Probao upravo Kane & Lynch 2 Dog Days demo na 360 i sto bi rekao Gerstmann u onom cuvenom review-u zbog koga je zglajznuo sa Gamespot-a "Kane and Lynch is an ugly, ugly game"
Da ne bude zabune, ovo se ne odnosi na sam kvalitet igre vec na samu atmosferu koja je bas onako kao iz nekog dokumentarca o kriminalcima i ulicnom sljamu a i sama lokacija kroz koju se prolazi idealno dopunjuje takav utisak.
Ovo ce biti jako solidan shooter, po meni mnogo bolji od keca mada sam tu samo demo probao. Dakle kontrole su klasicne, nije vise automatski zaklon kao pre vec standardan kao u Gearsu i svim takvim igrama. Nisanjenje i pucanje je jako dobro, takodje bolje nego pre i nema problema sa preciznim nisanjenjem mada videh da postoji auto-aim ali nisam bas primetio da nesto pomaze pa sam ga ugasio. Osecaj pucanja i pogadjanja zrtve je jako dobar, sada je tu kao u multiplejer fps shooterima onaj krstic kad god nekog pogodite koji daje dobar feedback. Oruzje ima snagu i lako se protivnici smacinju na medium nivou tezine. Malo je cudno sto se za trcanje i reload koriste LB i RB mada nije problem a ostalo je sve standardno. Sa klikom na stikove se cucne ili menja pogled preko ramena.
U borbi moze da se baci plinska boca i jako je lepo reseno, bacis sa x i pucas sa RT kad se pojavi prompt na ekranu ali koji ne mora brzo da se izvrsi.
Ono sto je zanimljivo je da igra izgleda kao neki dokumentarac koji je sniman jeftinom hanheld kamericom. Kao prvo, kamera nije stabilna i trese se dok Lynch hoda a jos vise kada trci. Iako izgleda efektno ja sam ovo morao da ugasim jer mi izaziva stvarno osecaj mucnine posle nekoliko minuta. Drugo, sami graficki filteri koje koristi ova igra izgledaju kao sa kamerice. Kad se prolazi kroz mracni prolaz ili neosvetljenu ulicicu dobija se isti onaj shum kad kamera nema dovoljno osvetljenja a kad se prodje kroz dobro osvetljenu lokaciju onda se blago pojave oni makroblokovi kao u video materijalu a prilikom eksplozije ili brze akcije tu su jos neki sitni detalji tog tipa koji daju zanimljiv prikaz igri.
U igri slobodno mogu da se likvidiraju civili na koje naletite a povremeno kad ubijete tako nekog pojavi se preko glave ona maska sa kockicama kao na televiziji kad cenzurisu neku golotinju. Intersantno je i sto je AI tih civila jako glup pa se desi da poslazete 6-7 njih po ulici a da sledeci dodje i prodje pored njih kao da niceg nije bilo. Za razliku od SC Conviction gde su NPC smarali sa konstantnim ponavljanjem jednih te istih recenica ovde ni protivnici a ni civili ne pustaju ni glas sto je druga krajnost i malo kvari utisak. Cak ni kad su ranjeni i leze na zemlji stoicki ne pustaju nikakvog glasa sto je malo nerealno. Mozete se i izivljavati na mrtvima jer kao u GTA IV tela se na pucanje bas realisticno ponasaju a tu su i rane po telu sto bas odgovara ovakvom tipu igre.
Jos jedan fin detalj je da kad Lynch primi stetu i bude blizu smrti pada na zemlju ali i u takvom stanju mozete puzati unazad i pucati jednom rukom ali jako kratko jer se mora brzo pritisnuti dugme za cover ili se gine.
Grafika je standradno dobra ali ne i odlicna jer sve deluje prljavo zbog onih filtera a i samo okruzenje je ruzno ali sa namerom.
Sve u svemu jedan jako dobar standardizovan shooter koji mozda nece poneti igru godine ali ce biti jako zanimljiv za bar jedno prelazenje a tu su valjda i zanimljivi MP modovi. Zavisice dosta i od price i koliko ce varijacije biti u igri za krajnji utisak ali je vec sad svakako bolja od prvog dela po meni.