Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde vam se nalazi taj game mode :trust: ?
Nisam jos povezao komp i TV, al povezacu naravno preko hdmi-a.
Jel to mislite kad stavljate oznaku za HDMI, ima izmedju ostalih, IGRA i PC.

Dabome ^ :).

Koji je best buy LCD full hd do 500e? Jedini uslov je da je bijele boje :)

Rizikujem da dobijem neku "packu" jer cu mozda postaviti vec postavljeno pitanje al ajde... :)

Pazario sam danas vec mnogo puta pominjanu C seriju Samsunga (tacnije Samsung LE40C530, na akciji u tehnomarketu naravno), i mogu da kazem da su mi utisci kao i vecini vas sjajni...Cak sam prijatno iznenadjen kako dobro izgledaju i domaci kanali, iako sam ocekivao da budu makar solidni s obzirom da ima SBB-ovu digitalnu televiziju.
A jedna od stvari koja me je najvise odusevila je da sam tv, bez obzira na skepsu nekih clanova foruma kao i prodavca u TM, uspeo bez ikakvih problema preko USBa da povezem sa mojim eksternim hardom i pustim filmove sa njega! ;)
E sad oko toga imam nekoliko pitanja...Iako je otvorio film vidim da tv nije prepoznao nijedan .sub file, iako primecujem na daljinskom taster 'SUBT'...pa stoga pretpostavljam da je tv predvidjen i za te stavri.
Isto tako nisam uspeo da otvorim ni jpg fajlove (sto me iznenadilo), kao ni mp3 (sto me i nije iznenadilo) koje imam na hardu!
Pitanje je dakle...Jel ocekujem previse od mog novog "pulena" ili postoji mogucnost da i te fajlove otvaram na tv-u?!
pozdrav i hvala unapred na odgovoru i pomoci!

Bela je stvarno bzv, ovako nesto je mnogo lepo uz odgovarajuc namestaj.

29207.jpg

@stepa
samo postavi ime titla da bude isto kao i film i mora da radi, taster sub... je za nešto druo.
Inače bi morao da ti otvori sve jpg i mp3 bez problema, ja nisam naišao do sada ni na jedan problem kod otvaranja

Kad se vec toliko pricha o korishcenju LCD TV-a umesto/kao monitora da ponovim

Shta mislite o ovome kao opciji za kupovinu za oko 70000din ???
http://www.inelektronic.com/proizvodi_info/toshiba_lcd_televizor_42av635dg__674/
tv SD+komp(surfovanje)+filmovi(pretezno sa kompa) 1080, 720, SD+igrice

Mene interesuje koji je bolji(kvalitet slike+input lag+zashto(ne samo zbog toga shto neko smatra, da je ta i ta marka/brend zakon, jer imam vrlo debeo osecaj da je ovaj drugi TV predlozen iz tog razloga)).
Znachi koji je TV najbolji kao PC monitor ??????????? (pored ovoga shto sam postavio linkove, i naravno u ostalim stvarima mora da radi ok)

Poslednja izmena:
Moraces da farbas sam.
LOL za belu boju, gde ga stavljas, u WC :).
Pa s obzirom na nijanse kompletnog namjestaja u sobi, boju zidova i zavjesa TV najbolje mi se uklapa bijeli tv :) Imam vec Braviu crnu al se ne uklapa nikako ;)

Pretpostavljam da ti je namestaj i sve ostalo belo.

Onda bas nemas stila :).
Crno na belo se itekako uklapa.

možda nije beli, možda je samo svetle boje pa bolje ide belo nego crno:)

@Stepa82
Koliko imaš fajlova u folderu u kom pokušavaš otvoriti jpg, mp3. Možda postoji ograničenje sa koliko fajlova se po folderu snalazi. Znam da na svom (istina starijem) Sony DVD Playeru imam ograničenje mislim od 600-650 fajlova po folderu.
Ako si natrpao puno fajlova u jedan folder, probaj sa folderima sa manje fajlova.
Ako si probao i nije to onda zanemari ovaj text :D

Pretpostavljam da ti je namestaj i sve ostalo belo.

Onda bas nemas stila :).
Crno na belo se itekako uklapa.
Znao sam da ce se neko javiti s ovakvom predpostavkom :) Nije sve bijelo naravno, pa crna bi bas tu dobro dosla da "razbije". Stvar je u tome sto su zidovi kombinacija plave i bijele, zavjese su nebo plave, s bijelim straftama i kafenim shlifom. Ormar je sa strana bijeli a kompletna povrsina naprijed je ogledalo. Ostatak namjestaja tek treba da narucim i zakljucak se izvodi da se crni lcd ovde ne uklapa :) Ne uklapaju se ni logi z-5500 pa cu vidjeti sta cu s njima ;P

Može neko da mi da neki sajt gde ima neki katalog HDTV-a?

Fail. :d

Imao je jos jedan beli model ali je iz 2008. Sony Bravia E4000.

sony-bravia_kdl-40e4000.jpg

Nema sanse nigde da ga nadjes vise ja mislim.
Najbolje resenje bi bio upravo Samsung B541p ali sumnjam da ces i njega naci negde... Nema ti spasa, mozda da skines crnu masku i da odneses nekome da ti prefarba, koliko god to cudno zvucalo hehe.

@stepa
samo postavi ime titla da bude isto kao i film i mora da radi, taster sub... je za nešto druo.
Inače bi morao da ti otvori sve jpg i mp3 bez problema, ja nisam naišao do sada ni na jedan problem kod otvaranja

Sta se cuje kad ja upadnem u vodu? 'GLUP'!
Pa naravno da nije hteo da otvara mp3 i jpg kad sam pokusavao da ih otvorim iz video moda...Sad kad sam to uradio kako treba otvara i jedno i drugo bez problema!

Takodje otvara i prevode filmova cim sam stavio da je .sub fajl potpuno istog naziva kao i .avi!
Tako da hvala puno renne na pomoci!
Jedino jos da provalim kako da povecam velicinu fonta u subtitleu?! :)

evo za novosađane, skoknite do Novela ko kupuje ovih dana neki LCD, ja sam danas slučajno ušao i baš sam se iznenadio kako dobre cene imaju. 32C530 je 45k što je i više nego dobro pošto je u Metrou npr. 49900. Takođe ostali su svi primetno jeftiniji. Baš mi je lik pokazao sve kataloge od konkurencije i kaže kako su pratili kako je kod drugih pa su na osnovu toga napravili akciju. Ja koliko sam video u drugim radnjama cene su uglavnom prepisane, tako da je ovo plus.

Ajde da lupim ovo ovde, mozda pomogne nekom da vidi kakav je otprilike kvalitet slike na LCD-u koji treba da uzmu. Pravio juce, smorio se.

[YOUTUBE]<object width="960" height="745"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gYRGPNK-u9w&hl=en_US&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gYRGPNK-u9w&hl=en_US&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="960" height="745"></embed></object>[/YOUTUBE]

evo za novosađane, skoknite do Novela ko kupuje ovih dana neki LCD, ja sam danas slučajno ušao i baš sam se iznenadio kako dobre cene imaju. 32C530 je 45k što je i više nego dobro pošto je u Metrou npr. 49900. Takođe ostali su svi primetno jeftiniji. Baš mi je lik pokazao sve kataloge od konkurencije i kaže kako su pratili kako je kod drugih pa su na osnovu toga napravili akciju. Ja koliko sam video u drugim radnjama cene su uglavnom prepisane, tako da je ovo plus.

greška u kucanju Lexxon je u pitanju, koji FAIL :D

Ajde da lupim ovo ovde, mozda pomogne nekom da vidi kakav je otprilike kvalitet slike na LCD-u koji treba da uzmu. Pravio juce, smorio se.

[YOUTUBE]<object width="960" height="745"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gYRGPNK-u9w&hl=en_US&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gYRGPNK-u9w&hl=en_US&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="960" height="745"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poredio si rezolucije... Al slikao si sa koliko, metar i po :) ?

Btw, ja iako imam 720p TV, gledao sam Avatara u BDRIP 480P rezoluciji, iz kreveta, razdaljina 3m. Slika je odlicna.

Jos jedna potvrda, da mi i 480p izgleda odlicno, tj. cak je i tu mala razlika u odnosu na 720p, tako da mi je 1080p bilo bacanje para...

Mojne da obolite od autosugestije, da ubedite sebe u nesto sto nije tacno ;).
Ja mislim da nisam :).

Poslednja izmena:
Covek je svetski objasnio kako rade CCFL, LED, OLED ekrani.

[YOUTUBE]<object width="1280" height="745"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EDAirRyMj34&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EDAirRyMj34&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="1280" height="745"></embed></object>[/YOUTUBE]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno