Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

interesantno kako je identifikacioni dokument postao ezvredan... ne samo u mts, ovo sam video prilikom nekih statusnih promena u bankama, institucijama od javnog znacaja... da sam misnistar unutrasnjih dela ja bih se zabrinuo...

Posle svega, od 1. avgusta prilikom potpisivanja ugovora, promene tarife pored licne karte kao dokument trebace vam jos jedan! :d

Moze biti vozacka, zdravstvena, indeks... Ali kao sto rekoh, trazice vam 2 dokumenta!
Najjače je što bi mene, posle svega što sto sam već prošao, u utorak ili sredu ponovo vratili kući po pasoš ili neki drugi dokument da nisam sada to pročitao ovde! :wall:

Mada... S obzirom da to traže sve banke za podizanje subvencionisanog dinarskog kredita (papirologija koju zahteva Narodna banka), moglo bi se pretpostaviti da nigde ništa ozbiljno ne možeš da završiš "samo sa l.k". :wall::mad:

To je neka sala ili?
Posle svega, od 1. avgusta prilikom potpisivanja ugovora, promene tarife pored licne karte kao dokument trebace vam jos jedan! :d

Moze biti vozacka, zdravstvena, indeks... Ali kao sto rekoh, trazice vam 2 dokumenta!

ja danas zvao 789 i 790. ugovor mi istice krajem avgusta, rekose mi da cu dobiti pismo jer sam usao u tu promociju. na 790 mi rekose da sam u petom segmentu. ugovorna obaveza je na mix 1000 paketu, racuni povremeni prelaze paket (sem kada sam jednom do dva puta godisnje u romingu, tada poprilicno prelaze paket), racune placam najcesce posle 20. :d , na post paidu sam oko 7 godina. sve u svemu, izbor telefona za 5. segment i nije neki, a meni se ne pralazi na one nove mix pakete. :D

Ma kupiće njih Oraskom, videćete. Ali ko god da ih kupi neće više moći tako da bahanališu i moraće da zaista brinu o svojim korisnicima.

BTW, moj ortak bio pre neki dan da ugasi broj, a računi su mu tu negde oko 20.000 mesečno... :zgran: Na kraju mu pokloniše neki telefon a da nije ništa ni morao da potpisuje. :D "Mali znak pažnje..." :d

Poslednja izmena:
BTW, moj ortak bio pre neki dan da ugasi broj, a računi su mu tu negde oko 20.000 mesečno... Na kraju mu pokloniše neki telefon a da nije ništa ni morao da potpisuje. "Mali znak pažnje..."

Pa i bio bi red, majke im ga .....

BTW, moj ortak bio pre neki dan da ugasi broj, a računi su mu tu negde oko 20.000 mesečno... :zgran: Na kraju mu pokloniše neki telefon a da nije ništa ni morao da potpisuje. :D "Mali znak pažnje..." :d
Trebalo je stan da mu poklone...

Ja bi mu poklonio ludacku kosulju, iako znam ljude koji trose i 30 puta vise mesecno :)

pa dobro, možda čoveku treba za posao, nije čudno da ima ljudi koji toliko pričaju

Ja bi mu poklonio ludacku kosulju, iako znam ljude koji trose i 30 puta vise mesecno :)
Pa nije on čovek kriv što mu je takav posao. Sigurno nije ćaskao sa ženom i kumom za te pare. :d

A još koristi Skype i druge VOIP servise gde stigne (mislim da neki čak ima i na telefonu). Da nije tako agilan oko toga, verovatno bi mu bio račun jedno 30 puta veći, k'o što kažeš. :S:

pa dobro, možda čoveku treba za posao, nije čudno da ima ljudi koji toliko pričaju
Pa to. :)

Poslednja izmena:
nije lud sto toliko trosi, ako mu treba za posao, ima ljudi kojima je ta suma smesna... vetj sto je ostao na telekomu za neki telefoncic :)

nije lud sto toliko trosi, ako mu treba za posao, ima ljudi kojima je ta suma smesna... vetj sto je ostao na telekomu za neki telefoncic :)
Pa pošto nije morao ništa da potpiše, može da ode i sutra ako hoće, ali će ipak sačekati da krene MNP od Nove godine pa će onda da beži. :) Mada... mislim da on već i ima neke brojeve i kod Telenora i kod VIP-a, ali su mu verovatno u GSM gejtveju. :)

20000 * 30 = 600 000 dinara? mesečno?

Da, mesecno. I to je cak prosek. Za ludacku kosulju sam se salio, ali znam osobu koja stvarno potrosi 6000e mesecno na telefon (posao, skoro sve u roamingu, pa ga uvek kosta). A njegova zena oko 1000e, nista za posao ;)
Dobili su dva iPhone-a dzaba inace za tu potrosnju (usli kod operatera i samo trazili - bez pitanja im dali naravno :D), nudili mi jedan za dz. ja rekao - no tnx.

Poslednja izmena:
Meni istice ugovor za koji dan. Dobih cuveno pismo, otiso u Delta City i spadam u grupu br "5" :d (Imao sam MIX 1000, trosio sam u proseku oko 1300-1350 din).

Nude mi na MIX750 Samsung i5700 Galaxy Spica za dinar. Valja li to cudo? Mene telefoni ne interesuju uopste u smislu nekih alatki i dzidzabidza, samo za poziv, poruke i to je to. Jedino sto moze da me zainteresuje je Wi-fi, zgodno mi je negde na putu da cekiram mejl, pogledam vesti i slicno. Vidim i da ima qwerty na ekranu pa je i to zgodno. Nudu i ovaj Samsung B7330 Omnia pro...

Ionako ce to biti second broj u kuci (fiksni ne koristim), 250 minuta nije lose da se cavrlja...

Da, mesecno. I to je cak prosek. Za ludacku kosulju sam se salio, ali znam osobu koja stvarno potrosi 6000e mesecno na telefon (posao, skoro sve u roamingu, pa ga uvek kosta). A njegova zena oko 1000e, nista za posao ;)
Pretpostavljam da roming koji plaća nije uvek u istoj zemlji, jer bi mu se više isplatilo da kupi drugu karticu ili nađe neko drugo rešenje. Ipak... Njemu ili tih 6k € čini promil ukupnog prometa, ili mu to završava toliki posao (pravi pare) da nije ni bitno, ili ne zna da se snađe (VOIP, preusmeravanje poziva, ovo-ono). Ali tu definitino nešto smrdi kad' je u braku sa ženom koja "ćaska za soma evra". :d

Dobili su dva iPhone-a dzaba inace za tu potrosnju (usli kod operatera i samo trazili - bez pitanja im dali naravno :D), nudili mi jedan za dz. ja rekao - no tnx.
Nemoj driver da te čuje! :d

Meni istice ugovor za koji dan. Dobih cuveno pismo, otiso u Delta City i spadam u grupu br "5" :d (Imao sam MIX 1000, trosio sam u proseku oko 1300-1350 din).

Nude mi na MIX750 Samsung i5700 Galaxy Spica za dinar. Valja li to cudo? Mene telefoni ne interesuju uopste u smislu nekih alatki i dzidzabidza, samo za poziv, poruke i to je to. Jedino sto moze da me zainteresuje je Wi-fi, zgodno mi je negde na putu da cekiram mejl, pogledam vesti i slicno. Vidim i da ima qwerty na ekranu pa je i to zgodno. Nudu i ovaj Samsung B7330 Omnia pro...

Ionako ce to biti second broj u kuci (fiksni ne koristim), 250 minuta nije lose da se cavrlja...
Ne znam koliko je ljudi to shvatilo, ali poenta te promocije odnosno tog bonusa i jeste popust na mesečnu pretplatu od nekih 20-25%. Drugo je sad' što ti možeš da se odrekneš tog popusta zarad nekog boljeg telefona, za koji bi morao da doplatiš.

Naravno ovi gledaju samo kako da ti uvale neki telefon, a opciju sa popustom na pretplatu (koja je i glavna fora) ni ne spominju! :wall:

Imam i opciju da smanjim pretplatu 50%! Ali onda ne mogu da uzmem fon.

A za moj tarifni profil koji sam koristio dosad mogu da uzmem odredjene modele telefona za dinar bez obzira da li uzmem MIX 750 ili 1250...

^ E to! Bravo! Konačno je neko uspeo da sazna sve uslove te promocije! :wall:

Daklem, 50% niža mesečna pretplata ako potpišeš novi ugovor, ILI neki od telefona po dodatno sniženim cenama.

Pitanje je samo da li svi dobijaju 50% popusta na pretplatu ili to zavisi od potrošnje u prethodnom periodu ili i još nečega. :trust:

u pismu pise da je popust na mesecnu pretplatu 12 meseci. sto znaci da, po potpisivanju novog ugovora, prve godine se pretplata placa umanjena za % popusta, dok se druge godine placa redovna cena.

Ako izaberes opciju da smanjis pretplatu, ugovor se moze potpisati na 12 meseci. Ali pitacu dodatno kad odem ponovo, pa cu javiti...

Pretpostavljam da roming koji plaća nije uvek u istoj zemlji, jer bi mu se više isplatilo da kupi drugu karticu ili nađe neko drugo rešenje.
Ne moze, ima 2-4 broja, na glavni ga zovu - jer nije lako da ti objasnis ljudima "e ako se ne javljam na ovaj, probajte na ovaj, pa ako se i na njega ne javljaj, onda zovite na onaj, da ne koristim roaming dok nisam na "n" broju..". Plus sto bi u toj varijanti ko zove placao medjunarodni poziv ;)

Ipak... Njemu ili tih 6k € čini promil ukupnog prometa, ili mu to završava toliki posao (pravi pare) da nije ni bitno
Pa naravno, ja sam se zezao za ludacku kosulju :D Jeste da meni racun od 4 cifre izgleda WTF, ali da mi posao zavisi od toga, ne bih trepnuo (kao sto ne trepnem kad platim net, hosting, ...)

Ali tu definitino nešto smrdi kad' je u braku sa ženom koja "ćaska za soma evra". :d
***, beneficije sekretarice ;)

Nemoj driver da te čuje! :d
Ma neka cuje, ocu i snimak njegovog izraza lica u tom trenutku :D

Sto se tice tog popusta, sve zavisi koji ste segment i koju tarifu biste uzeli...

Znam da ukoliko ste neki 7-8 segment, da ukoliko zelite popust na pretplatu prvih 12 meseci da je onda popust visi od 50 %!

Neka zena je skoro uzela taj popust, samo ne znam koji je segment bila...i koliko sam nacuo zena je uzela BelSMS tarifu uz 80 % na mesecnu pretplatu! :D

Sto se tice tog popusta, sve zavisi koji ste segment i koju tarifu biste uzeli...

Znam da ukoliko ste neki 7-8 segment, da ukoliko zelite popust na pretplatu prvih 12 meseci da je onda popust visi od 50 %!
Cuti bre, nemoj cale da mi cuje za ovo! :D:D:D

Drama se nastavlja...

Posle popriličnog maltretiranja i nerviranja u četvrtak i petak, danas se agonija sa nesposobnim i neprofesionalnim službenicima MTS-a nastavila. :S:

Iako sam dobio obećanje od g-đe/g-đice, koja radi kao šef poslovnice u Bulevaru, da će me neko pozvati po proknjižavanju uplate kako bi smo završili pos'o, mene niko još uvek nije zvao. Jeste da sam mogao da im dam još koji dan fore, al' reko daj da pozovem 789 (jer sačuvaj bože da ti daju broj telefona neke od poslovnica... sve mora samo lično, nikako preko telefona!!! :mad:) pa da vidim da li je konačno proknjižena uplata koju sam izvršio još u četvrtak. I naravno da nije...

Pošto je u pitanju keš uplata, pare su im legle u najgorem slučaju još u petak, prvim jutarnjim kliringom (u 11h). Ali njihovom knjigovodstvu treba par dana vremena da to shvate/proknjiže... O.K. Međutim...

Ispade na kraju da sam sa tim uplatnicama i ličnom kartom, mogao u svakoj poslovnici MTS-a odmah da izdejstvujem nalog knjigovodstvu (ili kako se već zove), kome treba najviše 24h da se realizuje!!! :mad::mad::mad: Zašto g-đa šef poslovnice u Bulevaru Kralja Aleksandra, kao ni niko od njenih zaposlenih, ne znaju ništa o tome i zašto mi to nisu odmah rekli, nego su mi rekli da idem kući i čekam jedno nedelju dana!?!?!?! :mad::wall:

Operater korisničkog servisa (789) mi je uzeo lične podatke (broj l.k. i JMBG) i uradio nalog knjigovodstvu koji će se izvršiti najkasnije za 24h. :S: Sutra bi valjda trebalo da me rasterete sumnjivog duga te da mi udele telefončić. :S: Daklem, straaaaaaašno kakva bahatost i neprofesionalizam! :cuss:

Vrh Dno