Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Upravo to je to sto me brine, temperature vrm-a a jos je ovaj kuler iz testa zver!:mad:

Kako si zakacio 12icu za kuler, odnosno cime? Mene jedino brine kod tog poduhvata hladjenje naponske jedinice, odnosno da li vazduh struji preko naponske. Ako te ne bi mrzelo mogao bi mozda da uslikas par slika da se vidi kako izgleda to, ako ti je cim nema veze.

Jedino sto me je odbijalo od kupovine GTX470ice su te temperature, ako je to hladjenje pouzdano eto resenja!

Uzeo one plasticno-zicane vezice sto se omotavaju oko kablova pri cable management-u, jer nisam imao plasticne vezice (plastic strips) koje preporucuju po forumima, no i ovako sam odlicno zategao i osigurao, provuku se kroz rupe na donjem dijelu plastike koja ostane na grafi, ma ventilator stoji rock solid.
Imaj na umu da i stock ventilator na grafi radi na auto, ne mice sa 40%...i hladi VRM, tako da iako rade dva venta kartica je necujna.
Gde da ocitam GPU VRM temperaturu? Everest daje GPU, GPU Diode, GPU Memory i GPU Ampient, a ni GPU-Z je ne ocitava..

Prilozi

• fotografija.JPG
    fotografija.JPG
    363.9 KB · Pregleda: 227
Poslednja izmena:
Jel mislis da ce te verzije vazdusnog sistema da rade losije od resenja sa turbinom ,citaj u dobro provetrenim i komfornim kucistima?

Nisam rekao da nece dobro raditi (hladiti), vec da se to meni ne dopada - jedna stvar vise o kojoj moras da mislis. Ovo pricam iz licnog iskustva, do pre par dana sam koristio jednu SOC kartu ;)

Nema ni MSI Afterburner, ima GPU i PCB temperature.

Bez obzira, nijedno ocitavanje bilo koje temperature bilo kojeg programa (everest ultimate, MSI Afterburner, GPU-Z) nije ni blizu dramaticnog. Sve su tu negdje oko temperature GPU koja je drasticno manja od temperature stock resenja.

Bogami @Mic odlicno i jednostavno si to izveo (hvala na slici:)). A zbog GTX-ove stock turbine VRM se verovatno hladi pristojno_Ono sto je dobro nema nikakvih operacija i dovodjenja garancije u pitanje, jer se ona plastika jednostavno vrati. Eto patenta za GTX 470 povoljno hladjenje :)

Sem sto ruzno izgleda ako neko ima na primer kuciste sa providnim side panelom....

Poslednja izmena:
I teshko je ovaj ventilator ubudziti ako imash SLi...

Da, plus je sto je jeftino, tiho, lako primenjivo resenje koje ne dovodi u pitanje garanciju, ali minus sto je ruzno (nekako je tesko odvojiti se od plastike na kojoj pise GTX 470), toplota se ne izbacuje direktno van kucista i vise su temperature procesora i napajanja (morate imati dobro provetreno kuciste) i tesko ide na SLI (mozda ako su kartice razmaknute u slotovima).

Meni su minusi nebitni..opet nekako je toplo oko srca kad sam nesto zbudzis za male pare sto je kul, a tamo ljudi daju lovu za kojekakve Gelid Icy Vision-e i cudesa...

Novi Everest ne prikazuje VRM temp. Ako neko sa gtx 470 ima ocitanje VRM temp-a, neka me uputi.

@Mic
Svaka cast kako si se dosetio.Realno nije mnogo ni ruzno.Trebao si samo da vent povezes crnim vezicama za kartu a ne tim kablicem.:p

Ma nestalo crnih, a trebao mi je taj jedan dugacki, zamenicu ga. Nisam htio da nastavljam jedan na drugi da se slucajno ne odvoje. To je isto vezica ali zelena, nije kablic..:d

Jao sto sam los i zao,moracu tu toplinu da ti ubijem malo :)
Kad nabacis Quad CPU videces koliko karta ima jos snage.Sad si je uskratio za potencijal.
P.S.Ta vezica nekako deluje kao neki kablic pa sam zato rekao.

Poslednja izmena:
Ma ja odvrnem Metro 2033 do kraja na 1680x1050 noAA, igram i ne razmisljam o fpsovima...

http://www.nvnews.net/articles/lost_planet_2_performance/index.shtml

lp2_benchmarks_1.png

Geforce GTX 470 drops to €250

Let’s fight Radeon HD 5850

http://www.fudzilla.com/graphics/graphics/geforce-gtx-470-drops-to-€250

nVidia pravi mesta za GTX475, ocekujem da bude malo brzi od 5870 :)
Takodje se pise da nVidia sprema nove drajvere specijalno i maximalno optimizovane za fermi, gde ce se videti bas veliki boost u svim segmentima od svih igara i progama. Taj drajver ce izbaciti izlaskom GTX475 karte.

http://www.kitguru.net/components/g...ch-gtx475-gtx485-with-full-fermi-feature-set/

Lastly, a 5-10% improvement from a major driver update that includes a whole bunch of clever optimisations that Jen Hsun has been working on – but decided not to release until the second generation Fermi product range was ready for launch (being the cheeky chappy he is, we wouldn’t put this past him)

Na netu se prica kako ce GTX485 biti samo 5% brzi, mada cisto sumnjam, nema logike, al ajd...
sa tim novim drajverom se ocekuje 20% boost...

citat:

Comparing the existing GTX480 (using the drive available when it launched) against the GTX485 and the new driver, we think you'll see up to a 20% boost. This is a LAUNCH TO LAUNCH prediction!

To je samo predpostavka, sto ne mora da znaci da ce taj novi drajver doneti toliki boost, ali videcemo. U svakom slucaju novi pravi drajver za fermi dolazi.

Poslednja izmena:
Džabe kad je to furuna, ne treba mi dodatno grejanje u stanu. Čeka se 475.

p.s. koja bi onda trebala biti cena za GTX460?

Ko to moze znati, ovo sa cenama nema nikakvog smisla. Cisto vacarenje i od strane ATI od strane nV.
Moje vidjenje je da ne bi trebala biti preko 180e nikako.

Definitivno nvidia treba da gleda da ide u pravcu da odgovori na ATI 6xxx koja ce se pojaviti sto znaci da sad moraju da izbace serije maximalno unapredjene da bi bile iznad ATI5xxx i nasle se negde sa ATI 6xxx serijom jer ce u protivnom biti u velikom zaostatku.
Ne ocekujem ne znam kakav boost kod serije 6xxx mozda nekih 15-20% po mom vidjenju,od prilike za ATI 6870 procentualno u odnosu za koliko je sada brzi GTX 480 od ATI 5870 sa ovim novim driverima.
Sto znaci da mozemo ocekivati karticu jednaku GTX480 ili ti za nijansu brzu.
Neki smatraju da je fizicki nemoguce dobiti ni tih 20% vec da ce se razlike biti svedene na nekih 10% jer se koristi isti proizvodni proces.
U tom slucaju nVidia ima prostora da se revansira sa kartama i da izbaci dovoljno brze kartice koje cak mozda mogu i da preuzmu prednost u performansama.Sta ce se desiti will see..

E da..Da dodam samo jednu stvar koja je prosto logicna...Posto ce sad ATI imati opet srednji segment pojavom serije 6xxx tek tad ce nv da spusti cenu GTX460 karti da bi opet bila konkurentna.

Poslednja izmena:
To ce biti kupovina kad gtx460 ode na jedno 150-170eu a gtx470 na 200-220eu sto i ocekujem do kraja godine.

gtx460 je vani vec pao na ~160e za 768mb i za 1GB na 180e... ovi nasi mafijasi uvoze na kasikice kako bi derali na marzi...

gtx460 je vani vec pao na ~160e za 768mb i za 1GB na 180e... ovi nasi mafijasi uvoze na kasikice kako bi derali na marzi...

A da ne mislis mozda da uvoze malo jer ne mogu vise da prodaju? Sta mislis koliko procenata kupaca u ovoj zemlji daje 200+ evra za graficku kartu?

@Dusan: ima tu istine u tome sto kazes, ali sigurno ne toliko da bi nas drali 230-240e za 1G modele

Gde su to GTX460 1Gb kartice 180e ??!
Koliko sam ja gledao preko su 210-250e ($).

@Dusan: ima tu istine u tome sto kazes, ali sigurno ne toliko da bi nas drali 230-240e za 1G modele

Ko god ima uvid u neke od vecih dilerskih portala moze da proveri koliko se dugo "vuku" neke od tih skupljih kartica. 240 jeste previse, ali i da je 180 ne bi toliko mnogo skocila prodaja ;). U prevodu, vecina i ovako kupi karticu koju bas zeli.

Evo, cena GTX470 je pala ~30% u par meseci. Zamislite da se neko zakopao za 50 kartica na stanju? Srbija je uzasno malo, i veoma siromasno trziste, i verujte da se na ovom polju nista nece promeniti dok svako ne bude mogao da naruci sa neta ono sto mu odgovara. Iz inostranstva, da ne bude zabune :).

a kad budemo narucili iz inostranstva nastupice carina i poreznici :D

Mislio sam da se podrazumeva usaglasavanje carinskih propisa sa EU ;)

A da ne mislis mozda da uvoze malo jer ne mogu vise da prodaju? Sta mislis koliko procenata kupaca u ovoj zemlji daje 200+ evra za graficku kartu?

768MB verzija u veleprodaji treba biti ~140e (sa uracunatim PDV-om od celih 8%), pre neki dan je u oglasu bila MSI za 150e ali je prodata u roku odma :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno