Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

G04 mi je nekako lepše ali i skuplje nekih 1200 din.Trebalo bi da bude sve na svom mestu na kućištu koje košta oko 100€.Hvala na brzom odgovoru,mislim da ću ga sutra naručiti.

U GD05 možeš da staviš i neki fancontroler ili rack za HDD ili tako nešto. Uzrok razlike u ceni je verovatno zbog činjenice da GD04 ima aluminijumski front, dok je na GD05 cela prednja maska plastična.

G04 mi je nekako lepše ali i skuplje nekih 1200 din.Trebalo bi da bude sve na svom mestu na kućištu koje košta oko 100€.Hvala na brzom odgovoru,mislim da ću ga sutra naručiti.

koliko vidim to GO kuciste nema ni displey ni imon daljinski. Ako hoces kuciste za HTPC i cena je do 100 evra uzmi Chieftec HT-01SL, ima imon displey i nekako je vise htpc:) ja sam moje uzeo u pin-u proveri da li ga imaju jos.

Prilozi

• chiftek.jpg
    chiftek.jpg
    28.6 KB · Pregleda: 102
CHiftec-a nemaju u crnoj boji,naručio sam danas SilverStone Grandia G04B.

Kul, kod ovog ION asusa mi se svidja sto vec ima proc koji malo trosi, i hladnjak koji moze biti necujan. E sada, koje napajanje i kuciste bi tu doslo?
Ja sam mislio nesto jeftinije tipa neko LC mini-itx 1360, ali kakvo je to "napajanje" od 75w?
Koje napajanje uopste ide u mini kucista?
I najbitnije, da li bi me mozda povoljnije izaslo da uzmem nesto gotovo tipa Acer REVO, ili eventualno neki netbook/notebook sa HDMI-jem?

ali uz to ne ide imon daljinski nema displey ako pravi covek htpc nek uzme pravo kuciste koje i izgledom moze da se uklopi u ostatak hi fi komponenti ako ce da ga drzi na stolu ko i desktop onda je to bacanje para.

p.s. samo moje skromno misljenje, ko je ikad sklapaoHTPC zna da je kuciste najskuplja stavka kod htpc-a.

Poslednja izmena:
Kul, kod ovog ION asusa mi se svidja sto vec ima proc koji malo trosi, i hladnjak koji moze biti necujan. E sada, koje napajanje i kuciste bi tu doslo?
Ja sam mislio nesto jeftinije tipa neko LC mini-itx 1360, ali kakvo je to "napajanje" od 75w?
Koje napajanje uopste ide u mini kucista?
I najbitnije, da li bi me mozda povoljnije izaslo da uzmem nesto gotovo tipa Acer REVO, ili eventualno neki netbook/notebook sa HDMI-jem?

Ako ti je cilj da samo povezes komp sa tv-om preko hdmi-a onda sklopi najobicniju desktop masinu, uzmi jednu gforce 210 graficku hdmi kabl i povezi na tv. Ali to nije sustina htpc-a. Cela stvar je zamisljena tako da komp moze da se "pomesa" sa ostalim hifi komponentami ispod ili pored tv gde vec stoji polica sa istim i uz "pravo" htpc kuciste dobijas imon daljinski sa softverom. komandujes pcijem ko dvd-om ili cd-om preko daljinskog zavaljen u fotelju. ako ces da sednes za pisaci sto pokrenes dvdplayer na kompu "prevuces" ga na tv i onda odes da sednes u fotelju nemoj da bacas pare za htpc. kod nas nije neki izbor kucista jer dobra kucista su uglavnom i skupa ali iz iskustva bi ti preporucio sledeca:eek:d chifteca hm02 i ht01, antec remote fusion i termaltake mozart. evo i slika. hm02 sam imao a sad imam ht01, sa drugarom sam sklapao komp u antec-a mozarta su hvalili ovde po foruma ali mislim da uz njega nema imon daljinca nisam siguran ali mozes da proveris. poslednja fotka je gde stoji moj htpc.:)
Kad kupis kuciste koje je kako rekoh najveca stavka onda juris neku plocu koja ima hdmi ako neces dodatnu kartu da stavljas, ja sam uvek do sad koristio amd 780g chip set i neki X2 7750 BE ili slabiji procesor 2 gb rama sto veci hard i to je to.
Ako hoces intela onda neki h55chip set obavezno i3 530 ili i5 650 procesori koji u sebi imaju i graficku 2 gb rama...
p.s. osim ht02 koje dolazi sa napajanjem od 300w sva ostala idu bez napajanja a u njih mozes da stavis normalno atx napajanje.

Prilozi

• antec.jpg
    antec.jpg
    5.1 KB · Pregleda: 68
  • hm02.jpg
    hm02.jpg
    4.5 KB · Pregleda: 66
  • hto1.jpg
    hto1.jpg
    4.8 KB · Pregleda: 72
  • termaltake.jpg
    termaltake.jpg
    4.4 KB · Pregleda: 68
  • 052.jpg
    052.jpg
    485.7 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
A što mora da ima display i daljinski? :trust: Po meni, dovoljno je da se HTPC kućište uklapa po dimenzijama sa HIFI komponentama i da ne odudara vizuelno od njih, a što se lepote tiče, to već zavisi od ukusa i ostalih komponenti.

Šteta što Lenovo ne da ovo da se dovuče u Srbiju, nego moramo da se snalazimo...

A što mora da ima display i daljinski? :trust: Po meni, dovoljno je da se HTPC kućište uklapa po dimenzijama sa HIFI komponentama i da ne odudara vizuelno od njih, a što se lepote tiče, to već zavisi od ukusa i ostalih komponenti.

Šteta što Lenovo ne da ovo da se dovuče u Srbiju, nego moramo da se snalazimo...

pa nije moranje ali ajd sad ti prelepi crnom trakom tvoj displey na dvd-u koji koristis i nema veze ima dimenzije i uklapa se:) a daj da ti sakrijemo daljinski da moras da ustanes da ubacis disk pa da ustanes da pritisnes pauzu pa opet da ustanes da pritisnes play...
Ako vec covek hoce da napravi htpc ja sam samo predlozio da uzme htpc kuciste koje je za tu namenu i dolazi sa svim sto je potrebno da bi izgledalo i radilo uz sav konfor koji takvo kuciste donosi. Kad uzmes obicno kuciste koje nije za tu namenu nego ima samo dimenzije koje ti odgovaraju javlja se drugi problem: buka. Nacin kacenja komponenti sa srafovima koji imaju gumene zavrsetke smanjuju vibracije i buku jednog htpc kompa koje je sklopljeno kako treba. ako ti sve to strpas u nekog kineza koji ima dimenzije kompnenti i lezi vodoravno pa pocne da se cuje kad radi disk ili ventilator onda to nije to. Ali ok ukusi su razliciti i svaka skola se placa...

po meni display nema toliko uticaka (ja ga nemam npr). ne vidim neku poentu jer je to previse sitno za neku informaciju... a ako je previse veliki onda odvraca paznju :)
daljinac obavezan... bez toga nema smisla...
stvari tipa tisine... pa zavisi do ljudi to... meni bi smetali ventilatori i hdd, nekome mozda ne smeta...

Upravo iz pomenutih razloga, tj hladjenja kod ASUS ION kombinacije, mi se ne svidja nesto ono chieftec bt-02 kuciste,mada na prvi pogled na cenu i velicinu istog sam se odusevio. Kad bih znao da ce biti dobre temp ne bih se nesto dvoumio. Ako ima neko isto mogao bi da javi utiske.
Daljinski imam uzeo sam kad je bio 500din logi ultrax, upravo iz namere nekada da napravim neki htpc, a ne vidim neke potrebe da imam displej.
E sada najveci problem bi i dalje bilo napajanje na ovim malim kucistima (mini tower recimo).
Nekako mi deluje ako uzmem skupo kuciste,da ce neki netbuk za iste pare moci da zavrsi isti posao kao i htpc, istovremeno tiho cak i lepo da izgleda, a po potrebi bh mogao da ga koristim i kao netbuk :).

Vidim nesto da bi me ACER REVO izasao slicno kao i ovakva kombinacija, samo ako ga nadjem negde :), inace chieftec koji je milanbb predlozio mi savrseno odgovara, jos ako je napajanje dovoljno, extra.
edit: Sada videh u italiji acer revo sa n230 procesorom oko 220e, dok je jaci sa n330 preko 300, kontam da bi i ovaj slabiji zavrsio posao.

Poslednja izmena:
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=461&Itemid=694

1x80mm i 2x60mm sigurno je bolje provetreno nego taj LC, ali je Chieftekovski ruzno :D

@Stilgar: HTPC ne znaci "skupo kuciste sa displayem i daljinskim", a covek je lepo napisao "nesto jeftinije tipa LC-1360"

nije ni bila poenta da bude skupo nego da bude htpc, a zaboravio sam da stavim sliku THERMALTAKE Bach VB8000SNS koje je oko 78 evra ali ima i za 65 da se nadje. tu je i antec i chiftec itd. Samo sam smetnuo s uma da covek mozda oce gotovo a ne da uziva i sam sklapa i bira:)
sto se ruznoce chifteca tice evo htpc serije
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=412&Itemid=673
a evo i hifi serije
http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=278&Itemid=379

Poslednja izmena:
Meni i dalje najzanimljivije izgleda Logitech diNovo Mini

14495.png

Cena od 130 evra nije toliko zanimljiva :d

Pa zato sam i rekao da cena nije zanimljiiva. Isto toliko puta je verovatno bolja od te tri zajedno.

Ako moze pomoc. Naime, pre par meseci sam sklopio HTPC i jedino sto nisam tada ugradio bio je DVD-CD rom, vec sam muziku i filmove prebacivao preko mreze na hard od HTPC-a i sve je sljakalo super, a koristim XBMC 9.11.
Juce ubacim nov Samsungov DVC-CD rom u HTPC, ali sad nastaje problem. Kada stavim DVD disk bilo sa DVD filmom ili sa DivX filmovima, kada pokusam da ga pokrenem preko XBMC 9.11 stalno pise da je DVD-CD rom prazan i da ubacim disk, dok preko windows media playera ili K-Lite pokrenem filmove normalno.
Kako podesiti da i XBMC 9.11 vidi filmove koji su narezani na disk i pokrecu se preko DVD-CD rom-a a ne har diska, posto koristim daljinski preko girder-a i sve mi je podeseno za XBMC 9.11 ?
Hvala i pozdrav

Poslednja izmena:
Vrh Dno