Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Pa obicni 2.1, ko je do sada koristio smoki zna o cemu se radi, moze da radi i na vipovom magicu, nema neke widgete, npr friendstream, i ima neke rogersove aplikacije koje se obrisu uz pomoc npr root exxplorera... ima i novi radio, zaboravih verziju, lepo radi.. eto, sve ima na xda, plus sto su sad uceni ljudi uzeli da ga sredjuju pa ce biti i bolji od fabrickog...

Meni radi market normalno osim što ne prikazuje komentare uopšte... Deluje kao da ni jedna aplikacija nema nijedan komentar. Ovaj problem sam imao i na CM5, pa na CM6 RC1... Na RC2 je proradilo i sad opet ne radi na stable :)

Slučajno mi rešenje pade na pamet, pa evo da sam sebi odgovorim. Ovo se dešava zbog gluposti marketa - prikazuje komentare samo na jeziku koji je izabran u podešavanjima telefona. Kad prebacim na US engleski vidim komentare na engleskom.

U CM RC2 nije postojao srpski jezik u podešavanjima telefona, pa sam tada video komentare na engleskom.

Tako da nije CM kriv za ovaj problem :)

A jel probao neko ovu "izmenjenu" verziju

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778083

E ljudi ove Rogers varijante mi nisu jasne, jel su to drugaciji telefoni od ovih iz Vipa ili se radi o istim? Jel Rogers neki operater?

Ja sam je stavio ovaj rom jutros i za sada radi brzo i stabilno. Stavio sam i novi radio 6.35.16.19 jer kazu da je signal dosta bolji sa njim. A Rogers je najveci operater u Kanadi a Magic koji su oni davali je klasicni 32A.

Pa ranije sam imao oscilacije signala ali to nije uticalo na kvalitet veze a sad uglavnom imam pun signal

Ja opasno razmisljam da predjem sa Cyanogena 2.2 na 2.1, zbog mms-a koji mi ne radi i zbog meni boljeg interfejsa kamere na 2.1 (ako je isti kao na smokiju).
Sa signalom ni sada nemam problema ali ako moze jos bolje sto da ne.

NBAH jel moze da pravi slike u wide modu? Stock 1.5 moze, za Smoki ROM nisam siguran a ovaj CM ne moze, a mnogo su lepse i ozbiljnije slike u wide formatu.

Moze da pravi slike u wide formatu.
Na xda forumu nekim korisnicima se desava random rebot sa novim radiom ali ja za sada nemam problema.

Ne mogu da editujem prethodnu poruku, jel ispravljen bug u 3d galeriji? da li sada normalno okrece slike kada se okrene ekran?

Ako je i to ispravljeno, pored mms-a koji radi i boljeg interfejsa kamere, vredi preci sa 2.2 na 2.1

NBAH jel ti nije tesko da napises tacno koji radio, spl i recovery imas?

Ja sam je stavio ovaj rom jutros i za sada radi brzo i stabilno. Stavio sam i novi radio 6.35.16.19 jer kazu da je signal dosta bolji sa njim. A Rogers je najveci operater u Kanadi a Magic koji su oni davali je klasicni 32A.

Novi radio si flash-ovao preko recovery-a ,kao i ROM, flash zip from SD card ?

Ja sam na verziji v1 već par dana i mogu vam reći da baterija fenomenalno drži. 3 ili 3.5 dana, ali uz neko slabije korišćenje.
Kako sam uradio update:
1. Pokušao da ubacim novi radio preko Switchera sa XDA foruma, ali nije uspevalo
2. Fleš radio uspešno obavljen kroz fastboot, preko cmd-a.
3. Full wipe
4. Fleš oficijelnog 2.1 (blago izmenjenog) ROMa. Prošao bez problema, sve radi odlično.

Što se tiče galerije, rotiranje slika ne pravi probleme, a tu je i standardna aplikacija Photos, koju inače više koristim.

Ja imam verziju 2.0. Nisam primetio nikakav bug u 3D galeriji, slika se normalno okrece kad i ekran. Novi radio sam flashovao preko Radio Switcher v."GUI 4.1" programa kojeg imate na xda sa sve objasnjenjem a rom sam flashovao iz recovery naravno pre toga wipe. A ovo su verzije spl radia i recovery:

SPL: 1.76.2007
RADIO: 6.35.16.19
Recovery: recovery-RA-hero-v1.6.2

Ja sam na verziji v1 već par dana i mogu vam reći da baterija fenomenalno drži. 3 ili 3.5 dana, ali uz neko slabije korišćenje.
Kako sam uradio update:
1. Pokušao da ubacim novi radio preko Switchera sa XDA foruma, ali nije uspevalo
2. Fleš radio uspešno obavljen kroz fastboot, preko cmd-a.
3. Full wipe
4. Fleš oficijelnog 2.1 (blago izmenjenog) ROMa. Prošao bez problema, sve radi odlično.

Što se tiče galerije, rotiranje slika ne pravi probleme, a tu je i standardna aplikacija Photos, koju inače više koristim.

Jel si radio Partition Layout na SMOKI-u pa si presao na taj ili sta?

Ja imam verziju 2.0. Nisam primetio nikakav bug u 3D galeriji, slika se normalno okrece kad i ekran. Novi radio sam flashovao preko Radio Switcher v."GUI 4.1" programa kojeg imate na xda sa sve objasnjenjem a rom sam flashovao iz recovery naravno pre toga wipe. A ovo su verzije spl radia i recovery:

SPL: 1.76.2007
RADIO: 6.35.16.19
Recovery: recovery-RA-hero-v1.6.2

Jel si radio Partition Layout kao sto je radjeno na SMOKI-u,jel treba da sa vrati kako je bilo pre toga?

Imaš u Smokijevoj temi na xda patch koji vraća Partition Layout na default

IF you wish to revert back to the default partition layout(which is not needed unless you're taking a phone for a repair or you're just unsecure) do this :

-Wipe data through recovery
-while still in recovery, type adb shell reboot bootloader
-Download some new radio compatible recovery and place it in tools folder and rename it to recovery.img
-fastboot erase system -w
-fastboot flash recovery recovery.img

Poslednja izmena:
Jel si radio Partition Layout kao sto je radjeno na SMOKI-u,jel treba da sa vrati kako je bilo pre toga?

Nisam radio partition layout posto sam imao Smoki 0.7 a dali treba da se vrati ako si ga radio ne znam. Procesljaj topic na xda o RCMagic, jeste da ima oko 70 strana ali je korisno :)

Čitavih 4 minuta posla, ali ako te mrzi da pokrećeš prste onda čekaj Smoki :)

Mislim da je ovaj rom stabilni od Smokija. U Smokiju se mnogo toga menja i taman srede jednu stvar a ono nesto novo iskrsne :) Ako hoces stabilnost RCMagic a ako hoces bleeding edge onda Smoki :)

Je'l postoji neki od custom ROM-ova da je besprekorno stabilan? Čitajući temu čini mi se da svako ima neki vrlo ozbiljan problem sa određenim ROM-om? Ja sam još uvek na poslednjem oficijalnom HTC (1.5 sa SenseUI). Mrzi me da menjam telefon, ali bih ga rado ponovio novim softverom - ali nipošto po cenu pouzdanosti.

Nidzo, ja ti mogu preporuciti ovaj sto ja koristim. Stavio sam i najnoviji radio i signal je bolji. GPS fiksira satelite jako brzo, nema usporavanja niti bagova. Ako te nesto jos zanima, pitaj.

Oficijelni od Rogersa, ali capychimp ga je minimalno modifikovao, rootovao i sl.
OVDE je tema. Ja koristim verziju 1. Smoki još nema verziju sa ovom osnovom, ali biće valjda brzo.

Kako vam rade wireless i Market na CM6.0 Final? Meni očajno, ne mogu ništa da instaliram, ni u koje doba dana, a ruter mi u sobi. Stari je radio, 3.22.xx.

Takođe sam u 2 dana popio 2 restarta, jednom kad sam uključio wireless, a drugi put kad je iGo počeo da hvata signal.

Prelistaj dve, tri strane unazad, pisano je o tome, moras da obrises proxy iz podesavanja.
Meni je isto tajo kada ukljucim GPS dva puta restartovao fon.
Danas sam stavio ovaj RCMagic21_v20 nisam bas nesto odusevljen posle Froyo-a ali sve radi bez problema

Jel probao neko update sa verzije 2 na verziju 3 bez da se radi wipe?

Poslednja izmena:
Hvala, ovo je rešilo problem sa wirelessom.

Nisam bas bi zadovoljan sa ovom 2.0 verzijom, iz nekog razloga 3.0 nije htela da mi se instalira a mrzelo me ponovo da skidam fajl.
Stavio sam Rogers stock rom with root i za sada odlicno radi, sklonio sam Rogers aplikacije i za sada sam veoma zadovoljan. GPS radi kao zmaj, satelite fiksira u roku od par sekundi sa novim radijom.

Jel ima jos uvek problema novi_radio--->multipart sms? Nisam bas u toku da li je izasao neki patch koji resava ovo

Nazad
Vrh Dno