Evo ovako... Prvo proveri da li imaš ikakvih dugovanja par godina u nazad, da ti se ne sete nečega, kao i meni, baš kad' bude došlo vreme da ostvariš pravo na taj "bonus". Insistiraj da pogledaju i da ti eventualno daju listing svih zaduženja i uplata...
Dalje... u zavisnosti od tvoje prosečne potrošnje u poslednjih 6 meseci, svrstaće te u neki segment (ako ta kampanja još uvek traje). Tačan iznos proseka za svaki pojedinačni segment ne znam, ali ti mogu reći da ti za sedmi segment (koji je prvi od bogatijih ponudom telefona) treba prosek od >2500 din.
Na kraju... svaki segment ti obezbeđuje pravo na određeni popust na mesečnu pretplatu, u trajanju od 12 meseci. Neko reče da za više segmente taj popust ide i do 50% (možda i preko?!?), pa recimo možeš da promeniš tarifni profil i potpišeš ugovor na 24 meseca, od čega ćeš prvih 12 meseci plaćati samo 50% od iznosa mesečne pretplate, odnosno koliko ti već umanje u zavisnosti od segmenta u koji upadneš.
Posebna je međutim stvar to što ti možeš da se odrekneš tog prava na 12 meseci popusta i uzmeš neki bolji telefonski aparat. Naravno, niko iz MTS-a ti neće uslove ove promotivne kampanje ovako razložno pojasniti, već će ti nešto muljati i gledati da ti uvale neki telefon, na šta se ljudi obično i upecaju umesto da ostvare pravo na popust! :wall:
Možeš sada da kalkulišeš šta ti se više isplati, da dobijaš 12 meseci popust na pretplatu, a otplaćuješ nekome telefon na rate (radnja, banka, Telenor...) ili da odmah uzmeš telefon kod MTS-a, ali mislim da to varira od paketa do paketa. Poznato je da MTS daje jako povoljno skupe telefone na najvećim paketima, ali im je ponuda dosta slabija za korisnike jeftinijih profila, tako da ako si na MIX2300 ili većem profilu uzmi telefon, a ako si na nekom MIX500 ili tako nešto, razmisli i o popustu... A možda i o prelasku kod drugog operatera! :wall: