uportno ponavljaju kako je igra shit, ok je jednom izneti mišljenje, primljeno je k znanju, ali koja je poenta vrtenja iste priče.

Jes' i to je tachno... :D

@ Rama- cekaj malo - evo, znam da se npr. tvoj post odnosi i na mene - ja mozda govorim vise puta da je igra shit - ali zasto ti kada neko drugi kaze da je igra shit, zasto ti njemu objasnjavas da on gresi??? Mislim - zar ne bi i to bilo nabijanje postova?

Inace - ima pravo da kaze sta ko hoce i koliko puta hoce, zar ne?

A ja se sve vise zalim, samo kada vidim ove DLC-ove...

Cisto me zanima - koliko kostaju ti DLC-ovi pojedinacno?

Vrh Dno