Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Sinoc sam nesto dirao i zeznuo podesavanja za internet i za MMS na iPhone 2G, znam da sam se zezao da bih to uspeo da podesim i sad ne mogu da se setim kako sam namestio. Sve u svemu nece uopste da prihvati podesavanja MMS, vec samo za Cellular data. Ja ukucam i cim izadjem i vratim se vise podesavanja nema. Jel zna neko kako da resim problem i podesim i jedno i drugo?

Inace ja sam na VIP-u.

Sinoc sam nesto dirao i zeznuo podesavanja za internet i za MMS na iPhone 2G, znam da sam se zezao da bih to uspeo da podesim i sad ne mogu da se setim kako sam namestio. Sve u svemu nece uopste da prihvati podesavanja MMS, vec samo za Cellular data. Ja ukucam i cim izadjem i vratim se vise podesavanja nema. Jel zna neko kako da resim problem i podesim i jedno i drugo?

Inace ja sam na VIP-u.

Uspeo sam :)

Ako neko naleti na problem podasavanja i brisanja opcija, evo direktno podesavanje fajla na iPhone-u sa iSrbija

http://www.isrbija.net/showthread.php?t=2767

Btw baterija neće da mi se puni, ujedno mi vrisnulo i mesto, pa se pitam da li je zbog toga jer sam ga punio preko usb-a, možda blokirao konekciju, ali nemam pojma.
Drkao sam sinoć ICQ na njemu, stavio posle toga da se puni na usb-u i legao da spavam, i jutros sam se probudio sa upozorenjem da nemam mesta (sto sam lako rešio) i praznom baterijom iako pise da se puni....

Samo mi nemojte reći da je otišla baterija...

Uradi restore, ja sam 2 puta imao takav problem - nabodem ga na punjac i on pocne da se prazni umesto da se puni. Za 4h - sa 100% dodje na 0.

Da ne otvaram novu temu, samo jedno pitanje,
trenutno imam 2g i predomisljam se izmedju 3g i 3gs,
glavni razlog mi je surfovanje internetom

trenutno na 2g se otelim dok ne ucita neku stranicu,

Da li vredi dati 150e razlike za 3gs zbog internet surfovanja i da li se to primeti u nasim uslovima posto bih surfovao preko VIP mreze a ne preko WIFI.

Kakva su vasa iskustva ?

Da ne otvaram novu temu, samo jedno pitanje,
trenutno imam 2g i predomisljam se izmedju 3g i 3gs,
glavni razlog mi je surfovanje internetom

trenutno na 2g se otelim dok ne ucita neku stranicu,

Da li vredi dati 150e razlike za 3gs zbog internet surfovanja i da li se to primeti u nasim uslovima posto bih surfovao preko VIP mreze a ne preko WIFI.

Kakva su vasa iskustva ?

Ja sam skoro presao sa 2G na 3G i primeti se samo tako brzina u 3G mrezi (VIP), ako si u Beogradu gde VIP ima 3G (za druga mesta ne znam, ali ce valjda uskoro se to prosiriti). Sa 3GS-om ces dobiti brzi rendering nece nikad nestati memorije safariju i sl, a ako je EDGE samo dostupan neces se leba najesti od brzeg procesora i memorije...

Internet koristim uglavnom kada sam na terenu po nekim manjim mestima u vojvodini jer nemam pristup glavnom kompjuteru.

Jel to znaci da necu imati 3g signal tamo nego ce veza biti ista kao edge na 2g?

Ako u tim mestima ne postoji 3G pokrivenost, brzina ce ti biti potpuno ista kao i na 2G-u, odnosno bice brzina EDGE-a.

Evo mape pokrivenosti 3G signalom za MTS, ali imaj u vidu da je pokrivenost jedno a kvalitet veze i prakticno ostvariv protok nesto sasvim drugo:
http://www.mts.telekom.rs/index.php/mapa-pokrivenosti-3g.611.html

Onda mi brzina 3gs-a nista nece pomoci, kad se u dosta mesta mucim i sa edge signalom

Poslednja izmena od urednika:
Sacekaj jos malo pa ces videti da li ce apple odobriti operu mini, ili ako ne, sta ce se desiti, da li ce se pojaviti na cydiji.... U svakom slucaju, opera mini ce biti najbolje resenje (ako je bude :) )
http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g-cBY

PS. ova mapa pokrivenosti 3G signalom za MTS malo laze jer ja jedva imam u gradu (Vrsac) 3G a van grada nema ga, ne znam kako je u ostalim delovima zemlje

Poslednja izmena:
Pa 3G zna i u Beogradu da se izgubi, tako da kapiram da po Srbiji jedva radi :)

Ja moram da priznam da u centru BG-a 3G na VIP mrezi rastura kako radi. Znaci pegla samo tako, odziv samo takav, merio sam speedtest peglao mi 2.5Mb/s

Auu, ja sam ovakav fon cekao od 2003 god - znaci 300 godina :). Mislim da se malo pominjao kvalitet zvuka kod Iphona.

Znaci 3GS ima zvuk, ali za klasu ispred svih (HD2, Nexus, Creative zen, Nokie/SE). Bolesno kako dobar zvuk, kakva stereo separacija, itd. Konacno da telefon moze da se koristi kao upotrebljiv mp3 sa odlicnim zvukom. Naravno ko slusa zvuk na soc-realizam bubicama, nista nece izvaliti. Jos su default apple bubice, iako smece, ok za konkurenciju. Samo nemojte bacati pare na gluposti i kupovati druge bubice ako hocete bolji zvuk. Isprobah gomilu bubica za 3gs po merkatorima, uscima, deltama, i sve su bulja na kvadrat. Znaci AKG 10.000 - 15.000 din - sacuvaj boze, onda original apple one sa shatro silikonima za satro Bass oko 10.000 din - mega bulja. Isprobah i sennheiser ie6 od milijun evra - smesno, imam i creative ep630 - zhali boze. Sve je to subjektivno znam, ali cak i gluvonem kad stavi koss porta pro uparen sa 3gs-om, i kada mu poispadaju plombe, ce shvatiti o cemu pricam. Taj bas, ti srednji, ti visoki - niti jedne bubice (verovatno zbog proste fizike i velicine membrane) nisu miljama blizu tom dozivljaju. Inace i Koss zna da bude smece, ali porta pro ih je bas u*enjao. Poredih sa Sennheiser PX-100 - ma kakvi, mnogo precizni bas, mnogo otvoreniji zvuk, ko da su ih pravili za 3GS. Ima i boljih slusalica naravno, ali su isuvishe geek. Porta pro su nekako retro shmekerske:

415535495_23661d12ee_o.jpg

Inace porta pro se mogu nositi i standardno, i Behind the Head street fazon, a mogu se spakovati na minimalne dimenzije + se dobija dozivotna garancija. E sad, posto nema sluski sa normalnim kontrolama za 3GS (da ima volume i premotavanje i mic), zrtvovah original bubice, i izmodovah porta pro. Ovde imate upustvo kako to da uradite:

http://www.sgheadphones.net/index.php?showtopic=9574&hl=Salvaging+a+Portapro+-+A+first+attempt

A evo i 3gs mod porta pro by Haludza:

I sad. mogu da imam odlican zvuk, nisam osudjen na apple bubice, a da imam sve originalne kontrole, tj da mogu da premotavam pesme napred nazad, pojacavam zvuk, javljam se na fon, imam voice command, a da ne pipam telefon, i mogu reci da sve radi perfektno.

A sto se ostalog tice, Apple je se 3GS-om + Cydiom stvarno satro sve - a smartphone uredjaje setam od 2003 i MPX200.

Poslednja izmena:
Je l' ima neko od vas Zagg Invisible Shield na telefonu? Ja razmišljam da stavim Zagg ili Clear Mate (sada imam neku silikonsku futrolu), ali me zanima koliko promeni touchscreen, tj. osećaj kucanja i surfovanja na njemu nakon stavljanja display protectora.

Ja nemam Zagg ali imam neki film koji je dosao uz futrolu i ne utice uopste na osetljivost ekrana, cak mi se cini da je bolji osecaj jer lakse klizi prst.

Invisible Shield na telefonu stiti samo od ogrebotina, zato sam ja kupio ove futrole koje su bolja zastita ako ti nekad padne telefon:
Ovo za 3G a ovo za 2G

Poslednja izmena:
Ma smaraju me futrole, imam već jednu silikonsku, samo sam hteo da vidim za ekran da li menja osećaj, hvala na odgovoru. :) Naručio sam Zagg Invisible Shield fullbody sa njihovog sajta, nadam se da neće da me odere carina mnogo. :)

Kako da znam zasigurno da li je fon simfree ili ne? Sem, logično, apdejta preko itunes i (potencijalnog) s*ebavanja... I ne, nemam kutiju da pogledam šta piše na njoj...

Pa valjda ti je simfree ako radi sa našom karticom bez jailbreaka, tj. blacksn0wa.

Nisam još ništa kupio... Zato se i raspitujem ovde. Ima li neki način :)

Imam pitanje:

Kako da saznam na koju mrezu mi je zakljucan iPhone 3GS? Da li mogu kod ovih nasih sto prodaju Apple? Tj jesu li oni uopste zvanicni za Apple? I gde se nalaze? E sad iPhone mi je jos pod "garancijom", tj nemam nista uz njega, vec sao znam da je proizveden u oktobru 2009 (po serijskom broju).

E sad ako ne mogu kod nas, kako da kontaktiram Apple da mi oni kazu na koju mrezu je zakljucan? Citao sam po netu da bi Apple mogao da mi da taj info (ako im dostavim serial/IMEI stagod), samo je "mali" problem sto na Apple sajtu ne postoji ni jedna jedina mail adresa vec samo one finte da ih zoves ili da oni zovu tebe preko telefona.

Je l' ima neko od vas Zagg Invisible Shield na telefonu? Ja razmišljam da stavim Zagg ili Clear Mate (sada imam neku silikonsku futrolu), ali me zanima koliko promeni touchscreen, tj. osećaj kucanja i surfovanja na njemu nakon stavljanja display protectora.

imam zagg, i nista mu ne smeta, lakse se cisti ekran, ne grebe se nista. Jedino sto mi se ne svidja je sto se skuplja prljavstina od dzepova, ruku i sl, na ivicama same folije, pa ako nije savrseno zalepljena moze bas da smeta...

Jedno pitanje, koliki vam je Other deo u zauzecu memorije kad pogledate u iTunes. Meni je 475MB jel to normalno. I sta se uopste smesta u Other?

iTunes mi više ne syncuje aplikacije, bilo da su sa App Store-a, bilo sa Install0us. Reinstalirao sam AppSync, ali pošto ne sinhronizuje ni one sa AppStore, nije do toga. Jel imao neko ovih problema skoro?

Kakvo je stanje sa baterijom na 3G verzijama.. ako pogasim sve sto mi ne treba, wi-fi, 3G, bluetooth, gprs, push notifikacije, smanjim brightness na 20, 30 posto itd.. koliko mogu da ocekujem da drzi? Koristio bi se na primer par kratkih poziva dnevno, 5, 6 poruka, alarm svakog dana sa nekoliko snooze-ova :)D ovo mi je jako bitno) i slicno.. dakle nista specijalno. Takodje, ima li razlike puniti ga u zidu ili preko USB-a, odnosno sta je pozeljnije..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno