Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

uber nolifer

Alo 600 igara, pa nisam ni znao da toliko igara uopste postoji za xbox a kamoli da bi neko mogao sve da ih igra pa makar i celo selo.

Jel tacno da ovaj Slim sto je izasao, nema velike razlike u hardveru (ne racunajuci 45nm CPU i GPU). Pod ne racunajuci mislim - brzina je ostala ista, protok isti, kolicina memorije ista...

Jel tacno da ovaj Slim sto je izasao, nema velike razlike u hardveru (ne racunajuci 45nm CPU i GPU). Pod ne racunajuci mislim - brzina je ostala ista, protok isti, kolicina memorije ista...

Za sada postoji samo jedna verzija - sa 250GB hard diskom, i kako su najavili, trebalo bi da ne RRoD-uje vise. Inace hardverski nista nije promenjeno (brzina procesora, RAM, graficka, itd.).

Везано за ово, једно упозорење... Ако овако уплатите Live, очекујте да ћете морати да зовете MS корисничку подршку (нормално, у иностранству), јер ће бити подешено да се налог сам обнавља чим истекне.

Везано за ово, једно упозорење... Ако овако уплатите Live, очекујте да ћете морати да зовете MS корисничку подршку (нормално, у иностранству), јер ће бити подешено да се налог сам обнавља чим истекне.

Kako mislis da se nalog obnavlja sam ?

Istog dana kada ti Live istekne MS automatski skida pare sa racuna za novu pretplatu.

Istog dana kada ti Live istekne MS automatski skida pare sa racuna za novu pretplatu.

Ne znam sta ce da skine ako nemas love na kartici. :-devil-:
Valjda su svi posle shopto afere shvatili da ne treba drzati ni dinara na racunu vezanom za karticu.

Онда ти угасе Live налог.
Распитивао се ја:)
Али, пошто имам кредит на Skype-у, ипак сам узео тих месец дана.

Ugase nalog !? O boze, mafija, isto ko i FIFA !

http://www.gamespot.com/xbox360/action/earthwormjimhd/review.html 6/10
Niska ocena, mada, ocigledno je da se liku ni original nije svideo.

Xboxygen: We expected Rare games at E3 but we only saw Kinect Sports. We can’t believe this is the only game they are working on currently now. Can we expect surprises from Rare in the coming months ?
Major: Of course :)

Novi Killer Instinct, Conker, Cameo, ili pravi Banjo.
Ostalo me ne zanima.

Poslednja izmena:
Evo novosti.Isprobah sve moguce konzole i monitore takodje i kablove.Problem je obostran a sad cu da vam kazem kako.Konkretno moja konzola elite sa novim dashboardom ima problema sa mapiranjem pixela na na mom monitoru2420hdb dok na monitoru 2420 hd radi bez problema bilo na hdmi ili dv na max rezolucijii.Stariji tip konzole radi na oba monitora bilo hdb ili hd isto bez problema u ful rezoluciji.Zato zaobidjite tip monitora hdb jer verovatno nije lepo uradjena podrska kao za hd model.Sve je ovo testirano znaci dve konzole i dva monitora jedno kraj drugog i tri vrste kabla.Svi su kablovi ispravni i provereni na hd modelu monitora u ful rezoluciji.
Kako ja taj problem da resim pitaj boga,u sustini je sve ispravno ali se model monitora 2420 hdb i moja konzola nesto ne podnose.Ostaje mi da cekam novi apdejt dashboarda ili kad bi znao ako je do kabla verovatno sa nekom novom podrskom pa da ga i kupim al vrag ce ga znati koiji je to kabal?

nije tačno, ima pola godine kako imaš tu opciju u dashboard-u da isključiš automatsko produžavanje.

Јесте тачно, ја сам уплатио пре недељу дана и не могу да искључим аутоматско обнављање.
То важи само за САД налоге.

Јесте тачно, ја сам уплатио пре недељу дана и не могу да искључим аутоматско обнављање.
То важи само за САД налоге.

Drugar ima slican problem, moze se to nekako resiti bez telefonskog poziva?

Probao upravo Kane & Lynch 2 Dog Days demo na 360 i sto bi rekao Gerstmann u onom cuvenom review-u zbog koga je zglajznuo sa Gamespot-a "Kane and Lynch is an ugly, ugly game" :)

Da ne bude zabune, ovo se ne odnosi na sam kvalitet igre vec na samu atmosferu koja je bas onako kao iz nekog dokumentarca o kriminalcima i ulicnom sljamu a i sama lokacija kroz koju se prolazi idealno dopunjuje takav utisak.

Ovo ce biti jako solidan shooter, po meni mnogo bolji od keca mada sam tu samo demo probao. Dakle kontrole su klasicne, nije vise automatski zaklon kao pre vec standardan kao u Gearsu i svim takvim igrama. Nisanjenje i pucanje je jako dobro, takodje bolje nego pre i nema problema sa preciznim nisanjenjem mada videh da postoji auto-aim ali nisam bas primetio da nesto pomaze pa sam ga ugasio. Osecaj pucanja i pogadjanja zrtve je jako dobar, sada je tu kao u multiplejer fps shooterima onaj krstic kad god nekog pogodite koji daje dobar feedback. Oruzje ima snagu i lako se protivnici smacinju na medium nivou tezine. Malo je cudno sto se za trcanje i reload koriste LB i RB mada nije problem a ostalo je sve standardno. Sa klikom na stikove se cucne ili menja pogled preko ramena.

U borbi moze da se baci plinska boca i jako je lepo reseno, bacis sa x i pucas sa RT kad se pojavi prompt na ekranu ali koji ne mora brzo da se izvrsi.

Ono sto je zanimljivo je da igra izgleda kao neki dokumentarac koji je sniman jeftinom hanheld kamericom. Kao prvo, kamera nije stabilna i trese se dok Lynch hoda a jos vise kada trci. Iako izgleda efektno ja sam ovo morao da ugasim jer mi izaziva stvarno osecaj mucnine posle nekoliko minuta. Drugo, sami graficki filteri koje koristi ova igra izgledaju kao sa kamerice. Kad se prolazi kroz mracni prolaz ili neosvetljenu ulicicu dobija se isti onaj shum kad kamera nema dovoljno osvetljenja a kad se prodje kroz dobro osvetljenu lokaciju onda se blago pojave oni makroblokovi kao u video materijalu a prilikom eksplozije ili brze akcije tu su jos neki sitni detalji tog tipa koji daju zanimljiv prikaz igri.

U igri slobodno mogu da se likvidiraju civili na koje naletite a povremeno kad ubijete tako nekog pojavi se preko glave ona maska sa kockicama kao na televiziji kad cenzurisu neku golotinju. Intersantno je i sto je AI tih civila jako glup pa se desi da poslazete 6-7 njih po ulici a da sledeci dodje i prodje pored njih kao da niceg nije bilo. Za razliku od SC Conviction gde su NPC smarali sa konstantnim ponavljanjem jednih te istih recenica ovde ni protivnici a ni civili ne pustaju ni glas sto je druga krajnost i malo kvari utisak. Cak ni kad su ranjeni i leze na zemlji stoicki ne pustaju nikakvog glasa sto je malo nerealno. Mozete se i izivljavati na mrtvima jer kao u GTA IV tela se na pucanje bas realisticno ponasaju a tu su i rane po telu sto bas odgovara ovakvom tipu igre.

Jos jedan fin detalj je da kad Lynch primi stetu i bude blizu smrti pada na zemlju ali i u takvom stanju mozete puzati unazad i pucati jednom rukom ali jako kratko jer se mora brzo pritisnuti dugme za cover ili se gine.

Grafika je standradno dobra ali ne i odlicna jer sve deluje prljavo zbog onih filtera a i samo okruzenje je ruzno ali sa namerom.

Sve u svemu jedan jako dobar standardizovan shooter koji mozda nece poneti igru godine ali ce biti jako zanimljiv za bar jedno prelazenje a tu su valjda i zanimljivi MP modovi. Zavisice dosta i od price i koliko ce varijacije biti u igri za krajnji utisak ali je vec sad svakako bolja od prvog dela po meni.

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno, jesu rekli da ciljaju na 60, ne secam se da je prva igra radila tako.

U demou je i arcde mod gde je cilj sakupiti sto vise para sa druzinom a ima i jos nekih zvrcki.

Da videh sad na DF stavku o Kane & Lynch, kao sto sam i mislio rezolucija je niza, primeti se kad gledas Kane-a i jos neke stvari izbliza ali generalno zbog same "ruznoce" i stila lokacija to se ne primeti mnogo a tu su i filteri koji to sakrivaju.

Poslednja izmena:
Poz ljudi, planiram da uzmem xbox360, i zanima me par stvari.

1) Koji xbox mi se najvise isplati da uzmem? Arcade, Elite ili Super Elite (ovaj novi)? Imam eksterni hard.

2) Kada ce otprilike doci taj novi xbox kod nas? Na netu pise da je release date za evropu 16. jul, jel to znaci da ce i kod nas tad doci, ili postoji neki lag? Nikad do sad nisam uzimao nesto 'cim izadje' kod nas, tako da nemam pojma kako ide to sa release datumima. Koliko ce biti skuplji kod nas novi xbox? Hoce li odma moci da se cipuje kako bi radio sa piratima, ili ce se i to dodatno cekati?

3) Jel svaki xbox moguce nakaciti na monitor preko VGA, kako to ide, kakav je kvalitet slike?

4) Jel moze nekako da se namesti ps3 gitara da radi na xbox-u? (Guitar Hero)

Planiram da kupim koji MS poen, medjutim na live.xbox.com mi piše region Australija a na GWL-u mi piše US. Za koji region da kupim dopunu za korišćenje na GWL-u? Koliko sam skapirao Xbox live i GWL je isti djavo pa sam zato zbunjen.

Nazad
Vrh Dno