Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Neko kupuje vozice, neko automobilchice, a moj hobi je hardver i gadgeti :)

edit: upravo sam testirao Mafia 2 demo - sa APEX PhysX High u 1920x1080 sve high kada je jedna kartica dedicated na PhysX (znachi jedan GTX470 za grafiku, a drugi za fiziku) imam 35.4 AVG fps. Kada su kartice u SLi rezimu, 31.4 fps. Sa ugashenim PhysX-om, 73.8 fps.

Najsmeshnije je to shto mi u prva dva sluchaja pishe da mi je rating "D", a u poslednjem "B" :d Pitanje glasi - a shta je potrebno za rating "A"?!?

Poslednja izmena:

edit: upravo sam testirao Mafia 2 demo - sa APEX PhysX High u 1920x1080 sve high kada je jedna kartica dedicated na PhysX (znachi jedan GTX470 za grafiku, a drugi za fiziku) imam 35.4 AVG fps. Kada su kartice u SLi rezimu, 31.4 fps. Sa ugashenim PhysX-om, 73.8 fps.

Najsmeshnije je to shto mi u prva dva sluchaja pishe da mi je rating "D", a u poslednjem "B" :d Pitanje glasi - a shta je potrebno za rating "A"?!?

Kako radi samo jedna karta sa APEX physx na high?

zerbah je napisao(la):

Aha 70+ je B, nisam siguran od koliko pocinje A, mrzelo me da se igram s podesavanjima. Samo se frejmovi gledaju za ocenu, nista vise koliko sam provalio.

Uh..uh..Pa mogu ti reci da te sijem sa 295 GTX-om.Ja imam negde oko 40 fps average mada mi je karta oc-vana.Kad iskljucim PhysX i to na rezoluciji od 1920x1200 imam negde oko 90FPS a na 1080p nesto preko 90fps!
@Rapture
Pa u SLI modu uvek mora da bude raspodeljeno koji ce GPU da renda fiziku.Ili po driveru bude dodeljeno automatski ili namestas manuelno!
Kod mene recimo pise GTX295b evo kako to izgleda:

Poslednja izmena:
Hm... neshto mi tu ne shtima - secam se da sam testirao Just Cause 2 kada sam kupio prvu GTX470 i da su rezultati bili chudni, a i 3dmark Vantage rezultat je bio slabiji... Ne znam shta bi moglo da bude pa da kochi kartice, osim mozda ploche...

Jesi li to testirao sa ovim najnovijim Physix-om koji ima Mafia 2 Fix ili sa starijim?

http://www.techpowerup.com/128457/N..._Software_with_Fixes_in_Time_for_Mafia_2.html

Meni se ne da isprobavam taj demo pa da ti kazem kako se moj GTX 470 SLI snalazi u istom mada sam na xtremesystemsu nasao slicnu temu:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=257208

!
@Rapture
Pa u SLI modu uvek mora da bude raspodeljeno koji ce GPU da renda fiziku.Ili po driveru bude dodeljeno automatski ili namestas manuelno!
Kod mene recimo pise GTX295b evo kako to izgleda:

Ma mislio sam na performanse kad sve odradjuje samo jedan 470, i physx i render :).

I stvarno po ovom sa oc.net , se vidi da 470 sli slabo nesto skalira u odnosu na 480sli.

Hvala za link daje dobar uvid u ovu stvar.

Nesto definitivno nije u redu sa tim benchmarkom, na poslednjim stranicama te teme moze se videti kako sa istim podesavanjima demoa, masine sa PII 955BE ili 965BE + 5850 'ladno dobijaju skor i rank visi od i7 920 + 5850?
Vrhunac price je sampion u xtreme tabeli koji sa i7920+GTX480+GT240 ima veci skor od tipa koji ima i7980X+GTX480SLI i to za 30%?

Igra definitivno favorizuje zasebnu PhysX karticu ako se zeli igranje sa ukljucenom fizikom, medjutim i bez fizike test izbacuje nenormalne rezultate.
Nazalost tablice ne sadrze cpu niti gpu klokove, ali u postovima na sledecim stranicama gde su shotovi mogu da se vide.
Uglavnom ne bih se mnogo sekirao oko ovih "preliminarnih" rezultata, verovatno ce kompletna igra doneti ispravke ovih nedoslednosti.

Znas sta ja mislim, al nisam im tamo napisao, mislim da neki nisu upalili AA kao sto bi trebalo po pravilu.

A to sto sa AMD-om imaju bolji skor nego neki sa i7 nije cudno, jer u gaming-u je Phenom II tu negde sa i7, sem m ozda u nekim igrama gde procesor mnogo dolazi do izrazaja.... ILi je ovima klokovana karta ovima ne...

Malo sam se posvetio Mafia II Demo-u.Pratio sam iskoriscenje GPU-ova i jako varira i sa najnovijim driverima.SLI ima dosta veliki pad zbog iskoriscenja na oko 35% uglavnom kada se priblizi na nekih 80% FPS sa PhysX skoci preko 60 FPS i krajnji rezultat bi bio daleko bolji od 40 FPS ali ne vredi kada u toku rendera non stop varira iskoriscenje GPU-a i nece da skoci na veci procenat i samim tim ubrza fps!
Demo sam zapoceo i odigrah sve u 60 FPS sa Vsync i tek na kraju se driver pogubio i poceo da zeza.Kad sam ubacio nov vise nije htelo da radi pod blizu max iskoriscenjem vec na nekih 35%,ponovio sam i sa drugim driverima ali vise nisam uspeo da stabilizujem max render.
Definitivno ima problem u saradnji sa engine-om igre i drivera.Mislim da ce se to srediti sa novijim driverima mada me nebi cudilo da je ovo namerno napravljeno jer po svemu sudeci igra kao igra nije zahtevna.U najvecim explozijama dok je fps bio stabilan imao sam 57-58fps i to sa fixiranim fps zbog vsync-a,kad iskljucim vsync ide preko 70 fps!

Uopste se ne opterecuj mafijom, jos je demo, ko zna sta su radili. Otkako je bio patch sjebali su performanse drasticno, prvog dana je radilo bolje. Pisao sam tamo u temi bas. A gle nebuloze, 5850 bez fizike radi bolje nego 470-ka sve dok se fizika ne odvrne a nV igra. Budalastina Testirali smo uporedo Falcon i ja. i5 na 4GHz, moja 5850, njegova 470. Obe default.

Njegova jedna 470-ka sa ukljucenom fizikom na high ima 33.7fps tako da tvoja jedna karta tu nista i ne radi fakticki. Dok ne izadje full igra nemoj ni testirati to, dzaba mucis mozak pokusavajuci da provalis sta nije uredu.

Pa pazi.Ono sto sad zeza jeste to iskoriscenje GPU-a a to je do samog engine-a.Drasticno skacu performanse kada je iskoricenje GPU-ova kako dolikuje nekih 80% pa na dalje.Ovde u igri radi od 35-55% uglavnom na ovoj prvoj vrednosti i tu smanjuje znantno performanse.
Svakako cu cekati da vidim da li su sta ucinili i poboljsali na ovom polju.
Za sad to je ono sto stvara problem i pad performansi.
Optimizacija je neophodna!

Da iskorišćenje GPU-a kod mene je uglavnom oko 55-60% u demu.

Odlucih na kraju da i ja isprobam taj demo i nakon 3 sata zezancije oko instalacije evo i mojih rezultata. I da te utesim da i kod mene je slicno kao i kod tebe - ocajno.

Forceware 257.41 & PhysiX 9.10.0513 win7

1920x1200 16xAF, noAA ,all High, PhysiX - off - Rank A fps 80

1920x1200 16xAF, noAA, all High, PhysiX - High - Rank D fps 35

Zanimljivo je da sam demo pokretao i u Fullscreen i u prozoru, a rezultat je bio maltene isti.

Takodje sam ukljucio SLI i PhysiX indikator u control panelu (koji nazalost Fraps ne moze da uhvati u shot) cisto da vidim radi li SLI uopste i SLI linija je definitivno skakala nagore i nadole dok je PhysiX bio oznacen kao GPU.
Igra zaista izgleda dosta lepse sa ukljucenom fizikom, ali bude li ovako kilavo radila rekao bih da joj se necu vracati. :)

Evo jos par shotova tokom bench-a, obratite paznju na registraciju kola. ;) TWIMTBP all the way!

Imaš u temi od mafije 2, kako da središ da radi odlično sa physx-om. Odnosno da kako da se ugasi cloth simulacija na prolaznicima, što je mali kompromis, a radi kao sa physx off. Barem dok se ne ispeglaju driveri...

Taj Cloth simulation je i jedino sto PhysX donosi posle onog djubreta koje ostaje po podu....

A ja sam probao bez PhysX i isto lete delici zida i stakla, isto se njise kaput i sako itd. jedino sto sa physX to sto leti i ostane na zemlji a sako se njise malo realisticnije.

Bolje i iskljuciti nego trpeti lose performanse zbog te dve stvari koje se sem tih delica koji ostaju po podu slabo i primete, ja cloth ni ne primetim iskreno:
http://www.youtube.com/watch?v=ONQfbGBtitY&playnext=1&videos=2-neOOePG0o

Poslednja izmena:
Bas lose vidite sta donosi physx. Nije to samo djubre po podu, ako primetis da kad pucas rafalom varnice i parcici zida, drveta, odlecu prema zakonima fizike a ne skriptovano. Dalje, dim ima dinamiku, sto se najbolje moze videti pri burnoutu guma, za razliku od gotovo staticnog dima bez physx-a. Odeca je dinamicna, ako si spretan mozes da zavrnes suknju nekoj prolaznici, za razliku od skriptovane suknje koju bez physxa ni pajserom ne mozes da zavrnes.
I na kraju, for the love of the god, zasto ako vec hocete fiziku i skoro sve njene detalje na high sa pristojnim framerateom ne pogledate ovaj tweak:
http://physxinfo.com/news/3628/mafia-ii-demo-tweaking-physx-performance/

Ne gledajte youtube nego physx u ruke pa vidi njegove prednosti.

Bez fizike fale efekti probijanja svetlosti, kolko sam ja mogao da zapazim.

Bear brale kupi Nvidiu samo smaras sa postovima protiv Nvidie bez razloga :D:D:D

Na 5:40 se najbolje vidi to probijanje svetlosti:

[YOUTUBE]A9JdLwTg8QI[/YOUTUBE]

Imao sam je pre par meseci i odigrao i Batman-a i Mirrors Edge sa PhysX-om, nije da ne znam sta je to, ali ovde ja kad bih igrao iggru jedino sto primecujem su delici drveta i zida koji ostaju na podu i malo bolji cloth simualtion, nista vise... Dim je tu i bez PhysX sad dal se dim krece zakonima fizike i nije mnogo bitno u sred akcije... A i za suknje bas cu sad da zavrcem suknje i odecu NPC-evima u igri hahaha....

Za probijanje svetlosti mislim da nema veze sa PhysX-om bas cu da vidim....

Poslednja izmena:
Dobro, a zasto onda komentarises o physx kad ne znas sta on predstavlja u ovoj igri, tj. sta je sve obuhvaceno physxom? Prvo razmisli sta je skriptovano nesto, a sta je simulacija na osnovu fizickih karakteristika ako vec zelis da komentarises fiziku odece, a takodje i dima i ostalih fizicki baziranih cestica u igri.

I da, vidim da physx nije bitan samo onima koji imaju ATI, ili je bitan ali je to njesra koji nije vredan paznje. Ja ne znam dal sam jednom otiso u ATI temu i trabunjao i pricao o necemu sto samo radi na ATI-ju trenutno, npr. eyefinity, a ne koristim ga? Zasto komentarisete kad je ovde rec o nividja grafickim kartama, njenim korisnicima i stvarima koje rade samo na nvidiji?

Sve SOC su sjajne karte, ali mi se ne dopada sto u ovoj generaciji idu na kulere koji ne izbacuju topao vazduh napolje. I GTX260 i 275 su to radile, ni 5870 i GTX470 to ne rade :(

Po meni su najbolje Zotac GeForce GTX 470 AMP! Edition kako ova 470 tako i GTX 480 verzija ( tise i manje trose). Ali naravno cena im je "mallko" veca :)

Ma nema potrebe za nereferentnim..

Ja sam sa svoje referentne gtx 470 skinuo onu plastiku i stavio 12ku ventilator direktno preko kulera sa kontrolom obrtaja preko speedfan-a.

Temp u idle je spala sa 48 na 39, a pod opterecenjem (Metro 2033) sa 89 na 76 stepeni. U Starcraftu II ne ide preko 66.
Ventilator se prakticno ne cuje, radi na max 1300 obrtaja..

Evo ide na 750 def. voltage, dalje nisam isao, ionako mi je slab procesor..

Kako si zakacio 12icu za kuler, odnosno cime? Mene jedino brine kod tog poduhvata hladjenje naponske jedinice, odnosno da li vazduh struji preko naponske. Ako te ne bi mrzelo mogao bi mozda da uslikas par slika da se vidi kako izgleda to, ako ti je cim nema veze.

Jedino sto me je odbijalo od kupovine GTX470ice su te temperature, ako je to hladjenje pouzdano eto resenja!

Sve SOC su sjajne karte, ali mi se ne dopada sto u ovoj generaciji idu na kulere koji ne izbacuju topao vazduh napolje. I GTX260 i 275 su to radile, ni 5870 i GTX470 to ne rade :(

Jel mislis da ce te verzije vazdusnog sistema da rade losije od resenja sa turbinom ,citaj u dobro provetrenim i komfornim kucistima?
Secam se jos 7900 GTX kako je radio kada ima odlicne promaje,daleko bolje od resenja 1900XT u to doba mada se taj chip i vise grejao svakako od G71!
Sva ta resenja tog tipa ima da rade fantasticno u odlicno resenom sistemu hladjenja unutar samog kucista.Tu greske nema.

Poslednja izmena:
Mene jedino brine kod tog poduhvata hladjenje naponske jedinice, odnosno da li vazduh struji preko naponske.

... slabo se ladi vrm takvim resenjima , ali kazu da moze da izdrzi do 120C... Evo npr. test mocnog MK-13 koji je dosta losiji od referentnog resenja u hladjenju vrm-a
Stressmk13.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno