Poredio si rezolucije... Al slikao si sa koliko, metar i po?
Btw, ja iako imam 720p TV, gledao sam Avatara u BDRIP 480P rezoluciji, iz kreveta, razdaljina 3m. Slika je odlicna.
Jos jedna potvrda, da mi i 480p izgleda odlicno, tj. cak je i tu mala razlika u odnosu na 720p, tako da mi je 1080p bilo bacanje para...
Mojne da obolite od autosugestije, da ubedite sebe u nesto sto nije tacno.
Ja mislim da nisam.
Ajde ljudi nemojte da se gubite... 40" sam 1-1,5m.
Pa ne moze oko sve da sagleda.
Uostalom Gizmor, jesi na prethodnoj strani lepo napisao da sedis na 1m od TV-a kad radis na desktopu i da kad pises tekst recimo na Mozili ovde, ne mozes da sagledas START, kad klikces na start, onda ne mozes da vidis drugi deo ekrana.
Tvoje reci, ne moje/
Plus, OVO JE FILM, i mora da se gleda sa minimum 2,5-3m.
Pa evo sad sam izmerio, ja na mom 32" sa razdaljine od 2m, ne mogu sve da sagledam CENTRALNIM vidom, plus kad dodam dole prevod da se cita.
Ajde uozbiljite se.
Ajde ljudi nemojte da se gubite... 40" sam 1-1,5m.
Pa ne moze oko sve da sagleda.
.
E covek, da li sam ja fanatik ili nisam se tebe ne tice niti malo.
jel' može bez vređanja? Uostalom ja i nemam sobu iz koje bih gledao tv sa 4-5 metara, tako da...
Sta znaci u oznaci novih Samsung LCD modela "Freeview" ?
ne vidim jos razliku izmedju 720p i 1080p, al navezbacu oko valjda |>>
Definitivno je dobra kalibracija pola posla...
Nervirala me je slika na novom ekranu (42 ld420)... prvo po defaultu je skalirao sliku nekako bzvz (ne 1-1 pixel mapping), no nabo sam opciju just scan, koja je to resila... a onda jos overscan iz drivera... pff stari samsung je bio plug and play...
na kraju mi je sve zajedno delovalo nekako cudno, kao da bode oci itd... pa sam poterao ponovo wizarda i skontao da mi je sharpness malo na maksimumu i da je zato slika preostra... sad mi je 42" sasvim fino sa 1.5m za desktop...
za filmove sam se odmakao na 2.5m i tu mi je ok... ne vidim jos razliku izmedju 720p i 1080p, al navezbacu oko valjda |>>
Dakle time sto bi pustio 1080p rip na 720p ne bi dobio nista, cak bi i izgubio na kvalitetu slike. Najbolje je uvek pustati materijal koji se poklapa sa nativnom rezolucijom televizora, kako bi se izbeglo ili skroz umanjilo skaliranje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari