Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

A kad smo vec kod toga da li zna neko gde ima za Hero da se kupi maska?

http://phandroid.com/2010/06/22/htc-delivering-froyo-to-the-htc-desire-and-legend-within-the-next-two-weeks/
izgleda da ce legend dobiti froyo...yey, napokon je htcu doslo iz dupeta u glavu....za magic je potvrdjeno da ga nece ni biti, izgleda i za tattoo....

Odavno je potvrdjeno da ce Magic dobiti 2.2...sto bez sto sa SenseUI-jem. Mislim da se cak i ovde po Bench-u pominjalo.

@ brankooo: Ima na ebay-u... Ortak trazio po BG-u i NS-u, na kraju narucio, bilo nesto reda 20-30€

Poslednja izmena:
nah, neko je spomenuo na htc-ovoj fb stranici da je dobio odg od njih da je magic izvisio
mada ni ovo za legend nije sigurno, htc se mnogo siri sa neupdatovanjem svojih telefona

@ Seraph: Spori jesu, ali su opet bolji od npr. Samsung-a. Uz to i xda community, bice od njih nesto

@ Kr100NS: Evo ovde

Poslednja izmena:
ma htc hoce da tuzi xda.....a svi se uzdamo prvenstveno u xda, ali ako htc izgura svoje ostvarice monopol

Odavno je potvrdjeno da ce Magic dobiti 2.2...sto bez sto sa SenseUI-jem. Mislim da se cak i ovde po Bench-u pominjalo.
Adobe Flash Player 10.1 for Android Gets Official

We knew Adobe was getting Flash Player 10.1 ready for the Android platform and it has now been released to partners. Flash 10.1 requires Android 2.2 (Froyo), as earlier versions of Android cannot handle the requirements of the new Flash Player according to Adobe. The new Flash will be available for any phone running Froyo in the Android Market.
Adobe states the following Android phones are slated to get updated to Android 2.2:
- DROID by Motorola
- Dell Streak
- Google Nexus One
- Motorola MILESTONE
- HTC Evo
- HTC Incredible
- HTC Desire
- Samsung Galaxy S

Izvor: jkOnTheRun.com

Nije HTC potvrdio FroYo za Magica već je T-Mobile rekao da neće ostati ni jedan telefon bez update-a. A ovo za Legend nešto ne verujem da će tako brzo dobiti update, dok god htc ne potvrdi na svojoj stranici ništa ne verujem poučen iskustvima sa herom i njegovim update-om.

Poslednja izmena:
Glupo pitanje:
Ako se uradi factory data reset na htc tattoo jel se gubi root?

nakon malo vise cackanja izvalio sam da povremeno pucanje neta na mobu izgleda nije do Vipa....naime, desava mi se gtalk nece da se konektuje, u isto vreme nece ni na market da ide(tj da loaduje aplikacije, kaze connection problem) dok npr bez problema surfujem preko browsera isto tada. tako da kapiram da nije do signala mreze, nego je softverske prirode. jel ima neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju(htc legend)?

e i da, jos jedno pitanje....jel primetio neko na amoledu treperenje? ne vidljivo, ali recimo kada je slika malo tamnija, i nalazim se u mracnijem prostoru ekran kao da ima neki refresh rate, tj brightness kao da blago treperi...verovatno tripujem puno, al da proverim za svaki slucaj :)

I hero dobi update

Izasao je oficijalni update 2.1 za Hero najzad. :) Proverite na telefonu update i skinite OTA_hero_HTC_WWE_3.32.405.1 79.88 MB.
Pustio sam da se skida pa cemo videti na sta lici:D

Jedno upozorenje!

Na nekom forumu sam procitao da ako stavis ovaj update da neces moci kasnije da ga rootujes i da stavljas 2.2 ili neki sledeci! Kazu da bar do sad nisu nasli nacin da ga rootuju.
A isto je izasla oficijalna najava da Hero NECE dobiti 2.2 :(

Tako da razmislite malo pre nego sto pokrenete update... ja cu tek da vidim sta cu, cim mi se zavrse ispiti...

A vi koji ste vec updateovali, javite utiske!

Pozdrav!

Ja sam koristio zvanični hero 2.1 četiri nedelje (villain10.3) i dobar je ROM ali koristio sam ga overklokovanog pa je bio više smooth od standardnog 2.1.

Radi odlicno, dosta bolje nego pre. Za update mi je trebalo oko 30 minuta tako da napunite bateriju pre nego sto pocnete. Za kasniji prelazak na 2.2 se ne brinem do tad ce vec rutovati heroja.

Poslednja izmena:
kako im je to Oktobar pocetak Q3?
We expect to release updates for several of our 2010 models including Desire, Legend and Wildfire beginning in Q3
zar Q3 nije Jul-Avgust-Septembar?

Stvarno super ako legend dobije 2.2 (to bi popravilo malo moj utisak o htc-u), inače ako ne dobije nikada više neću kupiti htc.

Za Tattoo korisnike pitanje (ili za bilo koga ko zna): u kojoj meri ste imali problema sa aplikacijama zbog rezolucije ekrana, tj. koliko vam se često dešava da zbog toga ne možete da instalirate nešto što vam potrebno? Ili ovakvi problemi ne postoje uopšte? Hvala.

E ljudi gde mogu da nadjem 2.0+ update za Magic [32b]! ?

Na xda forumu. Nema ih koliko i za 32A, ali znam da imaš CyanogenMod za 32B.

Hvala puno :)

Momci sta mislite da li je bolja kupovina HTC Tattoo koji po oglasima moze da se nadje 120-30e, obicno star mesec-dva sa sve garancijom iz VIP-a ili za nekih 150e uzeti npr Nokia E71?
Napominjem da mi je kamera koja jeste bolja kod Nokia-e totalno nebitna stvar te da istu koristim samo povremeno da uslikam pokoju slicicu za FB ili slicno
Ono sto meni treba je gps i wless a i svidja mi se kod Androida sto organizuje poruke i mail u threadove sto Symbian nema
Jes da za Tattoo nece biti update-a softvera ali i Android 1.6 deluje po defaultu bolje od Symbiana :D
Sa druge strane prednost Nokia-e je i bolji kvalitet display-a, baterija i metalno kuciste ali je i cena veca i bez garancije ikakve
Sta vi mislite? :)

Momci sta mislite da li je bolja kupovina HTC Tattoo koji po oglasima moze da se nadje 120-30e, obicno star mesec-dva sa sve garancijom iz VIP-a ili za nekih 150e uzeti npr Nokia E71?
Napominjem da mi je kamera koja jeste bolja kod Nokia-e totalno nebitna stvar te da istu koristim samo povremeno da uslikam pokoju slicicu za FB ili slicno
Ono sto meni treba je gps i wless a i svidja mi se kod Androida sto organizuje poruke i mail u threadove sto Symbian nema
Jes da za Tattoo nece biti update-a softvera ali i Android 1.6 deluje po defaultu bolje od Symbiana :D
Sa druge strane prednost Nokia-e je i bolji kvalitet display-a, baterija i metalno kuciste ali je i cena veca i bez garancije ikakve
Sta vi mislite? :)
Mislim da ti je najbolje da ustekas jos otprl. 50 eur (170-180 eur) i kupis odlican Magic ;)

Poslednja izmena:
Upravo tako, nemoj na Tattoo, premali je ekran i prikaz na njemu, uštekaj malo još za Magic sa garancijom, ja sam moj (koji sam posle prodao :D) pre par meseci uzeo za 200e, sad ima i za po 170e, samo strpljivo.

Videh pre neki dan na Mobilnom svetu jedan za 150€, samo ne znam kakav je...svakako bolji tel. od Tattooa i vredi te razlike.

Njah znao sam da cete to reci :p
Meni licno Tattoo ima skroz ok ekran, sam telefon vrlo lepo izgleda, jedino sto moze potencijalno da me smori je to sto telefon mora da se rutuje i patchuje da bi proradio bluetooth, navigacija (Igo, Ndrive i kompanija) i da bi sve aplikacije bile dostupne sa marketa :d

Vrh Dno