Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

sorry za mali offtopic, ali sta ce ti takav telefon, ako mobilni koristis tako malo?
mislim ne razumem zasto da bacas novac na nesto skupo, a neces ga koristiti?

sorry za mali offtopic, ali sta ce ti takav telefon, ako mobilni koristis tako malo?
mislim ne razumem zasto da bacas novac na nesto skupo, a neces ga koristiti?

Tako koristim trenutni telefon :) Pomenuh u nekoj od tema, glavni razlog je zbog GPS-a, koji mi treba, ali zasto da dajem 150 ili vise evra za standalone GPS uredjaj, ako moze pristojno da radi i na iPhone-u, posto je ionako vreme da menjam telefon.
Znaci nece se koristi za proveru twitova, facebook-a, i stanja na berzi :) ali bi se koristile neke aplikacije koje me interesuju, kao i GPS..

Ti telefoni poslednje za shta sluze je provera tweetova, facebook i ostale gluposti koje su se pojavile juche pa su popularne medju novokomponovanim vlasnicima kompova :)

iPhone ce ti doneti potpuno novi svet email-a, sms-a i surfa u dzepu, a to ne znam kome danas ne treba. Uhvaticesh sebe da ce te mrzeti da ustanesh iz fotelje ako ti treba nesto na netu, jednostavno cesh uzeti iPhone i to zavrshiti, a ako koristish google mail ili slichan, vishe cesh ga proveravati i odgovarati na fonu nego na kompu...

Firmina kartica mi je zakljucana sto se internet sadrzaja tice, tako da nazalost ga ne bi koristio za to trenutno. Mada i da mogu, ne kriziram toliko i ne vodim neke bitne poslove da to sve ne moze da saceka dok dodjem kuci ili na posao :)

1.5 dan max.

Kakvo je stanje sa baterijom na 3G verzijama.. ako pogasim sve sto mi ne treba, wi-fi, 3G, bluetooth, gprs, push notifikacije, smanjim brightness na 20, 30 posto itd.. koliko mogu da ocekujem da drzi? Koristio bi se na primer par kratkih poziva dnevno, 5, 6 poruka, alarm svakog dana sa nekoliko snooze-ova :)D ovo mi je jako bitno) i slicno.. dakle nista specijalno. Takodje, ima li razlike puniti ga u zidu ili preko USB-a, odnosno sta je pozeljnije..

Uz tako umereno koriscenje racunaj jedno 3 dana da ce ti drzati baterija. A sto se punjenja tice ne znam, ja ga punim uglavom preko zidne uticnice.

Iako ga tako umereno koristi max 1,5 dan??? Nema sanse meni stari 2g koji koristim kao drugi broj izdrzi minimum 2 dana a koristim ga vise nego sto je Lozac naveo.

Poslednja izmena:
Takodje, ima li razlike puniti ga u zidu ili preko USB-a, odnosno sta je pozeljnije..

Kad puniš sa računara, max struja koju može da povuče telefon je 500mA, dok je kod punjača duplo veća ta vrednost tj 1A. To u praksi znači samo da će se telefon brže napuniti sa punjača nego sa računara, jedina razlika.

Iako ga tako umereno koristi max 1,5 dan??? Nema sanse meni stari 2g koji koristim kao drugi broj izdrzi minimum 2 dana a koristim ga vise nego sto je Lozac naveo.

Meni ni pod razno 3g nije izdrzao vise od 1.5 dana, ma kako ga koristio.

Verujem ali drzanje baterije najvise zavisi od toga koliko ga koristis, ja 3G punim svako vece ali to je pre svega zato sto ga maksimalno izrabljujem u toku dana. Na 2G mi je druga situacija jer ga malo koristim i vise je na stand by-u. Usage timer najbolje pokazuje stanje stvari, pogledajmo recimo ovu situaciju

3648591876_917527484c.jpg

A po svemu sto je Lozac naveo ne verujem da ce imati usage od skoro 4h u toku jednog dana tako da bi trebalo i dosta duze da mu drzi.

Pricao si samo 28 min za celog zivota tog iphone-a :-o
A ja mislio da ja malo pricam :)

Inace svidja mi se programcic, lepo su se setili da mere minute koriscenja.

Ma nije moj screenshot ali to je manje vise to, 7 sati koriscenja i 2 dana standby-a sto je i vise nego dobro drzanje baterije, racunam da ce lozacu i duze baterija drzati s obzirom na to sto je rekao da ce prilicno umereno koristiti telefon. A program je sastavni deo ios-a, settings/general/usage.

Skontao sam da je deo sistema, jer svakako nema multitasking, pa i ne moze drugacije...
U nekoj temi sam video da je iPhone4 ima dosta duze trajanje baterije u loadu (skidanje filma, gledanje i sl). Preko 4h, dok je 3gs nesto preko 3 u istim uslovima. Fino poboljsanje.

Firmina kartica mi je zakljucana sto se internet sadrzaja tice, tako da nazalost ga ne bi koristio za to trenutno. Mada i da mogu, ne kriziram toliko i ne vodim neke bitne poslove da to sve ne moze da saceka dok dodjem kuci ili na posao :)

Onda ti stvarno iPhone (ili svejedno Android) nije uopshte potreban, jer vecinu prednosti takvog telefona ti necesh koristiti :)

Za vas koje imate 3gs i ostale modele,

kako izgleda surfovanje na iphone-u, gledanje youtube-a i ostalih cuda ?

I kako izgleda recimo kad naletish na neki sajt sa flash-om, ne mozes da gledas to uopste i ne postoji nikakva zamena ?

Surf i jutjub rade jednom recju vrhunski. :)

A za flash nema nikakva zamena, to gde je flash ostaje prazno.

Pricao si samo 28 min za celog zivota tog iphone-a :-o
A ja mislio da ja malo pricam :)

Inace svidja mi se programcic, lepo su se setili da mere minute koriscenja.

Kad reinstaliras sistem to se resetuje, a imas i dugmence dole (nije stalo na slici) kojim resetujes vreme pricanja, tako da to nije za ceo zivot ajfona :)

Evo moj primer, 3GS manje od godine star, doduse to su bila dva dana bas slabog koriscenja.

Prilozi

• Picture.png
    Picture.png
    46.2 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Za reklame nema spasa, a ja stvarno ne znam kome trebaju. Za embedded video on ti otvara youtube aplikaciju i pushta...

Onda ti stvarno iPhone (ili svejedno Android) nije uopshte potreban, jer vecinu prednosti takvog telefona ti necesh koristiti :)

Da, ovakvi telefoni verovatno najvise dolaze do izrazaja kad koristis internet mogucnosti i aplikacije, al dobro, necu biti na ovoj kartici vecno. Uostalom, krepao mi je MP3 plejer, mobilni je vec 4 godine star, i treba mi navigacija.. pa zasto ne bih sve to uklopio u jedan uredjaj :)

Pa to je ok, shteta je samo nemati net jer ti on otvara potpuno novi online svet, kad jednom naviknesh da svuda imash net sa sobom, upotrebljiv skoro kao na laptopu, ne mozesh bez telefona gde god krenesh :) Ja sam prodao 3G da bi uzeo 3GS, a onda je izashao 4 i sad nema smisla da ne uzmem njega :)

@Boris Lozac
Za Flash imas browser koji se zove Cloud Browse dok za internet mozes da koristis i wi-fi tamo gde ga imas.

@Boris Lozac
Za Flash imas browser koji se zove Cloud Browse dok za internet mozes da koristis i wi-fi tamo gde ga imas.

Cool, ali kao sto rekoh sa ovom postpaid firminom karticom nemam uopste pristup internetu, kao ni roaming, mozda moze da se aktivira ako trazim...

Poslednja izmena:
Takodje
[YOUTUBE]adouTnXgelE[/YOUTUBE]

Frash lets Flash content play on iPad whether Jobs wants it or not

There's no question that the iPad (and most newer iPhones and iPod touches) can run Flash. Just in case you wanted some "pics or it didn't happen"-style proof, the same dev who brought us the Spirit jailbreak decided to port the mobile Flash plug-in for Android to Apple's iOS.

The demo video looks pretty dang good, and @comex's latest is yet another reason why you might want to jailbreak your device. Unless, of course, you're a fan of the blue LEGO bricks

Cool, ali kao sto rekoh sa ovom postpaid firminom karticom nemam uopste pristup internetu, kao ni roaming, mozda moze da se aktivira ako trazim...
Za wi-fi ti ne treba sim kartica.

@I_L_I_J_A
Ovo ce da bude kao na androidu, puna podrska za flash.

Poslednja izmena:
Evo moj primer, 3GS manje od godine star, doduse to su bila dva dana bas slabog koriscenja.
opet sorry za off :) koliko to manje od godine? 2 dana? imas sat vremena talk time?
ja od 04.05.2010. 24h i nekih 30min talk time (i 482MB na EDGE i 543MB na WiFi)
ne kontam cemu vam sluze telefoni od +300eura?

opet sorry za off :) koliko to manje od godine? 2 dana? imas sat vremena talk time?
ja od 04.05.2010. 24h i nekih 30min talk time (i 482MB na EDGE i 543MB na WiFi)
ne kontam cemu vam sluze telefoni od +300eura?

Vec sam napisao u tom istom postu al ti valjda ne citas, statistika se resetuje na dugmence koje je ispod ne vidi se u skrinshotu. I kad se instalira novi sistem.

A fon je negde od oktobra cini mi se.

Poslednja izmena:
aha, ok :) bas mi izgledalo malo cudno :)

jel ima negde da se vidi uzivo i isproba iPhone 3gs? i koliko se sada krece njegova cena?

Ima u par radnji po Beogradu, ne znam da li daju da ga isprobas, ne vidim zasto ne. Cena je od 450 pa navise..

Ako moze mala pomoc. Trenutno sam u Nemackoj i imam mogucnost kupovine iPhone 3GS, ali nazalost samo preko ugovora koji je na 24 meseca. Pa sad me zanima kada se vratim u Srbiju, da li ce moci da se otkljuca i koristi kartica iz Srbije? Zato sto sam negde procitao da 3GS na verziji 4.0 ili 4.0.1 ne moze da se jailbreak-uje pa samim ti ne moze jos ni da se otkljuca... A predpostavljam da svi 3GS koji se trenutno prodaju su na verziji 4.0 ili 4.0.1... Na sajtu T-Mobile u Nemackoj stoji da je moguce otkljucavanje tek posle ugovora tj. tek posle 2 godine, a puno mi je da cekam toliko da bih koristio svoju karticu..:wall:

Za sada ne mozes nista, sigurno ce uskoro moci, ali kada tacno to ne moze niko da ti 100% garantuje.

Nazad
Vrh Dno