Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Dodali su kinect u Forzu a tu je i redizajnirani Xbox koji ce poslati svima koji su bili na konferenciji za dz.

Imao je Microsoft sta da pokaze. Gears 3 izgleda bolje nego ikada, Halo Reach, Fable 3 i Crackdown 2, nova Kojimina igra koja ce na zalost da bude izgleda cista sec-sec akcija, nov Itagaki, Crytek iznenadjenje i kao slag na tortu, slim "odma sada odma".

Natal (odbijam da izgovorim Ono Drugo Ime) ocigledno cilja na casual publiku (suprise!), ali i dalje mislim da bi Piter Molino mogao cudo sa onim da napravi, i da tu ima nekog potencijala za core gamere. Kardio i dance igre nikako nisu limit tehnologije, Star Wars nagovestava taj potencijal, dok je implementacija u Forzi koja je ionako patila od nedostatka krstenog volana za xbox, korak u pogresnom smeru.

ESPN i video konferencije, onako, nije lose...

Sve to sto su prikazali ne deluje lose za ljude koji nisu hc gameri.
Gear3/Halo/Fable, to su sve nastavci za koje smo znali da stizu.
Nadam se da se Sony konferencija sutra nece svesti na Killzone3/Infamous2/Motorstorm3 i da cemo videti neki novi IP.

Uzasna je bila konferencija, u svakom smislu. Ja sam vise nego razocaran. Danas je na Sony-u da spase celu gejming godinu sto se mene tice. Ako bude ovo sto je shin-bojan rekao i pokazu samo vec najavljene naslove, onda je ceo gejming otisao u *****...

Ma nista ne fali tim naslovima, igrace se i to, ali ja bih ipak nesto novo.
****s e3 ako ce sve da se svede na nove nastavke i casual gluposti.

Upravo to. E3 je show za gejmere. E3 prate gejmeri a ne casual publika koja konzole kupuje deci kao jednu od igracki.

Ako se ceo taj dogadjaj pretvori u ono na sta je licila MS konferencija, onda je to stvarno teski promasaj.

Nove stvari koje interesuju gejmere su potrebne vise nego ikada. Pre svega novi naslovi. Do sada ni jedna igra nije najavljena na E3 za koju vec nismo znali!!!! (igra koja zanima gejmere naravno, ne racunam ona ****** za kinect)

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o_qHCm875ZU&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o_qHCm875ZU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Hmmmmm...kada li ce kod nas doci? Verovatno ce prodavci cekati da rasprodaju stare sisteme

Stvarno mi se svidja dizajn novog slim modela..Ne verujem da ce ovo brzo doci kod nas,ali cim dodje,uzecu jer mi izgleda kao neki gaming pc manjih dimenzija..:)

Nije mi samo jasno zasto ga vecina zove slim? Koliko ja vidim i dalje je debeo samo je malo "nizi"...

Lepo izgleda 'slim', necu da gresim dusu :) Ali stvarno, kako je moguce da ne mogu da ubace napajanje unutra nikako :)

I meni bi izgledao lepo da nije onih kosina i uglova kao da je izlomljen.

koliko sam ja primetio niko ga ne zove slim od majkrosoftovaca, već xbox 250gb. beli će se i dalje prodavati a ovo će biti novi elite. to im je čak i dobra fora jer ovi socijalni modeli su ružniji, glasniji a Elite je baš ono što treba da bude, nabudžena verzija. touch komande, podrška za natal ( :D ), totalno nečujan za razliku od pređašnjih traktora i na kraju optical audio out za kojim svi kukaju.
naravno unutrašnjost nas sve zanima, da li su ostavili x clamp rešenje. čini mi se da i u evropi kreće prodaja u isto vreme i da će ovo koštati 250€, naravno ostaje još da se utvrdi koji drajv je u pitanju i da ga hackuju pa će iz Mađarske ubrzo i kod nas da dođu. kontam da je većina naših konzola iz hungarije pristigla.

i da ako zbog ničeg drugog uzeo bih ga samo zbog tišine a ovaj moj ću prodati čim se pojave prvi primerci novog.

Negde sam video da u Evropi prodaja ovog xbox-a krece 16 jula ne juna. A u usa naravno od sutra

Zasto bi iko normalan to radio? Ni PS3 ne moze da izdrzi metansku kisu na Jupiterovom satelitu Titanu, to su sve ekstremni uslovi.

nije mi jasno sta se tu dogodilo. odnosno kako je ovo moguce. kako taj disk stoji unutra kad mu se ovo desi od malog pomeranja. nije ovaj poceo da trese ili lupa konzolu. stvarno je blago pomerio.

Da, pomerio je xbawx i ovaj ga je preorao iznutra :) Gde tu Marli lupa?

pogledaj malo bolje video pa ces videti da pomeranje koje ti pominjes i dizanje nemaju veze sa zivotom, ustalom ko normalan dira xbox dok je disk unutra i dok konzola radi... a gde lupa pa lupa ko maksim po diviziji...

po njegovom postu ispada da novi xbox jos nije ni dosao u radnje a da je vec falican i nevalja...

nije mi jasno sta se tu dogodilo. odnosno kako je ovo moguce. kako taj disk stoji unutra kad mu se ovo desi od malog pomeranja. nije ovaj poceo da trese ili lupa konzolu. stvarno je blago pomerio.

o kakvom vi pomeranju govorite? zna se sta je pomeranje sleva na desno ili obratno a ovaj lik je uzeo dok konzola je bila ukljucena digo je sa leve strane na gore i to bas nije bilo blago dizanje cim je disk onako zaoran a poslusajte video i odgledajte ponovo pa ce vam biti jasnije...

jos sto kada je digo konzolu se lik pogubio pa je poceo da je spusta gore dole sto nije nimalo preporucljivo za konzolu u radu...

Poslednja izmena:
Ajd mala pomoc upadoh u veliko s...e sa xboxom i novim monitorom bez potrebe,pa mi treba savet kako uraditi?U pitanju je monitor benq2420hdb-16/9 i povezan je sa xboxom 360 tj sa konzole hdmi na dvi-a monitoru.Rezolucija na monitoru je podesena na 1920*1080 i isto tako na konzoli.
Desava se sledece sa leve strane uz ivicu monitora po vertikali dobijem crtu debljine skoro jedan cantimetar kao mrtvih pixela samo crvenih.Kapiram da se nesto rezolucije ne poklapaju i cim smanjim rezoluciju na xboxu 1768 * 720 sve je ok.Sta se tu desava da li treba novi firmer za konzolu ili vec sta ne znam ni ja?Po meni bi trebalo da bude i na monitoru i konzoli ful rezolucija.Sta uraditi i kako?

Ajd mala pomoc upadoh u veliko s...e sa xboxom i novim monitorom bez potrebe,pa mi treba savet kako uraditi?U pitanju je monitor benq2420hdb-16/9 i povezan je sa xboxom 360 tj sa konzole hdmi na dvi-a monitoru.Rezolucija na monitoru je podesena na 1920*1080 i isto tako na konzoli.
Desava se sledece sa leve strane uz ivicu monitora po vertikali dobijem crtu debljine skoro jedan cantimetar kao mrtvih pixela samo crvenih.Kapiram da se nesto rezolucije ne poklapaju i cim smanjim rezoluciju na xboxu 1768 * 720 sve je ok.Sta se tu desava da li treba novi firmer za konzolu ili vec sta ne znam ni ja?Po meni bi trebalo da bude i na monitoru i konzoli ful rezolucija.Sta uraditi i kako?

a koji kabl koristis? hdmi na dvi ili hdmi> hdmi pa kod monitora onaj hdmi/dvi adapter, jel hercaza na xboxu stavljena na 60? ja sam koristio hdmi to dvi na samsungu 2023BW valjda bese model i to je radilo besprekorno. ajmo prvo podesavanja na konzoli pa koji kabl koristis.

Evo ovako koristim kabal hdmi na hdmi pa na monitoru adapter sa hdmi na dvi.Ne mogu da nadjem na konzoli gde se stavlja 60 hercaza.Na konzoli je podeseno 1920 *1080 i ne znam sta jos treba da podesim?Napominjem da je to na asusu monitoru 1680*1050 sve radilo besprekorno istim povezivanjem kao na ovaj samo sam na konzoli podesio rezoluciju 1680*1050,verovatno sto je taj monitor bio 16/10.Sta dalje a uradim i podesim izje mi dusu.

Kao što čovek rekao, ubio ga žiroskopski efekat. Disk će težiti da zadrži pravac ose rotacije koja je normalna na površinu diska. Kad su podigli jedan kraj konzole, tj. kada su postavili konzolu pod uglom disk je težio da ostane paralelan ravni u kojoj je započeo rotaciju i došlo je do kontakta između fioke i samog diska. Možda je disk previše savitljiv ili nisu rešili mehanizam držanja diska kako treba, mada najverovatnije je da nisu predvideli pomeranje konzole tokom rada.

220px-Gyroscope_operation.gif

Nego jel se zna kakva je RRODabilnost ove nove konzole? Kupio bih prokletinju da je RROD free...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno