Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta da uzmem samo za gledanje televizije (klasicna analogna PTTKDS), pretpostavljam HD Ready, max 32" i da nije mnogo skupo (pa recimo do 400€ max, a moze i jeftinije)?

Nije LCD za analognu kablovsku, vise je za digitalnu. HDready je jos gore resenje jer ima losiji skaler i nikakvu sliku. Ako hoces skupi 550 evra za 42" HDready plasmu i bog da te vidi.

Ako neces kupi 32" LH2000 za 400 evra i uzivaj http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09052888

Imas i dosta bolju full HD varijantu za samo 40 evra skuplje LH3000 http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09052012

Isti televizor pod drugom oznakom http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32lf2510.html

Modeli za 2010 HDready http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32ld320.html i fullHD http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32ld350.html

Ja bih uzeo 32LD350, najisplativiji je, ali biraj.

Ja imam LH2000 i televizija izgleda sasvim pristojno, uz digitalni risiver SBB-a.
NISTA, ali nista bolje nece izgledati ako ti rezolucija ekrana bude 1080p, odnosno ako uzmes LH3000 (mada razlika je samo 40e).
A HD kanali, pricekacemo mi jos na to, a i onda tesko da ce HD biti u 1080p, velika je verovatnoca da ce biti 720p.

A sto se tice gledanja HD materijala, ja sam prezadovoljan kako 720p izgleda, cak sta vise, dovoljan mi je i BDRip/BRRip 480p, televizor lepo razvuce sliku i izgleda odlicno.
Gledao sam Avatar u 480p, tako da ne pricam napamet.
720p je i vise nego dovoljno za 32" LCD televizor, i to ce svako zdravorazuman reci ;).

Mada, razlika izmedju LH3000 i LH2000 je samo 40e (bila je 70-80e), tako da mozda nije lose ni uzeti fullHD.
Mada pitanje je koliko su te cene aktuelne ;).
Dugo je kod njih pisalo za LH2000 cena 37.899din, a bilo je 15-tak komada po toj ceni, i prodali su se pronto, tako da... LH2000 za 410e, best buy 32" monitor.

Koji si ti car, NOT.
Eno u oglasima kod moje babe od tetke od strica, i7 za 20e.
Best buy ubedljivo, kakvi crni celeroni od 30e :d.

Nema bolje od LH2000 za do 400e.

Koji si ti car, NOT.
Eno u oglasima kod moje babe od tetke od strica, i7 za 20e.
Best buy ubedljivo, kakvi crni celeroni od 30e :d.

Nema bolje od LH2000 za do 400e.

Ajde prestani da trolujes vise.
Prvo sto predlazes kao bestbuy HDready model iz 2009. koji polako nestaje sa trzista, a drugo LG-ov bestbuy je definitivno bio LH3000, gomila ljudi koji su ga pazarila ce ti to potvrditi.

@mige

Kod nas ga prodaju kao FullHD zato sto jeste fullHD, a LG nema pojma sta pise na svom sajtu i time dovodi u zabludu sve ostale sajtove koji sa njega kopiraju informaciju. Velika je zabuna zato sto je samo 32" model FullHD, dok su 19", 22" i 26" HDready.

http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1209491-official-ld350-lcd-thread.html

http://www.amazon.co.uk/LG-32LD350-32-inch-Widescreen-Freeview/dp/B003H9N5Z8

http://www.zimbio.com/High-Definiti...O/LG+32LD350+32+inch+Widescreen+Full+HD+1080p

Mislim mogu da ti kopiram jos deset random linkova.

Ajde prestani da trolujes vise.
Prvo sto predlazes kao bestbuy HDready model iz 2009. koji polako nestaje sa trzista, a drugo LG-ov bestbuy je definitivno bio LH3000, gomila ljudi koji su ga pazarila ce ti to potvrditi.

Dakle, oni sto misle suprotno od tebe, troluju...
Divan rezon :).

Ti prednjacis sa postovima u kojima naglasavas da jelte hd ready paneli su losiji od fullhd. Kao prvo, daj neki konkretan link da potvrdis to.
Cak i da je tako, neko ce pomisliti da su LG-jevi hd ready televizori sa ocajnim panelom, a to je daleko od istine.
Svi vlasnici LH2000 ce ti to potvrditi ,).

Pitanjce

U vezi moje dileme.

Samsung LE-32C650 za 74.000 ili LG 32LE5300 za 79.000 ?
Šta je bolja kupovina ?
Razlika u ceni i nije toliko bitna, ali je bitna garancija koja je za taj LG trenutno 5 godina.
Gledaće se najviše kablovska, uglavnom sport, i poneki DVD. Znači niks PC.
Kome se carstvu privoleti, sa LEDom ili bez LEDa ? Za viski znam, ali za TV ... :smash:

Meni je suludo dati tolike pare za 32" (ja sam za 100e manje uzeo 42"), al ako vec dajes, onda ipak LED...

A jel moze neko ukratko da napise kako je namestio sliku u nekom Expert mode
na ovim novim LG LCD LD serije..vec procitah na forumu neka resenja za Expert 1 i 2,
ali me nesto ne odusevise...

Uzeh 37LD420 pa da vidim da li ima nesto sto ce da mi pomogne...

Lepo Gizmor napisa za Samsunga, i ima li koji expert za LG da to isto napise ?

Fala vi unapred ...

Dakle, oni sto misle suprotno od tebe, troluju...
Divan rezon :).

Ti prednjacis sa postovima u kojima naglasavas da jelte hd ready paneli su losiji od fullhd. Kao prvo, daj neki konkretan link da potvrdis to.
Cak i da je tako, neko ce pomisliti da su LG-jevi hd ready televizori sa ocajnim panelom, a to je daleko od istine.
Svi vlasnici LH2000 ce ti to potvrditi ,).

Mislmi da ne shvatas gizmora nimalo. Covek misli na ulozeno/dobijeno. I da, zamisli, covek je samo realan. Ipak zasto kupiti stariju generaciju, kada za +40, +50e mozes dobiti noviju generaciju + full HD?

P.S. Mnogo spamujes forum :wave:

Mislmi da ne shvatas gizmora nimalo. Covek misli na ulozeno/dobijeno. I da, zamisli, covek je samo realan.

Mozes zamisliti, da i ja realno mislim da je best buy za 32" -> HD Ready.
I sta cemo sad :) ?

Recimo sledece, da je tvoje znanje u oblasti LCD-a mnogo manje nego Gizmorovo, sto se veoma lako da zakljuciti ;)

To je tacno.
A ovaj komentar, "lako se moze zakljuciti", na osnovu cega si to zakljucio :) ?

Ponavljam, ja nigde nisam video nikakav validan link gde pise da su hd ready paneli losijeg kvaliteta od full hd. Kad neko to dostavi, onda je druga prica...

To je tacno.
A ovaj komentar, "lako se moze zakljuciti", na osnovu cega si to zakljucio :) ?

Ponavljam, ja nigde nisam video nikakav validan link gde pise da su hd ready paneli losijeg kvaliteta od full hd. Kad neko to dostavi, onda je druga prica...

Na osnovu pracenja teme i tvojih i Gizmorovih odgovora.

Ja ne videh da je Gizmor tvrdio da su hd ready paneli losijeg kvaliteta od full HD.
Ako sam propustio uputi me na post
:wave:

Ne mogu sad da bauljam po temi, ali receno je i to vise od jedanput :).

@Seinfeld

Sve pokusavam da ne nastavljam diskusiju sa tobom, ali kao da provociras.

HDready je tehnologija za ljude sa plicim dzepom, a ta razlika u ceni postaje sve manja i manja, dok ce jednog dana HDready postati nepotreban i prestace da se proizvodi, tacka.

HDready modeli spadaju u entry level kategoriju i time se ne radi puno na kvalitetu slike kao kod skupljih FullHD lcd modela, uzmi procitaj bilo koji review HDready lcd televizora i uporedi ga sa FullHD televizorom i videces o cemu pricam.

Da pojasnim sta se misli na losiji panel. Prvo se gledaju karakteristike panela, koji staticni kontrast moze da proizvede, blizina reprodukcija boje D65 skali, delta error vrednost i stvari vezane za temperaturu boje, kakvu dubinu crne moze da postigne, gamma i shadow detail, uglovi gledanja, motion handling, uniformnost...

Prelazimo na procesor u televizoru. Kako skalira non-native rezolucije, deinterlacing i pulldown, video processing...

Pitanje kvaliteta panela. LH2000 ima 8bitni panel, dok LH3000 ima 10bitni i verovatno ces imati 90% sanse da ti stave AUO panel u LH2000 dok si kupovinom LH3000 i skupljih modela imao znatno vecu sansu da dobijes IPS panel. Sto je skuplji model, imas vecu sansu da dobijes kvalitetniji panel, dok u jeftine modele trpaju inferiornije AUO panele, jel sada kapiras?

Pogledaj sve stavke gore sto sam naveo i nadji mi HDready lcd koji je bolji u tim stvarima od FullHD lcd televizora pa se vrati da pricas kako je HDready i to bas tvoj LH2000 bestbuy. Po cemu je to bestbuy objasni mi?

Po cemu je best buy pitas ?
Pa po odnosu cena/performanse, po cemu drugom.
Za 400e nema bolje :), a panel mu je ODLICAN.

Osim ako se u tehnomarketu moze nabaviti LH3000 za 460e, ali nesto sumnjam u te njihove cene ;) (stajala je ranije i cena za LH2000 da je 380e, al kad zoves kazu dodji juce).
Svuda je cena 500e i to je 90e vise od LH2000, dakle neisplativo :).

I te price o panelima... ako je ista prica kao za Samsungove monitore, onda to ne pije vodu.
Pa ja imam C panel, koji je, gledajuci ovde po forumu, bolji od nekoliko A Samsungovih panela.
Boje odlicne, prirodne, probijanje minimalno, nemad bed piksela, pricam o panelima za T220.
A na papiru C panel 2 stepenice iza A panela, moz' misliti :).

Poslednja izmena:
Ti mora da vidis nesto sto ostali ne vide, kada su ti HDready televizori bolji od FullHD i C paneli u monitorima bolji od samsungovih A panela.

A to da ti je panel "ODLICAN" na LH2000 si zakljucio po cemu? Imam i ja ves masinu koja je odlicna, znas kako radi, vrti bubanj i sve, nema greske.

Kupovinu proslogodisnjih modela sredinom 2010. necu ni da komentarisem, jer nema smisla gledati 50-70 e kada kupujes televizor. Ako je to neka velika cifra, onda treba da se ostane na CRT dok se ne skupi ta "ogromna" svota pa cak i do 100 evra.

Poslednja izmena:
Ti mora da vidis nesto sto ostali ne vide, kada su ti HDready televizori bolji od FullHD i C paneli u monitorima bolji od samsungovih A panela.

Kupovinu proslogodisnjih modela sredinom 2010. necu ni da komentarisem, jer nema smisla gledati 50-70 e kada kupujes televizor. Ako je to neka velika cifra, onda treba da se ostane na CRT dok se ne skupi ta "ogromna" svota pa cak i do 100 evra.

Nigde ja nisam rekao da su HD Ready bolji od FullHD, niti da su C paneli bolji od A.
Vec sam naveo konkretan primer da je ovaj panel kod mene u monitoru ocigledno bolji od nekih A panela, jer su ljudi kacili slike i kukali.
Dakle poenta je, koju ti ocigledno nisi razumeo, da se ne moze verovati onome sto je neko negde napisao, da su A paneli BOLJI od C panela, sto automatski znaci svaki A bolji od svakog C panela, a to nije tacno, navedoh primer.
I mi smo od Australije bolji na papiru, kad ono medjutim :).

A ovo drugo, pa ti ne znas sta znaci BESTBUY, dakle dobijeno za ulozeni novac. Dakle, sta je najisplativije. 100e malo a ?
Pa jeste malo ako gledas razliku izmedju dvoje novih kola ili opreme, sta je 10100 u odnosu na 10000 evra, nista. Ali razlika 500 u odnosu na 400e je itekako velika, to je 25%.

Corgito ergo sum :).

sta se ovde svasta da procitati....

Pre svega hvala gizmoru na svim korisnim savetima i misljenju iznetim ovde. Pomoglo mi je u izboru tva.

No ja se grozim idolopoklonstva po forumu i drvenih advokata.. dosad je to bilo kad neko nesto pita za fotoaparate/kamere pa bude, evo sad ce driver da ti kaze on je najpametniji?! wtf... i onda se pojavi driver i iznese misljenje i svako ko se ne slaze je ... (dopuniti po zelji).
Sad to isto ispada sa gizmorom. Covek ima znanja i iskustva, ali reci da je on i samo on uvek u pravu a da su svi koji tako ne misle ******i, to bas nije OK... nije ok ni da on sam tako izjavi, ali je tuznije kad neko 3ci uleti i kaze slusajte gizmora...

imho za 15% vise ima smisla uzeti fullhd, za preko toga ne. Takodje mislim da za vise od 10% razlike ima smisla uzeti proslogodisnji model ako su isti po mogucnostima, a za manje od toga ni slucajno. Modele starije od 1 godine ne treba ni gledati.
Uporedio sam juce moj ld420 i lh3000 i rekao bih da je lh3000 bolji u smislu ima hdmi vise i nekako mi deluje da ima vise metala...
ono sto sam zaboravio da ispricam je da i uz lh i uz ovaj moj LD stize sraf za drvo, velicine 2 cm, koji nisam skontao cemu sluzi, dok zena nije uzela da brise prasinu...
SRAF sluzi da se tv zavrne za podlogu, jer je tolko lagan da moze da padne ako se ne zasrafi...
Moj pokojni crypton je otprilike istih spoljnih dimenzija i j amislim tezi od ovog 10" veceg lg-a... zasto, pa zato sto se svake godine sve vise stedi na proizvodnji...

o kutiji da ne pricam... ova kutija je bila debela 15-tak cm... unutra zali boze kolko stiropora... pa moj nekadasnji 17" tft je dosao u veoj kutiji sa pet puta vise stiropora, pa sam se opet brinuo da ga ne razbijem do kuce |))

E da, uvek ima smisla cekati sledecu generaciju... za isto para bolje, brze, vece... novija tehnologija, veca rezolucija, procesiranje slike itd itd, led tralala... ali ako se tako gleda, onda nikad nista ne bi kupili |)))

Nema smisla vise pomagati ljudima u kupovini, kad se gleda da se sto jeftinije prodje sa kupovinom televizora. Onda lepo pravac prodavnica i pitajte prodavce koji je televizor najjeftiniji i to uzmite, nemate potrebe da dolazite ovde.

Ko je rekao da neko mora mene da slusa? Ako se nekome svidjaju moji saveti, neka ih poslusaju, kome se ne dopadaju nek uradi suportno i svi su srecni. Zasto bi se ja razlikovao od bilo kog drugog clana ovde, ne vidim razlog za to.

Ono sto ne volim je kada neko kao Seinfeld koji je bukvalno juce usao u ove diskusije, bez ikakve tehnicke potkovanosti nadje da me pravi budalom, hvala ali neka hvala.

Ostali clanovi kojima sam pomogao nije potrebno da se zahvaljuju, ja sam odabrao sta cu da uradim sa svojim slobodnim vremenom, a to je da dam savet koji ja mislim da je najbolji u odnosu na budzet koji imaju. Mozda cu nekada reci "e prosiri budzet za X evra i kupi to umesto tog" i za to cu imati valjani razlog, kao i deo licnog misljenja koje cu uvek dodavati.

Onda dodje Seinfeld i kaze, sto vi ovce kupujete FullHD lcd-ove i plasme kada je to isto, ustedite lepo 100 evra, kupite proslogodisnju losiju tehnologiju, ionako tv kupujete svakih 5 godina.

Svako ce svoje pare da utrosi kako je najbolje, i ja necu nikog da ubedjujem zasto je sitnicarenje kod kupovine televizora losa stvar. Jednostavno kupite ono sto mozete da priustite, ako nemate pare za fullHD i mislite da se ne isplati kupovati, nemojte to raditi, simple as that.

Opet okreces stvari.
Ja iznosim svoje misljenje (o tome sta je best buy), a ispade da ja tebe SVOJIM misljenjem pravim budalom.
LOL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno