Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista tu nije placano od NV strane.

Igra koristi deffered renderer, koji ne podrzava AA u DX9, te stoga mora da se brute-force-uje kao što su ovi napisali. Patch koji su spominjali se najverovatnije odnosi na DX10+ podršku, gde bi AA trebao da radi normalno.

Mnogo veći problem je što igra nije multhreadovana, što je sramota za 2010. godinu i budžet koji imaju.

PC igre se optimiziraju za GPU.

PC igre se optimiziraju za GPU.

Kakva je to logika? Namerno praviti usko grlo na CPU strani da bi ATI/NV prodali više GPU-ova, "podmazivanje" od ATI/NV devrel-a, šta?
Igre treba da koriste sve resurse koje su im na raspolaganju.

Nedopustivo je za igru ovog kalibra, posebno za što je u pitanju MP-orijentisan RTS. Očigledno je zašto Supreme Commander iskorišćava više jezgara, nema razloga da ne bude tako i sa SC-om. Lenjost sa njihove strane.

Kakva je to logika? Namerno praviti usko grlo na CPU strani da bi ATI/NV prodali više GPU-ova, "podmazivanje" od ATI/NV devrel-a, šta?
Igre treba da koriste sve resurse koje su im na raspolaganju.

Nedopustivo je za igru ovog kalibra, posebno za što je u pitanju MP-orijentisan RTS. Očigledno je zašto Supreme Commander iskorišćava više jezgara, nema razloga da ne bude tako i sa SC-om. Lenjost sa njihove strane.

?

Pa GPU se pravi za igre, CPU za ostale stvari. CPU nije dizajniran da renderira igre. Jesi vidio kako GTA 4 radi.

Nema tu podmazivanja. To bar Blizzardu ne treba.

Dezinformacija ovde ima. Starcraft 2 CE imati LAN, ali ne sve verzije, nego samo za one pro igrace (Moon, David Kim,...). Inace igru je meni tetka preorderovala u Svici i cena igre je 45 evra :).

Pozdrav!

Izvinjavam se sto upadam u 1715. postu (ako neko ne uleti dok pisem) ali ima li sanse ovo igrati singleplayer za DZ (pomocu Reloadovonih i sl.)?

Koliko sam ja shvatio AI onaj pravi blizzardov ce vrsiti kalkulacije na samom battlenetu
a crekeri ce ko do sada za betu morati izdavati svoj AI (to nije to, greota probao sam razne).
Po meni to je super genijalan potez i pristup kakav josh niko nije upotrebio bar da ja znam.
A blizz ima toliko iskustva sa world of warcraftom i hardware i facilities za to tako da njima uopste nije frka da to optimizuju da shljaka super da se AI izvrsava kod njih.
Ako AI uposte ne bude u samoj igri, a kapiram da nece, korsitice se AI napisani od raznih autora... kao sto se sada koristi za skirmish ako necesh onaj easy default blizzov.
Sa obzirom da blizz gura sve ovo u multiplayer i da ovakve igre traju jako dugo, kao i da nas cekaju josh dve expanzije u sledcih par godina totalno im se isplati da ne isporucuju AI
sa igrom.

Poslednja izmena:
Ovo je definitvno igra koja se kupuje i koja nece zastariti i biti out za dva meseca, i koju cesh sigurno moci da prodash dalje bez nekog veceg problema bilo kada.

Pa GPU se pravi za igre, CPU za ostale stvari. CPU nije dizajniran da renderira igre. Jesi vidio kako GTA 4 radi.

CPU radi AI, logiku, fizički engine, networking itd., normalno da ne radi rendering. Upravo je problem u tim "ostalim stvarima". SC2 engine je bottleneckovan jer koristi jedva nešto više od jednog jezgra. Isto je i sa Crysisom npr. Single-thread "brod" je isplovio pre 3+ godine, jednostavno nema opravdanja da igra u 2010. nije MT.

GTAIV je užasan port, ali posle godinu i po dana od izlaska uz trud modera radi vrlo dobro i izgleda mnogo bolje nego na launchu. Rockstaru je PC verzija bila čisto quick buck'n'run izdanje.

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33962901
Once again, on my modest Q6600 @ 3.2 & GTX 260, Im almost always hovering between 30-35 like 90% of the time at 1920x1080 even with most settings cranked up

Nema tu podmazivanja. To bar Blizzardu ne treba.

Naravno, to je bilo tonque-in-cheek. :)

E planirate da dodjete na lauch event ispod vuk-a, ja sam bio kad je blizz tj orange shop pravio za wotlk u ponoc, bilo nas oko 300, a ovi slepci iz shopa em sto su doneli 90 kopija wotlk na party
em sto su ih davali samo preorderima do odredjenog datuma. Tj cak i oni koju su preorderovali u tom shopu metar dana ranije i dali lovu nisu mogli da preuzmu kopiju jer onaj lik dosao sa 3 kutije wotlk a
kad ga nisu linchovali, ali opusteno presli su svi prekoputa u computerland gde je bilo oko 400 ljudi koji su valjda cekali od 9 uvece ali su imali gomilu primeraka i na kraju ja mislim da niko nije ostao praznih saka. eto neka iskustva, e imam i fotke negde zadnji put kad je bio midnight launch extra su pokusacu da ih iskopam. :p E a ljudi prolaze kolima oko 1ujutru ono bio radni dan a cela ulica puna bagre dok ti oko doseze staju ljudi i sve pitaju sta se to ceka i sta se deli, ne veruju ..

Poslednja izmena:
Dezinformacija ovde ima. Starcraft 2 CE imati LAN, ali ne sve verzije, nego samo za one pro igrace (Moon, David Kim,...). Inace igru je meni tetka preorderovala u Svici i cena igre je 45 evra :).

Pozdrav!

To sa LAN Pro verzijom je takodje dezinformacija. Lično je Blizzard to negirao. Bile su ogromne rasparave na TL forumu u vezi toga.

Koliko sam ja shvatio AI onaj pravi blizzardov ce vrsiti kalkulacije na samom battlenetu

Blizzard-ov AI koji je bio prisutan u drugoj fazi bete uspešno radi na poznatom launcheru SC2ALLin1 tako da ima nade za offline igranje.

Poslednja izmena:
Koliko je isplativo da se AI izvrsava na serveru samo, kad igra nije tipa WoW da se mesecno placa? (bar se nadam da nije :D)

CPU radi AI, logiku, fizički engine, networking itd., normalno da ne radi rendering. Upravo je problem u tim "ostalim stvarima". SC2 engine je bottleneckovan jer koristi jedva nešto više od jednog jezgra. Isto je i sa Crysisom npr. Single-thread "brod" je isplovio pre 3+ godine, jednostavno nema opravdanja da igra u 2010. nije MT.

GTAIV je užasan port, ali posle godinu i po dana od izlaska uz trud modera radi vrlo dobro i izgleda mnogo bolje nego na launchu. Rockstaru je PC verzija bila čisto quick buck'n'run izdanje.

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33962901

Naravno, to je bilo tonque-in-cheek. :)

Koliko ja vidim kod SC2 se primjeti GPU bottleneck. Cijepanje zadataka na vise jezgri im ne bi donijelo veliki perf. boost. Druga stvar, to je pain in the ass, zahtjeva vrijeme i trud.

Daleko veci framerate ces dobiti promjenom graficke.

Zar ne rekose da je internet konekcija potrebna samo za instaliranje i multyplayer, a da single player moze da se igra offline.

Poz

Tako je. Mada, usilili su se u poslednje vreme... Ko će ih više znati. :)

za 5 dana znacemo sve :)))
ja se iskreno nadam da ce barem single play moci da radi offline!

Evo jedne lepo prikazane statistike.

StarCraft_Economy.png

Ova igra nije napravljena kao "igra", već kao marketing/biznis model. Ovo nije dostojan naslednik.

Samo zato sto ima drugaciji model? Igra je odlicna a treba da imas u vidu da su se stvari u zadnjih 10 godina znacajno izmenile. Mozda nije bas preterano posteno ali ne moze se reci da je igra FAIL samo zato sto je veci deo iste online nego offline.

Ova igra je napravljena sa ciljem da se ispune određene finansijske kvote, tačka. Takva igra je all show, no substance. StarCraft je 2x bolji od ovog 3D-bloom-sharpen-alias čuda.

Da li si probao betu?

Ova igra je napravljena sa ciljem da se ispune određene finansijske kvote, tačka. Takva igra je all show, no substance. StarCraft je 2x bolji od ovog 3D-bloom-sharpen-alias čuda.

Da li si probao betu?

O cemu ti pricas uopste ?!?

Evo ja sam igrao betu, bio sam n1 diamond league, sc2 je u svakom pogledu bolja igra od brood-a. Da su je pravili da ispune odredjene finansijske kvote ne bi je pravili 7g i ulozili 100 milki...

O cemu ti pricas uopste ?!?

Evo ja sam igrao betu, bio sam n1 diamond league, sc2 je u svakom pogledu bolja igra od brood-a. Da su je pravili da ispune odredjene finansijske kvote ne bi je pravili 7g i ulozili 100 milki...

Sve sto valja u danasnjem SC 2, preneseno je iz keca :)

Da li si probao betu?

Naravno i najverovatnije je igrao vise nego ti. Kao i prvobitni SC. I? :)

Malo zazubica :)

zgveuwsldbrcoik219q03h4ntpj76f5y.jpg

yarwvtsiq76nf1edz9h5ol32jg0mb84p.jpg

ux5ta7ydjh3kcrlvqow28bnf04sgp619.jpg

Poslednji video sa StarCraft 2 promo sajta. :Klanjanje

[YOUTUBE]C_E83GfWM-A&feature=player_embedded&hd=1[/YOUTUBE]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno