Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

Paz' ovako : )

- nisam na VIP-u, a ovaj broj koristim 8 godina
- tatoo je u svadji sa, GPS-om, BT-om, ruzan je, android je smece
- Touch2 ima javu, flash, transfer podataka preko BT-a, lepsi dizajn, bolji video zapis, Igo8 moze da se instalira i lepo radi, win ima dosta aplikacija...ima i android al tatto zbog kombinacije male rezolucije ekrana i Androida nema 'pravu podrsku' za GPS

Zato sam ja u novembru i uzeo Touch2 i uopšte mi nije jasno zašto se neki pale na Tattoo. Bio mi je bitan iGO i nisam mogao da čekam hoće li i kada će Tattoo...

Ja samo kazem - bukvalno isti telefon placati vise je besmisleno. ALI s obzirom da ti je bitan broj i da mislis da je Android smece - samo napred.
Btw. tattoo jeste ruzan, ali GPS je resen, za BT ne znam, rezolucija (i sam display) je isti, a i sigurno radi bar 2x brze od touch2 (zbog Win-a)...

@Heinz: Tacno, posebno za tako neki telefon. A mt:s tarifa daje vise minuta i poruka, ali 0 MB.

A šta to na Tattoo radi brže. Na Touch2, bre, sve rže kolk'o radi brže.

Heh, ma ok je to ali postoji previse nejasnih stvari oko njega. :)
Prvo i najvaznije odakle im bre ovaj telefon u ponudi kad jos nije izasao u svetu? Drugo, napisali su neke bezveze specifikacije od ko zna kog modela, pravi I5800 ima nesto sasvim drugo.

http://www.coolmags.net/gadgets/samsung-i5800-i5801-is-coming-soon.html
Ma razumemo se, nije mt:s bas najjasniji po tom pitanju...

Nesto slicno i ja pomislih za ovaj Wave, kad isprva videh najavu u ovom thread-u... kako mt:s moze da ga ima u ponudi, kad telefon u svetu poceo da se prodaje tek pre nesto manje od mesec dana? :trust:
Uz to, tamo u opisu mu metnuse neko bezveze codename (Lismore :p)... ali dobro, ne bi im to bio prvi put, oni S5350 Shark ionako nazivaju S5350 Duras, a S3550 Shark 3 pak S3550 Brandon :D:D:D
(dobro, to je citava Shark familija, imaju i alternativna imena... ali mogli su ovako da ih oznace :))
Svi se pitamo sta kako u ovoj temi http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=232824

Kad bi nas neko iz mts-a prosvetlio sta oni zapravo imaju...
Niko to ne zna... pa verovatno ni oni sami! :D

Jedno pitanje. Gde se ovi telefoni kupuju, online ili u poslovnici? Ili nesto trece? Posto imam dva broja kod njih, a hteo bih da produzim ugovore, pa barem da uzmem dva telefona, da bude neka korist od svega toga.

ako taj model koji hoces ima u ponudi u mts express-u onda ti je najbolje tako, a ako ne onda moras da ga juris po poslovnicama...

Dajte nekog iz mts-a ovde. Jos uvek me zanima sta je telekom mislio pod Samsungom I5800. Polako mi se gasi interesovanje za samsunga a sve vise mi se smeska HTC, konkretno Legend :D. U vipu je ok ponuda za njega za postpaid 325.

po svemu sudeci ja cu da batalim sve... Posledica pojave iPhone-a 4 pasce cene 3Gs-a, samo da se otkljuca 3.1.3 i eto meni 3Gs-a jako povoljno : ) a realno jede sve te ponudjene telefone.

Ma daj, uozbilji se... cime ih to 3GS "jede"? Slabasnim procesorom (ne zaboravi, ovde vec ima i zveri na 1GHz - bilo iz Samsung-ove, bilo iz HTC-ove kuhinje)... smesnom kamerom od mizernih 3.15Mpix i istom takvom video snimku... kilavim TFT ekranom, u poredjenju sa AMOLED i Super AMOLED monstrumima... a koji je tek osrednje rezolucije... ili pak time sto nema kameru za video pozive (nekome mozda bitno; mene ic ne dotice) ili pak sto nema radio (meni bitnije; nije lose imati radio uza se, mp3 ume da dosadi).

Kakav crni 3GS, tek iPhone 4 moze da se uhvati u kostac sa Samsung/HTC pulenima po ovim pitanjima.
Jedino u cemu ih jede jeste cena... to stoji.

Ma daj, uozbilji se... cime ih to 3GS "jede"? Slabasnim procesorom (ne zaboravi, ovde vec ima i zveri na 1GHz - bilo iz Samsung-ove, bilo iz HTC-ove kuhinje)... smesnom kamerom od mizernih 3.15Mpix i istom takvom video snimku... kilavim TFT ekranom, u poredjenju sa AMOLED i Super AMOLED monstrumima... a koji je tek osrednje rezolucije... ili pak time sto nema kameru za video pozive (nekome mozda bitno; mene ic ne dotice) ili pak sto nema radio (meni bitnije; nije lose imati radio uza se, mp3 ume da dosadi).

Kakav crni 3GS, tek iPhone 4 moze da se uhvati u kostac sa Samsung/HTC pulenima po ovim pitanjima.
Jedino u cemu ih jede jeste cena... to stoji.

slazem se za ovim, ako se uporedi recimo sa Desire-om... samo po ceni, i naravno status..jer je on generalno "statusniji simbol" od samsunga ili HTC...a i to se placa naravno...

slazem se za ovim, ako se uporedi recimo sa Desire-om... samo po ceni, i naravno status..jer je on generalno "statusniji simbol" od samsunga ili HTC...a i to se placa naravno...
Iskreno, ja sam ga prvenstveno uporedjivao sa Samsung-ovim modelima (S8000 Jet i S8500 Wave - prvi sam posedovao i vec neko vreme je aktuelan, drugi planiram da nabavim kroz koji dan i najnovija im je perjanica), HTC-ove sam pomenuo onako samo by the way, zato sto znam da su slicnih specifikacija... ali eto, sad pogledah karakteristike tog Desire-a i to je to - bukvalno ista prica, minorne razlike. Tako da - moze i Desire da udje u pricu, nema problema.

I OK, to oko statusnog simbola se slazemo... ipak, to je Apple, uvek ce tako biti.
Realno, to jeste tako - voleo to neko ili ne. (meni licno ne smeta... nit' mrzim, nit' volim Apple)
A vala ce taj brend i dodatno da se naplati.

nisi razmatrao i9000 Galaxy S? Meni je on mnogo zanimljiviji od Wave-a

Mnogo mi velik ekran, Hajli... 4 incha mi je preveliko, ne bih da nosim iPad u ruci :D
Sve ostalo mu je pak na nivou :smoke:
(naravno, kada je preslikani Wave! :p)

A i da se proba ta Bada vise... Android je vec passe :d:d

Odlutali ste u off...meni je Samsung smece iskreno nikad nisam bio zadovoljan njihovim telefonima a HTC je dobar, i to stoji...

Imao sam 3G ali zbog dobre ponude sam ga tapn'o, sve sto mi je trebalo je imao, Android mi je vnago tesko, taj google samo jos WC solje da pravi pa da mogu da kazem da sam se bukvalno "posrao po Google-u"

Kada bi se Iphone 4 davao uz neki paket to bi bio lom...

A ti komntari da je tel los i da je statusni simbol su lupetanje...npr sta ce tebi i7 6gb rama itdi itd?! Volis to zar ne...i briga te sto neko kaze da je glupost baciti novac na to kad i mnogo slabije i jeftinije odradjuje posao...

Meni je iPhone jedan od najzabavnijih telefona, imao sam ga oko pola godine i iskreno nijednog trenutka mi nije opalo interesovanje da ga "cackam", to je NAJBOLJI multimedijalni telefon na svetu...meni ne treba HTC sa 1GHz procesorm i amoled ekranom bla, bla, bla, dovoljan mi je komp, telefon mi sluzi za razgovor,sms, i da prekratim nekad vreme, necu pisati doktorsku disertaciju i raditi proracune dinamike na njemu...muzika na njemu je odlicna, filmovi na onolikom ekranu su Extra, igo navigacija radi odlicno kada zatreba neka ulica nepozanta da se nadje, i realno iPhone aplikacije i igre su najbolje i teorije nema da ih niko stigne...(inace skroz gotivim HTC, ali android me nece videti...)

Ako nekom znaci, dobio sam licno informaciju da ima dosta telefona kojih nema na sajtu u onom Mondo Express Shop-u ili kako vec, ono da ti donesu na kucnu adresu..ima nekih HTC-ova itd...uglavnom najbolje pozvati kao sto sam i ja ucinio.

Poslednja izmena:
Odlutali ste u off...meni je Samsung smece iskreno nikad nisam bio zadovoljan njihovim telefonima a HTC je dobar, i to stoji...
Sta si probao novije od Samsung-a?

I ja sam tako nekada mislio (a *tada nekada* im telefoni zaista i nisu bili nesto specijalni), kleo se u Sony Ericsson... sta da ti kazem, vremena se menjaju. Gde je Samsung sada, a gde SE.
Ja sam bio veoma zadovoljan S8300-tkom, falio mi/mu je samo wireless... Jet je imao i to, uz CPU na 800MHz - tim sam fonom bio prezadovoljan. Kontam da ce Wave biti pun pogodak.

A predrasude su tek cudo ;)
Imao sam 3G ali zbog dobre ponude sam ga tapn'o, sve sto mi je trebalo je imao, Android mi je vnago tesko, taj google samo jos WC solje da pravi pa da mogu da kazem da sam se bukvalno "posrao po Google-u".
Ja recimo uopste nisam fan OS-ova, "pametnih telefona" i slicno... a i koji ce mi mogucnost da "mozes da instaliras sta god pozelis!", ako mi fon vec u startu ima ono sto mi je potrebno - dobar web pretrazivac, movie/music player i tako nesto. One elementarne stvari koje koristim na telefonu, a da to nisu pozivi i SMS-ovi. A gledanje video klipova i slusanje muzike (bilo mp3, bilo sa radija) to svakako jesu. Uz fotkanje (dobra kamera preduslov) i eventualno snimanje videa. A tu ti stari ajFoni nikako ne briljiraju, cak daleko od toga.

On the other hand, GPS meni apsolutno nije potreban, i sasvim mi je svejedno sto to tesko ide na Jet-u i slicnim Zamzunzima... dok neki ljudi ne mogu nikako bez toga. Sta ces - sto ljudi, sto cudi.
Kada bi se Iphone 4 davao uz neki paket to bi bio lom...
Bio bi, slazem se... pa i ja bih razmatrao da ga uzmem, stvarno je dobar fon - prvi iPhone koji je 99% po mom ukusu ;)

Ali nece biti... vec ces ga placati, ne znam ni ja, 500-600 evra "na crno"... ili pak 700-800 da ga uzmes regularno otkljucanog, ko zna odakle.
A ti komntari da je tel los i da je statusni simbol su lupetanje...npr sta ce tebi i7 6gb rama itdi itd?! Volis to zar ne...i briga te sto neko kaze da je glupost baciti novac na to kad i mnogo slabije i jeftinije odradjuje posao...
Volim, naravno... uvek sam imao najnoviji hardware, uvek ce, nadam se, i biti tako. Istao kao i sa telefonom, uostalom... i ostalom tehnikom koja me zanima.

Ali ne mozes da poreknes da za iste i jos i manje pare ima boljih telefona od 3G/3GS-a... te da ti ajFoni kostaju toliko koliko kostaju samo zbog toga sto nose onaj logo gricnute jabuke. A ne vrede toliko.
E to je, druze moj, statusni simbol.
Meni je iPhone jedan od najzabavnijih telefona, imao sam ga oko pola godine i iskreno nijednog trenutka mi nije opalo interesovanje da ga "cackam", to je NAJBOLJI multimedijalni telefon na svetu...meni ne treba HTC sa 1GHz procesorm i amoled ekranom bla, bla, bla, dovoljan mi je komp, telefon mi sluzi za razgovor,sms, i da prekratim nekad vreme, necu pisati doktorsku disertaciju i raditi proracune dinamike na njemu...muzika na njemu je odlicna, filmovi na onolikom ekranu su Extra, igo navigacija radi odlicno kada zatreba neka ulica nepozanta da se nadje, i realno iPhone aplikacije i igre su najbolje i teorije nema da ih niko stigne...(inace skroz gotivim HTC, ali android me nece videti...)
Slazem se, iPhone je jako zabavan fon... i super je fora "stipanje" sa dva prsta i slicno :)

Ali, ima toga i na drugim fonovima... meni je Jet bio/jeste izuzetan multimedijalni telefon. Iliti "zabavan", kako ti lepo nazivas ;)
Ali, navigacija mi, kako rekoh, uopste nije bitna... igre na fonu ne igram...
Ako nekom znaci, dobio sam licno informaciju da ima dosta telefona kojih nema na sajtu u onom Mondo Express Shop-u ili kako vec, ono da ti donesu na kucnu adresu..ima nekih HTC-ova itd...uglavnom najbolje pozvati kao sto sam i ja ucinio.
Ma nema ni tamo... evo ti ponude Mondo shop-a: http://www.mtsmondo.com/shop/katalog.php... a evo i onog drugog, mt:s express-a: http://195.178.43.30/index.php?ID=8030&Type=1... nema ni jednog HTC-a tu u ponudi.

Inace, info od drugara koji radi u poslovnici jeste da im do sada nijedan HTC nije usao u radnju... jos uvek se sve to ceka. A svaki dan im po dvadesetak ljudi udje u poslovnicu da se raspitaju za HTC.

Posto mi ovih dana istice ugovor, a ne pratim odavno moram da pitam nesto. Znam da je prosle godine bilo da vam na osnovu prethodne potrosnje ponude neki telefon. To je bilo pre nekih godinu dana... Pretpostavljam da toga vise nema, nego ovo klasicno?

Vidis, to je interesantno ptanje... secam se i ja da su svojevremeno mog caleta zvali i cimali u par navrata, sa zeljom da mu utrape nesto i da se obaveze ugovorom na koju godinu... a on na BEL400 vec nekoliko godina, jos i solidno prekoracuje to, ali redovan platisa :)

Odavno ga nisu zvali... a bilo bi lepo kada bi mu neko ponudio S8500 na dvogodisnji ugovor za recimo 15-ak 'iljada ;) :d
Sad ne znam - da li da ja zovem njih, pa da pitam "pa, gospodo... sta imate da nam ponudite?" :smoke:

Posto mi ovih dana istice ugovor, a ne pratim odavno moram da pitam nesto. Znam da je prosle godine bilo da vam na osnovu prethodne potrosnje ponude neki telefon. To je bilo pre nekih godinu dana... Pretpostavljam da toga vise nema, nego ovo klasicno?

Koliko znam zavšrio se taj "Pilon promo" program, tako da... samo ovo redovno...

Samo nemaš gde da odeš, svuda je očaj.

Koji je fazon sa ovim 3GB prvih sest meseci? Jel posle moram da placam 1300 dinara mesecno do kraja ugovorne obaveze? Ako je tako, jel mogu da kazem da mi ovo uopste ne treba, i da uzmem telefon bez ovoga 6 meseci dzabe. Glupost je ako ne moze, jer ne zelim posle da placam nesto sto mi nicemu ne sluzi.

Cene su im, da usi samo otpadaju....

lopovska rabota.... ponude neki tel kao povoljno a vezu te na 24 meseca.... a kad preracunas u proseku 24 x 1500 din mozes da kupis laptop a ne telefon.... a takav isti kojim te vezu za kes se nadje 7-10 iljadarki....

Da, ali ti to gledas pogresno. Ti uzimas pa uzimas taj paket od 1500 dinara mesecno, sa telefonom ili bez, jer prelazis na postpaid, ali kada vec prelazis zasto ne bi uzeo i neki telefon za male pare. Razumes sad?

Mnogi to ne kapiraju ..... koliko puta se tako raspravljam sa ljudima kada čujem "Da im hebem mater, rata mi 1500 dinara, mnogo izadje!!!" AMAN, NIJE to rata, nego pretplata koju plaćam pa plaćam .....

Tacno tako. Ako trosis manje od mesecne pretplate koje bi uzeo, treba da ostanes na prepaidu. Postoji i slucaj, kao kod mene na primer, gde bih presao na postpaid cisto zbog jeftinije cene telefona u startu, jer nemam odjednom da dam x evra, a besplatni minuti su mi samo jos veca pogodnost.

Elem, niko ne odgovori na moje pitanje u vezi sa 3GB - 6 meseci dzabe kvakom, ako postoji uopste.

Elem, niko ne odgovori na moje pitanje u vezi sa 3GB - 6 meseci dzabe kvakom, ako postoji uopste.

s obzriom da to reklamiraju da je tih 3gb besplatnpo u okviru paketa - trebalo bi da znaci da nema "kvake"...ali s obzirom da je telekom u pitanju...nikad se ne zna:mad:

Nazad
Vrh Dno