Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Nije, ali ni ne cvetaju ruze tako da mogu da kazem "koda briga da li je dual il' ne..." a ti problemi (tj. decje bolesti) koje sam naveo - postoje i redovno se javljaju i to kod oba proizvodjaca.

...
Te jedan odlicno odradjen GTX-480 Thermal Study test.

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1888&pageID=9214

Kada sam video "studija" u nazivu, iskreno, obradovao sam se jer sam mislio da je neko odradio ono što sam ja hteo, ali na žalost nisam imao vremena da odradim sa GTX470.

Ala sam se lepo nasmejao kada sam otvorio link. Mogli su lepo da nazovu test "GTX480 tems in games and apps" a ne da se tu frljaju sa nazivom. Kakva studija???!!! Pa ubacili su karticu(e) u kućište i provrteli par igara a potom očitali temperature iz GPUz-a!!! Smešno.

A onda sam ukapirao. Autor teksta je testirao samo temperaturu GPU-a i vešto u svom opisu samo jednom (totalno nebitan deo) pomenuo grafičku karticu. Znači test (studija :wall:) se odnosi isključivo na temperaturu grafičkog čipa, nikako na ostale bitne stvari vezane za termalne karakteristike kartice.

Samo da dodam da se izvinjavam posto sam postavio isti link koji je starac vec postavio. My bad. :/

Poslednja izmena:
Ko planira fermi , a koristi dva monitora, treba da obrati paznju i na ovo :

To keep the screen from flickering on dual monitor Nvidia had to keep the memory speed high so Dual monitor idle runs hotter than single monitor idle. Which is why we wanted to test it. We got 74°C at an idle after 30 minutes.

To sam nasao na Thermal Study test sto je starac ostavio link.

i to su ga radili u najboljem mogucem kucistu ..nije sto ga posjedujem :p

GTX 485 ili ne referentna GTX 480 nekog od AIB partnera?

Možda konačno model sa 512SP? Malo kvari to što kartica ima 2x8pin napajanje.

link (googlish)

Prilozi

• gtx480_01.jpg
    gtx480_01.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 68
  • gtx480_02.jpg
    gtx480_02.jpg
    40.9 KB · Pregleda: 59
QQ 2x8pin napajanje koliko ce to trositi vise od GTX480? jedno 50W min?

To i nije neka novost. Po 2x8pin imaju i MSI R5870 Lightning i ASUS Matrix HD5870 Platinum ROG što me navodi na to da je u pitanju pre neki cusom made GTX480 nego GTX485 koji bi trebao po skorašnjim glasinama da ima bolje rešenu potrošnju odnosno da će trošiti isto kao GTX480 ali imati do 5% bolje performanse.

GeForce GTX 480 Comes Equipped with 512SP Preview

Možda konačno model sa 512SP? Malo kvari to što kartica ima 2x8pin napajanje.

link (googlish)

GeForce GTX 480 Comes Equipped with 512SP Preview

gpuz512sp.png

GTX480_512.jpg

Happening by a fortunate chance, a mysterious friend provided us some information about GeForce GTX 480, which comes equipped with 512 streaming multiprocessor (SM) , that is to say, the card is based on the whole GF100.

As screenshot shown, the yellow tantalum capacitors cover the whole PCB comes first, and the card uses a 8 phase power design, as well as a 8pin+8pin power adapter; Meantime, the card carries 12 GDDR5 granularity, it’s equipped 1536MB of memory size paired up with 384bit memory interface; It packs dual DVI+mini-HDMI connectivities too, the former interface adopts metallic shield design to reduce electromagnetic interference.

How GPU Core looks like is all of our friends concern, but there is a scribble on the picture, so we have no idea about its number.

The card also features 512 streaming multiprocessor (SM) , while in terms of frequency, it acts in accordance with the reference GeForce GTX 480, it’s equipped core/Shader/memory clock of 701/1401/924MHz.

Izvor: expreview

Video sam ovo danas, moze da povuce do 375W :zgran:

Ukoliko je A3, ovo je PR stunt, a bice interesantno samo ukoliko je A4 revizija cipa. Performanse i nije tesko izracunati, ukoliko klokovi ostanu ovakvi :)

Prateci rezultat testova za gtx460 na anand-u, primetio sam da su sada ponovo testirali fermi, tj. da u tabelama koriste rezultate za gtx480 i gtx470 sa najnovijim drajverima. Meni se sve nekako uvrteli u glavu (i tu ostali:)) jos od marta/aprila i prvih testova fermija, njihovi rezultati. I tada se stvorila slika o gtx480 kao 10-15% brzoj kartici od hd5870, odnosno nekih 0-10% u crysis-u. Tada je odnos brzine ovih kartica na gore pomenutom sajtu (u rezoluciji 1920x1200) bio hd5870-39fps, gtx480-44fps. Medjutim u najnovijim testovima je situacija sledeca: hd5870-39fps, gtx480-49fps. To je skoro 25% brze na gtx480. To uopste nije zanemarljiv rezultat.

Evo sad gledam test na Anandu, i stvarno GTX 470 ne zaostaje vise toliko za 5870. A gledam cene na newegg-u i zaista ima dosta GTX 470-ki za 299$. S druge strane 5870 je najnize 399$. Poludeli su ovi u Ati-u, sada preko samo ludak moze da kupi Ati karticu :)

Hm, koliko ja znam, cena Ati gpu cipova se nije menjala nekoliko meseci, to proizvodjaci dizu cene jer ne dobijaju onoliko primeraga gpu koliko mogu da prodaju, pa zbog vece potraznje idu na vece marze

Shto se tiche GTX470, pogotovo u SLi varijanti, jednostavno ne postoje igre osim mozda Metro 2033 i Crysis-a koje mogu iole da ga namuche... Ranije sam mislio da je SLi glupost zato shto loshe radi u vecini igara, tj. slabo skalira, ali moram da priznam da sam se razuverio u tome. Jedina igra do sada koju sam probao i koja je imala problema sa SLi je bio Starcraft 2 (i to samo medju misijama), ali je to igra gde sam jednostavno ugasio SLi i produzio igranje :d

Sa druge strane, ne svidja mi se to shto se GTX470 mega greje i shto se dve takve karte chuju kao avion na poletanju kada se igra neka zahtevnija igra... Tako da ako se pojavi neshto novo od Nvidije, hladnije i brze, zamenicu ove dve karte na te nove.

Poslednja izmena:
Dovoljna je samo jedna za sve igre, nema potrebe za dve, duplo manja temperatura i buka. :)

Ove cifre u mom gornjem postu su vezane za crysis. Sad videh da sam to ispustio da napisem.

Dovoljna je samo jedna za sve igre, nema potrebe za dve, duplo manja temperatura i buka. :)

Lupio si i ostao ziv. Dovoljno graficke moci?
To je kao kad bi rekao da je za autoputeve sasvim dovoljna i osakacena peglica koja ide 60km/h
Ili si od onih kojima je 25fps i suvise glatko :d

To je kao kad bi rekao da je za autoputeve sasvim dovoljna i osakacena peglica koja ide 60km/h

Pa dali postoji igra koju GTX470 ne moze da tera u full HD na max?;)

Siguran sam da ce se setiti neke. Ali smem da se kladim da ta igra nece dobro raditi ni na cemu :)

Nervozni, lupio si ti. Ne znas sta pricas, 470 je sve samo ne Peglica imam kartu pa znam a otkud ti znas ?

Ja ne znam ni jednu igru koja radi na 470 sa 25 fps ali ti verovatno znas ?

Za ovakvu glupost nisi vredan ni odgovora ali ajde.

Shto se tiche GTX470, pogotovo u SLi varijanti, jednostavno ne postoje igre osim mozda Metro 2033 i Crysis-a koje mogu iole da ga namuche... Ranije sam mislio da je SLi glupost zato shto loshe radi u vecini igara, tj. slabo skalira, ali moram da priznam da sam se razuverio u tome. Jedina igra do sada koju sam probao i koja je imala problema sa SLi je bio Starcraft 2 (i to samo medju misijama), ali je to igra gde sam jednostavno ugasio SLi i produzio igranje :d

Sa druge strane, ne svidja mi se to shto se GTX470 mega greje i shto se dve takve karte chuju kao avion na poletanju kada se igra neka zahtevnija igra... Tako da ako se pojavi neshto novo od Nvidije, hladnije i brze, zamenicu ove dve karte na te nove.

2 x GTX 460 - jeftinije, hladnije, tise, a razliku u performansama neces ni osetiti. ;)

Nazad
Vrh Dno