Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Izvalio sam zasto je pucala Opera na onoj B92 strani, u pitanju je fanboy's adblock lista

Zna li neko kako da namjestim da mi download nekog fajla kreće preko FlashGet-a opcijom iz context menija? Instalirao sam FlashGet 3.3 i plugin za Operu i kada u context meniju idem na opciju "Copy link address" uredno se otvara prozor za download preko FlahGet-a. Taj dio je OK, ali me zanima mogu li napraviti novu opciju u context meniju "Download using FlashGet" i da mi download preko nje kreće odmah, u pozadini? Našao sam neko uputstvo u kojem kaže da u standard_menu.ini ubacim liniju

Item, "Download using FlashGet" = Execute program, "c:\Program Files (x86)\FlashGet Network\FlashGet 3\flashget3.exe","%l"

i kada sada kliknem na novu opciju u context meniju "Download using FlashGet" otvori se sam FlashGet, ali ne otvara se onaj prozor za potvrdu downloada, niti se pokreće automatski odmah download, što sam i želio. Zna li neko može li se to nekako podesiti?

Imam problem sa dugačkim URL u Opera bookmarks. Ako dodam dovoljno dugačak URL u bookmarks, Opera će ga kompletno zapamtiti do prvog gašenja programa. Posle URL bude uvek skraćen na 128 slovnih mesta. Probao sam da rešim problem tako što sam URL ubacim u opis bookmark, ali se i tu dogodi isto?

Poslednja izmena:
probaj novi beta build 9034:

DSK-308046 (Bookmark URLs truncated to 128 characters when pasted)

Imas u opera:config pod user pref "maximum length of url" ...

probaj novi beta build 9034:

DSK-308046 (Bookmark URLs truncated to 128 characters when pasted)
dosta je bugovit, izasao je i 9036, valjda ce biti bolje (btw u ovim buildovima ne rade back/forward buttoni na misu)

Kako konacno da resim da kada klinem na neki link koji predstavlja bilo sta u PDF formatu on to i otvori, bez obzira dali u tom ili novom tabu, a ne da otvara praznu stranicu?
I na budjavom IE8 on otvori taj PDF fajl samo u operi nece!:mad:

Kako konacno da resim da kada klinem na neki link koji predstavlja bilo sta u PDF formatu on to i otvori, bez obzira dali u tom ili novom tabu, a ne da otvara praznu stranicu?

Isti problem, stvarno umaraju bagovi na operi, a nisam nasao resenje jos...

Ja taj problem nikad sa operom nisam imao a koristim je godinama. U stvari, uvek mi otvori praznu stranu ali samo dok ne procita ceo pdf, onda se pojavi. PRogres moze da se prati u procentima, kod mene je to u donjem desnom uglu.

Ma nema sanse da otvori tako mogu da cekam do sutra.
E sad cuo sam da se moze instalirati neki plugin za FF koji radi i za operu i koji ce da omoguci da otvara PDF kao sto je otvarao i ranije pa ako neko zna da mi kaze koji je to plugin, gde ga naci i kako se ti pluginovi uopste instaliraju?

Btw. izasla i opera 10.62.

moja 10.62 (danas unapređena) neće na gmail, nikako, samo bela strana ostane, a do juče sve OK, nikada nisam imao problema.

dan je prošao i sve je opet u redu :D, izgleda da nije do opere, mada sam i juče sa explorerom mogao na gmail.

Da li bi mogao neko od onih kojima opera ne koristi vise od 100mb rama da malo prokomentarise svoja podesavanja? Sta je menjano u podesavanjima, ili sta ne treba nikako menjati? Ja vise nisam u stanju ni da nabrojim koje sve probleme imam s njom, mozda mi je najgore to sto kad je spustim na taskbar pa se vratim posle posle nekog vremena - usporava nepodnosljivo.
Razmisljao sam o prelasku na ff, dok nisam u temi o najnovijoj beti video da vise ljudi tvrdi kako opera i dalje najbolje renderuje stranice:zgran:
A kad neku stranicu silom prilika otvorim u IE6 sve se ucita najnormalnije:wall:

Poslednja izmena:
Da li neko ovde posećuje forume koji rade na SMF softveru iz Opere? Još od 10,50 nijedan SMF forum ne može da zapamti podatke za logovanje (remember me, tj. stay logged in forever), bez obzira što sam uradio instalaciju Opere od nule.

Ja, svakodnevno posećujem jedan SMF forum sa dve lokacije (Opera 10.62 na obe). Ja sam imao taj problem sa Benchmark forumom od kuće, na kraju sam uradio clean install i od tada nemam problem.

Instalirao sam operu 10.62 i ne mogu da otvorim gmail. Samo mi izbaci gresku 552.
Zna li neko kako se ovo resava?
Hvala unapred.
P.s sa mobilnog i sa drugog racunara mogu na gmail. Znaci da je do opere.

Da li neko ovde posećuje forume koji rade na SMF softveru iz Opere? Još od 10,50 nijedan SMF forum ne može da zapamti podatke za logovanje (remember me, tj. stay logged in forever), bez obzira što sam uradio instalaciju Opere od nule.

Nije ti to nesto u redu, radi 100%.

Stvarno? Misliš? To ne treba tako da radi? Nikad ne bih provalio.

To me *****ava jedno 9-10 meseci, nisam pitao ranije jer često ručno unosim podatke, tako ih ne zaboravljam. Naravno, našao sam neki novi forum i ne sećam se koji su name & pass, a mejl za reg privremeni... 2x sam uradio clean install i uvek isti problem. Ne koristim ništa što može da utiče na ovo.

Možda je problem do brisanja keša posle zatvaranja Opere, ali svi ostali ne-SMF forumi rade pamćenje. Falcon, brišeš ili držiš keš?

Nema potrebe za cinizmom. Hteo sam reci da nije to siroko rasprostranjen bug sa operom.

Da li je poznato nekome hoće li razvojni tim opere implementirati kod koji sam aktivira flash sadržaj na stranici, tj. da nije potrebno kliknuti na flash da bi postao funkcionalan?

@Wild Boy

I ja sam imao isti problem sa fanboy's adblock listom. Sad koristim listu koju sam pronasao na ovom linku i za sada nemam problema.

Pozdrav

Da li je poznato nekome hoće li razvojni tim opere implementirati kod koji sam aktivira flash sadržaj na stranici, tj. da nije potrebno kliknuti na flash da bi postao funkcionalan?

I mene je to nerviralo, pa sam naleteo na ovo. Nisam mogao sit da se ismejem kada sam procitao belosvetsku glupost.

Hvala obojici!

Patch sa webwolf-ovog linak radi odlicno, a sad cu opet probati fanboy-ovu listu.

Meni se pojavilo na 10.61 danas odjednom nista dirao nisam...
Updatujem na 10.62 isto...

Primenim patch u nadi da ce me resiti ovih muka al opet nista ...
poludecu od ovoga

Poslednja izmena:
Poludecu od ovoga :( I nije im jasno kako mi se odjednom pojavilo nisam menjao ni operu ni flash ...
PRvi put posle dugo godina mi dodje da predjem na drugi browser... da barem ovaj patch radi nego nece ni on :(

Ja sam juce presao na lisicu posle ne znam ni sam koliko godina koriscenja opere, zesce je pocela da me smara...

Budale su sto zbog zakona koji vaze samo u Americi i jos mozda 2 zemlje oni osakate ovako operu...
CEo svet nezanimaju ti sotwerski patenti niti su igda priznati ... mogli bi patch da izbace koji ce ispravi ovo i da stave : for none USA

edit : uspeh nekako da sredim hexovanjem dlla

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno