Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

ako mislis na Gainwarda ta je reparirana.

anyway, vidim da dosta ljudi zanima cena GTX 465 pa cisto da vam javim da ce karta biti sve samo ne jeftina (oko 29000din recimo) i meni ne pada napamet da je porucujem za shop bez kapare.

Au, cak ni ja nisam ovoliku cenu ocekivao :)

anyway, vidim da dosta ljudi zanima cena GTX 465 pa cisto da vam javim da ce karta biti sve samo ne jeftina (oko 29000din recimo) i meni ne pada napamet da je porucujem za shop bez kapare.

banana zemlja, banana uvoznici... :)

banana kompanija koja ih pravi? :)
svi su krivi samo nvidia nije.

Od onog predstavljanja kad su napravili kartu sa isecenim PCB-om, zalepljenim konektorima i srafovima za drvo :D
Pa kad su videli da im ne ide ponudili su i partnerima :)

nisam znao da je repariran...iskreno gtx295 ne vredi vise od 300e nerepariran,tako da...mada koliko se secam,video sam i msi...

290e za gtx465,to je smesno...
realno vredi 200e...
jos 50e pa gtx470...
lepo sam ja rekao da ce da bude dranja i da ce biti neisplativa...

...

Pojavile su se cene GTX465 kartice, 280$ kosta. Dobro je da su svi modeli nereferentni, vec su dizajnirani od strane kompanija, pa bi temperatura i nivo buke trebali da budu razumni.
Kome treba karta samo za igranje, 5850 je best buy tu nema dileme. Ako neko zeli nesto zahtevnije, kao igre+radovi u programima, onda definitivno ova karta.

http://techpowerup.com/123407/Newegg_Jumps_the_Gun_with_NVIDIA_GeForce_GTX_465.html

Poslednja izmena:
nisam znao da je repariran...iskreno gtx295 ne vredi vise od 300e nerepariran,tako da...mada koliko se secam,video sam i msi...

290e za gtx465,to je smesno...
realno vredi 200e...
jos 50e pa gtx470...
lepo sam ja rekao da ce da bude dranja i da ce biti neisplativa...

Ne vredi realno ni 470 tih 350 al ajde, prosli su ok neki koji su uzeli MSI 470 za 290 evra to je vec skroz ok cena za tu kartu....

Pojavile su se cene GTX465 kartice, 280$ kosta. Dobro je da su svi modeli nereferentni, vec su dizajnirani od strane kompanija, pa bi temperatura i nivo buke trebali da budu razumni.
Kome treba karta samo za igranje, 5850 je best buy tu nema dileme. Ako neko zeli nesto zahtevnije, kao igre+radovi u programima, onda definitivno ova karta.

http://techpowerup.com/123407/Newegg_Jumps_the_Gun_with_NVIDIA_GeForce_GTX_465.html

palit ili gigabayte:banana: najjlepse:D:D:D

Ne vredi realno ni 470 tih 350 al ajde, prosli su ok neki koji su uzeli MSI 470 za 290 evra to je vec skroz ok cena za tu kartu....

samo da su nize temperature na gtx470,zamenio bih karticu,ali ovako...

revizija ce biti 100% bolja i imace nize temp i manje ce trositi struje(meni totalno nebitno)...

Ja cekam Ati 6000 seriju pa onda razmislim o menjanju mozda :) A do tada ko zna sa ce i nVidia spremiti.

Ja cekam Ati 6000 seriju pa onda razmislim o menjanju mozda :) A do tada ko zna sa ce i nVidia spremiti.

Pa kako ide Nvidiji nece nista spremiti, pa ljudi njima je trebalo 2 i po godine da izbace seriju posle GTX200

bice dosta skluplja 6000 serija...sa 5xxx su napravili "bum",ako tako nastave,bice isti kao Nv za godinu dana(50e skluplje za max 5-10% razlike u performansama)...

najbolje po nas je da na svakih 2 godine izbacuju po seriju,jer ce nam manje pucati po dzepu...

od izlaska 5xxx serija je samo poskupela 15-20%,i ne verujem da ce skorije cene da idu dole...

Nv smanji temp i cene 10% i evo ga "bum"(mislim na 470 i 480,465 mora dole minimum
20-25% da bi se prodavala...)

bice dosta skluplja 6000 serija...sa 5xxx su napravili "bum",ako tako nastave,bice isti kao Nv za godinu dana(50e skluplje za max 5-10% razlike u performansama)...

najbolje po nas je da na svakih 2 godine izbacuju po seriju,jer ce nam manje pucati po dzepu...

od izlaska 5xxx serija je samo poskupela 15-20%,i ne verujem da ce skorije cene da idu dole...

Nv smanji temp i cene 10% i evo ga "bum"(mislim na 470 i 480,465 mora dole minimum
20-25% da bi se prodavala...)

Ja mislim da nece, moje misljenje je da ce 6000 serija kostati kao sada 5000 serija, manje-vise... a da ce 5870/5850 spustiti cenu ispod 200e da konkurira GF104(inace cipovi su slicnih dimenzija) a pritom je to mainstream rang kod nVidia-e, tako da ce ATI imati dosta bolje performanse u tom segmentu pritom ce zaradjivati odlicno, i time ce ih zakopati.
Doduse 6000 serije nece nesto specijalno biti jaca od sadasnje 5000 serije, naravno ja sada lupam, to je moje misljenje, jer ce 6000 serija isto biti radjena u 40nm, tako da ne verujem da mogu nesto specijalno da urade, jedino sto ce vise trositi, malo ce nabudziti stream processore novi tesselation engine itd...i opet ce postaviti 6870/6850 cenovno, kao sto su sada 5870/5850, i time ce imati bolje ponude. Ali opet tu je GF100 sa 512 CC kog ce sigurno izbaciti. :D

Poslednja izmena:
a da ce 5870/5850 spustiti cenu ispod 200e da konkurira GF104(inace cipovi su slicnih dimenzija).
Zasto bi to radili kad se 5850 i 5870 lepo takmice sa 470 i 480 za manje para, dobij use i srazmerno manje performanse.
GF104 nema sta da trazi sa 5850 i 5870, tu je 5770 i 5750 da se takmice sa 104, a mozda Ati izbaci jos neke 5k modele.

6000 serija ja sam siguran da ce mnogo jaca biti od 5k... Nema veze sto je proces isti mogu oni jos da nabudze.

Zasto bi to radili kad se 5850 i 5870 lepo takmice sa 470 i 480 za manje para, dobij use i srazmerno manje performanse.
GF104 nema sta da trazi sa 5850 i 5870, tu je 5770 i 5750 da se takmice sa 104, a mozda Ati izbaci jos neke 5k modele.

6000 serija ja sam siguran da ce mnogo jaca biti od 5k... Nema veze sto je proces isti mogu oni jos da nabudze.

...ispada da je nv gtx4xx serija bolje dosla atiju nego da su pravili 6xxx seriju:trust:
Cak su i cenu podigli kad su videli nove nv karte.

Poslednja izmena:
Očekivano... Da im malo padne cena pa da se stave dve u SLI.

Vratih se par strana nazad i vidim Chinaski kaze 29000. Mnogo je to, a planiram uskoro da uzimam novu pa reko da li ce biti mozda jeftinije u skorije vreme da uzimam taj 465 ili da se odmah odlucujem za 5850.

Po meni treba sacekati prave derivate Fermia, koji ce biti takodje i nova revizija cipa... bar za one kojima je GTX470 skup

...ispada da je nv gtx4xx serija bolje dosla atiju nego da su pravili 6xxx seriju:trust:
Cak su i cenu podigli kad su videli nove nv karte.

Pa i jeste tako, na zalost svih nas :(
Bez obzira da li planirao novu ATI ili nV kartu situacija je nepovoljna...

Nazad
Vrh Dno