Auu, ja sam ovakav fon cekao od 2003 god - znaci 300 godina

. Mislim da se malo pominjao kvalitet zvuka kod Iphona.
Znaci 3GS ima zvuk, ali za klasu ispred svih (HD2, Nexus, Creative zen, Nokie/SE). Bolesno kako dobar zvuk, kakva stereo separacija, itd. Konacno da telefon moze da se koristi kao upotrebljiv mp3 sa odlicnim zvukom. Naravno ko slusa zvuk na soc-realizam bubicama, nista nece izvaliti. Jos su default apple bubice, iako smece, ok za konkurenciju. Samo nemojte bacati pare na gluposti i kupovati druge bubice ako hocete bolji zvuk. Isprobah gomilu bubica za 3gs po merkatorima, uscima, deltama, i sve su bulja na kvadrat. Znaci AKG 10.000 - 15.000 din - sacuvaj boze, onda original apple one sa shatro silikonima za satro Bass oko 10.000 din - mega bulja. Isprobah i sennheiser ie6 od milijun evra - smesno, imam i creative ep630 - zhali boze. Sve je to subjektivno znam, ali cak i gluvonem kad stavi koss porta pro uparen sa 3gs-om, i kada mu poispadaju plombe, ce shvatiti o cemu pricam. Taj bas, ti srednji, ti visoki - niti jedne bubice (verovatno zbog proste fizike i velicine membrane) nisu miljama blizu tom dozivljaju. Inace i Koss zna da bude smece, ali porta pro ih je bas u*enjao. Poredih sa Sennheiser PX-100 - ma kakvi, mnogo precizni bas, mnogo otvoreniji zvuk, ko da su ih pravili za 3GS. Ima i boljih slusalica naravno, ali su isuvishe geek. Porta pro su nekako retro shmekerske:
Inace porta pro se mogu nositi i standardno, i Behind the Head street fazon, a mogu se spakovati na minimalne dimenzije + se dobija dozivotna garancija. E sad, posto nema sluski sa normalnim kontrolama za 3GS (da ima volume i premotavanje i mic), zrtvovah original bubice, i izmodovah porta pro. Ovde imate upustvo kako to da uradite:
http://www.sgheadphones.net/index.php?showtopic=9574&hl=Salvaging+a+Portapro+-+A+first+attempt
A evo i 3gs mod porta pro by Haludza:
I sad. mogu da imam odlican zvuk, nisam osudjen na apple bubice, a da imam sve originalne kontrole, tj da mogu da premotavam pesme napred nazad, pojacavam zvuk, javljam se na fon, imam voice command, a da ne pipam telefon, i mogu reci da sve radi perfektno.
A sto se ostalog tice, Apple je se 3GS-om + Cydiom stvarno satro sve - a smartphone uredjaje setam od 2003 i MPX200.