Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

@mLaki

jos niko nista nezna tacno oko konzole dok nekom od nasih strucnjaka nepadne neki model u ruke pa je rasklopi pa vidi na cemu smo, verovatno sada svima najbitnija stavka je ta jel moze da se rom flesuje ili su nam tu doskocili?

Evo ovako koristim kabal hdmi na hdmi pa na monitoru adapter sa hdmi na dvi.Ne mogu da nadjem na konzoli gde se stavlja 60 hercaza.Na konzoli je podeseno 1920 *1080 i ne znam sta jos treba da podesim?Napominjem da je to na asusu monitoru 1680*1050 sve radilo besprekorno istim povezivanjem kao na ovaj samo sam na konzoli podesio rezoluciju 1680*1050,verovatno sto je taj monitor bio 16/10.Sta dalje a uradim i podesim izje mi dusu.

Dal zna netko sta se desava posto sada vise konzola mi ne reaguje opste na povezivanje kabla hdmi na adapter pa sa adaptera na dvi.Ima sliku samo na obicnom kablu preko tv-a.Probao sam drugi hdmi kabal ista stvar,dok ps3 radi normalno preko oba kabla i adaptera.Sta sam li ja tu cacno bog ce ga znati,a znam samo da se konzola restartovala i vise opste ne daje nista na monitor putem hdmi kabla nego blokira i ceo monitor tj,kao ima signal a nema ga i na monitoru samo crnilo.Dok ne iscupam kabal iz konzole ili je ugasim nista drugo ne reaguje i na monitoru.Pomagajte,sta bi moglo da bude?

Pomagajte,sta bi moglo da bude?

Hm, pa, svasta. Mozda se pokvario HDMI izlaz na konzoli, ili (verovatnije) monitor ne podrzava neku kombinaciju rezolucije i HZ, ili neki konflikt zbog koriscenja adaptera. Najbolje bi bilo kad bi imao pristup drugom HD televizoru/monitoru, ako imas nekog komsiju da probas da li uopste radi HDMI izlaz na xboxu, i da li je sama konzola ispravna.

Probaj sledece.

1. Proveri da li su svi kablovi dobro i cvrsto povezani i adapter i sve.
2. Turn the XBOX on with the controller and wait for 30 seconds until the unit
has finished starting up do not press any buttons on the controller.
3. Using the left stick, move right 5 times.
4. Push A 3 times.
5. Move the left stick down 1 time.
6. Push A 1 time, picture should now appear, with the left stick choose YES then
choose YES again, there is a time limit of 10 seconds to confirm this last step.
If performed correctly your output setting should be set to 1080I. If no
picture appears some steps may not have been completed correctly – switch
the XBOX off and start again.

To ti je na slepo podesavanje rezolucije.

PS3 ima dobru foru da resetuje rezoluciju i podesavanja kad se dugo drzi power dugme, ne znam da li Xbox ima nesto slicno.

A mozda i nisi nista cacnuo. Ako nemas Jasper, postoji na zalost i jos jedna mogucnost, pogotovu dok su velike vrucine ovih dana, a to je da ti je xbox pred crkavanjem. Ona crvena strafta ne zvuci bas dobro. Navodno, uobicajen problem pred ROD jeste da ne prikazuje HD sliku nego samo SD (na "obicnom" televizoru), ali bi dok je crno na monitoru trebalo da cujes zvuk.

U prvom trenutku, pomislio sam da je problem u mapiranju piksela. Naime, ako monitor ima 1:1 mapiranje piksela, a ti podesio 16:10 rezoluciju na samom xboxu, 16:9 monitor ce da isece sa leve strane jedan deo slike. Medjutim, 1080p je 16:9 rezolucija, dok je 1920x1200 16:10 rezolucija. Problem sa mapiranjem se obicno manifestuje u obrnutom smeru, kada 16:10 monitor mora da isece sliku, ali po horizontali. Monitor koji nema mapiranje samo razvuce sliku u bilo kom pravcu u kom je potrebno.

Na kraju, ako nemas garanciju, mozda ces konzolu morati u servis, pa najbolje za to da kontaktiras drajvera, prenexa ili virtual master.

Poslednja izmena:
Ma probao kod komsije hdmi na hdmi i nista dok na obicnom kablu radi.Jednog od tih trojice sam kontaktirao i uradio reset konzole i opet nista.Sta dalje videcemo?Jasper je verzija.

Drajv u Xbox 360 S je:

Philips Lite On Dg-16d4s

FW ver.: 9504

Drajveru, sta sad? :d

dscn1087.jpg

dscn1088z.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Dal zna netko sta se desava posto sada vise konzola mi ne reaguje opste na povezivanje kabla hdmi na adapter pa sa adaptera na dvi.Ima sliku samo na obicnom kablu preko tv-a.Probao sam drugi hdmi kabal ista stvar,dok ps3 radi normalno preko oba kabla i adaptera.Sta sam li ja tu cacno bog ce ga znati,a znam samo da se konzola restartovala i vise opste ne daje nista na monitor putem hdmi kabla nego blokira i ceo monitor tj,kao ima signal a nema ga i na monitoru samo crnilo.Dok ne iscupam kabal iz konzole ili je ugasim nista drugo ne reaguje i na monitoru.Pomagajte,sta bi moglo da bude?

ako si pomerao kojim slucajem herce kao sto su ti predlagali onda vrati na pocetna podesavanja ili bi ti najbolje bilo da prikopcas konzolu na tv pa da lepo izvadis hard i da je resetujes na fabricko podesavanje tako ces biti najsigurniji da ce sve da se vrati u normalu, ako i posle toga nebude htelo da radi e onda si nesto debelo zeznuo...

edit: sada vidim da si vec odradio reset konzole i da nije urodilo plodom...

Poslednja izmena:
Ma probah reset i sa hardom i bez i nije urodilo plodom.Ako netko ima neku ideju neka predlozi?
Kako trebam tacno nazvati fajl da bih apdejtovao dashboard jer skinuh onaj fajl od osamdeset nesto megabajta na memori stick u fat 32 ali prilikom palenja konzole nece da butuje sa njega pa reko da nisam dao pogreno ime fascikli pa zato ne vidi ili treba apdejt samo da se kopira bez fascikle?

Poslednja izmena:
A video reset, kad ukljucujes box drzi Y na joypad-u i sacekaj?

Nista se ne dogadja kad zadrzim y ili mi nije dobar postupak palenja,a moram da ga palim na dzojstik da bi se konekotvao sa konzolom ili gresim?

Ok idem da probam opet.
I probah.Frostonja me spasi bruke i sramote vec je pola sela culo da mi se masina ukvarila jer sa mojim klincima su tu uvek neka deca dal iz komsiluka ili iz skole,pa pukla bruka.
Ipak kolega fala na uspesnom info,dakle bio je potreban samo video reset i stvar resena.Hvala i ostalima koji su se trudili na pomoci.

Poslednja izmena:
Pojavio se problem sa pixelima kad stavim rezoluciju 1920*1080 na konzoli sa leve strane uz rub prikauje po vertikali kao crvene pixsele.Cim promenim rezoluciju u 1368*768 sve je ok nema pixela.Zamenio sam hdmi kabal sa istim adapterom stvar ista,pa me zanima da li bi orginalni kabal bez adaptera hdmi-dvi resio stvar?Gledao sam kod drugara isti monitor i konzola sve radi u 1920*1080 bez problema.
Imate li neku sugestiju ili resenje dok ne nabavim kabal i zasto se to dogadja tj.koji bi mogao da bude razlog za te pixele?

Bre moram da opet otvaram post da bi se netko smilovao i odgovorio?Kao sto sam vec rekao problem je kad na konzoli stavim 1920*1080 na monitoru 2420 hdb pojavljuju se sa leve strane pixeli, a cim stavim 1368*720 sve je ok.Povezan je hdmi,hdmi pa adapter na dvi u monitor.Da li je netko imao slican problem?

ja sam probao konzolu sa adapterom i sve je radilo kako treba. mada je moj monitor na 1680x1050. sada koristim hdmi-dvi kabl sa kojim takodje radi kako treba. ne vidim koja bi razlika mogla da bude izmedju hdmi-hdmi sa adapterom i hdmi-dvi kabla.

jedino sto mi pada na pamet je da odes kod druga kome radi i da probas kod njega. tako ces utvrditi da li je do konzole, kabla ili mozda monitora

I kod mene je sve radilo na 1680*1050 dok sam imao taj monitor i isto povezivanje kao kod tebe,a drugo mi nista i ne prostaje nego da zavrsim kod druga na probu al reko ajd mozda netko imao slican primer pa da proverim.

Nego jel se zna kakva je RRODabilnost ove nove konzole? Kupio bih prokletinju da je RROD free...
pa već ti je jasper rrod free.
čuo/pročitao/video sam samo par jasper rrod od ~5 miliona jasper konzola. ako to nije rrod free, ne znam šta je.

a pogotovo što je novi još manji potrošač.

4jmkwn.png

Poslednja izmena:
Nemoj da je ukljucujes...:D

Kako se ukljuchuje konzola ? :d
:smackbum:Lako je tebi kolega driveru kad imas konzolu u malom prstu,mene iskreno ne zanima nego tu i tamo odigram neku igru a odigro sam svega dve otkad sam uzeo,deca je drndaju.
Nego ajd malo pomozi kako da resim problem sa rezolucijom sto sam napisao u prethodnim postovima?
Evo mala slicica svih dvi konektora pa me zanima koji od ovih koristiti da ne bih imao problema sa rezolucijom?Trenutno koristim dvi-d(single link) adapter i kao sto sam rekao pojavljuju se pixeli u 1920*1080 kad podesim na konzoli tu rezoluciju.Probao sam i drugi kabal i drugi isti adapter isto,medjutim kad sam tim istim kablom i adapterom povezao drugu stariju konzolu iz 2008 godine i podesio rezoluciju 1920*1080 sve je ok nema pixela.Znaci definitivno je konzola u pitanju pa mi treba pomoc na koji od ovih dvi konektora sto sam prilozio na slici da kupim da bi bilo ok? Naravno dvi-d single link izbacite jer na mojoj novijoj konzoli ne radi dok na starijima hoce?

Prilozi

• dvi_connector_types.gif
    dvi_connector_types.gif
    14.8 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Ljudi imam konzolu flashovanu i do jucer sam igro FIFU 2010, GTA 4, UFC 2009...Danas odem da kupim Read Dead Redemption i FIFU WC 2010, dodjem kuci i ne mogu da ih pokrecem izbacuje mi da moram uraditi update da bi ih pokreno. Eh sad moram li nositi u xbox servis jer bi me to ovdje kod mene izaslo oko 35 eura a posto palim konzolu svakih 20 dana i otkako je imam (neke 2 god.) ne isplati mi se davat te pare. Uopste mora li se to opet fleshovati ili uraditi samo update?

Odradi update ne vidim nikakav problem.

Odradi update ne vidim nikakav problem.

Nije bio na diskovima (FIFI WC, i Red dead Redemption) pa mi izbacivalo gresku da ocistim diskove ali naletio sam na xbox republici kako preko stika odraditi update.

Sramota me kako je prosto za odradit. :lupko:

Poslednja izmena:
Kolika je razlika u kvalitetu slike sa vga hd cable i dvi hdmi i da li je opste ima?

Nazad
Vrh Dno