Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Verujem bar jos jedno 50-70 Mhz odozgo.Mislim da bi cifra od 900 +mhz za svaki dan ipak bila preterivanje.
Ne treba drzati kartu u gornjim granicama opsega maximalnog kloka mada kome ja to pricam ,sam to prvi radim :D

Uh sto ne volim techpowerup i njihove testove.Najneprecizniji su i dosta konfuzni u izlaganju istih.
U svakom slucaju dosta dobbra karta cak i ovde se vidi da je u vecini igara brza od 5850 ali mene najvise privlaci sistem hladjenja kao i sam produkt sto se tice kvaliteta.

Evo i cena od 235 Eur sto i nije mnogo za ovakav model :

http://bit.ly/dnJWwS

Evo cene Zotac-a sa 2GB radne memorije od 250 Eur :

http://bit.ly/crpagw

Poslednja izmena:
Uh sto ne volim techpowerup i njihove testove.Najneprecizniji su i dosta konfuzni u izlaganju istih.
U svakom slucaju dosta dobbra karta cak i ovde se vidi da je u vecini igara brza od 5850 ali mene najvise privlaci sistem hladjenja kao i sam produkt sto se tice kvaliteta.

Mislim da techpowerup nije tako ni los za testiranje kartica. Po meni od stranih sajtova, [H]ard|OCP ima najrealnije testiranje (nema genererike, svi testovi su real-time gaming i na kraju rade poredjenje "apples-to-apples", tj. pod istim max. podesavanjima testiraju razlicite karte).

Ova zotac karta deluje odlicno, jedino sto nema hladnjake za memoriju. Bolje da su ubacili hladnjak a da su izbacili igru iz retail pakovanja. ^

Evo jos jedan test

Zotac GTX 460 AMP! Graphics Card Review

Techpowerup ima najpreglednije grafikone, od svih IT sajtova.

Mislim da techpowerup nije tako ni los za testiranje kartica. Po meni od stranih sajtova, [H]ard|OCP ima najrealnije testiranje (nema genererike, svi testovi su real-time gaming i na kraju rade poredjenje "apples-to-apples", tj. pod istim max. podesavanjima testiraju razlicite karte).

Ova zotac karta deluje odlicno, jedino sto nema hladnjake za memoriju. Bolje da su ubacili hladnjak a da su izbacili igru iz retail pakovanja. ^

Evo jos jedan test

Zotac GTX 460 AMP! Graphics Card Review

Nije lose..Ima finih detalja i razlika izmedju ATI i nVidia cak i u razlicitim klasama,mislim na Power Color 5850 PCS koja je opet OC verzija..
Minimalni FPS mi uvek zapadne za oko mada nema nigde 1920x1200/1080p rezolucije koja bi trebala da bude presudna za kupovinu za danasnje uslove.
Po ovom testu ispade da je ova karta kao referentna GTX470 tj rame uz rame..
Dobra je kartica,deluje kvalitetno,svidja mi se..

Sto se tice hladnjaka za memoriju to verovatno nije ni potrebno jer se memorija ne greje toliko a i sam dizajn cooler-a mislim da ne dozvoljava mesta za pasivne hladnjake.Ako pak moze da se ubaci,neki nekog pliceg dizajna onda kupis sam i nalepis,nije to skupo;)

@MegaSkot
Dzaba grafikoni kada su im testovi konfuzni i jako cesto bude bez objasnjenja na kojim setovanjima je radjeno a najcesce peglaju stare rezultate sa novim tako da nema smisla krajnji rezultat.Mnogo puta je ispalo nerealno tako da ih vise ne uzimam zdravo za gotovo.Ima dosta ozbiljnijih sajtova ovog tipa.

Poslednja izmena:
A kakve su one buve na pcberzi da svaka druga GTX460 od Leadtek i ne znam kog jos proizvodjaca riknjava pri OC-u.

Inace ja sam se na kraju odlucio za MSI Cyclone, svi je hvale, od testova, do korisnika. Inace to ce biti moja prva MSI komponenta. :D

@Marli
Ako budes tamo skupljao informacije daleko ces da doguras :) :) :)
Sto se tice MSI imao sam ih i nikad me nisu izdale i bio sam zadovoljan i na osnovu onog sto sam dozivljavao karte su im bile daleko bolje od ploca,cak neuporedivo.
Recimo npr GTX280 je najmanje imao skarta kod MSI kartica dok je eVGA kao prvi partner imala na samom pocetku dosta prijavljenih reklamacija.
Kao sto sam ti rekao na p.m. treba da dobijem na test od jedne firme nama svima znane taj Cyclone pa ces znati kakav je.Jos je nema,cekam da se pojavi mislim bilo je ali nisam stigao na red da uzmem.

I ja sam se odlucio za istu jos samo da je nadjem za 200e :)

Ploce su im bile uzas do pre godinu, dve, to se dosta popravilo u medjuvremenu ali graficke su im bile odlicne. Imao sam 3 njihove nV karte i radile su kao i prvog dana, nikad nijedan problem, trpele su sva moja izivljavanja.
Marli ce vremenom da nauci koji su izvori informacija validni a koje da ne cita uopste ;)

HAHAHAHA Znao sam da Zeljko mora da oplete po crvenima :d

Poslednja izmena:
@PCBeast
Nemam za sad fullHD monitor, igracu na 1650x vec koliko, ne znam vise. Mocice sigurno sve na ultra.
Znam da je Crysis i na 30FPS vrhunski igriv.

Pa da na PC berzi je sou, secam se jedne "pametne" rasprave kad smo se napusavali 20 strana, i mod ne reaguje. :d

ok je 1680x1050.Ici ce to fino..Tacno i za Crysis si upravu.Dobar je engine,jako elastican i 30 fps jeste igrivo.Da nije tako ja nebi mogao da napravim taj kompromis da je odigram na tom nivou.Inace 60 FPS je prava stvar:p

ok je 1680x1050.Ici ce to fino..Tacno i za Crysis si upravu.Dobar je engine,jako elastican i 30 fps jeste igrivo.Da nije tako ja nebi mogao da napravim taj kompromis da je odigram na tom nivou.Inace 60 FPS je prava stvar:p

To moze samo kad si pod vodom, ili kad zevas u nebo.

Moze 60FPS u Crysisu sa 2 GTX460, pogledajte testove, ali je vec izdr*avanje.

To moze samo kad si pod vodom, ili kad zevas u nebo.

Pa nebi se bas slozio..Imao sam dosta puta i 70-75 FPS kada se krecem kroz prostorije unutar broda recimo u Warheadu i u jos nekim nivoima i scenama.A u Crysis-u u odredjenim scenama sam isto imao oko 55 fps i ako nije da nije bilo dosta detalja.
Za FPS sam mislio u globalu nevezano za Crysis da je zakon 60 FPS pa na dalje.Provereno istina.

Ja sam se danas docepao MSI Cyclone-a 1 gb i to 2 komada, za SLI.
Kad uhvatim vremena, provrticu par testova i prijaviti utiske.

Izuzetno detaljan test, nema sta. Za pohvalu je sto su ukljucili kartice i iz predprosle generacije. Obzirom da je 8800GTS 512 po performansama izmedju 9800GT i GTS250, mogu lepo videti koliko bi mi se isplatio upgrade na GTX460. Najvise mi se dopadaju rezultati u RTS igrama, u skoro svim testovima 2x veci FPS!

Poslednja izmena:
SLI GTX-a 460, neverovatno skalira. Bolje performanse za manje pare, sjajno.
Ova karta, kao i njeno skaliranje u SLi setup-u me asolutno sve više i više impresionira. Moraću da je imam u svom posedu. :-devil-:

Nvidijin 258.96 WHQL drajver fantasticno radi i skalira, dok ATI-jev katalist 10.7(a/BETA) ne radi uopste kako bi trebalo sa cfx profilima.

Moze biti samo uzmi u obzir da je kod ATI situacija takva da sto jaci chip sve slabije skaliranje ima kada se poveze u CF.Najbolji ucinak daju slabije karte tipa 5750/5770 i sl..Ovo samo dajem za primer jer se tehnologije razlikuju a SLI je sada trenutno neprikosnoven sto se tice performansi.Kako god da okrenes CF radi losije.
Za 400+ eur ne postoji isplatljiviji setup od GTX460 SLI sto se tice performansi.

Kad si vec pomenuo drivere,nemoj posle da bude driveri rade extra ovo ono:d

Poslednja izmena:
Moze biti samo uzmi u obzir da je kod ATI situacija takva da sto jaci chip sve slabije skaliranje ima kada se poveze u CF.Najbolji ucinak daju slabije karte tipa 5750/5770 i sl..Ovo samo dajem za primer jer se tehnologije razlikuju a SLI je sada trenutno neprikosnoven sto se tice performansi.Kako god da okrenes CF radi losije.

Ovaj link sto si postavio je usko vezan za post #825, zato sto se takodje na tom linku moze videti superiorno skaliranje SLI-ja u odnosu na CFX, sto je potvrdjeno u diskusiji na [H]ard|OCP forumu (prelistaj forum ako te ne mrzi :)) gde su ljudi potvrdili da im gpu load kod 5870 karti ide na ~ svega 60% kod istih igara dok kod gtx460 sli ide na 80,90+ %, plus su testirali sa fabricki OC kartama, pa kad sve sracunas dobijes bolji skor kod nvidia karti za dosta manje para ;), tako da ne verujem da skaliranje (procenutalno) zavisi iskljucivo od jacine karti nego prevashodno od optimizacije drajvera gde nvidia uglavnom bolje odradjuje posao.

Za 400+ eur ne postoji isplatljiviji setup od GTX460 SLI sto se tice performansi.

Slazem se. Pogotovo jos ako se "nasviraju" karte, ima da pojedu i Krizu za dorucak :D, a Metro2033 za laganu uzinu. :d

Kad si vec pomenuo drivere,nemoj posle da bude driveri rade extra ovo ono:d

:D

Ja preferiram samo cinjenice, posto sam "daltonista" na boju brenda. :smoke:

Auu kako me je potresla ona prica o masovnom crkavanju gtx460. Korisnik sa jednog domaceg foruma je nabrojao dosta grafickih kojE su crklE, i to od svih proizvodjaca, sem' msi-a. Ja bih pre rekao da to nije istina, jer sam pricao sa dosta ljudi koji poseduju iste i nikakvih problem nije bilo, cak ni sa visim klokovima. :trust:

Ja sam se danas docepao MSI Cyclone-a 1 gb i to 2 komada, za SLI.
Kad uhvatim vremena, provrticu par testova i prijaviti utiske.

Da li sli kablic dodiruje pipu od kulera?
Ako ti nije problem da stavis neku fotku kako to izgleda , posto su se ljudi zalili na cf/sli sa Cyclone kulerima..kazu smeta pipa na kuleru :\

Poslednja izmena:
Da li sli kablic dodiruje pipu od kulera?
Ako ti nije problem da stavis neku fotku kako to izgleda , posto su se ljudi zalili na cf/sli sa Cyclone kulerima..kazu smeta pipa na kuleru :\

OK je, ne dodiruje heatpipe-ove.
Nabacicu par fotki kad budem kod kuce.

Auu kako me je potresla ona prica o masovnom crkavanju gtx460. Korisnik sa jednog domaceg foruma je nabrojao dosta grafickih kojE su crklE, i to od svih proizvodjaca, sem' msi-a. Ja bih pre rekao da to nije istina, jer sam pricao sa dosta ljudi koji poseduju iste i nikakvih problem nije bilo, cak ni sa visim klokovima. :trust:

Vec smo pricali o tome.Ja sam te informacije ovde iznosio.Ne treba da se uzbudjujes,jos uvek nema ni jednog primera na netu,mislim da su te "informacije" malo naduvane iz odredjenih razloga.
A imas tamo i flejmera koji otvaraju nove naloge da bi pljuvali nVidia-u.
Bio sam dugogodisnji clan tog foruma,znam tacno kako se svako ponasa.
Ako si pametan tamo neces uzimati informacije zdravo za gotovo jer bi bilo suludo.
Vrati u ovoj temi koju stranu unazad,diskotuvali smo o tome.

Vec smo pricali o tome.Ja sam te informacije ovde iznosio.Ne treba da se uzbudjujes,jos uvek nema ni jednog primera na netu,mislim da su te "informacije" malo naduvane iz odredjenih razloga.
A imas tamo i flejmera koji otvaraju nove naloge da bi pljuvali nVidia-u.
Bio sam dugogodisnji clan tog foruma,znam tacno kako se svako ponasa.
Ako si pametan tamo neces uzimati informacije zdravo za gotovo jer bi bilo suludo.
Vrati u ovoj temi koju stranu unazad,diskotuvali smo o tome.

Ima, ima, evo primera.

http://www.overclock.net/nvidia/804442-help-my-gtx-460-isnt-working.html

Naravno i meni ono na Berzi zvuci cudno i malo nerealno....

Nazad
Vrh Dno