Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

GTX465 je malo brza GTX285 sa DX11.

Cudno je sto sa skoro 50% vise sejder jedinica je tako mala razlika, vidi se da fali bandwith, i vise rop-va, a i trosi skoro isto kao 285.Nisu joj dzabe skresali sejdere na 352, verovatno sve preko toga bi bio overkill za resto od karte.Bilo bi interesantno videti kako utice na performanse samo klokovanje memorije.

Kako god da okrenete, po meni je GTX285 još uvek isplatljivija i bolja kartica i od GTX465 i od HD5830.

EDIT: Wooohoooo! Hiljadarka!!!
<-

Poslednja izmena:
ko je to rekao?
karta kada se otkljucavala do sada se otkljucavala full u jacu kartu a ovde to nije moguce. kada bi flesovao GTX465 sa biosom 470 verovatno bi mogao da na'ranis svinje sa njom posle.
Mislim da je i ovaj nivo otkljucavanja sasvim ok.
Pa mozes da vratis stari bios.;)

Kako god da okrenete, po meni je GTX285 još uvek isplatljivija i bolja kartica i od GTX465 i od HD5830.

samo je nema nigde kod nas a i kada je ima kosta 300+e sto je opet cini neisplativom (5830 je isplativija od nje).

@garson:
super, kupi GTX465 i javi mi kako si prosao sa otkljucavanjem i klokovanjem. ko zna, mozda dostignes i GTX480 :d
necu vise da postujem, neko ce da protumaci kao flame. ali iz ugla nekoga ko treba da proda tu kartu nekome...tesko ce to ici.
over & out.

Ja ne razumem samo zasto i ATI i nVidija ovako divljaju sa ovim skart kartama ?
I skart skarta (5830) i skart skartovog skarta (GTX465) su toliko zacepljeni da nikom ne padne na pamet da ih uzme. Za samo malo dodatih para tu su njihovi osetno jaci rodjaci.
Umesto da se prodaju "budzasto", ie 5830 da bude jedva malo skuplja od 5770, oni su je rknuli da bude jedva malo jeftinija od 5850. Pa jel je njima cilj da skart prodaju ili da ga ne prodaju ?

I skart skarta (5830) i skart skartovog skarta (GTX465) su toliko zacepljeni da nikom ne padne na pamet da ih uzme. Za samo malo dodatih para tu su njihovi osetno jaci rodjaci.
Umesto da se prodaju "budzasto", ie 5830 da bude jedva malo skuplja od 5770, oni su je rknuli da bude jedva malo jeftinija od 5850. Pa jel je njima cilj da skart prodaju ili da ga ne prodaju ?

Ati-u je izgleda cilj da ne prodaju...:D
Primer: na ovom forumu mozda 3 coveka imaju 5830,dok 5850 ima...

Nv je cilj da prodaju,ali karta je tek izasla,tako da...
Primer:niko je nema na forumu i ne verujem da ce u sledecih 3 meseca kartu kupiti vise od 3 coveka...

obe karte su blagi uzas,bolje sacekati i kupiti pravu stvar,nego bacati pare na skartove...

e vidis, 5830 je pozicioniran tako da bi 5850 isao k'o alva i to se i desava a kada dodje vreme lako ce mu skliznuti cena dole ;) cilj je prodati sto vise skupljih karata a ne prodavati skart bud zasto jer se to uvek moze.

Vrlo moguce :)
Zapravo pitanje je kolicine skarta... Ako je mala, onda ima puno smisla da se koristi tako kao sto ti kazes, pa makar ne prodali nijedan primerak 5830. Isplatice im se sa 5850.
A ako skarta ima u izobilju sa druge strane...

@garson:
super, kupi GTX465 i javi mi kako si prosao sa otkljucavanjem i klokovanjem. ko zna, mozda dostignes i GTX480 :d
necu vise da postujem, neko ce da protumaci kao flame. ali iz ugla nekoga ko treba da proda tu kartu nekome...tesko ce to ici.
over & out.
Nisam se doticao cene vec sam rekao ako se ne otkljuca uspesno trebalo bi da moze da se vrati stari bios.

^
to je pitanje. nama su donosili kartu na servis gde su je ubili tako sto su na identican model (5850) stavljali bios drugog vendora. mogu misliti kada bi stavio bios GTX470 sta bi bilo. sigurno bi mogla da se baci karta i to nije lud niko da radi.

+1 Thumbs up. Svaka čast.

Voleo da vidim i review recimo: GTX465 vs GTX285 vs HD5830 vs HD4890. Na stock podešavanjima i overclockovane. ;)

jos da je gos'n Stoltz napisao koliko je odsrafio napon da bi postigao toliki klok i da li je dostigao trocifrenu T obzirom da se karte na defu greju oko 90 stepeni u loadu (potrosnju i buku da zanemarimo ovaj put).
sve je to lepo, ali neka mali Perica kada kupi kartu ne ocekuje da ce njegov primerak ici toliko (nece ni blizu).

Guru je digao na 790 bez diranja napona ;)

Ma ima kolko hoces testova, svuda je sporija 10-15% od 5850... A sto se vise povecava rezolucija to vise zaostaje i ostaje na 5830 nivou.
Ok bi bilo da kosta oko 220-230 evra. A ne 290 koliko ce kostati.

Evo tacno:

465_02.png

10% zaostaje za 5850. A radjen je test sa onim novim nVidia drajverom. To su performanse na nivou GTX285 znaci.

Poslednja izmena:
Ovo ide u prilog tvrdnji da je GTX465 10-ak % sporija od AMD 5850
Sa povecanjem rezolucije raste prednost 5850

EDIT: Uplodovan drugi grafik

Prilozi

• perf.jpg
    perf.jpg
    106.7 KB · Pregleda: 369
  • perf2.jpg
    perf2.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Ni ja nemam nista protiv, ali izgleda da bas ima lelujanja u kvalitetu primerka, pa ko voli nek izvoli.Ja se iskreno nadam sto slabijoj prodaji u pocetku, pa da mu cena padne sto vise a onda i ovim drugima.:)

Haha, ispade 5850 jaca od 470 po ovome, u Metrou je za nijansu bolja 470... A min. framerate je odlican i kod Ati i nVidia....

we have changed our testing methodology for this article by using FRAPS to measure performance, while the focus was more on real-time gameplay instead of time demos. For the most part the GeForce GTX 480 and Radeon HD 5870 delivered very similar results which again was a little surprising.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno