Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

File>Show Menu Bar
edit: Pretece me Peja ;)

Moze li se podesiti da desni klik->search otvara u novom tabu?

Hvala Wild Boy

Imate li problema sa curenjem memorije na 10.60?

Prilozi

• leak.png
    leak.png
    6 KB · Pregleda: 69
Pa nemam pojma, stvarno retko kada gasim Operu, u tom trenutku je bilo mozda 10ak tabova max, nekoliko na vikipediji, bench, fb. Vidim da su ljudi imali problema sa curenjem i na beti.

Definitivno ima memory leak! Nisam obracao paznju do sada, ali sada sam bas ispratio i otvorena su 4 taba ( od kojih 3 stoje ceo dan otvorena, a 4-ti je otvoren es forum, glavna strana). Pre 2-3 minuta je bilo oko 100MB sada je 132MB and going up. I pre nego sto sam otvorio Bench stranu sa 4 taba od kojih se ni u jednom nista nije ucitavalo, zauzece memorije je konstantno raslo.

Ovo cudo vise nije nizasta. Ne mogu da otvorim gomilu linkova i slika koji se najnormalnije otvore u IE. Ne znam vise sta da radim koliko puca i usporava.

Vrati se na verziju 10.10, ja se jos uvek zadovoljno sluzim sa njom.

google je nesto menjao, kod opere izgleda ta promena nema efekta (i tako je stari nacin prikaza meni bolji)

btw vec sam dve nedelje na 10.70 i nemam nikakvih problema sa sajtovima i slikama
vaxil mozes da stavis ovde problematicne linkove da probamo i mi ostali?

google je nesto menjao, kod opere izgleda ta promena nema efekta (i tako je stari nacin prikaza meni bolji)

btw vec sam dve nedelje na 10.70 i nemam nikakvih problema sa sajtovima i slikama
vaxil mozes da stavis ovde problematicne linkove da probamo i mi ostali?

Evo, npr - ne mogu da otvorim ostale smajlije dok ovo kucam, ni levim ni srednjim klikom. Jednostavno se nista ne desava na levi klik, na srednji se ponovo otvori ista stranica. Na it svetu uvek secka i usporava dok skrolujem strane a ako je otvoreno vise tabova na kraju i pukne.
Jos jedna stvar je cudna - odnedavno me posle logovanja na svim forumima na kojima sam registrovan prosledi na pocetnu stranu, umesto da me vrati na onu na kojoj sam bio.

Poslednja izmena:
Vidim da spominjete memory leak...

Meni opera sisa oko 500 KONSTANTNO! Trenutno 515. Otvoreno mi oko 10ak tabova konstantno i po koji preko.

Pride, od sajtova aka me JEDINO facebook. Stoji samo, i ne reaguje. Otvorim novi tab - ukucam adresu, samo stoji bela strana.

Sve je krenulo od kasnijih verzija...

Jel moguće da su počeli toliko da je zakenjavaju. :(

pa vrati se na neku raniju verziju.. ja je odavno nisam koristio, mada sam chuo da je prilichno brza.. uglavnom sam na linuxu a na njemu koristim google chrome.. opera je malo tezha za instalaciju pa me mrzi vec mesecima.. :) al moracu neku verziju da ubacim..

Reinstall opere je čista filozofija, pošto ostaje milion repova.

Ne znam da li samo da uninstalliram ovu i installiram drugu, ili da uninnstaliram ovu kako valja do daske što je uninstall i brisanje svih zilon foldera na par mesta koje opera ostavlja. A to mi se nešto ne radi. :/

moram da se ispravim.. nisam u linuxu imao problema sa instalacijom opere nego je neshto drugo pravilo problem..

uglavnom, bash sam danas primetio u updateu da mi nudi operu pa reko da instaliram.. za sada sam super zadovoljan.... bacio sam google chrome kroz prozor......

Ladno 10.60 puca na http://www.opera.com/browser/ odnosno kada se zatvori tab sa tom stranom. Inace ne secam se kada je neka verzija bila ovoliko nestabilna... memory leak, baguje flash video, povremeno spucavanje kada otpocne download...

Poslednja izmena:
Sad sam probao nema nikakvog pucanja kod te strane... takodje mi ne baguje flash... bagovala je prethodna verzija... na memory leak nisam obratjao paznju, pogledatju sada...

Kada se ucita potpuno strana i onda kada zatvorim tab blokira, ne moz' da omane :p
Flash video baguje (ne uvek) kada seek-ujem video, verzija flasha 10.1...
A za curenje sam vec kacio shot, samo Opera 1.3GB

Poslednja izmena:
evo opet probah, ne puca... stalno gledam klipove na netu i do sada nisam imao nikakvih problema... sto se tice leak-a nisam rekao da ne postoji, vetj da ja nisam primetio :) hvala Bogu, RAM-a bar imam :)

probaj da skroz skines Operu i da ides na clean install. moda pomogne.. imao sam iste simptome sa prethodnom verzijom...

Vec par dana oba enter tastera prestaju da rade nakon nekog vremena u operi (10.61). Sta li je sledece...

Na 10.61 mi njihova zvanicna strana radi ok, ali zato recimo na ovoj puca obavezno. Stvarno su ****** motku sa 10.6x

To je nesto do tvoje instalacije ili Windowsa, kod mene ne puca na toj stranici.

Odradio sam cistu instalaciju, i sada radi ok.
Cimanje mi je samo zbog ponovnog podesavanja Opere prema mojim potrebama pa zato uvek radim upgrade, ali barem sinhronizacija donekle olaksava proces.

Nazad
Vrh Dno