P.S. Danas je u poslovnici u Bulevaru bila poprilična gužva. Ja reko' dele nešto za dž... kad ono, red za raskid ugovora!
Izvini, ali ti ni posle svega toga što si prošao nisi još odustao i potpisaćeš ugovor na 24 meseca, dobrovoljno? Tebi baš treba taj telefon...
Naravno da jeste, ali neću im zbog toga progledati kroz prste... Melanholija je gadna stvar i samo njima ide na ruku. Neka se gombaju malo međusobno... Eto, bar ću im pravim papirologiju, da ne primaju svi baš platu ni za šta. :eyebrows:Ne znam sto se uopste neko trudi da prijavljuje Telekom raznim inspekcijama...cisto gubljenje vremena posto se radi o drzavnoj firmi!
Ne razumem te.
Smanjio sam trosak za 1000 dinara, dobio dobar telefon i to je to.
Pa znaš kako... SADA više i neću, jer ne mogu da završim ono što sam hteo, odnosno da dobijem ono što mi je ponuđeno. Naravno da bih uzeo telefon i potpisao ugovor, da ne bude da sam se sve ovo za džabe cimao, a 24 meseca prolete... Sa druge strane daleko da mi je to jedini poslovni ili privatni broj... samo mi je bilo zgodno da uzmem telefon baš na njega.Izvini, ali ti ni posle svega toga što si prošao nisi još odustao i potpisaćeš ugovor na 24 meseca, dobrovoljno? Tebi baš treba taj telefon...
Ma idi... ja sam se bio zainatio da izborim što mi pripada i naoružao se strpljenjem, al' su oni beskrupulozniji nego što sam i mogao pretpostaviti. Ipak... da posle svega ne uradim ama BAŠ ništa bio bi totalni poraz, odnosno njihov trijumf, što mi je teško da dozvolim.@magick - moram da prokomentarisem, samo citanje ovih tvojih dogodovstina mi je diglo pritisak do neba. Da sam morao da prodjem kroz tako nesto...
Jeste, ali e-benking za pravna lica zahteva Vindous OS (zbog korišćenja smart kartica i kripto API-a) koji ja neću da kupim.Zato je placanje e-bankingom zakon. Prvo, server cuva sve transakcije sa referencom NBS (to je amin za sve transakcije). Kada je nalog konacno izvrsen dobija se ta referenca (jedino gde mozes da pogresis je da pogresno ukucas br racuna ili poziv na broj). Od banke uvek mozes da trazis da odstampa uplatnicu i pecatira.
E pa vidiš, ja sam im platio kešom još u četvrtak oko 17h. Čak i da to nije prošlo tada, legle su im pare u petak pre podne, prvim kliringom. Uplatu su međutim proknjižili tek u sredu pre podne. To je daklem puna tri radna dana, odnosno četvrtog dana od uplate.Inace, Telekom uvek knjizi drugi dan, posle 17h. Dok Telenor i VIP urade to sutradan posle 16h.
Znaci, ako platis u ponedeljak, Telekom rasknjizi to tek u sredu nakon 17h. Takav je sistem u EPS-u i ostalim javnim preduzecima. Recimo SBB je novi billing sistem platio MILION evra. Samo da bi brze knjizili. Verovatno Telekom nece da plati jer sam znam da za vece sisteme cifra ide i do 2-3 miliona evra! Oni imaju prvo zbirnu uplatu, koja kad prodje sistem ide da se rasknjizava sutradan popodne a onda oni krenu preksutra ujutru (sistem radi preko noci pa vidite koliko je opterecen) i tek posle 13h kad zavrsi rasknjizavanje na korisnike, pojavi se na vasem stanju.
Ništa im nije slato. U pitanju je keš uplata, a ne virmansko plaćanje. Pare su im bile na računu najkasnije u petak u 11h ujutru! Veruj ti meni...Ne, njima su pare poslate u petak, njima je leglo u ponedeljak,
Sve je to super, ali ne vidim razlog da sa overenom uplatnicom i ličnom kartom ne može odmah da se uključi broj ili rastereti zaduženje, pa makar i privremeno, a posle 3-4 dana ako im pare ne legnu neka ga seku i neka prijavljuju policiji slučaj prevare i/ili falsifikovanja. Šta da ti kažem...a u utorak popodne su rasknjizili. Veruj mi, identicno tako je bilo u SBB-u dok nisu kupili novi sistem. Bas mi je drugarica koja se bavi time objasnjavala.
To znam. Nisam platio u Pošti već u banci za koju znam kako i kada odrađuje uplate i naloge za prenos.Elem, jos ako si uplatio u posti dodaj jos jedan dan! (Nikad, nikad u posti ne uplacujte bilo sta).
A mene zvao juce lik sa 790 da mi ponudi telefone. I nabroja mi on neke, u 6. segmentu sam. Ja pitam "nesto od HTC-a? " On kaze nista. Ja rekoh to je sve nista, prijatno. Ceka se januar, preci cu na vip/telenor, sta vec tada bude povoljnije, iskesirati neki telefon i kraj price, da se ne nerviram dzabe
- Pa momak sa šaltera korisničkog servisa koji mi kaže da mogu odmah da se razdužim sa overenom uplatnicom, a na kraju se ispostavlja da mora da se čeka proknjižavanje 3-4 radna dana.
Pusti pacijente sa 790 oni nude samo sto oni imaju trenutno od modela, u 6. segmentu mozes da uzmes HTC Touch 2 mega, idi u TC Usce - imali su ga pre desetak dana, kao i sve ostale modele iz tabele.
Pa ne znam sad' baš da li je to stvar tumačenja ili nepoznavanja pravila i protokola službe (čitaj nestručnost). Ja lepo pitam, meni radnik odgovori, posle dođe šef i kaže da ne može to tako... :S: A navodno su im i ruke bile vezane jer nisu moglu da mi urade tu segmentaciju ili šta već jer im aplikacija to blokira zbog nerasknjiženog zaduženja. :wall:To je ono sto zaposleni tumace poslovnu politiku onako kako oni misle da treba i mnogo toga zavisi na koga naletis.
Mada meni su produzili ugovor iako mi zadnji racun nije bio proknjizen, platio sam ga taj dan, 20 i neki je bio, cak mi ni uplatnicu nisu trazili bilo je ono ajde da ti verujemo.
Isto tako u poslovnici u Pozeskoj su mi ukljucili odlazni saobracaj kad sam pokazao uplatnicu a ranije je bila prica da mora uplata da se prvo proknjizi.
Ne verujem da bih sa drugom poslovnicom bolje prošao, jer sam u ovu već uložio popriličnu količinu vremena i energije, pa se nadam da ćemo se u ponedeljak, kada se šefica vrati sa odsustva, pomeriti s' mrtve tačke, ako ni zbog čega drugog ono da me više ne bi gledali. :S:Probaj ti da zavrsis posao u jos nekoj poslovnici, a mogao bi da napises pismo i direktoru direkcije za komercijalne poslove - Vladimiru Lucicu i spomenes mu tu diskriminaciju itd, posto je on potpisnik pisama koje su slali za kampanju.
Evo ovako... Prvo proveri da li imaš ikakvih dugovanja par godina u nazad, da ti se ne sete nečega, kao i meni, baš kad' bude došlo vreme da ostvariš pravo na taj "bonus". Insistiraj da pogledaju i da ti eventualno daju listing svih zaduženja i uplata...Meni istice ugovor za mesec dana , pa me zanima sledece . Da li postoji opcija da uzmem telefon (jeftinije na osnovu segmenta ) ali da promenim broj , tipa da uzmem 066 ? (jos kad bi moglo sa onom promocijom br kao fiksni )
Eto ti ga na! Nije... ništa više nije ni sigurno, a ni provereno. :wall: Meni su rekli da je granica 2500 din. Ko zna, možda su je u međuvremenu i podigli na 2800 (prate ljudi kurs evra). :S:Meni je prosecan racun u poslednjih 6 meseci 2800 dinara, a u 6. segmentu sam. Jel to provereno da tako svrstavaju, da je 2500 granica? A trenutno im je ponuda telefona nikakva, sve sto vredi je otislo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari