Šta je novo?

Rapidshare premium download

Екстра, ја сам сад задовољан. Овако ми сасвим одговара. Још само да добијам rapids-е за скидање фајлова, и вратили смо се на стари систем:)

Vi i dalje forsirate pricu o downloadu, koga briga da li mesec dana rapidshare-a kosta 500 ili na primer 800 dinara, meni to ne predstavlja nikakav problem.
Kada sam cuo da su promenili sistem odreagovao sam u sebi, sta me briga koliko kosta platicu, ali je ovde glavna fora sto nece biti sta da se skida. Ovaj novi sistem je uveo na primer meni da mogu da predjem na rapid small i da mi bude super, happy hour i meni mnogo bolje nego pre, ali uploaderi sada ne mogu da budu na tom paketu, vec zbog storage-a su na vecim paketima, a za taj upload ne dobijaju nista, i sta sad su oni ludaci pa ce da placaju da bi mi ostali skidali nesto...
Primetio sam na avax.... sajtu da gomila linkova vec ne radi, a neki su presli vec na sistem da uploaduju na vise razlicitih sajtova, sto je po meni extra, jdownloader, interchangable links i za dz moze svasta brzo da se skine.

То је тачно. Али мислим да ће за пар месеци увести rapids-е за преузимање фајлова, кад увиде колико тржишта губе.

Мада, од свих file hosting сајтова, једино за њих знам да су редовно на суду због кршења ауторских права. Па је можда и то утицало. Сад не охрабрују пиратерију.

Ovo sasvim odgovara nekom prosecnom downloaderu.Uzme se small paket 4 poena pustis nocnu turu i imas 10 giga.Bitna stvar je da nije neophodno konstanto skidanje,danas skines 10gb pa za 10 dana opet potreba kolicina.Jedino sto se za happy hour poeni moraju aktivirati u 00:01,sto nekome moze da bude problem.Mada sve ce to brzo da pukne,jer uploader nemaju nikakvu stimulaciju za postavljanje sadrzaja.A ko hoce da zadari kesh upoadujuci,svakako je Hotfile sada in :).

Poslednja izmena:
Upravo to sto vise niko nece uploadovati na RS je poenta cele price. Ili hoce da ugase servis na najbezbolniji nacin i rese se povracaja para korisnicima koji su platili ili ce da promene nesto vrlo brzo. Ovakvim programom su oterali uploadere i samim tim sami sebi odredili smrtnu kaznu.

Ovo sasvim odgovara nekom prosecnom downloaderu.Uzme se small paket 4 poena pustis nocnu turu i imas 10 giga.Bitna stvar je da nije neophodno konstanto skidanje,danas skines 10gb pa za 10 dana opet potreba kolicina.Jedino sto se za happy hour poeni moraju aktivirati u 00:01,sto nekome moze da bude problem.Mada sve ce to brzo da pukne,jer uploader nemaju nikakvu stimulaciju za postavljanje sadrzaja.A ko hoce da zadari kesh upoadujuci,svakako je Hotfile sada in :).

Kako li onda izgleda neki teski dloader sobzirom da ovako mozes da skines 300Gb mesecno? btw za ljude koji ne dele nalog i koji se samo malo izorganizuju sa shedulerom rapid je sada jeftiniji nego sto je bio. Price da uploaderi moraju jos i da placaju su ciste besmislice jer i dalje vazi varijanta cuvanja free fajlova do 60 dana.
Ono sto je realno nepoznanica je kako ce da "nateraju" ljude da upuju, odnosno da li ce u skorije vreme ponovo uvesti neki vid nagradjivanja koji ih je i postavio na prvo mesto.

Kako li onda izgleda neki teski dloader sobzirom da ovako mozes da skines 300Gb mesecno? btw za ljude koji ne dele nalog i koji se samo malo izorganizuju sa shedulerom rapid je sada jeftiniji nego sto je bio. Price da uploaderi moraju jos i da placaju su ciste besmislice jer i dalje vazi varijanta cuvanja free fajlova do 60 dana.
Ono sto je realno nepoznanica je kako ce da "nateraju" ljude da upuju, odnosno da li ce u skorije vreme ponovo uvesti neki vid nagradjivanja koji ih je i postavio na prvo mesto.

Slazem se, po starom ja bih imao premium jos 3 meseca, i sa zaradjenim poenima jos oko 3 meseca. Sada kada mi se sve iskonvertovalo - dobio sam nesto preko 3400 rapidsa - sto je, troseci 4 rapidsa dnevno = vise od 2 godine! Obzirom da sam Rapid premium koristio prilicno stedljivo - nekada danima ne skinem nista, onda je ovo skroz OK varijanta uz Happy Hours 2-10AM = 10GB za 4 rapidsa dnevno... a za sve ostalo torrenti ;)

hmm

Nadam se da ces imati sta da skidas sa rapida u toku sledece 2 godine. :)

nesto sam uporedjivao - cena, down limit, up limit, reward - mislim da je hotfile bolji izbor od drugih. jedino, iskljucivo se naplacuje preko paypal-a.

Na hotfileshop.com moze preko moneybookers-a, tako sam ja bio uzeo.

Vi i dalje forsirate pricu o downloadu, koga briga da li mesec dana rapidshare-a kosta 500 ili na primer 800 dinara, meni to ne predstavlja nikakav problem.
Kada sam cuo da su promenili sistem odreagovao sam u sebi, sta me briga koliko kosta platicu, ali je ovde glavna fora sto nece biti sta da se skida. Ovaj novi sistem je uveo na primer meni da mogu da predjem na rapid small i da mi bude super, happy hour i meni mnogo bolje nego pre, ali uploaderi sada ne mogu da budu na tom paketu, vec zbog storage-a su na vecim paketima, a za taj upload ne dobijaju nista, i sta sad su oni ludaci pa ce da placaju da bi mi ostali skidali nesto...
Primetio sam na avax.... sajtu da gomila linkova vec ne radi, a neki su presli vec na sistem da uploaduju na vise razlicitih sajtova, sto je po meni extra, jdownloader, interchangable links i za dz moze svasta brzo da se skine.

pa nisi u pravu. na prethodnim stranama smo komentarisali da je upravo upload glavni problem price. ja prvi imam upovano nekoliko 100-tina gb i ovaj sistem mi se ne svidja. sad, ako neko ko zeli da zaradi na storage-u minira sopstveni upload sistem, onda dolazimo do...

Ili hoce da ugase servis na najbezbolniji nacin i rese se povracaja para korisnicima koji su platili ili ce da promene nesto vrlo brzo. Ovakvim programom su oterali uploadere i samim tim sami sebi odredili smrtnu kaznu.

potpisujem.

btw za ljude koji ne dele nalog i koji se samo malo izorganizuju sa shedulerom rapid je sada jeftiniji nego sto je bio. Price da uploaderi moraju jos i da placaju su ciste besmislice jer i dalje vazi varijanta cuvanja free fajlova do 60 dana.

aha, placam i bavim se shedulerom... ovaj, a sto bih se onda uopste bavio rs-om?

sto se secure uploada tice-besmislica ili ne, ali mogu ili da platim za fajlove koje sam uploadovao kako bi ih osigurao (???) ili da ih nadgledam i pratim 60 days rules. a zasta ih ono bese postavih? za leecher happyness? za rapidsharte staff happyness? iako nisam pobornik klishea, moram reci da mi je padao na pamet jedan mass destroy. onako, u inat...

Slazem se, po starom ja bih imao premium jos 3 meseca, i sa zaradjenim poenima jos oko 3 meseca. Sada kada mi se sve iskonvertovalo - dobio sam nesto preko 3400 rapidsa - sto je, troseci 4 rapidsa dnevno = vise od 2 godine! Obzirom da sam Rapid premium koristio prilicno stedljivo - nekada danima ne skinem nista, onda je ovo skroz OK varijanta uz Happy Hours 2-10AM = 10GB za 4 rapidsa dnevno... a za sve ostalo torrenti ;)

ovo je tipicna domaca logika. nastavimo linijom manjeg otpora i nadjimo malo srece u ovim novim, otezavajucim okolnostima. uzivajmo 2 godine sa 1gb dnevno. nego.. rapid si koristio stedljivo, ali si imao zaradjenih poena za 3 meseca?

@Starter21

Jel ti uopste citas neciji citat koji stavis u post ili onako napamet cisto da bi pisao nesto?
Citirao si mene i rekao da nisam u pravu, da je problem u uploadu sto sam ja u tom citatu i napisao. Da si makar prve dve moje recenice iz citata procitao skapirao bi da sam isto pricao da je problem bas taj, mislim kad vec citiras nekog i optuzis ga da nije u pravu potrudi se makar malo da obratis paznju na napisan tekst.

Evo vidim na jos jednom sajtu koji posecujem medju novim stvarima nema uopste linkova za rapidshare, vec uploaduju na 5-6 razlicitih drugih host sajtova. Rapidshare je propao neverovatno brzo.

Nije bas skroz propao vidim da na wbb ima jos uvek ljudi koji uploduju na RS ali daleko manje nego ranije dok na drugim sajtovima gotovo da nema RS-a:)

Mislim da je HF vec preuzeo prvo mesto mada ni MU nije daleko ostali su uglavnom boranija:d

ovo je tipicna domaca logika. nastavimo linijom manjeg otpora i nadjimo malo srece u ovim novim, otezavajucim okolnostima. uzivajmo 2 godine sa 1gb dnevno. nego.. rapid si koristio stedljivo, ali si imao zaradjenih poena za 3 meseca?

:) 3 meseca zaradjenih poena je iz perioda od pre par godina kada sam skupljao poene ne bi li tako produzavao premium iz meseca u mesec... dok mi sve to nije dosadilo i u poslednje dve godine sam uzeo premium na godinu dana a poeni su se kupili od tih starih fajlova naredne 2 godine - sta je tu cudno? A u ostalom, kakve veze imaju zaradjeni poeni sa tim koliko ja downloadujem???

Meni je Non-stop download izgubio smisao kada sam u regalu ugledao 10tak HDD-a (500GB-1TB) na kojima vise nemam pojma sta se nalazi... Kazem opet MENI, drugi verovatno imaju drugacije prohteve.... Kao da je problem preci na drugi file hoster ako se ukaze potreba - 50-60 eura za godinu dana i furas dalje!

Poslednja izmena:
Meni je Non-stop download izgubio smisao kada sam u regalu ugledao 10tak HDD-a (500GB-1TB) na kojima vise nemam pojma sta se nalazi

Slažem se i potpuno te razumem :) Meni je bilo lsično kad sam shvatio da mogu da skinem npr. film za par sati (sa free RSa; sa MUa znatno brže). Tada sam shvatio da sve manje ima smisla "pakovati" sve to u "lokalu", kad postoji online...

@Starter21
Jel ti uopste citas neciji citat koji stavis u post ili onako napamet cisto da bi pisao nesto? Citirao si mene i rekao da nisam u pravu...
vidis... istu kritiku bih ja mogao da uputim tebi. idemo ponovo... ti pises
Vi i dalje forsirate pricu o downloadu, koga briga da li mesec dana rapidshare-a kosta 500 ili na primer 800 dinar...
a ja
Kod:
pa nisi u pravu. na prethodnim stranama smo komentarisali da je upravo upload glavni problem price.
drugim recima-nismo, ili bar nismo svi forsirali pricu o downu. samo na taj deo se odnosila kontra tebi, a ne na ostatak texta.
uglavnom, razumemo se, nema potrebe da jedni drugima delimo lekcije.

@Wizz
samo mi se ucinilo da si dvosmislen u pogledu intenziteta koriscenja rs-a.

Kako su zbrzali ove promene i promene promena, trebace nam sudski tumac da se ovo ukapira...
Bezbolnije i mnogo bolje resenje je preci na Hotfile, Megaupload...alternativa barem ima. Sa poslednjim izmenama oni koji su kacili na Rapidshare, sada ce da kace na neke druge file hosting servise.

Kako su zbrzali ove promene i promene promena, trebace nam sudski tumac da se ovo ukapira...
Bezbolnije i mnogo bolje resenje je preci na Hotfile, Megaupload...alternativa barem ima. Sa poslednjim izmenama oni koji su kacili na Rapidshare, sada ce da kace na neke druge file hosting servise.

slazem se. :smoke:

ipak, sta imamo sada? jeftiniju i prakticniju ponudu za leechere. usporedimo malo...

sada 30gb mesecno za 99 rapidsa > pre toga 1gb dnevno x 4r=120r. znaci manje za 21 rapids i opustenije planiranje down-a.

veci paketi npr. bilo je 5gb dnevno za mesec dana - 30x20r = 600r za 150gb podataka > sada ovih 30gb za mesec + 24x5gb (da bi smo dosli do 150gb) = 99r+336r = 435 rapidsa (manje za 165).

ili 20gb dnevno - 30x78r = 2340 rapidsa za 600gb podataka mesecno. sada za istu kolicinu - 30gb za mesec+114x5gb (da bi smo dosli do 600gb) = 99r+1596r = 1695 rapidsa (manje za 645).

sve ovo govori da je pojeftinjenje negde oko 20-30% u odnosu na ovu prethodnu, 7-dnevnu papazjaniju.
ako pak cene uporedimo sa onim, koliko-toliko dobrim periodom pre 29.06., onda dolazimo do zakljucka da je takodje doslo do pojeftinjenja. jer, ako je jedan rapids jedan evro cent (u grubo), onda dolazimo do zakljucka da se sada mesec dana premium rs-a sa 150gb podataka (i to bez akumulacije, koje teoretski mozete potrositi cak i isti dan) placa nesto manje od 4,5 evra!

medjutim, za uploadere se nije promenilo nista. nema reward-a, a i dalje se trazi doplata za "siguran storage" ili se fajlovi brisu posle 60 dana neaktivnosti.

i onda se vracamo na staro... zasto da kupim cak i jeftini down, ako mi to ne garantuje da cu imati sta da skidam? a neki mali testovi ovih poslednjih dana su samo potvrdili nasu zabrinutost da ne samo da ce upload biti manji, nego rs expresno brise odredjene "legalne" sadrzaje...

Ne budu li uveli neki reward za uploadere mogu slobodno da zatvore radnju :S: A to sto se tice fajlova koji s osigurani od brisanja je totalno nebitno. Fajl koji nije skinut duze od 60 dana gotovo nikome i ne treba od uploadera.

Ok, koja je sada fora? Nema vise onih paketa (small, big, medium), vec se samo dopunjavaju gigabajti? Da li to znaci da nije vremenski ograniceno do kada mora da se potrose uplaceni gigabajti?

Ok, koja je sada fora? Nema vise onih paketa (small, big, medium), vec se samo dopunjavaju gigabajti? Da li to znaci da nije vremenski ograniceno do kada mora da se potrose uplaceni gigabajti?

paket rapidpro je ogranicen na mesec dana i u okviru njega dobijas 30gb podataka. ako ti zatreba vise od 30gb u okviru tog perioda - dokupis jos gb. nakon sto prodje 30 dana - sve krece iznova 30d/30gb.

Poslednja izmena:
Rapidshare - Nek mu je večna slava i hvala.

Idemo dalje. HF ili MU?

na hf najcesce dobijam 1mbps downloada dok na mu bez problema ispunjavam svih 4. takodje, mu skoro da i nema ogranicenja po kolicini podataka dnevno dok hf ima. za adsl korisnike ovo nije mnogo vazno jer mogu da menjaju adresu.

inace ova nova rs ponuda je dosta dobra(za downloadere). za 2500 din(kod reselera) dobijate 50 gb mesecno cele godine. ili, ako vam je dosta 30gb mesecno, imate 20 meseci.
videcemo kako ce se stvari odvijati sto se tice uploada.

Poslednja izmena:
Problem je taj što uploader ne samo da sada ne dobija ama baš ništa za skinuti materijal, nego još treba da plaća kako bi taj materijal bio "u životu" na serveru. Potrebno je precizno 0,000000000000001 sekunda zdravog razmišljanja da se ne odlučiš za takav aranžman i odeš na neki normalan host sajt. Tako ćemo brzo doći do 50 (ili 30) GB mesečno za skidanje gomile... ničega. Već sada nema materijala, ako je verovati specijalizovanim sajtovima koje, khm, pratim. Ljudi se zahvaljuju kad neko postavi RS linkove. Postavlja se mizerno malo, a staro odumire ekspresno brzo.

30 GB za 1 mesec? Ja sam umerenim skidanjem (prosečno oko 50% vremena upotrebe teoretskog kapaciteta linka od 1 Mb/s, rekao bih da je to umereno) bez problema napravim 3 puta toliko.

Poslednja izmena:
e znao sam da ce se javiti neko i reci da je 30 gb malo za mesec dana. originalni rs paketi su bili oko 50e za godinu dana neograniceno. sada mozes za istih ih 50e da dobijes 100gb mesecno. siguran sam da ima i onih koji skidaju vise i od toga, ali takvi bas i ne bi trebali da stede da plate jos vise za sav taj materiajl.
vecini je dovoljno 50gb i cena od 200 din mesecno nije velika.

megaupload uploaderi jedva da nesto dobijaju za svoj "trud". fajlovi veci od 50mb(sad povecano na 100) ne dobijaju nikakve poene, a cak i za ove ispod 100 ne mora da znaci da ce uploader da dobije neki poen jer se samo za download iz odredjenih zemalja nagradjuje.
sada se vracamo na dobru volju ljudi koji poseduju nesto sto drugi zele.

Je l' ti čitaš? Mogu da daju i 900 GB nedeljno, nema šta da se skida i biće sve manje. Niko neće da plaća da bi održavao postavljeni materijal. Ovo nije teorija, jer već imamo skoro potpunu preorijentaciju na hotfile, megaupload i sharingmatrix koji u ovom trenutku ima neku akciju, pa su svi navalili tamo, dok Rapidshare rapidno odumire. Čak je i komatozni Netload počeo da mrda prstima. Uvek će da bude heroja koji će postavljati sadržaj na njihove servere, ali od glavnog igrača će postati usputni servis. Ja neću da produžim nalog, prvi put posle 3 godine.

Nazad
Vrh Dno