Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Ako moze mala pomoc. Trenutno sam u Nemackoj i imam mogucnost kupovine iPhone 3GS, ali nazalost samo preko ugovora koji je na 24 meseca. Pa sad me zanima kada se vratim u Srbiju, da li ce moci da se otkljuca i koristi kartica iz Srbije? Zato sto sam negde procitao da 3GS na verziji 4.0 ili 4.0.1 ne moze da se jailbreak-uje pa samim ti ne moze jos ni da se otkljuca... A predpostavljam da svi 3GS koji se trenutno prodaju su na verziji 4.0 ili 4.0.1... Na sajtu T-Mobile u Nemackoj stoji da je moguce otkljucavanje tek posle ugovora tj. tek posle 2 godine, a puno mi je da cekam toliko da bih koristio svoju karticu..:wall:

A kako mislish da kupish telefon na ugovor i josh da tek tako odesh iz zemlje i nikom nishta ? :) Pa neko mora mesechno da placa pretplatu za taj fon koja uopshte nije mala, to se nikako ne isplati uzimati ako ga taj nece koristiti :)

Hvala ti. Ovde mi zivi mama, pa bi ona to mesecno placala i koristila tu karticu koju bih dobio uz Iphone. Ipak cu sacekati jesen pa cu uzeti Iphone 4. :)

Poslednja izmena:
Onda je to druga kombinacija, odnosno najbolja moguca :)

Da li postoji neka caka, da prijavis da ti je ukraden posle par meseci i dobijes neke olaksice?
Citao sam da tako nesto rade u Engleskoj preprodavci.

Ne verujem da su bash naivni, ovog puta su zbog slichnih drastichno povecali sumu koju treba da platish ako hocesh da raskinesh ugovor, tako da su verovatno sve mogucnosti procheshljali.

Da li je punjac za Ipod isti kao i za Iphone 3gs ?
Hvala...

priest77 je napisao(la):
Da li postoji neka caka, da prijavis da ti je ukraden posle par meseci i dobijes neke olaksice?
Citao sam da tako nesto rade u Engleskoj preprodavci.

Postoji caka da uzmes fon na ugovor i da posle odredjenog vremena prijavis da ti je fon ukraden. Vise manje to jako lako ide i oni samo fon skinu s osiguranja (za koje placas, lupio sam cifru, 9e mesecno). Posle toga taj fon vise nece moci da se koristi u Engleskoj a ti dobijas drugi na kucnu adresu.
Mislim da to svi Srbi tamo rade. A sto se konkretnih olaksica tice, ne znam.

Koliko izadje dekodiranje iphona 3gs?

0€, sve mozes sam da uradis ako imas originalnu karticu operatera ili blanko sim karticu za aktivaciju

Originalnu karticu operatera nemam , a za ovu drugu i neznam sta je? moze li malo objasnjenja gde da nadjem takvu karticu?
Pozdrav

Test Sim kartica služi za aktivaciju iPhonea i može se kupiti na isrbija, kao što ti je trenje napisao.

Test Sim kartica služi za aktivaciju iPhonea i može se kupiti na isrbija, kao što ti je trenje napisao.
Stavio sam sliku sta mi ispise na ekranu kad nemam ubacenu karticu.
Da li je to problem koji se resava ovim test sim karticama?

Hvala svima...

Prilozi

• DSC01373_resize.jpg
    DSC01373_resize.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 95
Ovo ispisuje simfree model. Kada mu ubacis karticu on normalno radi. Koliko se secam, zakljucani modeli odmah traze da se prikace na itunes.

Ovo ispisuje simfree model. Kada mu ubacis karticu on normalno radi. Koliko se secam, zakljucani modeli odmah traze da se prikace na itunes.

Ubacim ja karticu ali nece ,nesto slicno napise , da sim kartica nije podrzana ili tako nesto...

Onda se izvinjavam. Imam sim free model i on tu poruku izbacuje ali sam pogresno imao utisak da zakljucani odmah traze da se konektuju na itunes.

Imas gomilu tutorijala kako se otkljucavaju, nije nista preterano komplikovano.

Ovo ispisuju zakljucani modeli. Potrebna je aktivacija preko itunesa, to moze da se obavi sa maticnom karticom ili, vec pomenutom, test sim. Kad se aktivira sam tom blankom karticom moze doci do problema, ispisuje se neka poruka "different sim..", ali se to moze izbeci, tutorial mozes naci na isrbija.net. I to je to.

Jos cekam aktivacionu karticu , tako da nista nediram ali zanima me jedna stvar ( mozda glupo pitanje), da li postoji 3g model od 32gb a da nije S varijanta? Pitam zato sto nisam siguran koji je ovo model kod mene ( 32gb).

Jos cekam aktivacionu karticu , tako da nista nediram ali zanima me jedna stvar ( mozda glupo pitanje), da li postoji 3g model od 32gb a da nije S varijanta? Pitam zato sto nisam siguran koji je ovo model kod mene ( 32gb).

Ne postoji 3G sa 32Gb, a razlika je isto i u tekstu na ledjima, koji je na 3GS-u sjajan kao jabukica, a na 3G je taman.

Zasto ne odes u iSrbija oni ce ti aktivirati iPhone za dz, samo im odnesi. Samo posle jailbreak-a a pre unlock-a prvo odradi ovo iz prvog posta pa tek onda otkljucavaj i ubacuj sim karticu koju ces da koristis.

iPhone u Srbiji od oktobra

Jedan od najatraktivnijih i najpopularnijih mobilnih telefona u svetu dolazi i u našu zemlju i to najverovatnije kao ekskluziva jednog od mobilnog operatera.

Iako se ovaj poznati telefon već mogao nabaviti u Srbiji na crnom tržištu, mnogi kupci se nisu odlučivali na ovakav potez zato što je iPhone bio “skinut” sa stranih mreža pa skupa investicija nije bila sigurna. MobiTech je iz dobro obaveštenih izvora saznao da će se Appleov telefon iPhone moći kupiti u Srbiji od oktobra 2010 godine. Sada fanovi ovog telefona neće morati da brinu jer on stiže zvanično i legalno što uključuje garanciju i sve ostale beneficije.

Za sada je sigurno da će se u ponudi naći 3G S model dok se za najnoviji iPhone 4 model još uvek pregovara. U pregovorima je takođe i operater koji će ga dobiti u svojoj ponudi.

Apple fanovi svakako imaju puno razloga za slavlje pa ako do sada nisu kupili iPhone neka se strpe još samo malo. Naravno, MobiTech će vas i dalje obaveštvati o daljem razvoju situacije.

iPhone u Srbiji od oktobra

Jedan od najatraktivnijih i najpopularnijih mobilnih telefona u svetu dolazi i u našu zemlju i to najverovatnije kao ekskluziva jednog od mobilnog operatera.

Iako se ovaj poznati telefon već mogao nabaviti u Srbiji na crnom tržištu, mnogi kupci se nisu odlučivali na ovakav potez zato što je iPhone bio “skinut” sa stranih mreža pa skupa investicija nije bila sigurna. MobiTech je iz dobro obaveštenih izvora saznao da će se Appleov telefon iPhone moći kupiti u Srbiji od oktobra 2010 godine. Sada fanovi ovog telefona neće morati da brinu jer on stiže zvanično i legalno što uključuje garanciju i sve ostale beneficije.

Za sada je sigurno da će se u ponudi naći 3G S model dok se za najnoviji iPhone 4 model još uvek pregovara. U pregovorima je takođe i operater koji će ga dobiti u svojoj ponudi.

Apple fanovi svakako imaju puno razloga za slavlje pa ako do sada nisu kupili iPhone neka se strpe još samo malo. Naravno, MobiTech će vas i dalje obaveštvati o daljem razvoju situacije.

Ljudi koji su kupili iPhone 4 sverc za 1000e si ispali magarci 3, 2, 1...

Ma kakav iPhone 4, bice 3GS kod Telenora, a kapiram da ce mu cena na ugovor biti kao da si ga kupio novog preko oglasa :)

E ovako, naisao sam na problem koji ne znam da resim, nece me pa nece!!!:wall:
Doneo mi drug da mu otkljucam iphone 3g -16gb (srebrna jabuka sa zadnje strane i taman text), nisam se ranije zanimao malo duze sa ajfonom tako da se izvinjavam ako negde gresim. Dobio sam ga bez sim kartice sa mreze na kojoj je bio, nadjoh na netu u putanju je Austria ONE mreza.
Da ne duzim, pregledao sam malo tutorijale na netu i krenuo da ga otkljucam. Skinuo sam vise restore fajlova i ni na jednom nije hteo da prodje osim na 4.01. Posle toga nisam uspeo da ga aktiviram jer nisam imao njegovu sim karticu, pronasao sam sim free i sa njim aktivirao (ako tako moze da se kaze) ajfon i sada mogu da ceprkam po njemu. Instalirao sam posle toga redsn0w_win_0.9.5b5-5 i odatle nemam vise wi fi da bi odradio jailbreake da moze da koristi nase kartice.
E sad molba ako neko ima resenje jer nocas moram da ga uradim, sutra putuje a nemam kintu da mu kupujem drugi jer ovaj kao da je zaludeo.

P.S. probao sam vise puta isti postupak i nema nikako wi fi (ne vidi mrezu)

P.S.S. sorry za mozda nerazumljiv text, u ocaju sam :S:

Pozz

Nazad
Vrh Dno