Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Kako bre neradi? Meni DXVA radi od prvog dana na ATI 785G u MPC Home Cinema bez ikakvih podešavanja.

Nemam pojma, pravo da ti kažem, odustao sam kad već imam pasivnu GT210... ako budem imao volje za koji mesec da se bakćem oko toga ponovo, probaću da namestim pa ću da smaram s pitanjima, za sad sam dovoljno vremena potrošio. :S: Gledao tutorijale po AVS forumu i srodnim, sve je to iskliktano i podešeno kako i tamo kažu, al' slika štuca, CPU na 100%, zvuk secka, prekida, pucketa... Još sam i CPU podigao na 3.7, ali ne pomaže. Go, sveže reinstaliran Win7 Home Premium x64 i samo drajveri na njemu pre podešavanja... neka ga za sad, sa nV radi sve kako treba.

Kako bre neradi? Meni DXVA radi od prvog dana na ATI 785G u MPC Home Cinema bez ikakvih podešavanja.

Evo, ipak da se ispravim, radi DXVA na 785G. Nisam imao mira pa sam jutros probao opet - koristio bajate Catalyste u prvim pokušajima. Nisam ni obraćao pažnju na verziju, skinuo sam nešto što mi na AMD sajtu ponuđeno, sad vidim da su to bili 9.9, zato nije radilo. Sa 10.10 radi. :smoke:

@mickeyrs

Ako koristiš ovaj tutorial ne može a da ne radi. Sve lepo piše :)

http://imouto.my/watching-h264-videos-using-dxva/

Kao što rekoh - može, naravno, moja greška je bila što sam sve te tutorijale prošao misleći da sam dovukao najnovije drajvere sa AMD sajta. Nisam stigao da nešto dalje podešavam, odgledao par filmova i radi, ali moram još da pročačkam oko prikaza titlova, Avatar npr. ne može sa titlovima da se gleda, Inglorious Bastards može. Povremeno naleti i neki rip koji malko zbuni dekoder, pa reprodukcija bude ubrzana neko vreme i onda se unormali ili mora restart Media Playera, ništa strašno.

Sve u svemu, radi DXVA, ali CoreAVC+CUDA su udobniji definitivno - sve radi out of the box. Jedino što su 100nak € skuplji. :d

Kako su to 100ak evra skuplji ? sta od cega ?

Grešak, ostalo mi u malom mozgu negde 99,95 umesto 9,95 USD za CoreAVC + 30tak€ za neku najjeftiniju CUDA-capable grafiku... :S:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima... Koje daljince koristite za HTPC?

Ja imam UltraX i moram po hitno da ga menjam jer ću ga olupati sebi o glavi ili još gore o TV. Imam dosta problema sa njim i rešio sam da ga menjam.

Prvi problem je loš prijem. Na spratu sve radi super na 5-6 metara a u prizemlju neće na metar kako treba. Na kraju sam našao položaj za receiver tako da mislim da sam taj problem rešio ali me koštao mnogo živaca.

Drugi problem su loši dugmići ili je i to možda do lošeg wireless-a. Na primer strelica na gore radi savršeno i svaki put kada stisnem to dugme na daljincu u XBMC-u se pomerim za jedno mesto gore. Međutim strelica na dole služi samo da me nervira i prosto je nemoguće izabrati željenu stavku kada idem na dole. Uglavnom funkcioniše na sledeći način:

Stisnem tri puta na dole i "kursor" se pomeri dva puta lepo a treći pretrči 5 mesta na dole. Ide svuda samo tamo gde želim neće. Sličan je problem i sa pauzom i tu se dugme redovno ponaša kao da je dva puta pritisnuto.
Da ne smaram mnogo, kod mene jednostavno ne radi. Ne mogu da nađem drugi da kupim i to je to.

Šta da radim je l' ima neko slično rešenje??? Gledao sam Harmony 300 ali on nema prijemnik za PC.
Imam i Logitech bežičnu tastaturu i miša (LX 710) ali to je tek komedija, moram bukvalno na 20 centimetara od predajnika da radim...

Zna li neko neki dobar daljinac za PC???

Pozdrav svima... Koje daljince koristite za HTPC?

Ja imam UltraX i moram po hitno da ga menjam jer ću ga olupati sebi o glavi ili još gore o TV. Imam dosta problema sa njim i rešio sam da ga menjam.

Prvi problem je loš prijem. Na spratu sve radi super na 5-6 metara a u prizemlju neće na metar kako treba. Na kraju sam našao položaj za receiver tako da mislim da sam taj problem rešio ali me koštao mnogo živaca.

Drugi problem su loši dugmići ili je i to možda do lošeg wireless-a. Na primer strelica na gore radi savršeno i svaki put kada stisnem to dugme na daljincu u XBMC-u se pomerim za jedno mesto gore. Međutim strelica na dole služi samo da me nervira i prosto je nemoguće izabrati željenu stavku kada idem na dole. Uglavnom funkcioniše na sledeći način:

Stisnem tri puta na dole i "kursor" se pomeri dva puta lepo a treći pretrči 5 mesta na dole. Ide svuda samo tamo gde želim neće. Sličan je problem i sa pauzom i tu se dugme redovno ponaša kao da je dva puta pritisnuto.
Da ne smaram mnogo, kod mene jednostavno ne radi. Ne mogu da nađem drugi da kupim i to je to.

Šta da radim je l' ima neko slično rešenje??? Gledao sam Harmony 300 ali on nema prijemnik za PC.
Imam i Logitech bežičnu tastaturu i miša (LX 710) ali to je tek komedija, moram bukvalno na 20 centimetara od predajnika da radim...

Zna li neko neki dobar daljinac za PC???

Koristim naizmenicno dva daljinca, moram ti reci da ni jedan od tih problema nemam. Logitech Harmony One i Thermaltake (IMON) Media Lab. Logitech je skupo resenje, Media LAb relativno jeftino, dobijes display i daljinac, reda 6000 din

Da, da Media Lab... To bi mi pasovalo. Reci mi samo koji program koristiš kao media centar, da nije možda XBMC?

Ja koristim XBMC pa me zanima kako bi se uklopio sa ovim daljincem. Takođe me zanima šta dobijaš tim displejom. Da li imaš podršku za neke druge programe, kao što je XBMC?

Ja sam dugo mucio muku s daljinskim. Prvo koristio bluetooth daljinski od ps3, i odlicno radi, al baterije se potrose za 5 dana (htpc mi radi 24/7). To me nerviralo, a uz to imam za ostale komponente univerzalni (neki model one for all).
Ali problem, ploca mi nema rs232 port, a nije mi se eksperimentisalo s nekim usb-rs232 konvertorom.

I tako narucio neki kineski s ebay-a, mislio koristiti samo ir receiver. Al to je jako lose radilo.

I na kraju, narucih za 20ak eura manta tr1 receiver, za apple racunare. I odlicno radi s event ghostom (prepoznaje ga kao standardni mce receiver), a jos i fino izgleda :)

Moze li neko da predlozi osnovu za 3D HTPC = GAMING > COMPACT masinu.

Taman se odlucih za macmini htpc resenje, kad skontah da on ne moze 3D.

amd x6
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=mM4kcwMw7WU[/YOUTUBE]

http://www.youtube.com/watch?v=mM4kcwMw7WU

i5

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=8fP8kNsyqOo&feature=related[/YOUTUBE]

www.youtube.com/watch?v=8fP8kNsyqOo&feature=related

ja imam gigabyte h55 plocu, 4gb ddr3 i koristim graficku iz procesora integrisanu, hard od 1tb wd green i to radi ko zmaj kao htpc, ako hoces da odigras i neku igru onda dodas npr ati 5670 ili nvidia 450 i imas i gaming masinu. evo kako izgleda kuciste u kome se to sve nalazi.

Prilozi

• htpc3.jpg
    htpc3.jpg
    124.8 KB · Pregleda: 176
  • HT-01SL_300w.jpg
    HT-01SL_300w.jpg
    127 KB · Pregleda: 126
Da, da Media Lab... To bi mi pasovalo. Reci mi samo koji program koristiš kao media centar, da nije možda XBMC?

Ja koristim XBMC pa me zanima kako bi se uklopio sa ovim daljincem. Takođe me zanima šta dobijaš tim displejom. Da li imaš podršku za neke druge programe, kao što je XBMC?

Ja imam Media Lab i XBMC i radi korektno samo se treba navici. Media Lab je zamisljen vise kao remote za PC nego remote za Media Player. Sredisnji taster (strelice u 4 smera) je primereniji kao dzojstik za pomeranje misa nego za kliktanje u 4 pravca. Zato mnogo bolje radi pomeranje misa od bilo kog klasicnog daljinskog sa dugmicima... ali istovremeno zna da frustrira zato sto je preosetljiv i nikad ne znas kad si pritisnuo a kad ne...

Drugi problem koji ja imam je verovatno vezan za poziciju IR receivera jer je prilicno ograniceno "hvatanje" pa pecam i masem ko lud. Uglavnom promenicu kuciste pa cu videti kako stvari stoje.

Posto ja koristim 100% ovo kao HTPC, a remote desktop kad zapravo trebam nesto uraditi na HTPC-u meni bi vise koristio klasican daljinac. Ali onom ko planira da ovo koristi univerzalnije, za surf, za ostale stvari mislim da ce biti bolje od bilo kog drugog.

Uzeo sam ovaj Sony-jev daljinski za Plasystation...

Možda sam bio brzoplet ali šta je tu je. Prvo, platio sam ga 35 €, trebalo bi da košta 25 € ali nema veze. Drugo, pogrešio sam što nisam prvo pročitao po forumima šta kažu za njega nego sam ga na prvu loptu pazario.
BTW, Uz njega je neophodno imati i bluetooth dongle, čisto da se zna ako neko planira da kupi.

Daljinac je sasvim dobar, nije kvaliteta SONY daljinaca za Bravia televizore ali je u poređenju sa Logitech UltraX sto puta bolji. Prijem je odličan, dugmići kvalitetni, odziv odličan sve je OK.
Jedina zamerka je to što iz nekog razloga nema volume dugmiće?!? Jedini daljinski na svetu koji to nema. Da ne bude zabune može da se namesti volume na bilo koje dugme nego mi je glupo da na "premotavanje" smanjujem zvuk.

E sad problemi...

Najveći problem je to što ne može (ili ja ne znam kako) da probudi komp iz sleep-a. Ovo je sasvim lepo radilo na UltraX-u tako da mi je ovo trenutno najveći problem. Navikao sam da stisnem bilo koje dugme i da mi se za sekund dva pojavi XBMC, sad moram da stisnem levi klik na mišu pa tek onda da uzmem daljinski. Ovo možda zvuči banalno ali u mom slučuja je dosta komplikovano.

Drugi problem je što mi iz nekog razloga ne radi autorepeat u Event Ghost-u. Kada stisnem strelicu na dole i držim nema rezultata. Probao sam i sa Ben Barron-ovim programom i ista stvar. Na forumima sam video da drugima ovo radi tako da je možda nešto do mog BT dongle-a.

Treći problem (mada nisam siguran da ga imam) jeste trajanje baterija. Svi pričaju o ovome kao najvećoj mani ovog daljinca ali ja nisam siguran da li se ovo manifestuje kada je komp u sleep modu. Koristim ga tek par dana tako da mi baterije rade još uvek...

U principu sam zadovoljan ali kada pogledam šta sam dobio i koliko sam platio malo se kajem što nisam uzeo Logitech Harmony za te pare jer već imam IR receiver koji je radio sa Windows MC daljincem.

I ja sam u kupovini slicnih komponenata,ali ja vec imam Logitechov daljinski samo mi prijemnik treba....

A razmisljam i o ovom Kucistu :

THERMALTAKE DH202

1013182312.jpg

Da li ima neko nekog iskustva ?

Ja sam to kućište isto gledao... Cena mu je nerealna, našao sam ga u Gigatronu za 13.000 dinara sa sve Media Lab-om. Naravno nisu ga imali na stanju a nije ga ni bilo kod dobavljača da se naruči.

Kad bih ga našao za te pare odmah bi ga pazario jer su retka kućišta koja sve to imaju i koštaju tako "malo" a najviše zbog toga što staju ATX ploče.

Hehe ondak kanda i ja odustajem....isto mesto isto rastojanje...

Ali javim ako nesto uspem snjima.

Druga stvar koja me je zainteresovala je Microsoft Remote Keyboard.
Ne znam da li se dobija IR prijemnik sa istim i da li vredi ta tastatura uopste (posto je IC tehnologija)
Ja vec imam logitech daljinski samo bi neki IC prijemnik trebao za neki pocetak sa eventghost ili girder ili sl ...

Trenutno imam Bach Kuciste, i razmisljam se da predjem na gore pomenuti DH202, ali nigde nisam nasao da je 13000 din, vec minimum 180 EUR.

Problem koji imam sa Bachom je sto sam pogresio dimenzije, pa ne moze da mi stane gde sam planirao... Ovaj bi trebao da je tih 2cm plici, pa su vece sanse da upadne. Nervira me sto je LCD a ne VFD, pa je slabije osvetljenje...

Ako naletite negde na to javite :)

Trenutno imam Bach Kuciste, i razmisljam se da predjem na gore pomenuti DH202, ali nigde nisam nasao da je 13000 din, vec minimum 180 EUR.

Cisto da napomenem da sam iz Winwin outleta zamalo kupio DH102 u pola cene koji je imao "samo ogrebotinu gore", medjutim ispostavilo se da neradi LCD display i da nema daljinskog :( Poludeo sam kako sam se iznervirao sto sam pukao 1000 din za taxi...

A sutradan naletim isto kod njih na snizenje za MediaLab LCD display, koji je sad 2200 din. Tako da svi koji bi hteli da rade upgrade nek iskoriste priliku,... mislim da redovno kosta oko 50-60 eur

Ja sam to kućište isto gledao... Cena mu je nerealna, našao sam ga u Gigatronu za 13.000 dinara sa sve Media Lab-om. Naravno nisu ga imali na stanju a nije ga ni bilo kod dobavljača da se naruči.

Kad bih ga našao za te pare odmah bi ga pazario jer su retka kućišta koja sve to imaju i koštaju tako "malo" a najviše zbog toga što staju ATX ploče.

Nasao sam tako nesto,samo naravno na trulom zapadu....

http://www.nox-xtreme.com/products_uk.php?cat=1&type=0&id=48

Samo da dodam za Sony daljinac... Namestio sam autorepeat u EventGhost-u. Trebalo je samo skinuti novi plug in za EG, onaj koji dolazi sa najnovijim EG nije poslednji plug in za ovaj daljinac. Novi se može skinuti sa EG foruma.

Što se tiče baterija izgleda da nema problema ako komp nije stalno uključen. Daljinski verovatno ode u sleep posle nekog vremena kada se komp isključi (ode u standby).

Posle par nedelja korišćenja utisci o ovom daljincu su sve bolji i bolji. Ako izuzmemo problem sa buđenjem računara iz sleep-a onda je daljinac gotovo savršen... Moja preporuka za HTPC.

Negdje na ovom forumu je bila tema o home made htpc (ili tako nekako) u kojoj su slike htpc u kucistu od cd plejera. Ako neko zna naziv teme ili link bio bih mu zahvalan.
Hocu da sklopim htpc baziran na linux-u samo se jos nisam odlucio sta da stavim na njega xbmc ili mythtv.
Zna neko da li postoji neki plugin ili slicno na xbmc za skystar 2?

Ovo nije reklama. Kome je usput Novi Sad i ima dileme, imam DH102, DH103, kao i kuciste sa Media Labom, moze da se navrati, vidi i proba. Ni jedno nije na prodaju.

Mala pomoc tj savet

Pomoc priljatelja,

Treba mi savet,jer ne mogu sam da prelomim.

Kupio sam Chieftec kućište iz HI FI serije koji dolazi sa napajanjem od 300W ,ali posto svakako "rasturam" stari komp da bi napravio HTPC da li bi vi iz starog kompa prebacili Chieftec napajanje od 550 W (star max 2 meseca) ?

Razmisljam da stavim neki noctua ventilator u taj koji bi bio koriscen ali onda gubim garanciju...
Hvala unapred na savetima !

Da li si siguran da mozes ? Ja sam imao neka chieftec kucista koja su imala malo napajanje, kao pola redovnog. A sto se tice hladjenja, kod mene je uvek prvi izbor thermaltake sonic tower bez ventilatora, jedna stvar manje koja drnda :)

Pomoc priljatelja,

Treba mi savet,jer ne mogu sam da prelomim.

Kupio sam Chieftec kućište iz HI FI serije koji dolazi sa napajanjem od 300W ,ali posto svakako "rasturam" stari komp da bi napravio HTPC da li bi vi iz starog kompa prebacili Chieftec napajanje od 550 W (star max 2 meseca) ?

Razmisljam da stavim neki noctua ventilator u taj koji bi bio koriscen ali onda gubim garanciju...
Hvala unapred na savetima !

Pa da budem iskren nisam fizicki jos otvorio kuciste,ali kako sam citao i kako vidim na slikama standardno napajanje je u pitanju. HT-01 model je u pitanju.

Vrh Dno