Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Gdin_M je napisao(la):
@[SAJ]ber Kurajber

A sta si ti mislio da su te dve kompanije ratnicki nastrojene pa ce jedna drugu da sabotiraju, radi kupaca?:D

Ma ja vec godinama gajim teoriju zavere da se svi dogovaraju. nV i Ati, Partizan i Zvezda... Samo nemam cime da potporim sumnju pa moram drugacije da formulisem recenicu.
Samo mi nisu jasni ovi "obojeni" koje se raduju jer misle da su ovi ili oni bolji za klasu i ono sto bi trebalo da kosta 150e placaju 250e :S:

Ma ja vec godinama gajim teoriju zavere da se svi dogovaraju. nV i Ati, Partizan i Zvezda... Samo nemam cime da potporim sumnju pa moram drugacije da formulisem recenicu.
Samo mi nisu jasni ovi "obojeni" koje se raduju jer misle da su ovi ili oni bolji za klasu i ono sto bi trebalo da kosta 150e placaju 250e :S:

Slazem se u za ovo vezi udruzivanja, al dobro opet ne mogu da procenim dal ce nesto da kosta 250 ili 150 evra, za tako nesto treba debelo poznavanje procesa i kostanja proizvodnje, koje 99.9 posto nas ne zna, tako da opet ako hocemo to nesto moramo da platimo cenu koju su nam nametnuli.

Jako je "zgodno" sto sve karte i jednog i drugog proizvodjaca lepo upadaju jedna izmedju druge.
Ne postoje dve karte sa istim performansama koje bi jedna drugoj obarale cenu. Ovako su se sve lepo poredjale i zasto bi iko spustao cenu...
Ne znam samo odakle ovoliko optimizma da ce cena padati vremenom ?
Koliko je pala HD5000 serija od launcha ? GTX470/480 ?

Upravo tako. Ne znam otkud onda vera da ce za par meseci to da pojeftini.
Dokle god su 40nm cipovi i dalje retki, a trziste nije zasiceno, cene nece ici dole.

Upravo tako. Ne znam otkud onda vera da ce za par meseci to da pojeftini.
Dokle god su 40nm cipovi i dalje retki, a trziste nije zasiceno, cene nece ici dole.

Pa eto ja verujem da NV sa GTX460 ce bar delom zasititi jedan segment trzista... naravno ako ATI ne odgovori adekvatno cene nece narocito pasti... ali verujem da ce se cena GTX460 stabilizovat jako brzo na 170e koliko i kosta u nemackoj gde je PDV ~20% a ako ATI odgovori cene ce dotatno pasti...

Ako ste malo vise citali o dilu ATI -> NV videt cete da je ATI prvi zapoceo razgovor i ponudio kontrolu trzista istovremenim izbacivanjem novih generacija proizvoda kako bi se cene digle i odrzale.. toliko o zeljma ATI-a

To sad sto Mika Kojot nas uvoznik (pobratim miskovica i ostalih po razmisljanju) uveze prvi Asus-a pa opici cenu za VP sa rabatom od ~30% i napali ljude na forumu da su to cene za srbiju to je sasvim druga prica... ali sami smo krivi sto takvim mafijasima i majmunima verujemo ;)

Poslednja izmena:
A nV jadna pristala zbog zlog ATI-ja.:d

Zeljko, kupi bar neku karticu iz GTX4xx serije, da bar imaš zašto da braniš nVidia-u i njen Fermi.

A nV jadna pristala zbog zlog ATI-ja.:d

Zeljko, kupi bar neku karticu iz GTX4xx serije, da bar imaš zašto da braniš nVidia-u i njen Fermi.

Nebranim ja nikog, cene idu dole samo akd se proizvede vise kartica od "potrebe" trzista, ATI je do sad "kontrolisao" proizvodnju i pustanje kartica u prodaji kako bi im cak digao cene... sve se to radi planski
Kazu da je NV zakupila kapacitet TSMC-a za duzi period (verovatno za 20-30 dana proizvodnje punim kapacitetom) bas za prozivodnju GTX460
Mi neznamo kapacitete TSMC-a ni nemozemo cak ni nagadjati ali je sigurno da TSMC radi samo kad ATI ili NV naruce kontigent cipova bar za 40nm proces

tako dolazimo do zakljucka dok neko ne rizikuje i naruci ogromnu kolicinu cipova necemo videti pad cena, ATI je sa 5xx na trzistu vec vise od 6 meseci i videli smo njegov biznis plan.....

ali verujem da ce se cena GTX460 stabilizovat jako brzo na 170e koliko i kosta u nemackoj gde je PDV ~20%

...ono sto sam video na nemackim sajtovima preorder za ~170 e , to je bilo bez pdv-a... i jos da ti posalju negde u nemacku ~10e.

@Uruk: našao si pogrešnog da mu pričaš o prosečnim platama u CRO i zamišljenih 5000kn. ;)

to sam procitao u nekim novinama ..ako lazu oni onda sam i ja slagao

Poslednja izmena:
...ono sto sam video na nemackim sajtovima preorder za ~170 e , to je bilo bez pdv-a... i jos da ti posalju negde u nemacku ~10e.

to sam procitao u nekim novinama ..ako lazu oni onda sam i ja slagao

Ma jom sve su cene sa PDV-om, cena transporta nema veze jer ionako mi ne narucujemo iz poste vec iz prodavnice ka se pojavi kod nas...

Cene na primer HDD-ova su iste ako ne i vise na tom sajtu bas zbog dosta veceg PDV-a, ali kod nas nema toliko manipulacije u marzi HDD-ova kao kod GPU-eva

Ma jom sve su cene sa PDV-om, cena transporta nema veze jer ionako mi ne narucujemo iz poste vec iz prodavnice ka se pojavi kod nas...

Cene na primer HDD-ova su iste ako ne i vise na tom sajtu bas zbog dosta veceg PDV-a, ali kod nas nema toliko manipulacije u marzi HDD-ova kao kod GPU-eva

SRY.. U pravu si
image.php
€ 170,00...Preise inkl. 19%

Da, ali niti jedna nema ispod 200e, sa 1Gb mem. ;)

Kolko slepih fanboyeja...
Starcraft jos nije ni izasla, nit je optimizovana kako treba i sad je to kao objektivni benchmark.
Smejurija.

Kolko slepih fanboyeja...
Starcraft jos nije ni izasla, nit je optimizovana kako treba i sad je to kao objektivni benchmark.
Smejurija.

Beta se vec odvano igra i testira... nema tu vise optimizacija engina covece, jedino se ispravljaju bagovi koji su vezani za samu igru. ATI vec duzi period ima pristup i alfa i beta igri i mogao je poraditi na driverima za istu odavno 9posto je u pitanju A naslov)... verujem da ce pre izlaska igre srediti kvalitet prikaza i AA dok je pitanje koliko ce uspeti da podigne performanse i jel je to uopste moguce kad popravi bas los prikaz....

@Uruk Cini mi se da si opet zaboravio pdv...

Beta se vec odvano igra i testira... nema tu vise optimizacija engina covece, jedino se ispravljaju bagovi koji su vezani za samu igru. ATI vec duzi period ima pristup i alfa i beta igri i mogao je poraditi na driverima za istu odavno 9posto je u pitanju A naslov)... verujem da ce pre izlaska igre srediti kvalitet prikaza i AA dok je pitanje koliko ce uspeti da podigne performanse i jel je to uopste moguce kad popravi bas los prikaz....

To ce da resi 10.7 ;).

Lako bi ja doteglio tu kartu u NS, al garancija je mrka kapa.

Ne pamtim Point of View karte kod nas. Davno beše.

nije lose... otvoris, izduvas prasinu i zatvoris... samo da ne skripe sarke:D

Ovo da neko uveze kod nas, mmmmmmmmmmm (ili bar u Cro).

Vrh Dno