Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

moze u istom danu i to sam bas pitao i zena mi je rekla da su to sad poceli da rade da bi olaksali prelaz. znaci samo se odradi papirologija ne prekidaju internet.

ako je stari ugovor sklopio vlasnik broja mora on licno da dodje zbog raskidanja starog ugovora.

a novi ugovor ide na ime studenta

Jel to sad po novom vazi za sve centrale ili samo Bg (nisam iz Bga), da se ne redujem prerano?!?! :trust:

kako sam ja shvatio oni su to krenuli da primenjuju, jer stvarno je glupo da izgubis port zbog tako banalne stvari..

mada pravo da ti kazem ja i da sam izgubio port mogo bi da se snadjem za drugi mada nije trebalo.
valjda smo prosli onaj period od pre 2 godine kad su se ljudi klali za portove

< nadam se da je tako, sutra zovem da proverim, kod mene se i dalje kolje, slobodnih portovo nema vec godinu dana

Poslednje 2 godine konstantno koristim net kod provajdera koji daje promocije, tako da dosta jeftino prolazim, a i promocije se pojavljuju kao da znaju kada mi predhodna promocija istice :D, tako da sam sa Beotelove promocije 6 platis 6 gratis, presao na Telekomovu student promociju. Tako da sam sada miran godinu dana. Do godine otom potom ;)
P.S. SBB-ov modem je uvek tu za ne daj boze.

Zvao sam cc, i nista od ovoga, teta mi kaze da jedino novi korisnici mogu da potpisu ugovor za ovu akciju ili da raskinem sadasnji ugovor, i da cu u tom slucaju najverovatnije izgubiti port, koji smor...

Sali se ta "tvoja teta",ili nezna.Bio sam danas da proveri, direktno kod njih,raspitao se sta je potrebno...Mora vlasnik broja da dodje da raskine ugovor i onda lepo se potpise novi.Pitao sam to oko port-a,i odgovori da necu izgubit port jer su oni vlasnici port-a,sto je ruku na srce tacno.Kolko sam je razumeo sve moze da se resi u toku dana,a dobijam i novi WLL router.

Najbolje idi direktno u najblizu njihovu radnju i na licu mesta utvrdi sta i kako.

Poslednja izmena:
< U kojoj poslovnici si ti bio? Mozda to moze samo ako ima slobodnih portova...
Ja sam iz Stare Pazove, i zvao sam Telekom iz S.Pazove i tu su mi rekli da ne moze... I da odem licno, opet ce mi isto reci..

preko telefona necete nista obaviti to vam garantujem

Ja sam danas isao u poslovnicu u Priboju kako bih raskinuo ugovor i sklopio novi za 3 meseca po dinar.

Nista od toga. Slobodnih portova nema i rekli su mi da cu izgubiti port ako raskinem ugovor. Nisu hteli da izadju u susret tipa raskinem sad, potpisem novi odmah.

U ponedeljak uzimam MIK i idem kod Verata.

Pa da, ipak je sve do ljudi koji rade u telekomu, neki ce ti izaci u susret i dozvoliti da potpises odma novi ugovor, bez mogucnosti da izgubis port, dok neke boli uvo...

U Nisu je ovakva situacija. Drug je koristio vise od god dana net kod Telekoma, otisao je u poslovnicu u Nisu, da se raspita za studenski paket. Rekli su mu da moze da zadrzi stari ruter ako zeli (sto je i uradio) posle 2 dana su ga pozvali da dodje da potpise ugovor. Tako da od gubljenja porta nema nista.

P.S. Ako raskidate ugovor sa nekim provajderom (bilo kojim) zatrazite da vam daju migracioni kod. (to im je obaveza)
Obratite paznju da na potvrdi o izdatom migracionom kodu stoji pecat provjdera sa kijom ste raskinuli ugovor.
Na potvrdi o migracionim kodu koji mi je izdao Beotel stajalo je da sam "vlasnik" migracinog koda tj. porta u narednih mesec dana.

Sa tom potvrdom u najkracem mogucem roku (u mom slucaju 2 dana) dobicete internet kod novog provajdera

Poslednja izmena:
Ja sam danas isao u poslovnicu u Priboju kako bih raskinuo ugovor i sklopio novi za 3 meseca po dinar.

Nista od toga. Slobodnih portova nema i rekli su mi da cu izgubiti port ako raskinem ugovor. Nisu hteli da izadju u susret tipa raskinem sad, potpisem novi odmah.

U ponedeljak uzimam MIK i idem kod Verata.

Nemoj da raskidas ugovor. Ako te drkaju da izvines u Telekomu u Priboju, pozovi 9813 pa se pozali. Resice ti problem

Danas sam zvao i 9813, i teta kaze da NE postoji mogucnost da postojeci korisnik uzme ovu akciju, i kaze jedino da raskines ugovor pa da potpises novi, ali samo u sucaju ako u mojoj centrali ima VECI broj slobodnih portova, u suprotnom cu ostati bez njega

Nemoj da raskidas ugovor. Ako te drkaju da izvines u Telekomu u Priboju, pozovi 9813 pa se pozali. Resice ti problem

Ma oni su OK samo im je problem sto sve rade po propisima. :)
Bio sam i kod tehnicara i oni mi rekli da nema portova u mojoj centrali i da cu izgubiti port ako raskinem ugovor.

Inace, MIK se dobija samo kad zelis da predjes na drugog provajdera i port se cuva 30 dana.
Ako raskidas ugovor, ne dobijas MIK i gubis port.
Ne mozes da raskines ugovor i da dobijes MIK i da se prijavis kod istog provajdera.

Ma oni su OK samo im je problem sto sve rade po propisima. :)
Bio sam i kod tehnicara i oni mi rekli da nema portova u mojoj centrali i da cu izgubiti port ako raskinem ugovor.

Inace, MIK se dobija samo kad zelis da predjes na drugog provajdera i port se cuva 30 dana.
Ako raskidas ugovor, ne dobijas MIK i gubis port.
Ne mozes da raskines ugovor i da dobijes MIK i da se prijavis kod istog provajdera.
Vodite racuna da za MIK morate postojecem provajderu da se najvaite nekada i solidno ranije... tipa Verat trazi da MIK i raskid najavite 30 dana unapred inace nista od toga... nije naivno ko planira da do 30.6 zavrsi posao :)

za ovo nisam znao da im se sad treba najaviti 30 dana ranije za mik i da necu vise da koristim njihov net? mada iskreno mislim da je ovo neko bubno pa ostao ziv jer ja ako hocu na kraju meseca da raskinem ugovor ili ako nemam ugovor onda samo odete i vratite opremu i duzni su u roku tog dana ili tog sata da vam izdaju mik a najvise sto mogu da odlazu izdavanje mik-a je 24 sata, jer kolika je to matematika da vam izdaju tih 5-6 slova ili brojeva od kojih se satoji mik, realno to je 5 minuta posla... naravno ovo sve prolazi ako imate izmirene racune sa njima ako imate dug onda nece da prodje tako lako dok neizmirite isti sto se naravno podrazumeva...

Moje iskustvo sa MIK-om je sledeće (pošto takođe telekom nije hteo da mi kao starom korisniku da neku povoljnost) prošlog ponedeljka sam zatražio MIK i dobio ga uz izmiren majski račun istog dana.
Otišao kod beotela sa MIK-om istog dana i oni su zaveli moj zahtev.
Sledećeg dana me zvali iz beotela da potpišem ugovor i uzmem opremu međutim i dalje mi je bio aktivan telekomov adsl koji je radio još jedan dan a zatim je u sredu prestao da radi telekomov adsl, ja sam prikačio beotelov ubacio korisničko ime i lozinku i on je već radio.
Sve u svemu bez interneta sam bio možda pet minuta...
Inače nijedna od radnica korisničke službe telekoma nije znala šta je to MIK, i sve traže prvo opremu da razdužiš, u tom slučaju obavezno tražiti šefa koji jedini zna sve potrebne procedure (ovi ostali kao da su sa marsa pali kad im kažem šta hoću da uradim).
Znači opremu vraćate tek kad vam proradi nov internet...

Poslednja izmena:
A sa forom ti kao trazis MIK da predjes kod drugog provajdera, Telekom ti izda, a ti se posle 2 dana vratis u Telekom i trazis novi ugovor, kada ti kazu da nema slobodnih portova a ti ima pokazes srednji prst i potvrdu o MIK-u ;) Probaj tako, ako ni tako ne moze, onda pravac drugi provajder.

Poslednja izmena:
za ovo nisam znao da im se sad treba najaviti 30 dana ranije za mik i da necu vise da koristim njihov net? mada iskreno mislim da je ovo neko bubno pa ostao ziv jer ja ako hocu na kraju meseca da raskinem ugovor ili ako nemam ugovor onda samo odete i vratite opremu i duzni su u roku tog dana ili tog sata da vam izdaju mik a najvise sto mogu da odlazu izdavanje mik-a je 24 sata, jer kolika je to matematika da vam izdaju tih 5-6 slova ili brojeva od kojih se satoji mik, realno to je 5 minuta posla... naravno ovo sve prolazi ako imate izmirene racune sa njima ako imate dug onda nece da prodje tako lako dok neizmirite isti sto se naravno podrazumeva...

U teoriji da, nazalost Verat smatra da moze da na silu veze korisnika tako sto ce mu MIK izdati za 30 dana, how yes no. Sreca pa na mojoj centrali ima portova, raskacili i vratili sve za 24h.

A bili su toliko bezobrarazi, nemam reci... 8 godina sam bio kod njih i pokazali su da jednosavno imaju zelju da im se ne vratite kad odete i to je to...

Da li je nekom istekao period od 3 meseca da placa po 1 dinar i koliko sada placa ovu studensku akciju????

A sa forom ti kao trazis MIK da predjes kod drugog provajdera, Telekom ti izda, a ti se posle 2 dana vratis u Telekom i trazis novi ugovor, kada ti kazu da nema slobodnih portova a ti ima pokazes srednji prst i potvrdu o MIK-u ;) Probaj tako, ako ni tako ne moze, onda pravac drugi provajder.

Ovo sam ja planirao, samo sa djačkom akcijom - onih 6 meseci po 1 dinar, ako baš budu zapeli da ne daju, otići ću negde na mesec dana, pa ponovo MIK, jer ova akcija traje do 30.09.

Izgleda da u Telekomu sve može, pitanje je samo na kakvu tetu neletiš, da li je jutros ustala na levu nogu, da li je u klimaksu, radi li im klima u poslovnici i slično...

Poslednja izmena:
Vidi da nadjes nekog studenta da uzmes studenski paket, mnogo je vise isplativiji

Ljudi dajte molim vas,da li je neko dobio vec racun za drugi mesec?

Upravo dolazim iz telekoma gde mi je sestricina podnela zahtev za studentski paket i ljubazna teta iz telekoma je spremna da se raspravlja sa mnom do jutra da je
SAMO PRVI MESEC 1 dinar a ne prva tri meseca???Kaze da je svi to pitaju i ne zna odakle nam to?

Poenta je da sam se dvoumio oko djackog paketa gde je 6 meseci dinar pa ste me savetovali da je bolje ovo ako je 3 meseca free ali 4096...sad ne znam a kako nisam heavy downloader mozda bih i odustao od studentskog...?MOze li neko sa sigurnoscu da razresi ovo?

Upravo dolazim iz telekoma gde mi je sestricina podnela zahtev za studentski paket i ljubazna teta iz telekoma je spremna da se raspravlja sa mnom do jutra da je
SAMO PRVI MESEC 1 dinar a ne prva tri meseca???Kaze da je svi to pitaju i ne zna odakle nam to?

Poenta je da sam se dvoumio oko djackog paketa gde je 6 meseci dinar pa ste me savetovali da je bolje ovo ako je 3 meseca free ali 4096...sad ne znam a kako nisam heavy downloader mozda bih i odustao od studentskog...?MOze li neko sa sigurnoscu da razresi ovo?

Meni je stigao drugi racun za studensku akciju od 1-og dinara... Ali mi je tsrasno sumnjivo da posle treceg racuna ne stigne racun od po ceni click 4 paketa... Pogledajte sta vam pise na racunu iza!!!

Meni je takodje racun za drugi mesec stigao i bio je 1 din +PD(r)V

Nece, kao sto sad koriguju iznos na 1 dinar posle treceg meseca ce korigovati na 1425 din.

Na ovim slikama neko laze a nesto mi govori da treba da verujem teti iz telekoma...

Kod:
http://forum.benchmark.rs//attachment.php?attachmentid=58541&d=1268228389

Kod:
http://www.etf.bg.ac.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=1232&Itemid=19

Ceo problem je u stvari da je po meni isplatljivije uzeti 1024 sa 6 meseci free nego studentski sa 1 mesec free...ali ako je ipak studentski 3 meseca free onda to menja situaciju...ne znam da li u ugovoru pise za free ali sumnjam, a siguran sam da pise telekom zadrzava prava da promeni bla bla...tako da ipak zabelezimo ovde da nije jasno koliko je free...moguce da je u vase vreme bilo 3 a sada su spustili na 1 mesec za din...ko ce znati...

EDIT: Evo tek sada sam primetio da i na prvom linku pise 1 mesec ALI za zaposlene a to pise i u drugom...mislim stvarno,sta da se radi,da idem kod tete da joj pokazujem,sta?

Poslednja izmena:

A da neko skenira ili "slika" taj studentski ugovor pa da svi pročitamo šta piše o obavezama i pravima ugovorenih strana?

U teoriji da, nazalost Verat smatra da moze da na silu veze korisnika tako sto ce mu MIK izdati za 30 dana, how yes no. Sreca pa na mojoj centrali ima portova, raskacili i vratili sve za 24h.

A bili su toliko bezobrarazi, nemam reci... 8 godina sam bio kod njih i pokazali su da jednosavno imaju zelju da im se ne vratite kad odete i to je to...

tebe ne moze niko na silu da zadrzi i da ti odredjuje kada ces ti da zatrazis raskid ugovora ili promenu provajdera... na tvoje insitiranje oni su duzni da ti daju mik a tvoja obaveza je jedina koju imas da ti je izmiren racun i da im vratis opremu posle toga ti sa njima nemas sta da vise pricas...

evo ti moj slucaj kada sam prelazio sa verata na telekom... skoro pa godinu dana sam bio njihov korisnik i za to vreme je bilo manje vise ok osim kada mi konji ugase net jer njima nije posta jos proknjizila pare na racun pa sam moro sa korisnickim da se natezem da mi puste net da bi mogo da im posaljem slikanu uplatnicu, a za svo to vreme ko i na telekomu su se dogadjale neke akcije te imate ovo te imate ono a nas koji smo vec bili tamo niko nista nije pitao nit nudio...

e ali da vidis kada sam otisao u lupus trzni centar da vratim opremu, e onda je pocelo pitanje pa sto odlazite ako je sve uredu pa evo dacemo vam 1 mesec gratis samo da ostanete kod nas, reko ja bih sada bio ***** kada bih menjao tri gratis meseca koja mi daje telekom za vas jedan da vidite kako odmah daju i oni tri meseca samo da neodem ali resio sam vec sam sve bio raskacio kablove i doneo opremu... ali hocu da kazem za skoro godinu dana se nisu setili da kaze e redovni ste paltisa evo jedan mesec gratis a sada kada odlazis prvo jedna pa onda moze i tri samo da ostanes... e koji su to lopovi...

hocu da ti kazem sve se moze samo kad se oce a naravno treba neki put znati sta i kako i gde povisti ton a gde biti ljubazan i naravno odabrati pravi momenat...

Nazad
Vrh Dno