Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Razmisljao sam da je udam 8800GTS 512 iz moje kante za nekih 60ak eura i da dodam kolko treba za GTX460. Kolko bi brzinski bio na dobitku sa GTX460?

Ništa ako se odlučim za Palit-a moraću da otvaram kutiju na licu mesta pre nego izvadim pare da proverim dal je sve tu... :trust:

Ko je uopšte kod nas zastupnik Palit-a? Sad sam malo pogledo po domaćim prodavnicama i uopšte nema novih GTX 465/470/480 Palit karti da se pazare kod nas, samo ove starije serije a i njih slabo ima u ponudi. Znam da su Eurolink i Kimtec nekada davno prodavali Palita ali od njih više nema vajde... ;)

Razmisljao sam da je udam 8800GTS 512 iz moje kante za nekih 60ak eura i da dodam kolko treba za GTX460. Kolko bi brzinski bio na dobitku sa GTX460?

Dobićeš gotovo duplo više. Ja sam za tu kombinaciju i mislim da je odličan upgrade i u pravo vreme.

Istina da ti trenutno na tvom monitoru 90% igara radi sa najvišim setovanjima ali isto tako ti i novi naslovi najavljeni za narednih par meseci neće praviti problem.
Još jedna bitna stvar je da ćeš moći bez problema da igraš igre sa najvišim podešavanjima i uključenim PhisX-om u igrama koje poseduju taj feature ;).

Sem nadolazece mafije2 :D...

Čitao sam malo po stranim forumima izgleda da je Palit bukvalno rešio da prevari kupce. Poslali su modele sa boljim hlađenjem novinarima i sajtovima na review a model koji će da prodaju se nalazi pod velikom kritikom prvih kupaca zbog znatno veće buke/temperature od modela koji je išao na review. Još su to nezvanično i priznali. BRUKA! Ako se ovo ispostavi kao istinito ništa što je bilo kako povezano sa Palitom (Gainward...) neće ući ni u uži izbor za kupovinu kod mene.

Palit nije tek s ovim kartama započeo fušeraj, sve više su poznati po tome. ;)

Treba sacekati da izadje "punokrvni" GTX460, tj. sa svim CUDA otkljucanim. Takodje treba videti koliko ce kostati dual GTX460 ili kako vec ce se zvati.

Čitao sam malo po stranim forumima izgleda da je Palit bukvalno rešio da prevari kupce. Poslali su modele sa boljim hlađenjem novinarima i sajtovima na review a model koji će da prodaju se nalazi pod velikom kritikom prvih kupaca zbog znatno veće buke/temperature od modela koji je išao na review. Još su to nezvanično i priznali. BRUKA! Ako se ovo ispostavi kao istinito ništa što je bilo kako povezano sa Palitom (Gainward...) neće ući ni u uži izbor za kupovinu kod mene.

Problem je sto fali naposnki hladnjak, koji reda kosta 5 centi, tako da neverujem da je to namerno...

Mislim da je najpametnije gledati sto jeftiniju kartu kao sto je ovaj Zotac na primer.

I onako se sve odlicno klokuju i tihe su i hladne i sa referentnih hladjenjem.

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uyjy0blILmY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uyjy0blILmY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

a pomak sa gtx260 fabricki oc na ovu 460ku koliko bi doneo? na 1680x1050...ja mislim nesto slabo, ne toliko vredno kupovine :/

a pomak sa gtx260 fabricki oc na ovu 460ku koliko bi doneo? na 1680x1050...ja mislim nesto slabo, ne toliko vredno kupovine :/

U Far Cry 2 bi dobio 1680/1050 4xAA sa 56fps(gtx260) na 85fps(gtx460)
..upgrade od 100e ...milina.
farcry2_1680_1050.gif

ali ja ne bih menjao sve dok ne pocne da secka nesto... mada mafia2 i gothic4 hm...

Poslednja izmena:
Hehe...pa onda se menja kad izadju mafia i gothic, po nizoj ceni nego sad. Ali gubis iz vida da on ima super oc verziju karte, koja je oko 10% brza od referentne. A i sta mu vredi 85 fps po ovom grafikonu, kad je i sa 57 fps savrsen gameplay dozivljaj

Hehe...pa onda se menja kad izadju mafia i gothic, po nizoj ceni nego sad. Ali gubis iz vida da on ima super oc verziju karte, koja je oko 10% brza od referentne. A i sta mu vredi 85 fps po ovom grafikonu, kad je i sa 57 fps savrsen gameplay dozivljaj

...nisam to uzeo u obzir...i gtx460 su sve OC karte;)... klizi na 57 fpsa , ali sam hteo da kazem ako pocne da mu secka na 30fpsa sa gtx260, onda ce sa gtx460 da mu klizi na 57fpsa...a nije neka kinta za upgrade max 100e.

sa 1680x1050 monitorom uzmes gtx460 najslabiju i uz eventualni lagani overklok sve klizi. U neko dogledno vreme ako se predje na vecu rezoluciju ili se pojavi nesto (crysis2) uzme se jos jedna 460-tka, koja ce za to vreme verovatno da padne na 150e, i eto za smesnu doplatu vrh grafika.

Odgovor Palit-a u vezi nedostatka hladnjaka na naponskoj:

This is Norman from Palit Taipei office.

Just let you know that all our GTX 460 1GB “SonicPlatinum” boards are passed “burning test” with at least 2 hours under 45 degree C in chamber.

All those boards have not any heat sink on the VRM (MOSFET) components.The temperature on the VRM (MOSFET and other components) are not over 80 degree under 45 degree chamber.

We run 3Dmark2006 “GT2” that was suggested by NV for the thermal testing.

Please be confidence with our serious testing process, which you don’t need to worry about any “damage” possibility.

“Quality” always is our priority. Thank you

Izvor

Izgleda da uospte i nisu planirali da stavljaju hladnjake na VRM, to je bilo vazno samo za one karte koje idu na test. ;)

Tu je izgleda i problem bucnog kulera.

Problem je sto fali naposnki hladnjak, koji reda kosta 5 centi, tako da neverujem da je to namerno...

Realno to i nije neki problem za jednog prosecnog/obicnog korisnika.

Hah Palit/Gainward prica o nekom 'kvalitetu'.:). BTW ova GTX460 je zlo karta, pogotovo ta sa 1GB

Ne znam sta ste se svi zaleteli na tu Palitovu GTX 460 kad je bas ruzna sa tim orange ventom. Asus i EVGA mi za sada izgledaju najbolje. ;)

EVGA,Zotac u stvari kad bi birao uzeo bi referentnu, nekako mi najlepse izgleda.... Palit da ne govorim;)

...najjace, najbolje i najlepse i najhladnije i najtise i najklokabilnije su Cyklone..i mala i velika... valjda je to svima jasno :eyebrows:
five_pictures2_20100712103820.jpg

Chopper medju grafama :D .. ne volim one plastikanere

Poslednja izmena:
Ne znam, ja od MSI neću više nikad ništa da kupim u životu. Malo su se popravili po pitanju matičnih sa C45icom, ali grafu nikad. Zna se, za ATI - Sapphire, PC, a za nv eVGA, GA.
Jednostavno, još imam gorak ukus u ustima kada se setim MSIjove 6k serije nv...

Inače, jako me raduje izlazak ove karte :) Ne bih je lično kupio, jer imam CF ploču, ali se nadam da će da dodatno ubije cenu 5770 i 5850, pa eto meni jednog lepog CF (opet) :D

Poslednja izmena:
Ne znam, ja od MSI neću više nikad ništa da kupim u životu. Malo su se popravili po pitanju matičnih sa C45icom, ali grafu nikad. Zna se, za ATI - Sapphire, PC, a za nv eVGA, GA.
Jednostavno, još imam gorak ukus u ustima kada se setim MSIjove 6k serije nv...

Inače, jako me raduje izlazak ove karte :) Ne bih je lično kupio, jer imam CF ploču, ali se nadam da će da dodatno ubije cenu 5770 i 5850, pa eto meni jednog lepog CF (opet) :D

Gresis bro, gresis, MSI trenutno mozda pravi najbolje graficke karte na svetu naravno uz veliko postovanje Safiru koji je ipak za ATI uvek pouzdan. Ta 6K serija je davna proslost, a nije samo kod MSI bila losa.

Evo pravog Cyclon-a za vas 2x8 + 2x6 heatpipe-ova. Ono na GTX 460 dođe Cyclončić :)

Prilozi

• msi-r4890-cyclone-soc-video-card_95uhj_54.jpg
    msi-r4890-cyclone-soc-video-card_95uhj_54.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Gainward GeForce® GTX 460 1024MB "GS-GLH"

Najbolji GTX460 i očekujem da će ga novosađani ponuditi uskoro:

Obratite pažnju na pixel fillrate, texel fillrate i memory bandwidth.

Prilozi

• gainward_GeforceGTX460gsglh_1.jpg
    gainward_GeforceGTX460gsglh_1.jpg
    100.4 KB · Pregleda: 83
  • gainward_GeforceGTX460gsglh_2.jpg
    gainward_GeforceGTX460gsglh_2.jpg
    80.9 KB · Pregleda: 85
  • gainward_GeforceGTX460gsglh_3.jpg
    gainward_GeforceGTX460gsglh_3.jpg
    80.7 KB · Pregleda: 68
  • DX11 graphics card compare.png
    DX11 graphics card compare.png